כשרחלי הודיעה על הנושא החדש של פרויקט “מבשלים ביחד”, פירות קיץ, השמחה היתה רבה.
רק ילדה קטנה, יחידה ותמה, עמדה ושאלה — למה?
סתם.
היא שאלה מה בעצם נחשב תחת הקטגוריה של פירות קיץ.
וכל הבשלנים וכל הבלוגרים עמדו שמוטי מקלדת ולא מצאו תשובה.
סתם.
הם לא הבינו מי זו הילדה הזו, ומי נתן לה זכות לפרסם מתכונים ולהשתתף בפרויקט בכלל, אם היא שואלת שאלות מטופשות כמו “מה נחשב פרי קיץ”.
אך צדיקה אחת, סוג של פיה, אם תרצו, ענתה: משמשים, שזיפים, נקטרינות, דובדבנים, ליצ’י, ענבים, מנגו, מלון, אבטיח, אפרסק וכאלה.
הילדה הקטנה, היחידה והתמה – אוקיי, וידוי: זו הייתי אני – השיבה בייאוש שחצי מהרשימה מגעילה אותה, ועם החצי השניה אין לה רעיון מה לעשות.
אבל אז היא, שהיא בעצם אני, נזכרה בפטל. והו כמה היא, כלומר אני, אוהבת פטל.
אז פניתי לבנק, ביקשתי הלוואה, הבאתי שני ערבים, וקניתי לי שתי קופסאות פטל – אחת, פטל אדום. השניה, שחור.
זאת אומרת, אסף קנה לי. אבל אתם יודעים, פוטייטו פוטאטו.
כמו שקורה לי פעם בכמה חודשים – תדירות נמוכה, נמוכה מדי – פתאום קפץ לי לראש צמד המילים “בצק רבוך”. המח שלי מיד השלים את זה ל”פחזניות עם קצפת וניל ופטל”…
אבל אז המח שלי הבין שזה בנאלי מדי ולא התחשק לו להיות משעמם, אז הוא תיקן את עצמו ל”פחזניות עם קרם לימון ופטל”.
אני חושבת שמתישהו לאורך התהליך, המח שלי מחא לעצמו כפיים, אבל אני לא רוצה לעודד התנהגות מגלומנית שכזו, אז בואו נעמיד פנים שזה לא קרה. אוקיי?
אוקיי.
כמו תמיד כשאני מכינה פחזניות, או כל דבר מבצק רבוך, אני לא מצליחה להבין למה אני לא עושה את זה יותר. זה כל כך טעים!
כנ”ל לגבי הכנת קרם לימון.
כנ”ל לגבי קניית פט–
אה נכון, האחרון זה בגלל שלא זכיתי בלוטו.
אבל איזה טעים זה פטל.
במיוחד בתוך פחזניות. עם קרם לימון. בגודל ביס. אולי ביס וחצי.
ואם אתם רוצים לחסוך קצת כסף? השתמשו בקוביות אבטיח קטנטנות במקום פטל.
סתם סתם סתם, בבקשה אל תעשו את זה. כי איכס.
הישארו עם הפטל, טוב? המקסימום שאני מרשה לכם זה להחליף אותו בדובדבנים.
אבל ברצינות, אם יש לכם קופת חסכון שאתם בדיוק יכולים-צריכים-רוצים לשבור: לכו על פטל.
איזה טעים זה פחזניות.
וקרם לימון.
ופט–
אה, אמרתי את זה כבר? אה.
טוב, אני הולכת ללבוש שמלה אדומה ולקלוע לעצמי שתי צמות.
***
פחזניות לימון ופטל
מקור המתכון: הפחזניות מבוססות על המתכון הזה, קרם הלימון על זה.
כמות: 40-45 פחזניות בקוטר של 4-5 ס”מ (לי יצאו 42).
מצרכים:
לפחזניות
240 מ”ל (1 כוס) חלב
100 ג’ חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
20 ג’ (2 כפות) סוכר לבן
140 ג’ (1 כוס) קמח לבן
3-4 ביצים גדולות, טרופות
לקרם לימון
50 ג’ חמאה רכה
150 ג’ (3/4 כוס) סוכר לבן
זסט מלימון אחד
2 ביצים גדולות
60 מ”ל (1/4 כוס) מיץ לימון (לימון קטן אחד אמור להספיק)
קורט מלח
250 מ”ל (1 כוס) שמנת מתוקה
2 קופסאות פטל קטנות (אני השתמשתי בשילוב של אדום ושחור)
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת קרם הלימון: מניחים חמאה, סוכר וזסט לימון בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים היטב.
