בחור: סליחה.
אני: עומדת ליד הכביש, מחכה לחברה שמחנה את האוטו.
בחור: סליחה.
אני: מסתובבת לכיוון הקול, שככל הנראה פונה אלי.
בחור: אה. לא דיברתי איתך. זאת אומרת, חשבתי שדיברתי איתך. אבל לא דיברתי איתך. מסתובב והולך.
אני: מבולבלת, תוהה האם עלי להיעלב מזה שמישהו ניסה לדבר איתי עד שהוא ראה את הפרצוף שלי, או לשמוח שהוא חזר בו לפני שהספקתי להוציא מילה מהפה, כי אם היתה לי הזדמנות לדבר, כנראה הייתי פולטת משהו על הגובה שלו. זאת אומרת, הנומך. בחור חסר טקט יקר, אם ממרום המטר שישים שלי אני מסתכלת עליך מלמעלה… אולי אתה לא צריך להיות כל כך בררן. just saying.
ואז היה איש שניגן בכינור באמצע הרחוב, ואיש אחר ששאל את חברה שלי ואותי אם זה רומנטי בעינינו.
ואיש משונה עם כובע של ספארי שעבר לידנו, הסתכל וצחקק. כאילו אנחנו המוזרות, לא הוא. הכובע, אגב, לא היה מונח על ראשו אלא כרוך בעזרת מעין חוט סביב צווארו. כן, אינדיאנה ג’ונס, אנחנו המוזרות. המשך לצחקק.
וגולת הכותרת – בחור הודי שחיפש מונית שירות לפתח תקוה וביקש ממני לעזור למצוא עבודה לאחותו.
הלוואי שמשהו מזה היה מומצא. אתם יודעים שאין שום סיכוי שהייתי מסוגלת להמציא את הדברים האלה, נכון?
אז כן, זה היה ערב משונה.
ועוד משהו שהיה משונה באותו הערב זה המאפינס שהכנתי. ללא שמן או חמאה, עם מאה אחוז קמח מלא, שיבולת שועל וכמות סבירה למדי של סוכר – ובכל זאת, טעימים. כל כך, כל כך טעימים.
תשאלו את חברה שלי. היא אכלה שניים.
***
מאפינס בננות בריאים עם קמח מלא, שיבולת שועל ורסק תפוחים
מקור המתכון: התבססתי על מאפינס השיבולת שועל ורסק תפוחים שכבר הכנתי פעם, אבל הוספתי בננות ולכן השתמשתי בקצת יותר קמח.
כמות: שנים עשרה מאפינס בגודל רגיל.
מצרכים:
1 כוס שיבולת שועל
1 כוס חלב
1 גביע (113 ג’) רסק תפוחים לא ממותק
2 בננות בשלות, מעוכות
1 ביצה
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/2 1 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
חופן קורנפלקס, לזריה מעל המאפינס (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. משרים שיבולת שועל בחלב בקערה קטנה למשך כשעה.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית שקעים במנז’טים. או שלא, אפשר לאפות בלי מנז’טים..
3. מוסיפים לשיבולת השועל והחלב רסק תפוחים, בננות וביצה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. בקערה נפרדת מערבבים סוכר, קמח, אבקת אפיה, סודה ומלח.
5. מוסיפים חומרים רטובים ליבשים ומערבבים, לא יורת מדי, רק עד לתערובת אחידה, אפילו עדיין טיפה גושית. היזהרו מערבוב יתר.
6. מחלקים את הבלילה בין שקעי התבנית.
7. אם רוצים, מפזרים מעט קורנפלקס מעל כל מאפין, לא חובה.
8. אופים למשך כ-20-25 דקות. אני אפיתי בדיוק עשרים דקות.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- לא מזמן קניתי קורנפלקס בשם Maple Pecan Crunch של Post. בדרך כלל אני מתה על הקורנפלקסים שלהם, אבל הפעם נפלתי רע. יש לדבר הזה טעם לוואי כל כך חזק שזה פשוט לא הגיוני. קיצור, ממש לא בא לי לאכול את הקורנפלקס הזה, אבל כואב לי לזרוק אותו, אז אני מנסה לשלב אותו במאפים, בתקווה שאולי החום הגבוה או המרכיבים האחרים יהרגו את טעם הלוואי. לכן לקחתי חופן קורנפלקס וזרקתי אותו מעל המאפינס לפני האפיה, כי גם ככה מייפל ופקאנים הם שני דברים המשתלבים טוב עם בננות. אבל אפשר להשתמש בכל קורנפלקס שבא לכם.
- אה, ולא – האפיה לא הרגה את טעם הלוואי. הקורנפלקס הספציפי הזה ממש מיותר מעל המאפינס.
- אתם יכולים גם לזרות קצת סוכר חום מלמעלה, או אגוזים קצוצים. או שאריות של ריבועי שוקולד ופירורי שיבולת שועל, כמו שמישהי שאני מכירה עשתה. מישהי שקורנפלקס מייפל ופקאן לא הספיק לה מעל המאפינס שלה.
