בר בננות, חמאת בוטנים ושוקולד

על ידי מור

שלום לכם וברוכים הבאים לתכנית האירוח האהובה, “נחבאים אל הכלים – ראיונות אישיים ומשמימים עם בלוגרי אוכל לא מעניינים”. נמצאת איתנו היום שוב הבלוגרית ההו-כה-מיותרת, מור קייק. היי מור.

היי!!! מה נשמע? שנים!!

זה אשכרה נכון. אצלנו הכל בסדר, מה איתך?

וואלה. בסך הכל סבבה. כלומר, העבודה מעייפת. והילדים מעייפים. והחיים מעייפים. בינינו? אפילו העייפות מעייפת. אבל בסך הכל מעיי– סבבה. התכוונתי סבבה.

מרתק. אנחנו רואים שלא השתנית בשמונה השנים האחרונות.

זה ממש לא נכון. עליתי במשקל. או.. ירדתי במשקל? לא בטוחה. רשום לכם איפשהו כמה שקלתי במרץ 2015?

לא. אז מה בכל זאת חדש? כי האובססיה שלך למשקל בטוח לא.

כן אה? אממ לא יודעת, לא הרבה. כלומר, אני בדיוק חוגגת בר מצווה היום, אבל חוץ מזה —

סליחה, מה? נהיית לנו ג’נדר פלואיד? מה בר מצווה?

אה. כן.. כלומר לא. כלומר, לא בדיוק אני אני. הבלוג חוגג בר מצווה. אבל הבלוג הוא אני ואני היא הבלוג ו.. אתם יודעים.

לא, מור. אנחנו אף פעם לא יודעים. רק את מבינה מה את מנסה לומר. אז את ממשיכה עם הקטע המטופש הזה של לחגוג בלוגולדת? חשבנו שהבת מצווה בשנה שעברה היתה השיא. השלילי, כמובן.

אני יודעת! גם אני! ואז באתי לכתוב פוסט בר מצווה, אז קראתי את הפוסט משנה שעברה בשביל השראה, וקראתי שאיימתי לערוך ראיון עם עצמי בשנה הבאה. כלומר השנה. אז אתם יודעים, לפעמים חלומות מתגשמים.

כן. ובשאר הזמן מתגשמים סיוטים.

וואו, אתם נהייתם ממש עוקצניים וממורמרים בשמונה השנים האחרונות, אתם יודעים?

את יודעת שאנחנו את, כן?

אל תתקטננו.

**אמוג’י מגלגל עיניים** זה משהו שנהיינו מאד חזקים בו בשנים האחרונות, אגב, דיבור באמוג’ים.

*אמוג’י של אגודל שעושה לייק**

נו נו, אז ספרי לנו – כי ברור שלא תשחררי אותנו עד שזה יקרה – מה הכנת לכבוד הבר מצווה של הבלוג? אמוג’י מגלגל עיני–

עיניים, כן. הבנתי את הכעס. אז ככה — היה לי אפס זמן לחשוב ומינוס זמן להכין משהו השנה, אז אממ.. מה אגיד לכם? ככה גם נראית התוצאה הסופית.

הברים שלי היו עבים מדי והתייאשתי מלטבול אותם בשוקולד, אז שמתי על רשת (מסננת) ויצקתי שוקולד מעל. סיפור טוב?

התחלנו עם ההלקאה העצמית? לא התגברת על זה?

זה כאילו אתם לא מכירים אותי. בקיצור, המח שלי הלך כרגיל על הכיוון האסוציאטיבי המטופש ביותר: מה מכינים לבר מצווה? הממ. בר מצווה. בר. מצווה. בר… מצווה… בר– אני אכין בר כלשהו!!!

זה רגע דרמטי, אתם לא רוצים לחתוך לפרסומות או משהו?

תמים מצדך. אין לנו מספיק רייטינג בשביל פרסומות. עוד לא הבנת שאת לא מעניינת אף אחד?

אאוץ’. בכל אופן, בר מצווה —> בר. והיות שבכל זאת מדובר בי, כלומר במורקייק, היה רק הגיוני שזה יהיה בר של בננות, חמאת בוטנים ושוקולד. אז חשבתי עוד איזה ארבעים שניות, התחלתי לזרוק לאוויר מילים כמו “פטיסייר בננות”, “קרם חמאת בוטנים”, אבל אז נזרקו לאוויר מילים נוספות: “צריך לקפל כביסה”, “חוזרים לעבוד רוב השבוע מהמשרד” וכמובן, “זה הסופ”ש השני מתוך שלושה שיונתן חולה, ועידו לא מפסיק להשתעל מאז תחילת הסתיו”. אז חזל”שתי.

לא נראה וואו ככה, אה? הפתרון – לחתוך באמצע ולצלם. חכו, תכף תראו.

זה עוד ארוך?

דא. בכל אופן, הבנתי שאני צריכה ללכת על כיוון הרבה יותר פשוט. אז שאלתי את גוגל לדעתו בנושא, כמו שאני עושה בכל פעם שאני לא בטוחה לגבי משהו, ומצאתי השראה בדמות חטיפי “גלידת” בננות וחמאת בוטנים בציפוי שוקולד. בדיוק מה שהייתי צריכה (וגם ככה הכיוון שלי היה בר מלבני כלשהו בציפוי שוקולד, אז בעקרון כבר הייתי תשעים אחוז בדרך לרעיון הזה גם ככה).

יש סוף לסיפור הזה?

אין לדעת, הוא עוד כותב את עצמו. כן רציתי להוסיף קצת עניין, כלומר עוד מרקם, לברים/חטיפים/בתכלס-מדובר-בגלידוניות שלי, אז שלחתי את אסף לחפש בסופר פצפוצי אורז. ללא גלוטן, כמובן, בכל זאת יש בבית צליאקי חמוד להתחשב בו.

סוף טוב, הכל טוב?

לא לא, זה עוד ארוך. טחנתי בננות וחמאת בוטנים, יצקתי לתבנית שקעים מלבניים, הנחתי מלמעלה פצפוצי אורז שערבבתי עם חמאת בוטנים, והקפאתי. שעה. שעתיים. עוד שעה ועוד שעה ועוד כמה שעות, עד שבסוף הצלחתי לחלץ מהתבנית. כבר היה מאוחר וחשוך (בואו לא נשכח ששעון חורף זה השטן), אז המשכתי רק למחרת בבוקר… כשהיה מוקדם וחשוך וגשום. יופי, מור.

הוצאת לנו את המילים מהפה.

אני יודעת, אתם אני. קיצור, המסתי שוקולד וערבבתי עם קצת שמן, ציפיתי את הברים בצורה מחרידה. צילמתי. טעמתי. וואלה, הייתי מרוצה. גלידוניות טעימות וכיפיות לאללה. נטולות גלוטן. טבעוניות. מתאימות כמעט לכולם (אלרגיים לבוטנים יכולים להשמיט את חמאת הבוטנים מהמילוי ולהשתמש במשהו אחר, אפילו שוקולד פשוט, בבסיס הפצפוצים). אחלה דבר.

אנחנו כבר מפחדים לשאול, אבל — סוף טוב, הכל טוב?

בערך. אחר הצהריים נתתי לעוץ לי וגוץ לי לטעום. שניהם עשו פרצוף. עידו כל-האמת-בפרצוף אמר שיש לזה טעם של שייק, ושלא אכין את זה שוב. הסברתי לו שזה די הגיוני, מה שהוא אומר, בסופו של דבר מדובר בבננות טחונות עם חמאת בוטנים. אז הוא אמר שבפעם הבאה אכין רק מחמאת בוטנים (הוא כל כך הבן של אמא שלו וממש לא הבן של אבא שלו). יונתן, שדווקא אוהב שייקים – וגם בננות – הפתיע ואמר שגם הוא לא התחבר. אין בעיה, ילד, זה לא שדאגתי להכין מתכון נטול גלוטן במיוחד בשבילך או משהו כזה. מי בוכה בכלל? פשוט נכנסה לי קצת בגידה לתוך העין.

וואו, קשוח.

לגמרי. וכאילו זה לא מספיק, כשסיפרתי לאסף על התגובות (מיותר לציין שהוא אפילו לא חשב לטעום), הוא מלמל משהו על זה שבסדר, אפשר להבין אותם, אין בחטיפים האלה שום דבר קונדיטורי, בסך הכל טחנתי בננות עם חמאת בוטנים.

נשמע מעודד ותומך.

הכל טוב, לא התרגשתי. הוא פשוט ממורמר על זה שלא רק שלא הכנתי את מה שהוא רצה – משהו בסגנון טארט הג’אנדויה של נונו  – עוד העזתי להכין משהו עם בוטנים.

באמת תתביישי לך. אז.. מה השורה התחתונה? כל הנאום המשמים הזה על מתכון לא מוצלח בכלל?

לא לא. הכל טוב. זה טעים. בחיי. נשבעת. יש הסבר מאד פשוט לתגובות הפושרות מינוס של בעלי והילדים שלי.

הם מקנאים?

הא. מעניין. אני פשוט רציתי לומר שהם הזויים, אבל גם הפרשנות הזו תופסת. אהבתי. יא, איזה ראיון מוצלח, אני כל כך שמחה שיצא לנו לדבר שוב!

וואו, לגמרי. **אמוג’י שכבר כואבות לו העיניים מרוב שהוא מגלגל אותן** יאללה — ביי.

ר ג ע ! מילות סיכום? ברכות? איחולים? משהו?

אה כן, זה. אז.. לסיכום: היה מצלק. ברכות על זה שאיכשהו הצלחת להחזיק את הבלוג הכושל הזה במשך שלוש עשרה שנים. אנחנו מאחלים לעצמנו לא לפגוש אותך שוב בחגיגות הארבע עשרה. ו… יאללה ביי.

ריגשתם. ביי, תודה שבאתם לחגוג איתי ועם הבלוג שלי! רוצים איזה בר/חטיף/גלידונית בננה לדרך? ה.. הלו? אתם שם?

בר בננות, חמאת בוטנים ושוקולד

שלום לכם וברוכים הבאים לתכנית האירוח האהובה, “נחבאים אל הכלים – ראיונות אישיים ומשמימים עם בלוגרי אוכל לא מעניינים”. נמצאת איתנו היום שוב הבלוגרית ההו-כה-מיותרת, מור… ממתקים וחטיפים בר בננות, חמאת בוטנים ושוקולד European הדפס
כמות: 10 יחידות
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 3.8/5
( 4 הצביעו )

מצרכים

ל"גלידה"

4 בננות גדולות/5 בינוניות (כ-1/2 ק"ג בננות בסך הכל, ללא קליפה

85 ג' (כ-1/3 כוס) חמאת בוטנים

 

לבסיס

75 ג' (2 כוסות) פצפוצי אורז

65 ג' (כ-1/4 כוס) חמאת בוטנים

 

לציפוי

350-400 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

3.5-4 כפיות שמן נייטרלי (אני השתמשתי בקנולה)

הוראות הכנה

  1. להכנת הגלידה, כלומר המילוי של הברים: מניחים בננות וחמאת בוטנים במעבד מזון. מעבדים יחד עד לקבלת מחית חלקה לגמרי.
  2. יוצקים לתבנית שקעים מלבניים ומשאירים 1-2 ס"מ בחלקו העליון של כל מלבן.
  3. מעבירים למקפיא ועוברים להכנת הבסיס: בקערה בינונית, מערבבים פצפוצי אורז וחמאת בוטנים.
  4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים כפית או שתיים של פצפוצי אורז מעל כל מלבן. משתדלים לדחוס ולהדק עד כמה שאפשר.
  5. מחזירים לפריזר ומקפיאים למשך ארבע שעות לפחות, עדיף אפילו שש-שמונה שעות.
  6. כשהגלידה קפאה לחלוטין, מחלצים את הברים מהתבנית (ייתכן שחלק מפצפוצי האורז יתפזרו קצת, אבל אם הידקתם טוב, זה לא אמור לקרות).
  7. מחממים שוקולד מריר במיקרוגל בפולסים של 15-30 שניות, ומערבבים לבין, עד להמסה מלאה של השוקולד.
  8. מערבבים פנימה שמן.
  9. מצפים את הברים בשוקולד באחת משתי דרכים:
    1. מניחים כל בר בתוך קערת השוקולד ומסובבים אותו/יוצקים מעליו שוקולד עד שכולו מכוסה. מוציאים בעזרת מזלג/פלטה קטנה ומניחים על צלחת/מגש מרופד בנייר אפיה.
    2. מניחים את הברים על רשת ויוצקים את השוקולד המומס מעל, כך שכל הבר מכוסה. אם צריך, עוזרים לשוקולד להגיע לכל הפינות בעזרת לקקן קטן.
  10. מחזירים למקפיא לטובת התייצבות השוקולד. כשרוצים לאכול, מוציאים דקה-שתיים קודם על מנת שהגלידה תתרכך טיפה. אבל ממש טיפה 🙂