2. מוסיפים ביצים, אחת אחת, תוך כדי ערבוב – ממתינים להיטמעות הראשונה ורק אז מוסיפים את השניה.
3. מוסיפים מיץ לימון ומלח וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
4. יוצקים את תכולת הקערה לסיר קטן ומבשלים על אש בינונית, משהו כמו שמונה-עשר דקות, תוך כי בחישה מתמדת. קרד הלימון מוכן כאשר הוא מסמיך ונמצא על סף רתיחה.
5. מסירים מהאש, מצננים לתוך קערה, מניחים ניילון נצמד על פני הקרד על מנת למנוע היווצרות קרום, ומעבירים למקרר לטובת צינון מלא, למשך שעה-שעתיים.
6. להכנת הפחזניות: מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
7. מניחים חלב, חמאה, מלח וסוכר בסיר בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים עד להתאחדות, תוך כדי ערבוב עם כף פלסטיק או עץ.
8. מוסיפים קמח, מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית-גבוהה. כאשר התערובת מתחילה לרתוח והופכת לבצק, מנמיכים את האש לנמוכה-בינונית וממשיכים לבשל עוד דקה-שתיים.
9. מעבירים את הבצק לקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבב על מהירות בינונית.
10. כאשר הבצק מתקרר ומתחיל להתפרק ולקפוץ בקערה, מוסיפים ביצים בהדרגה בשלוש-ארבע הוספות, כאשר בכל הוספה ממתינים עד להיטמעות מלאה; לאחר ההוספה השלישית, מוסיפים רק במידת הצורך, עד שמתקבל בצק אחיד, מעט דביק, כזה הניתן לזילוף בקלות יחסית. שימו לב שלא חייבים להוסיף את כל ארבע הביצים במלואן!
11. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק/משונן (אני השתמשתי במשונן בקוטר 10 מ”מ). מזלפים פחזניות קטנות, שוות גודל עד כמה שניתן, במרחק של מספר סנטימטרים זו מזו, על מנת שיוכלו לתפוח באפיה ולא להידבק זו לזו.
12. אופים למשך כחמש עשרה דקות בתנור סגור, ולא פותחים אותו. לאחר מכן פותחים את התנור ומניחים כף עץ או משהו בסגנון בין התנור לדלת, כך שהוא יישאר פתוח מעט. אופים 10-15 דקות נוספות, עד שהפחזניות משחימות קלות. מצננים לגמרי.
13. מסיימים את הכנת הקרם הלימון: מניחים שמנת מתוקה בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה למדי (אבל לא מדי).
14. מקפלים את הקצפת לתוך קרד הלימון בהדרגה, בשתיים-שלוש הוספות, עד לקבלת קרם לימון חלק ואחיד. מעבירים לשק זילוף.
15. להרכבה: חותכים את הקצה העליון של כל פחזנית. מזלפים קרם לימון כך שיבלוט מעט מעל הפחזנית. מניחים פטל מעל הקרם, ומעל הכל מניחים את ה”כובע” שהסרנו לכל פחזנית.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אם רוצים, אפשר להשתמש בדובדבנים במקום הפטל (אבל למה? אתם יודעים כמה יפה וטעים זה פטל?).
- אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מעל הפחזניות. האמת היא שאני רציתי ושכחתי 🙁
קיצור, לא מצאתי בארון שלי שמלה אדומה שעולה על הבטן-של-סוף-חודש-תשיעי שלי. למי יש להשאיל לי?
אה כן, כנסו כנסו.
7 תגובות
הו-רס!
פחזניות או לא להיות, נפלא!
מקסים וטעים, אין על שילוב של לימון ופטל. אה, והתמונה של דגל ארה״ב….גאונית!
מקסיםםםם!! אוהבת פחזניות ואוהבת קרם לימון ופירות יער. שילוב מושלם
משגעת! הכל!
פחזניות זה נפלא כל כך.
שכחת משהו קטן, אמנם הפטל נורא יקר בארץ, אבל בעונה זו של הקיץ, גם הלימון יקר בטירוף.
המממ לא חשבתי על זה. טוב, אז אני הולכת למתג את הפחזניות האלה כפחזניות יוקרתיות לעשירים בלבד 😉
ותודה על כל התגובות הכיפיות!!