קרמבו וניל

על ידי מור

לפני חודשיים (חודשיים!) נפגשתי עם חברות והכנתי למפגש פודינג בננות. היות שנשארו לי כמה חלבונים, חשבתי שיכול להיות נחמד להכין קרמבואים —

לכאורה היינו בדיוק בתקופת הסתיו-כמעט-חורף (בפועל, עדיין היה חם ולבשנו בגדים קצרים, כאילו אמצע הקיץ). התחיל איזה דיבור על זה שהולך להיות מחסור בקרמבואים קנויים בחורף, ואני החלטתי שזה הזמן להכין ולפרסם בבלוג מתכון לקרמבו וניל, האח הקלאסי של קרמבו הפטל וקוקוס, חבר של קרמבו החמאת בוטנים, בננות ושוקולד הכשל”פי.

אז הכנתי. אי שם, בתחילת נובמבר. היה טעים. מאד טעים. חיסלנו את כל הקרמבואים תוך כמה ימים.

אבל.. אבל לא הגעתי לכתוב על הפוסט.

אתמול הייתי עייפה מהעבודה, היום עידו מסרב ללכת לישון בשעה נורמלית, מחר — מחר כבר יהיה לי כח. ומוטיבציה. ומוזה. והשראה.

אבל עבר מחר, ואז עוד מחר.

עד שפתאום הגעתי להיום והבנתי שלא רק שהחורף התחיל, הוא תכף כבר נגמר.

אני נמצאת כבר חודשיים וחצי בעבודה החדשה שלי (כשהכנתי את הקרמבואים, זה היה שבועיים וחצי..). סבא שלי נפטר לפני עשרה ימים. עידו הצטרף ליונתן בתפקיד העוזר הקטן שלי, ועכשיו כשאני אופה, יש לי כבר שני סו שפים במטבח, לא אחד. כמו כן, אנחנו עומדים להיכנס לסגר נוסף. וכמובן שיש עוד בחירות בדרך.

בקיצור, מלא דברים קרו, המון דברים השתנו, אבל המתכון לקרמבו נשאר כטיוטא ולא פורסם.

(עידו עדיין מסרב ללכת לישון בשעה נורמלית, תודה ששאלתם. מזל שיש דברים בחיים האלה שאפשר לסמוך עליהם שיישארו קבועים ולא ישתנו…)

אז החלטתי שדי. נכון, זה “סתם” קרמבו וניל רגיל, אני לא ממציאה פה את הגלגל או משהו כזה. אבל אתם יודעים מה? אם תגידו לי עכשיו שאנחנו חיים בעולם בו אין מקום לעוד מתכון של קרמבו וניל, “סתם” קרמבו וניל, ובכן — זה עולם שאני לא מעוניינת לחיות בו.

חוץ מזה, אנחנו עומדים בפני סגר מספר 3, מה כבר יש לכם לעשות בסגר? לא כדאי שלפחות יהיה לכם מתכון לעוד משהו שיעביר לכם כמה שעות של בלאגן כיף במטבח? כיף. התכוונתי לכיף.

יאללה, שיהיה לכם סגר קל ומועי–

אה סגר זה לא כמו צום? אה.

קרמבו וניל

לפני חודשיים (חודשיים!) נפגשתי עם חברות והכנתי למפגש פודינג בננות. היות שנשארו לי כמה חלבונים, חשבתי שיכול להיות נחמד להכין קרמבואים — לכאורה היינו בדיוק בתקופת… ממתקים וחטיפים קרמבו וניל European הדפס
כמות: כ-30 קרמבואים בקוטר 5 ס
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

לעוגיות

200 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

90 ג' (9 כפות) אבקת סוכר

350 ג' (1/2 2 כוסות) קמח לבן

1/2 כפית מלח

50 מ"ל (3 כפות + 1 כפית) שמנת מתוקה

 

למרנג

200 ג' (1 כוס) סוכר לבן

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

1 כפית תמצית וניל / 1/2 כפית מחית וניל

3 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר

1/4 כפית מלח

 

לציפוי שוקולד

300 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

30 ג' חמאת קקאו

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת העוגיות: מניחים חמאה, אבקת סוכר, קמח ומלח בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומעבדים למשך מספר דקות, עד לקבלת תערובת פירורית: מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים בהדרגה למהירות בינונית.
  2. מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לעבד עד לקבלת גושי בצק גדולים.
  3. מעבדים ידנית את גושי הבצק לדיסק שטוח יחסית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקפיא למשך עשר דקות או במקרר למשך חצי שעה.
  4. כשהבצק קר מספיק, מניחים אותו בין שני ניירות אפיה. מרדדים לעובי של כחצי ס"מ (אפשר קצת פחות, תלוי כמה דקה/עבה תרצו את העוגיה שלכם).
  5. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת חותכן מתאים ומניחים על מגש/קרש מרופד בנייר אפיה (לא חייבים, אבל זה מקל על העברת העוגיות לתבנית לפני האפיה). מעבירים למקפיא למשך עשר דקות.
  6. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. מעבירים את עיגולי הבצק הקרים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (כאמור, אפשר פשוט להעביר את הנייר עם העיגולים עליו) ואופים למשך 25-30 דקות, עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב קצת בקצוות (אני אפיתי 27 דקות). מצננים לגמרי.
  8. להכנת המרנג: מניחים סוכר, מים ווניל בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית עד שכל הסוכר נמס ומתקבל סירופ סוכר.
  9. בינתיים מניחים חלבונים ומלח בקערת המיקסר, ומחברים וו בלון. כשהסירופ מגיע ל-112 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים על מהירות בינונית.
  10. ממשיכים לבשל את הסירופ עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 117 מעלות. מסירים מהאש.
  11. מגבירים את פעולת המיקסר ויוצקים פנימה את סירופ הסוכר, תוך כדי הקצפה, בזרם דק. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה מאד, עד שהמרנג קר לחלוטין ויציב מאד, משהו כמו עשר דקות.
  12. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק. מזלפים תלוליות מרנג על כל עוגיה, ומעבירים למקפיא למשך חצי שעה-שעה.
  13. להכנת ציפוי השוקולד: ממיסים שוקולד וחמאת קקאו במיקרוגל או על בן מארי. מעבירים לכלי מעט יותר רחב ומעט יותר גבוה מהקרמבואים, על מנת לאפשר טבילה מלאה שלהם.
  14. טובלים כל קרמבו קפוא בשוקולד, ומחזירים למקפיא להתייצבות, משהו כמו חמש-עשר דקות אמור להספיק. שומרים את הקרמבואים המוכנים במקרר/במקפיא (תלוי תוך כמה זמן אתם מתכננים לאכול אותם).

מקור המתכון: העוגיות מבוססות על הקלתית מכאן, המילוי והציפוי על המתכון הזה.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • כמות המרנג הספיקה לי לשלושים קרמבואים עם נוכחות אבל לא ענקיים. מבחינת העוגיות, יצאו לי 32 עוגיות בקוטר 5 ס”מ, אבל חלקן יצאו קצת עבות. ממליצה לרדד לעובי של 1/2 ס”מ ולא יותר.
  • במקום חמאת קקאו, אפשר להשתמש בשלוש כפיות שמן נייטרלי (למשל קנולה).
  • אני ממליצה להמס שוקולד בהדרגה (100-150 גרם בכל פעם), למקרה שלא תצטרכו להשתמש בהכל. בין המסה להמסה, אפשר להחזיר את הקרמבואים למקפיא, כדי להקל על הטבילה שלהם.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה