אני צריכה שתקשיבו לי טוב.
ממש, ממש טוב.
יש לי מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס מעולות.
מעולות.
מעולות.
והעוגיות האלה, המעולות, הן העוגיות הכי קלות שתכינו בחיים שלכם.
קערת יבשים.
קערת רטובים.
מערבבים.
אופים.
בום.
חוץ מזה, הן גם טבעוניות.
אמיתי. בחיי.
בלי חמאה, בלי ביצים.
טעימות שאתם לא מבינים בכלל.
אני יודעת שחג וסוף שבוע ואין לכם זמן או כח להתמודד עם יותר מדי מהשטויות שלי, אז אני אשתדל לקצר.
(בהצלחה לכולנו)
הכל התחיל משאריות של גנאש שוקולד. זוכרים שהכנתי לפני חודש מיני עוגות סילאן טבעוניות עם גנאש שוקולד הורס? אז נשאר לי קצת גנאש, ולא ידעתי מה לעשות איתו.
אבל אז נזכרתי בפוסט שקראתי כמה שבועות קודם לכן ב-Honeystuck, בלוג חמוד שאני לא ממש יודעת להגדיר.. הוא לא בלוג בישול או אפיה, הוא יותר “סתם” בלוג על כל מיני דברים של בחורה מהממת בשם קייטי. הדבר העיקרי שאני מפיקה מהבלוג הזה? בעיקר הערצה עיוורת של קייטי המתבטאת במלמולי “וואו, היא מהממת, אני רוצה להיות היא” בכל פעם שיוצא בלוג חדש.
קיצור.
בסוף אוגוסט כתבה הזכירה קייטי עוגיות שוקולד צ’יפס טבעוניות שהיא הכינה והיו מצוינות, לפי המתכון הזה. כבר כשקראתי את הפוסט לראשונה, שמתי לי כוכבית בראש — לזכור ולהכין את העוגיות האלה מתישהו בקרוב. הן נראות קלות ואם הן טובות, החברים הטבעוניים בעבודה בטח ישמחו.
אני לא בטוחה שאפשר באמת לשים כוכבית בראש, אבל לא משנה. הבנתם.
אז כשמצאתי את עצמי עם שאריות גנאש טבעוני במקרר, מיד חשבתי על הכוכבית בראש שלי ושלפתי את המתכון לעוגיות. החלטתי שהדבר הנכון וההגיוני ביותר לעשות הוא עוגיות סנדוויץ’ שוקולד צ’יפס עם גנאש שוקולד. הכל טבעוני. דא.
ו.. וואו, זה היה נכון והגיוני. כמה שזה היה נכון והגיוני.
המתכון המקורי מציע להשתמש בשמן קנולה. אני בחרתי בשמן קוקוס, כי השמועה אומרת שהוא עובד יותר טוב כתחליף לחמאה בעוגיות, היות שהוא מתקשה בטמפרטורת החדר וכל זה.
חוץ מזה, יש בו גם מים או חלב סויה. חלב סויה זה לא משהו שיש לי בבית, אז הלכתי על האופציה של מים. חששתי שהעוגיות יצאו סתמיות, אבל וופידו, הן לא.
זה מה שקורה: מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח ושוקולד צ’יפס. מערבבים סוכר, שמן קוקוס, וניל ומים. מאחדים. אופים. מאושרים.
קייטי טוענת שמה שעושה את העוגיות למדהימות הוא הוספה של קינמון, מה שבמתכון המקורי מופיע כרכיב אופציונלי, אבל לדבריה הוא הכרח. אני ויתרתי, כי יש לי חבר שלא מת על קינמון, ורציתי שגם הוא יטעם מהעוגיות.
בכל אופן, אני בטוחה שקינמון מוסיף המון (חה חה), אבל לדעתי זה לא מה שעושה את העוגיות. למעשה, אני לא ממש בטוחה מה עושה את העוגיות. אבל הן אדירות. כן, הן יוצאות חיוורות מהתנור (אני משערת שהעובדה שאין ביצים במתכון משפיעות על זה. בפעמים הבאות שהכנתי את העוגיות החלפתי חלק מהסוכר הלבן במתכון בחום, בתקווה שהוא יתקרמל ויגרם לעוגיות להשחים קצת, אבל זה לא באמת עזר). כן, הן כביכול פשוטות. בכל זאת, אלה “סתם” עוגיות שוקולד צ’יפס.
אבל הן טעימות. כמה הן טעימות.
וכשלוקחים שתי עוגיות ומורחים ביניהן גנאש שוקולד? באמת שאין מילים לתאר.
מאז הכנתי את העוגיות פעמיים נוספות:
פעם אחת הכנתי אותן לראש השנה, ואלה העוגיות שאתם רואים בתמונות כאן. הצורות המוזרות נובעות מהעובדה שתכננתי להכין טרייפל טבעוני ולפורר את העוגיות למעין שטרויזל, אבל בסוף ויתרתי על זה ופשוט הוצאתי אותן בשלב הקינוחים כפי שהן, כ”סתם” עוגיות שנראות כמו נאגטס של מקדונלדס.
הפעם השניה היתה לאירוע של העבודה. זוכרים את טראפלס בצק העוגיות שפרסמתי לפני מאתיים שנה ומאז הכנתי בערך מאתיים פעם? אז כזה. רק שהשתמשתי בבצק של העוגיות הטבעוניות. בצק בלתי אפוי, כמובן, אבל היות שהעוגיות האלה טבעוניות מראש, לא הייתי צריכה לעשות שום דבר מיוחד כדי להפוך את הבצק לבטוח לאכילה. התרגשויות!
תקשיבו. לא באמת מעניין אתכם לדעת את סיפור חיי. אני הולכת לתמצת את זה עד כמה שאפשר:
הכנתי את העוגיות האלה כסנדוויץ’ עם גנאש שוקולד. הכנתי אותן כנאגטס. הכנתי אותן כטראפלס של בצק עוגיות לא אפוי בציפוי שוקולד. הכל יצא אדיר. אנשים היו מאושרים. הם לא האמינו.
כן, כולה עוגיות שוקולד צ’יפס. עם מרקם מעולה, שמתחיל כקצת פריך והופך לצ’ואי מהר מאד. עם מלא שוקולד וטעם עדין, מורגש-לא-מורגש, של קוקוס. וקלות! כל כך קלות להכנה.
אני מרגישה שאני לא ממש יכולה להדגיש עד כמה חשוב לי שתכינו את העוגיות האלה. לא, לא חשוב לי — חשוב לכם. חשוב לעולם. כל כך הרבה חשיבות. בבקשה תכינו אותן. מבטיחים לי? הבטחות חייבים לקיים. אל תעשו לי את זה.
תכינו.
את.
העוגיות.
האלה.
(כן, עברתי להיפנוזה. או.. נסיונות להיפנוזה)
בבקשה?
***
עוגיות שוקולד צ’יפס טבעוניות
מקור המתכון: Instructables, מתכון אליו הגעתי בזכות Honeystuck. השינויים העיקריים שעשיתי במתכון הם השימוש בשמן קוקוס והמרת חלק מהסוכר הלבן לסוכר חום.
כמות: 40-45 עוגיות קטנות
מצרכים:
280 ג’ (2 כוסות) קמח לבן
6 ג’ (2 כפיות) אבקת אפיה
3 ג’ (1/2 כפית) מלח
100 ג’ (בין 1/3 ל-1/2 כוס) שוקולד צ’יפס
100 ג’ (1/2 כוס) סוכר לבן
60 ג’ (1/4 כוס) סוכר חום דמררה
100 ג’ (1/2 כוס) שמן קוקוס מומס
1 כפית תמצית וניל
120 ג’ (1/2 כוס) מים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.
2. מניחים קמח, אבקת אפיה, מלח ושוקולד צ’יפס בקערה בינונית. מערבבים היטב ויוצרים שקע במרכז הקערה.
3. בקערה נפרדת מערבבים שני סוגי סוכר, שמן קוקוס, וניל ומים.
4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך היבשים. מערבבים עד לקבלת בצק. כף עושה את העבודה, לידיעתכם.
5. יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה קפיצית ומניחים בתבנית. מרווחים מעט, אבל לא יותר מדי, היות שהעוגיות לא ממש מתפשטות במהלך האפיה. לחילופין, אפשר גם להשתמש בשתי כפיות ליצירת העוגיות, או לגלגל כדורים בעזרת הידיים (אולי כדאי לקרר את הבצק כחצי שעה במקרר קודם).
6. אופים 7-9 דקות. העוגיות נשארות די בהירות וצריכות להיות רכות כאשר מוציאים אותן מהתנור. הן יתקשו קצת בסיום האפיה. אפשר להרים עוגיה אחת מהתבנית ולוודא שהתחתית שלה השחימה, אם אתם לא בטוחים במידת האפיה.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- לא ניסיתי, אבל אפשר להשתמש בחלב סויה במקום המים, או חלב שקדים. אני משערת שזה אפילו ישפר את העוגיות.
- לגבי השמן, אני מאד התחברתי לשימוש בשמן קוקוס (תמיסו אותו אם הוא מוצק!), אבל לכאורה גם שמן קנולה יכול לעבוד. אולי אפילו שמן זית?
- אם אתם רוצים – ואתם רוצים! – להכין טראפלס בצק עוגיות מהבצק הזה, פשוט קררו את הבצק חצי שעה (הוא מאד רך ולא נוח לעבודה ללא קירור), גלגלו לכדורים, הקפיאו חצי שעה-שעה וטבלו בשוקולד מומס – נניח מאתיים גרם שוקולד? שלוש מאות אולי? אתם יכולים להמס בהדרגה ולראות כמה מספיק לכם, מקסימום להוסיף עוד שוקולד. רצוי להוסיף כפית שמן קנולה על כל מאה גרם שוקולד ולערבב. סמכו עלי 🙂
53 תגובות
יאמיק! אכין לילדודס בסופש. או שאתן להם להכין לי? למה לא בעצם? מהפכני. תודה!
וופידו!!!
בסדר אני אכין
אה ובזכותך הפסקתי לקלף תפוחים. ניצחון!
נראה מעולה! בדיוק באמצע ההכנה, וכמובן שכל מה שיכול להשתבש- משתבש אצלי…
אז אציין מה קרה, כדי שלא יקרה לאחרים 🙂
אז ככה. עשיתי עם חלב סויה, ומכיוון שהוא היה קר מהמקרר, ברגע שהוא בא במגע עם שמן הקוקוס- הוא הקשה אותו ונהיו לי גושי שמן קרים בבלילה. ערבבתי מהר וניסיתי למעוך אותם- לא עבד.
אז שמתי על האש, בבן מארי, והאמת שתוך כמה שניות הכל נמס. הורדתי מהאש, התערובת היתה פושרת מעט, ציננתי אותה קצת וערבבתי עם הקמח.
בגלל שהתערובת לא היתה בטמפ' החדר, אלא טיפה חמימה, בזמן הערבוב השוקולד נמס מעט, והתערובת נהייתה רכה ושוקולדית מעט. הוספתי עוד קצת פצפוצי שוקולד, וכרגע היא בצינון במקרר. העדפתי להוסיף שוקולד מאשר קמח (כי אני בבלוג שלך, וכרגע ההגיון שלך מהדהד לי במוח P-: ). ברגע שאוציא מהמקרר, אתחיל עם העוגיות. נראה לי שזה יצא לטובה, כי כאמור, נהייתה לי תערובת שוקולדית מעט 🙂 אעדכן
אני אשאר אנונימית כי השאלה שלי ממש מפגרת:
דווקא בא לי להכין טראפלס עוגיות
לא הבנתי מתי הבצק נכנס לתנור ואז למקרר? ההפך??
[וסתם לידיעה – תענוג אמיתי לקרוא אותך ]
נראה טוב. באופן אישי אני מכורה לעוגיות צ'וקלט-צ'יפס בסגנון אמריקאי (הרבה חמאה וביצים) אבל מוכנה לנסות…
כרגע סיימתי להכין את העוגיות, והן מעולות מכל הבחינות האפשריות:
1. לוקח ממש ממש מעט זמן להכין אותן. ארגון מצרכים + הכנה + אפייה לקח פחות משעה.
2. המתכון לא מורכב מדברים סופר נפוצים (לפחות במטבח שלי) ולכן הזמן בין "אמממ.. בא לי את העוגיה הזאת" לבין "אמממ.. זה כל כך טעים!" ממש קצר.
3. זה טבעוני! קולולו!
4. ולא מצריך מיקסר! קולולו*2!
העוגיות יצאו רכות עם טעם עדין מאוד של קוקוס. אני הכנתי אותן עם שוקולד צ'יפס לבן וזירזפתי עליהן פסים דקים של שוקולד מריר. יצא מעולה!
וואווווו נשמע מעולה!!!
חיפשתי כל כך הרבה עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות… שמישהו ניסה כבר כדי שלא אפול בעצמי… והנה את הגעת! בהחלט ינוסו בקרוב! (אולי כבר מחר..?)