- או כלום. המאפינס מעולים גם עם כיפות עירומות.
- כיפות עירומות. הנה לכם צמד מילים שבטוח יניב כמה חיפושים הזויים שיובילו אנשים לבלוג.
- אה, ומבחינת האפיה – עוד לא הצלחתי להבין מה עובר על הטוסטר אובן שלי, אבל הוא אפה קצת מהר מדי את המאפינס. יותר נכון, את החלק העליון, עם הקורנפלקס. אז במהלך האפיה הנמכתי את החום ל-180 מעלות וכפי שציינתי במתכון עצמו, אפיתי עשרים דקות, שזה “הרף התחתון” של זמן האפיה. אני רק אומרת את זה כדי שתשימו לב ותשגיחו על המאפינס שלכם.
- טוב, דבר אחרון: כמות הסוכר. יש כאן רק חצי כוס, והמאפינס מעולים ככה, אבל אם בא לכם, לדעתי אפשר אפילו להפחית קצת את הכמות. אולי רבע כוס.. אולי משהו בין רבע לחצי. נסו בעצמכם וראו מה טוב לכם.
- בעצם משהו באמת אחרון: אפשר להקפיא את המאפינס. זה מה שאני עשיתי, ומדי פעם אני מוציאה לי אחד כשאני קמה בבוקר, וכשאני מגיעה לעבודה אחרי שעה-שעתיים, אוכלת אותו לארוחת בוקר.
אתם סולחים לי על מיעוט ואיכות התמונות, נכון? מגניב. אין עליכם.
12 תגובות
יאמי!
איך את יודעת שהוא היה הודי?
המלצה:
כדאי לך לנסות להחליף את אבקת האפיה בקרם טרטר+סודה לשתיה (יותר בריא, בלי תוספת אלומיניום, אם את כבר הולכת על הגירסה הבריאה).
על כל 1 כוס קמח את מוסיפה 1 כפית קרם טרטר+חצי כפית סודה לשתיה.
עובד כמו קסם ובלי הטעם לוואי של א.אפיה (קרם טרטר אפשר לקנות בתבלינים בסופר או בכל חנות אפיה מתמחה)
מאיה
נראה נהדר, תודה רבה 🙂
הי מור! אני מתה על מתכונים כאלה!
לא ידעתי שאפשר להצליח לגמרי בלי שמן,
אנסה בקרוב ::))
שיהיה שבוע מעולה!
אני די בטוח שאין באבקת אפיה אלומיניום.
מגניב לגמרי. אמרי לי נא, את משתמשת בשיבולת שועל שלמה או באינסטנט?
חחחח…. אם המאפינס מוצלחים כמו ההקדמה אז הם אמורים להיות מדהימים… 🙂
כמה רסק תפוחים זה אמור לצאת בכוסות? (או בקופסאת שימורים רגילה…)?
תודה!!
אנונימי #1 – אם זה נראה כמו הודי, אם זה מדבר אנגלית במבטא הודי, ואם יש לזה שם הודי… זה כנראה הודי.
מאיה – וואלה, תודה. אף פעם אין לי קרם טרטר בבית, אבל זה באמת משהו שמופיע בלא מעט מתכונים, אולי כדאי לקנות מתישהו. באבקת אפיה יש אלומיניום? לא ידעתי. חוץ מזה, את טעם הלוואי מרגישים רק אם משתמשים בכמות גדולה מדי, עד כמה שידוע לי, אבל אשמח לנסועת את הסודה + קרם הטרטר, תנקס.
אפרת – כן! נסי! מומלץ!
שוגר – אף פעם לא ידעתי באיזה סוג אני משתמשת, עד שלא מזמן ראיתי שעל שיבולת השועל שאני תמיד משתמשת בה כתוב "אינסטנט". ואני משתמשת בה להכל, גם למתכונים שממש התעקשו על שיבולת שועל שלמה.
אנונימי #8 – אני לא בטוחה במאה אחוז, כי אני תמיד משתמשת בגביעים האישיים, אבל נראה לי שפעם בדקתי ויצא לי שגביע כזה שווה לשליש כוס. מצד שני, עכשיו המרתי 113 ג' רסק תפוחים לכוסות באיזה מחשבון המרה אינטרנטי, ויצא לי משהו באזור החצי כוס (0.463, ליתר דיוק). מוזר.
אם אחליף את הקמח בקמח שיפון (יש בבית ולוחצים עלי לסיים אותו), אני צריכה לשנות משהו נוסף במתכון?
היי נורית,
לא לגמרי בטוחה, אין לי יותר מדי ניסיון עם קמח שיפון. אולי יהיה צורך להוסיף קצת נוזלים למתכון, נסי לראות אם הבלילה כבדה מדי. אם כן, הוסיפי כף-שתיים של חלב. בהצלחה!