נעים מאד. אני מור, וזה בלוג האפיה שלי. ברוכים הבאי–
סתם נו, צוחקת אתכם. מה קרה, איבדתם את חוש ההומור שלכם?
אז לא הייתי פה חמישה חודשים, אפשר לחשוב. הייתי מצפה שדווקא תשמחו, מה אתם כל כך מבואסים?
אה.. אה אתם מבואסים שחזרתי דווקא? קיוויתם שנפטרתם ממני לנצח?
נו באמת. מה אתם, ילדים? כבר לקחתי כמה הפסקות ארוכות בעבר, אתם אמורים לדעת שלכל דבר טוב יש סוף.
וגם הפעם — חזרתי.
**צחוק מרושע**
בקיצור, מה הסיפור? אין סיפור.
החיים עמוסים, העבודה מעבידה, הילדים מתישים, הרצפה עקומה. אתם יודעים איך זה.
לא יוצא לי לאפות יותר מדי, וכשאני כבר נכנסת למטבח, בסוף אני בדרך כלל חוזרת לאחד המתכונים שכבר פורסמו פה (תכף תגלו שגם המתכון של היום הוא וריאציה חמודה למתכון מוכר) או מנסה את מזלי בהכנת דברים נטולי גלוטן ליונתן.
אני שמחה, אגב, לעדכן שטיגנתי לו בחנוכה סופגניות ללא גלוטן מטורפות שפשוט לא האמנתי שאין בהן גלוטן. ואני זאת שהכינה אותן, כן? אז בעקרון, הרגשתי כאילו אני משקרת לעצמי. היה מצב לא נעים בכלל בכלל.
וגם החלה ללא הגלוטן שלי השתפרה מאד. עדיין יש הרבה מקום לשיפור, אבל כבר התקדמתי מ”לא אכיל” ל”אכיל” ל”וואלה, טעים לפרקים”. ווהו.
אז אתם מבינים? בין החיים העמוסים לעבודה המעבידה לילדים המתישים לרצפה העקומה למתכונים הישנים-או-עדיין-לא-מספיק-טובים-לבלוג לאכילת הראשים שלי ומשברי האמון שלי עם עצמי —
לא הייתי פה חמישה חודשים.
אבל הנה אני פה, בכוחות מחודשים (כן, ממש. נראה לי שאלך לנמנם מיד אחרי שאפרסם את הפוסט), עם מתכון קליל אבל מגניב וכיפי וטעים ומעולה לסיים איתו את השנה ומצוין להתחיל איתו את השנה החדש ותגידו, תהיתם פעם מה יקרה אם תנסו להכין עוגיות שוקולד צ’יפס אבל במקום לאפות אותן בנפרד, תערמו אותן זו על גבי זו על גבי זו, כמו לחם קופים?
ובכן, אין צורך לתהות יותר, בני ערובה חביבים שלי!
עוגיות שוקולד צ’יפס קופים פה לשירותכם, תודה שהתקשרתם. אני יכולה לספר לכם שאם תנסו לתלוש/לקטוף/לפרק עוגיה עוגיה מהמאפה הזה חצי שעה-שעה אחרי האפיה, לגמרי תקבלו חוויה של לחם קופים. בעיקר מהשכבה העליונה.
ואם תמתינו קצת, כמה שעות נגיד, תקבלו פשוט מאפה שאפשר לפרוס לפרוסות, כמו עוגה, אבל המרקם והטעם של כל פרוסה הוא של עוגיית שוקולד צ’יפס. בעצם, שני סוגי עוגיות שוקולד צ’יפס. יש לנו פה עוגיה קלאסית – וניל עם שוקולד צ’יפס מריר – ויש את אחותה התאומה הלא-מרשעת, עוגיית שוקולד עם שוקולד צ’יפס לבן. ביחד. משובצות בפרוסה אחת. כמו דמקה. או שחמט. או.. לא יודעת, זה טעים ומגניב וכבר סיפרתי לכם שהרצפה עקומה?
כמעט סוף שנה אזרחית-כמעט תחילת שנה אזרחית שמח (שמחה?) לכולכם! נתראה פה ב.. מאי 2023, נגיד?
מצרכים
200 ג' חמאה רכה
150 ג' (3/4 כוס) סוכר לבן
180 ג' (3/4 כוס) סוכר חום כהה
2 ביצים גדולות
1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל
420 ג' (3 כוסות) קמח לבן
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית מלח
200 ג' שוקולד צ'יפס מריר/חלב
35 ג' (1/4 כוס) אבקת קקאו
200 ג' שוקולד צ'יפס לבן
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים רינג בקוטר 20 ס"מ על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה (אפשר להשתמש בתבנית במקום רינג, כמובן).
- מניחים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים היטב, על מהירות בינונית, למשך שלוש-חמש דקות.
- מוסיפים ביצים ווניל ומערבבים היטב, עד להיטמעות.
- מוסיפים קמח, סודה ומלח. מערבבים על מהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים כמחצית מכמות הבצק לקערה נפרדת.
- מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס הכהים (מריר/חלב) לחצי מכמות הבצק, עד לפיזור אחיד.
- לחצי השני של הבצק מוסיפים אבקת קקאו ושוקולד צ'יפס לבנים. מערבבים במיקסר עד לקבלת בצק שוקולדי עם שוקולד צ'יפס מפוזרים בצורה אחידה.
- יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה ומניחים בתבנית שלנו, עד שכל התחתית מכוסה בכדורי בצק - רצוי להניח עוגיה בהירה לצד עוגיה כהה, אבל לא חובה.
- ממשיכים כך עם שאר הבצק, לשכבה שניה ובמידת הצורך שלישית, עד לקבלת ערמת עוגיות בתבנית.
- אופים את מאפה העוגיות למשך כ-20-25 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות למגע. כאשר המאפה מתקרר, מחלצים מהתבנית.
מקור המתכון: התבססתי על עוגיות השוקולד צ’יפס הקלאסיות שלי.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- ללא גלוטן: אפשר להשתמש בכל קמח ללא גלוטן (תמי, כרגיל, שר) או אפילו בשקדים טחונים, כפי שהכנתי במתכון המקורי. כמובן, אם המאפה מיועד לצליאקים, שימו לב שהכל – כולל סודה לשתיה, וניל, קקאו, השוקולד שמשתמשים בו – נטול גלוטן.
- פרווה: אפשר להשתמש ב-180 ג’ שמן קוקוס במקום החמאה ולשים לב שהשוקולד (המריר והלבן) פרווה.
- לצערי, אין לי ניסיון עם הפיכת המתכון הספציפי הזה לטבעוני. אבל יש לי מתכון מעולה אחר לעוגיות שוקולד צ’יפס טבעוניות, אם אתם בעניין.
- במתכון השתמשתי ברינג בקוטר 20 ס”מ, אבל אפשר גם להשתמש בתבנית מעט קטנה או גדולה יותר. גובה המאפה יושפע בהתאם.
1 תגובה
זה גאונייייי!!!