אוףףףף בא לי עכשיו!!!
הי מור,
מה מידת הכף הקפיצית שלך? היא נראית ממש מגניבה (כן-כן, גם העוגיות נראות טוב :-}).
תודה
אזז אפש עם קנולה?
את מצחיקולה אמיתית.כיף בלתי רגיל לקרוא !!
יש לך המלצה לגבי שמן קוקוס?
רוצה להתחיל להשתמש ולא יודעת באיזה כדאי.תודה
יש! מתכון שאני אשכרה יכולה להכין!
מכיוון שאני מצטרף חדש יחסית לקוראי הבלוג, התחלתי לקרוא לאחרונה אחורנית את הפוסטים (המהממים) שלך, והתוצאה היא שהיום הכנתי את העוגיות האלה (פלוס שבבי קוקוס ופיסטוק, כי למה לא?), ובהשראתך חיסלתי רבע מהעיסה עוד לפני הכדרור והאפייה. וכשבן זוגי אמר לי "יהיה לך כאב בטן", פלטתי לעברו: "אין ביצים, זה טבעוני, הכל בסדר!", כשבראשי חוכמת החיים שבה ציידת אותי.
ואגב העוגיות טעימות! והבצק הנא מעולה!
ממש טעימות.
משכנעת…מה במקום שמן קוקוס ? (צריך משכנתא בשבילו…) אלטרנטיבה לא חייבת להיות טבעונית…
ערב טוב, העוגיות נראות טעימות מאוד. שאלתי היא האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן?
הן מאד פשוטות להכנה, אבל… נחמדות. לא מעולות. כאילו, סבבה, אבל קצת מאכזב :/
השוס האמיתי בעוגיות הללו – הן הכי קלות ביקום להכנה. לגמרי. כמה דקות, ויש לכם עוגיות שוקולד צ'יפ, וגם כאלו שלא מרגישות טבעוניות (הכנתי לחברה טבעונית וחבר אוכל כל, עם שמן קנולה, והכל נזלל במהרה).
הייתי אולי מפחיתה מעט מהסוכר באופן אישי, ואני גם הוספתי קצת גראנד מרנייה לתערובת הרטובה.
בכל אופן, טעים, קליל ומהיר. המון תודה על המתכון!
אז הכנתי, ובמקום קמח רגיל השתמשתי בקמח קינואה, וגם הוספתי לבלילה חמאת בוטנים. יצאו מעולות וקצרו תשבוחות(: וגם בכלל לא הרגישו את החסרון בגלוטן
אפשר מרגרינה? ואם כן, כמה?/
תודה לכולם 🙂
כמה תשובות (באיחור גדול, מקווה שתסלחו לי):
כדי להכין טראפלס בצק עוגיות, אשכרה מוותרים על החלק של לאפות. פשוט מכינים בצק, מגלגלים לכדורים, מקפיאים ומצפים בשוקולד. זה יוצא ט ע י ם !
כף הגלידה הקפיצית שלי (להלן, הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים) – מידה 3.5 ס"מ של OXO. קצת יקרה, אבל כל כך שווה את זה.
לגבי השמן – לי יש בבית כרגע שמן קוקוס של חברת ירושלים לשומשום (?!) שקניתי בשוק לוינסקי, ויצא לי גם לקנות (לא זוכרת של איזו חברה) בעדן, כשהיה במבצע. אבל כן, זה קצת יקר. אני מאמינה שכן אפשר להשתמש בשמן קנולה (אפילו שמן זית, יצא לי להכין עוגיות מאד טעימות עם שמן זית), אבל את העוגיות האלה ספציפית לא ניסיתי בעצמי. אם לא, אפשר חמאה, כמובן. מרגרינה? לא ממליצה, אבל מאה גרם.
קמח כוסמין – לא ניסיתי (לא מצאתי קמח כוסמין עדיין!), אבל מאמינה שיעבוד.
עוגיות מעולות!
הכנתי עם שמן קנולה, שוקולד מריר אמיתי, וסוכר חום כהה (האחד הדביק).
תודה! 🙂
עוגיות מצוינות!
בתור מישהי בת 12 שמרבה לאפות, אני נהנת מאוד לקרוא את "החפירות" בכל תחילת פוסט ולהכין מתכונים מבלוגך- הוראות מובנות במיוחד 🙂
אני הכנתי את העוגיות הללו עם שמן קנולה ויצא מצויין!
