מאפינס וניל טבעוניים עם גנאש שוקולד מוקצף ופירות יער

על ידי מור

יש לי קטע כזה בזמן האחרון – כשאני מוצאת מתכון שעובד לי, אני מתחילה להתעלל בו. מכינה מיליון וריאציות, מנסה כל מיני נסיונות ושינויים, בגדול בודקת כמה מתכונים נוספים אני יכולה להוציא מאותו המתכון המקורי.

כך קרה עם הבצק לפיצה שפרסמתי פה ממש לא מזמן: בערב שבועות תכננתי להכין את לחם הקופים עם שום וגבינה שלי, ופתאום תהיתי מה יקרה אם אשתמש בבצק של הפיצה שלי. התשובה? יצא לחם שום מדהים. בצק אוורירי, רך כמו ענן.

מפה לשם, הדבר ההגיוני הבא היה לקחת את הבצק הזה, להוסיף לו קצת סוכר, ולהכין ממנו חלה. או! סוף סוף, אחרי שנים שאסף קורא לחלות שלי דחוסות מדי ועוגתיות מדי, סוף סוף חלה. עם מרקם של חלה. כל כך טובה.

וכך קרה גם עם לחם חמאת הבוטנים שפרסמתי גם כן לא מזמן. להשתמש בנוטלה במקום חמאת בוטנים ולהכין “לחם” נוטלה, או עוגת נוטלה בחושה, היה מתבקש.

אבל רגע, מה יקרה אם פשוט אשמיט את חמאת הבוטנים? מה יצא אז?

לא יודעת לומר לכם, אבל אני יודעת לומר מה יוצא אם משמיטים את חמאת הבוטנים ומוסיפים במקום גביע של רסק תפוחים (בכל זאת, שיהיה משהו שיתרום ללחות/שומניות/מרקמיות) (כן, מרקמיות, זו מילה) —

עוגת וניל. פשוטה. בסיסית. אולי אפילו קצת משעממת (תכף נדון בזה בהרחבה), אבל קלה, טעימה וטבעונית!

למה עניין הטבעונית היה כל כך חשוב לי, אתם תוהים? כי המחשבה להכין את הגירסא הלא בוטנים של לחם עלתה לי כשהרהרתי בקינוח לשבועות. כן, אותו שבועות שהזכרתי קודם בהקשר של לחם השום הענני.

אתם מבינים, יש לי בת דוד טבעונית (כבר סיפרתי לכם עליה פעם), וכשהיא מגיעה לארוחות אצל ההורים שלי, אנחנו משתדלים מאד להתחשב בה ולהכין מספיק מאכלים שגם היא יכולה לאכול. על כן, התנדבתי/נודבתי להכין קינוח טבעוני.

על כן, מאד שמחתי כשגיליתי מתכון קליל למאפינס וניל טבעוניים (כן, כתבתי קודם “עוגת וניל” אבל האמת היא שאפיתי מאפינס, או עוגות אישיות).

אבל כאמור, סתם מאפינס וניל זה קצת משעמם. טעים ונחמד ואחלה דבר לנשנש עם הקפה או סתם לארוחת הבוקר (ד”ש לבנים הגרגרנים שלי), אבל לא קינוח מרשים מספיק לארוחת חג.

ופה נכנסים למשוואה החברים הטובים, קרם שוקולד ופירות יער. כי קרם שוקולד זה הפתרון ל-95% מבעיות העולם, ובחמשת האחוזים הנותרים אפשר לטפל עם “תראו! פירות יער! התכשיטים הקטנים של הטבע!”.

בקיצור, הכנתי מאפינס וניל עם קרם שוקולד וקישטתי במלא מלא פירות יער (ספציפית — אוכמניות, פטל, פטל שחור ודובדבנים).

אז למה, בעצם, לקח לי כל כך הרבה זמן לפרסם את המתכון? כבר עבר למעלה משבוע מאז ערב החג, מה אני מתבטלת לי פה?

העניין הוא כזה: אסף אמר שהקינוח סתמי. הוא אמר שהמאפינס משעממים ושגם עם הקרם, הם כאילו.. בסדר. מאפינס עם קרם שוקולד. יאללה. בסדר. שמענו. מה את מחדשת פה בעצם?

אז האמנתי לו. והחלטתי לגנוז את המתכון. אמנם אהבתי את המראה, ומבחינתי קינוח טבעוני מוצלח זה תמיד משהו שיכול לשמח אנשים לשמוע עליו, אבל אם זה משעמם, אז זה משעמם. מי אני שאתווכח?

 

אבל עבר יום, אכלתי מאפין עם הקפה של אחר הצהריים, והיה לי טעים. עבר יום נוסף, אכלתי מאפין נוסף, עדיין היה לי טעים. זה נמשך ככה למשך שלושה או ארבעה ימים (היו מלא קינוחים בערב החג, אז נשארו לי לא מעט מאפינס), עד שפתאום הבנתי שאולי אסף טועה.

זאת אומרת, מה זה טועה? טעם וריח ושעמום, אין מה להתווכח. אבל אולי מבחינתו זה משעמם, אבל מבחינתי.. מבחינתי, טעים לי. מאד. והקינוח המאד פשוט הזה, עם טעמים בסיסיים למדי – וניל, שוקולד, פירות יער – עובד לי. מאד.

