כדוריסז, או או כדורי חמאת בוטנים ושוקולד

על ידי מור

איזו. טעות. עשיתי.

כבר כמה שבועות שמסתובב לי בראש להכין כדורי חמאת בוטנים בציפוי שוקולד. זה בטח יצא כמו ריסז, אמרתי לעצמי. מה יכול להיות רע.

מה יכול להיות רע, מור? מה יכול להיות רע?

כדורי חמאת בוטנים בציפוי שוקולד שהם בגדול ריסז קאפס גדולים בתוך המקפיא שלך – יש יותר רע מזה?

כאילו, מה, את שונאת את כל הבגדים שלך? לא בא לך ללבוש אותם יותר לעולם?

תקשיבו.

תקשיבו!

זה אסון, הדבר הזה. נורא.

בעקרון, לוקחים חמאת בוטנים, מערבבים עם אבקת סוכר (וקצת מלח, אם אתם רוצים), מקררים, מגלגלים, מצפים בשוקולד (חלב או מריר, תכף נדבר על זה), וזהו. זהו.

זה מתוק, זה מלוח, זה חמאת בוטנימי, זה שוקולדי. זה נהדר. ונורא.

ואיזה מזל —

לא, חבל —

לא, בעצם מזל —

שההורים הזמינו אותנו לארוחת צהריים יום אחרי שהכנתי את כדורי השטן האלה. ככה לקחתי את הקופסא לשם – כלומר, את מה שנשאר אחרי ששאבתי שניים כמה שניות אחרי שהם היו מוכנים – וכל המשפחה עזרה לי לרוקן אותה, כלומר לא נשאר לי אפילו כדור אחד לקחת איתי הביתה. סמיילי עצוב. או שמח? אוף, אני כל כך מבולבלת מכל המסרים הסותרים שאני שולחת לעצמי!

אני יודעת שאתם בטח לא מבינים מה אני רוצה מהחיים שלכם. בסדר, יאללה, לדבר הזה את קוראת מתכון? זה כלום עבודה.

בדיוק. כלום עבודה ומיליון טעם. ומתאים לכוווולם.

הם טבעוניים (אם תשתמשו בשוקולד מריר ולא חלב), הם פרווה כמובן (שוב, השתמשו בשוקולד מתאים) הם נטולי גלוטן,  הם לא מצריכים תנור, הם.. הם וואו.

לגבי השוקולד:

האינסטינקט הראשוני שלי היה לצפות בשוקולד חלב, כדי לקבל את אפקט הריסז המקורי (אם כי, אני יודעת, יש גם ריסז בציפוי שוקולד מריר, אבל זה קצת פחות מוצלח לטעמי), וכי הרגיש לי שהמתיקות של שוקולד החלב תעבוד יותר טוב עם המליחות של הבוטנים.

אבל משהו בי התעקש לצפות גם בשוקולד מריר. כי זה קלאסי לצפות בו, כי הוא יותר נוח לעבודה ויותר יפה, אם אנחנו כנים עם עצמנו. וכי רציתי להגיד לכם שהכדוריסז האלה יכולים להיות טבעוניים ופרווה, ואיך אוכל להסתכל לכם בלבן של הבראוזר ולטעון שזה עובד גם עם שוקולד מריר… אם לא ניסיתי בעצמי?

על כן, לא היתה ברירה. זה הוחלט משמיים, עלי להכין חלק מהכדורים עם שוקולד חלב וחלק עם מריר. בשביל העניין והמרקם, קצצתי גם כמה בוטנים והוספתי אותם לשוקולד החלב.

אם כן, מה המסקנה? אמא שלי ואחותי ישר אמרו “בפעם הבאה, תכיני רק עם שוקולד חלב”. אבל גילוי נאות: אחותי בכלל לא טעמה, היא פשוט טוענת ששוקולד חלב יותר טעים ממריר.

אסף, מנגד, אמר שעדיף שוקולד מריר. אבל גילוי נאות מספר 2: אסף גם לא טעם (כמובן), כי הוא סחב”ק. אבל אסף מעדיף שוקולד מריר.

אני? אני אומרת — קחו כדור מריר. קחו כדור חלב. אכלו אחד כזה ואחד כזה. או ביס מזה ואז ביס מזה. או שפשוט תדחפו את שניהם לתוך הפה שלכם, בלי לבזבז זמן על שאלות מיותרות כמו “מה לאכול קודם”. כאמור, האינסטינקט שלי אמר לצפות בשוקולד חלב, והאינסטינקט שלי לא טעה. אבל מה אני אגיד לכם, לא ממש היה צריך לשכנע אותי לאכול כדור בציפוי שוקולד מריר. או חמישה כאלה.