הכנתי אותם 3 פעמים החודש, שזה המון בשבילי (מהאלו שתמיד מנסים מתכונים חדשים)
ניסיתי ויצא מעפן
הכנתי את העוגיות עם כמה שינויים, במקום מים השתמשתי בקרם קוקוס ושילבתי שבבי שוקולד לבן, חום ושקדים. אולי הייתי מפחיתה מעט מהסוכר.
העוגיות יצאו מעולות! תודה על המתכון 🙂
הכנתי את העוגיות ויצא מ-ד-ה-י-ם!!! 🙂
תודה רבה!
(הכנתי כמות כפולה, הוספתי קמח מלא, שיניתי לחלב סויה בטעם וניל ולשמן סויה- ויצא מעלף!!)
ההתלהבות וההמלצה היו בצדק! 🙂
קראתי את כל התגובות למתכון ושמתי לב שלחלק יצא מתוק מידי. נראה לי שטוב לציין שברגע שמשנים/מוסיפים למתכון הקיים מצרכים צריך לשים לב מה מוסיפים. למשל גרנד מרינייה זה ליקר תפוזים משמע יש בו סוכר, שבבי שוקולד חלב הן עם סוכר ולבן זה נטו שומן וסוכר וללא שוקולד אמיתי לחלוטין, אולי נכון גם לגבי קרם קוקוס. לסיכום מומלץ לבדוק ברכיבים הנוספים אם יש בהם סוכר ולאזן בהתאם.
בכל אופן, אני ממש מחכה לנסות את המתכון!!!
בהמשך לשאלות קודמיי, רק אציין שאני עשיתי את העוגיות האלה מליון פעם עם כוסמין מלא. עובד יופי
היה ממש טעים! במרקם כמו ביצים. תודה רבה
הכנתי את העוגיות המדהימות האלו והן יצאו לא פחות ממושלמות.. השמן קוקוס מוסיף טעם קוקוסי עדין שמשתלב נהדר עם השוקולד והבצק המתוק והמנחם..
בקיצור- רוצו למטבח..
עליתי על מה (נראה לי) עושה אותן כל כך טובות. המים. ככה הבצק פחות שומני, יותר רך ומושלם.
ווהו! 🙂
את חמודה! צחקתי נורא!
היי
המתכון נשמע ממש ממש טוב! ��
את חושבת שזה יכול לעבוד גם בתבנית של מאפינס?
תודה
בתבנית של מאפינס.. לא בטוחה, כי הבצק של העוגיות הוא כן בצקי וסמיך, לא בלילתי-דליל. אני משערת שאפשר "לדחוף" את הבצק לתוך שקעים של מאפינס, אבל אני לא יודעת עד כמה זה ימצא במרקם של מאפינס.
נפלא, יצאו ממש מדהימות ורכות
היי 😉 מאוד נהניתי לקרוא הבלוג שלך, את נורא משעשעת וממש עשית לי חשק לפנק את החבר בעוגיות:)
יש לי שאלה.. נגיד ואני רוצה להכין את העוגיות בגרסה הפוכה: שוקולד צ'יפס לבן ובצק חום.. (כי זה השוקולד צ'יפ שיש לי בבית) האם אני צריכה להוסיף קקאו לבלילה או שאפשר גם להמיס שוקולד מריר?
היי אולגוש, לדעתי הכי פשוט יהיה להמיר חלק מהקמח לקקאו. יש סיכוי שהשוקולד המריר ישנה קצת את מרקם העוגיות (לא בטוחה שבקטע רע), אבל קקאו זה די ללכת על בטוח.
האם אפשר להחליף את השמן קוקוס במשהו אחר?
כן, בעקרון אפשר להשתמש בשמן קנולה, אולי אפילו שמן זית, אם כי חייבת לומר שאני תמיד הכנתי אותן עם שמן קוקוס, ולא ניסיתי עם שמן אחר.
הכנתי ויצאו מעולות 🙂 ממש מורגש לטובה שאין בהן מוצרים מן החי, תודה, הרבה זמן חיפשתי מתכון טבעוני פשוט לעוגיות כאלה.
הבעיה היחידה היתה שהרגשתי שיש מעט יותר מדי שמן, אולי זה כי עבדתי עם קנולה – פעם הבאה אנסה עם מעט פחות.