מאחורי הקלעים

אז גם נזכרתי שלבלוג קוראים מורקייק ולא אסף קייק, ובקיצור —

אובג’קשן יור אונור! למאפינס האלה מגיע פוסט. ססטיינד. איי רסט מיי קייס.

כן, הסיבה העיקרית לפוסט הזה היא הלק שלי

מעתה קראו לי אלישה פלורקייק.

מאפינס וניל טבעוניים עם גנאש שוקולד מוקצף ופירות יער

יש לי קטע כזה בזמן האחרון – כשאני מוצאת מתכון שעובד לי, אני מתחילה להתעלל בו. מכינה מיליון וריאציות, מנסה כל מיני נסיונות ושינויים, בגדול בודקת… מאפינס וקאפקייקס מאפינס וניל טבעוניים עם גנאש שוקולד מוקצף ופירות יער European הדפס
כמות: 16-18 מאפינס בגודל בינוני
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 4.0/5
( 2 הצביעו )

מצרכים

למאפינס

280 ג' (2 כוסות) קמח לבן

4 כפיות אבקת אפיה

100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן

1/4 כפית מלח

320 מ"ל (1/3 1 כוסות) חלב אורז ואגוזי לוז/כל חלב לא חלבי אחר

1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל

113 ג' (1 גביע) רסק תפוחים

 

לקרם השוקולד

200 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

360 מ"ל קרם קוקוס, לאחר לילה במקרר

 

כ-200 ג' פירות יער

 

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים, או לחלופין מכינים מנז'טים יציבים על תבנית תנור גדולה.
  2. מניחים קמח, אבקת אפיה, סוכר ומלח בקערה בינונית.
  3. מוסיפים חלב, וניל ורסק תפוחים ומערבבים היטב, עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. מחלקים למנז'טים. אופים 20-25 דקות, אם הכל נכנס לתבנית אחת, או 25-30 דקות, אם אופים בשתי תבניות במקביל. מצננים.
  5. להכנת הקרם: מניחים שוקולד מריר בקערה בינונית.
  6. מביאים 240 מ"ל קרם קוקוס לסף רתיחה בסיר קטן.
  7. כאשר קרם הקוקוס מתחיל לבעבע, יוצקים מעל השוקולד. ממתינים דקה-שתיים, ומערבבים היטב עד לקבלת גנאש חלק ואחיד. מצננים למשך שעה-שעתיים במקרר.
  8. כאשר הגנאש קר מאד, מעבירים לקערת המיקסר. מוסיפים את שאר קרם הקוקוס (120 מ"ל), מחברים וו בלון ומקציפים לגנאש מוקצף יציב.
  9. מעבירים את הקרם לשק זילוף. מזלפים שכבה נאה של קרם מעל כל מאפין.
  10. בעזרת כף או כפית, יוצרים שקע קטן במרכז הקרם. מניחים שתיים-שלוש יחידות של פירות יער כרצונכם בתוך השקע. שומרים במקרר.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • שימו לב: ייתכן שחלקם העליון המאפינס יהפוך מעט דביק לאחר שתאכסנו אותם בקופסא. לטעמי זה לא כזה מפריע, בטח לא אם מצפים אותם בקרם.
  • את המאפינס הלא מצופים אפשר לשמור שלושה-ארבעה ימים בקופסא אטומה בחוץ, או מלא זמן בקופסא בפריזר.
  • המאפינס המצופים נשמרים במקרר למשך כשבוע.
  • עם שכבת ציפוי כמו שלי, הקרם מספיק לציפוי של כעשרים מאפינס, כלומר סיכוי טוב שיישאר לכם קצת קרם. אפשרות אחת היא להכין כמות ורבע של מאפינס. אפשרות שניה היא למרוח/לזלף כמות גדולה יותר של קרם על כל מאפין. אפשרות שלישית היא לאכול את שאריות הקרם בעזרת כפית/האצבע שלכם 🙂
  • שתי הערות נוספות לגבי הקרם — במתכון המקורי, צריך לקרר מראש שתי פחיות של קרם קוקוס, מתוך מחשבה שבפחית של 400 מ”ל לא יהיה מספיק קרם שומני (כי יש גם נוזל). בפחית בה אני השתמשתי, הצלחתי להגיע לכמות הרצויה (אולי טיפה פחות), כך שייתכן שזה תלוי ביצרנית הקרם, אבל ליתר בטחון – שימו שתי פחיות במקרר. שלא יחסר לכם.
  • הדבר השני הוא שבמתכון המקורי נאמר להעביר את גנאש השוקולד למקרר לשלוש שעות, לפני ההקצפה שלו. אני עשיתי את זה ויצא לי בלוק שוקולד שלא יכולתי להקציף לפני שנתתי לו לעמוד בחוץ איזה חצי שעה, שיתרכך קצת. אז זו אפשרות אחת באמת, אבל לדעתי אפשר גם לצנן שעה-שעתיים בלבד ואז להקציף.

מקור המתכון: המאפינס מבוססים על לחם חמאת הבוטנים שלי. קרם השוקולד לקוח מ”הספר המתוק” של אפרת ונטלי.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

2 תגובות

מורן יוני 7, 2020 - 21:37

נראה מעולה!
אכין בבוקר 🙂
תודה!!

הגב
מור
מור יוני 17, 2020 - 10:07

וואו, התגובה התפספסה לי. איזה כיף!

הגב