סתם, אכלתי רק שלושה בסך הכל (כולל השניים מההתחלה), הם נגמרו כל כך מהר שלא הספקתי.

לסיכום:

אם אתם אוהבים את הבגדים שלכם ו/או אתם מנסים לחסוך כסף, ספציפית על בגדים, בתקופה הקרובה: אל תכינו את הכדוריסז האלה.

אבל אם 2020 ביאסה לכם את הצורה עד כה, ואתם מנסים למצוא שוב את האושר, הכינו את הכדוריסז האלה. אני לא רוצה להיות אובר דרמטית או משהו כזה, אבל הם בעצמם האושר.

ו… כן, ככה אני נשמעת כשאני מנסה לא להיות דרמטית. כיף איתי.

כדוריסז, או כדורי חמאת בוטנים ושוקולד טבעוניים וללא גלוטן

איזו. טעות. עשיתי. כבר כמה שבועות שמסתובב לי בראש להכין כדורי חמאת בוטנים בציפוי שוקולד. זה בטח יצא כמו ריסז, אמרתי לעצמי. מה יכול להיות רע. מה יכול… ממתקים וחטיפים כדוריסז, או או כדורי חמאת בוטנים ושוקולד European הדפס
כמות: כ-15 כדורים קטנים (לי יצאו 14)
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

250 ג' (1 כוס) חמאת בוטנים (ראו הערה)

50 ג' (5 כפות) אבקת סוכר

1/4 כפית מלח (לא חובה)

 

לציפוי

100 ג' שוקולד מריר/חלב

1-2 כפיות שמן נייטרלי (למריר מספיקה כפית אחת, לחלב עדיף שניים)

10 ג' (או פשוט חופן) בוטנים קצוצים (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. מערבבים חמאת בוטנים, אבקת סוכר ומלח בקערה בינונית.
  2. מקפיאים למשך כחצי שעה, או עד שהתערובת יציבה מספיק כדי לגלגל לכדורים.
  3. יוצרים כדורים מהתערובת (אפשר ידנית, אפשר להשתמש בכף גלידה קפיצית ואז לגלגל), מניחים על מגש או צלחת גדולה, ומקפיאים למשך חצי שעה לפחות.
  4. ממיסים שוקולד מריר או חלב במיקרוגל, בפולסים של 15-30 שניות.
  5. כאשר השוקולד נמס לגמרי, מערבבים פנימה שמן. אם רוצים, מוסיפים גם בוטנים קצוצים.
  6. טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים בחזרה על המגש. מעבירים למקפיא עד להתייצבות השוקולד.

מקור המתכון: ההשראה היא ריסז קאפס, כמובן. אבל פשוט שיחקתי עם חמאת בוטנים ואבקת סוכר עד שיצא לי משהו שעובד 🙂

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • יש מתכונים בהם אני אומרת שאפשר להשתמש בחמאת בוטנים טבעית. פה אני לא ממליצה, כי חמאת בוטנים טבעית היא לרוב נוזלית הרבה יותר מחמאות הבוטנים ה.. פחות טבעיות. גם ככה המרקם של הכדורים יוצא מאד מאד רך ודביק לפני הקירור הראשוני, כך שעדיף לעבוד עם חמאת בוטנים קצת יותר טבעית. אני השתמשתי בסקיפי.
  • אישית, העדפתי להשתמש בחמאת בוטנים חלקה, אבל אם אתם מעדיפים קראנץ’ בתוך הכדורים שלהם, הרגישו חופשי להשתמש בחמאת בוטנים עם שבבי בוטנים.
  • היות שהוספתי לא מעט אבקת סוכר כדי לייצב את חמאת הבוטנים, התערובת שלי היתה מעט מתוקה מדי לטעמי בהתחלה. לכן הוספתי מלח. ממליצה לכם לטעום לפני ההוספה ולראות אם אתם צריכים אותו או לא.
  • וכן, הדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות הוא להכפיל כמויות, תודה ששאלתם.

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

4 תגובות

נטלי יוני 18, 2020 - 17:07

זה נראה כל כך טעים ומסוכן!

הגב
מור
מור יוני 23, 2020 - 08:16

וואו, אין לך מושג בכלל כמה מסוכן

הגב
נעמה יוני 25, 2020 - 22:12

אני כל פעם מחדש פותחת את הבלוג גם בשביל המתכונים וגם בשביל הפוסטים..
, אני פשוט מתענגת על כל מילה שכתובה, זה מצחיק ושנון!
והמתכונים כולם נראים כ”כ מוצלחים ומגרים וטעימים!!

הגב
מור
מור יולי 6, 2020 - 08:36

מיליוני תודות!!

הגב