שינויים שעשיתי –
השתמשתי בקמח כוסמין מלא ויצא מעולה- זה קמח מושלם ועדין עם טעם של קמח לבן, ממליצה – בינתיים כל מתכון שמבקש קמח לבן יוצא לי מושלם איתו.
השתמשתי בקנולה, הוספתי קינמון לפי העין, שמתי רק סוכר דמררה, הוספתי גם חצי כוס פקאנים קצוצים.
תודה על הדיווח וההצעות, פקאנים נשמעים כמו אחלה תוספת! שמחה שאהבת 🙂
מור, תודה לך על מתכון מנצח! עשיתי אותו עם קבוצת ילדים בני 9 והם גם נהנו מהפעילות הקלה והפשוטה, גם למדו וגם אהבו את התוצאה!!! חילקנו לשקיות והוספנו ברכה לשנה החדשה ואותה הם מסרו לקשישים בליווי שירה לשנה החדשה…אז, כולם נהנו מהמתכון שלך.
חומרים-בחרתי להשקיע בשוקולד וקניתי שוקולד אורגני טבעוני של חברת 'לובקה'(גרמניה) המשווק ע"י 'שקד התבור'. מצאתי בניצת הודבדבן. ט-ע-ים…
שנה טובה ומלאה ברגעי השראה ונתינה.
הכנתי עכשיו בפעם השניה, מתכון ממש קל וממש טעים.
לא כל כך אוהבת טעם של קוקוס, אז השתמשתי בשמן קנולה (ומאוד שמחתי לשמוע שזה בעצם היה המקור).
בפעם השניה היתה לי שארית של "חלב" אורז אז שמתי במקום מים, לא ניכר הבדל בטעם הסופי אז להבא נראה לי מיותר ועדיף לשים מים.
יצוין שהמרקם לא יצא לי כמתואר, לא קראנצ'י ולא צ'ואי. יצא מן רך כזה, כמעט כמו עוגה רק בצורת עוגיה. לא שזה משנה, ממש טעים בכל מקרה שזה מה שחשוב.
גם יצאה לי כמות יותר קטנה ממה שכתוב, אולי בסביבות 30 עוגיות. כנראה הכף הקפיצית שלי גדולה יותר.
בכל אופן ממש מוצלח ומומלץ וכל כך קל להכנה שאין ספק שאני עוד אחזור למתכון הזה בעתיד.
היי אנונימית, תודה על העדכון!
כנראה שהכף שלך באמת גדולה יותר משלי 🙂
אני חושבת שאולי העוגיות יצאו לך רכות יותר בגלל שהשתמשת בשמן קנולה ולא בשמן קוקוס.
איזה כיף אני אלרגית לביצים מקוה שיצא טעים {בתנור..)
תודה רבה
יצא מדהים!
שמתי רבע כוס חלב סויה ורבע כוס מים (סתם כי לא היה לי יותר חלב..)
לדעתי אפשר להוריד טיפה בסוכר.
מומלץ מאוד!!
העוגיות כעת בתנןר, עברו 9 דקות, פתחתי את דלת התנור
ו…יש לי עוגה! כל כך התפשטו
פאדיחה, הבטחתי שאביא היום עוגיות ואין לי זמן למשהו אחר…
ליאת, אני ממש מצטערת לשמוע 🙁
אם כי.. עוגת שוקולד צ'יפס טבעונית דווקא נשמעת לי סבבה.
יכול להיות ששמת יותר מדי אבקת אפיה? או אולי לא ריווחת בין העוגיות, והן התפשטו אחת לתוך השניה?
עשיתי עם קמח קוסמין מלא וחלב סויה ואגוזים ויצא מעולה.
שמתי את הבצק כמה דקות במקרר כדי שאוכל לעצב את העוגיות לעיגולים יפים ושטוחים בידיים (אין לי כף קפיצית, וגם הבצק לא מתפשט באפייה אז איך ששמתי בתנור- ככה זה יצא). פעם הבאה אנסה עם קינמון נראה לי שמתאים
גל, איזה כיף, תודה על העדכון! גם אני התחלתי להוסיף קצת קינמון לפעמים, לחלוטין מתאים 🙂
היי! האם סילאן יתפוס במקום סוכר?
לא בטוחה, יש סיכוי טוב שהמרקם ישתנה והעוגיות יתרככו. אבל אני לא מדברת מניסיון, אז אם יוצא לך לבדוק, אשמח לשמוע איך יצא!