מקור המתכון: כאמור, קיבלתי השראה מהמתכון הזה, אבל בעקרון די אלתרתי.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אם רוצים, אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום השוקולד המריר, אבל שימו לב שהמתכון כבר לא יהיה פרווה וטבעוני (אלא אם תמצאו שוקולד חלב טבעוני).
  • לא ניסיתי, אבל אני משערת שבמקום תבנית שקעים, אפשר ליצוק את גלידת הבננות לתבנית/רינג ריבועי ולחתוך לאחר מכן למלבנים (או קוביות קטנות יותר, ממש כמו גלידוניות אמיתיות). אני החלטתי להשתמש מראש בשקעים כדי לחסוך לי קצת עבודה.
  • אגב, כן – בגדול מדובר בגלידוניות. ולי אמנם יצאו עשרה ברים, אבל אם תחתכו קטן יותר, תקבלו כמות הרבה יותר גדולה.
  • למי שלא אוהב/לא יכול לאכול בוטנים, אפשר להשמיט את חמאת הבוטנים מהמילוי ולהשתמש במשהו אחר – שוקולד, חמאת קקאו, חמאת אגוזים אחרת – בבסיס. אפשר גם לוותר על בסיס פצפוצי האורז ולהסתפק בגלידוניות בננה בציפוי שוקולד.
  • אפרופו הבסיס: כמעט בטוח יהיו לכם שאריות של פצפוצי האורז הבוטנימיים. אני פשוט נשנשתי את מה שנשאר 🙂
  • לגבי הציפוי: כמו תמיד עם כמויות גדולות יחסית של שוקולד, אני ממליצה להתחיל עם חלק מהכמות – אני המסתי קודם מאתיים גרם שוקולד – ולהמס עוד בהמשך. זה גם מונע בזבוז למקרה שלא תצטרכו את כל הכמות, וגם מאפשר לכם להחזיר את הברים למקפיא לכמה דקות בין לבין, כדי שיתייצבו קצת ולא יהיה לכם בלאגן אם הם יתרככו תוך כדי הציפוי.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

4 תגובות

נטלי ינואר 15, 2023 - 09:17

אני מאוהבת בךךךךךךךךךךךך

הגב
ענבל ינואר 15, 2023 - 10:22

נהנת לקרוא כל מה שאת כותבת, לפעמים מזדהה D:
בלוגהולדת שמח

הגב
יסמין ינואר 15, 2023 - 19:53

אני מתה עלייך!
אה והברים נראים מעולה 🙂

הגב
חן ינואר 15, 2023 - 23:28

בשביל הפוסטים שלך שווה גם שווה לחכות!! את מדהימהההה! ההומור הזה ככ נדיררר
יש לי מנהג קבוע לבקר כאן פעם בשבוע, ואם אין חדש – אז להיזכר במתכונים ישנים ומעולים
די, בר מצווה זה גיל שהבלוג כבר יכול לקחת אחריות על החיים שלו ולהתחדש מדי פעם, לא?! 😉
רק לא הבנתי – טעים או לא טעים? להכין או לא להכין? מה דעתה של המאסטרית מורקייק על הברים?
ביוש – הלכתי לקרוא את הפוסט שוב, מהתחלה (ואחכ להצטייד בבננות)

הגב