המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף!
עוד שנה מסתיימת. שוב אני מוצאת את עצמי אומרת “מה? אבל.. אבל איך דצמבר? בראש שלי השנה רק התחילה”. רק שהשנה הזו התחילה לפני שנתיים בערך, אי שם בתחילת 2020, או לפחות כך זה מרגיש.
אני לא באמת רואה טעם בסיכומי שנה בדרך כלל — זו היתה שנה טובה? או רעה? מעניינת? משמימה? אני שמחה שהיא מסתיימת? אני רוצה שהיא תתחיל מחדש? מי אני? מה אני? למה?
אז ברור שאחרי (עוד) שנה כזאת, אני לא רואה צורך לסכם. יום רודף יום, וריאנט רודף וריאנט, טנטרום רודף טנטרום, קריאת “אמאאאא” רודפת קריאת “אמאאאא” (לפעמים מגוונים פה גם ב”לא אבא!”). מה זה משנה אם השנה היא 2021 או 2022?
בואו, גם ככה אין לי באמת זמן לסיכומים. אני מוצאת את עצמי מג’נגלת כרגע בין ילד שבוער מחום כבר שלושה ימים לילד שדורש שנכין עוגיות מיקי מאוס לקבלת השבת שלו בגן. עם שוקולד. וסוכריות. מלא סוכריות.
סיכומים זה לחלשים.
או, רגע, להיפך.
סיכומים זה לחזקים.
סיכומים זה לאנשים שיש להם זמן פנוי. וכח לבדוק מה היו עשרת המתכונים הכי פופולריים בבלוג שלהם.
אני, ברשותכם, אמשיך ישר לשנה הבאה, בלי לעצור ולחשוב יותר מדי על השנה שחלפה.
אם תתעקשו, אני כן מוכנה לעצור לרגע ולהציע לכם מתכון כיפי ליום האחרון של השנה. או ליום הראשון של השנה הבאה. זה תלוי בכם.
עוגת עוגיית שוקולד צ’יפס ושיבולת שועל — בגדול, עוגיית שוקולד צ’יפס ושיבולת שועל ענקית (או “ענקיסטית”, כמו שהליצנים שלי אוהבים לומר על הכל בימים אלו) שאופים בתבנית עגולה, ממש כמו עוגה.
ולמה זה תלוי בכם?
או, טוב ששאלתי.
אז ככה —
חוגגים את סוף השנה? אפו את עוגת העוגיה, הוציאו מהתנור והגישו אותה לאורחים שלכם (או לעצמכם, אני הכי לא שופטת) כשהיא עדיין חמימה והשוקולד קצת נמס, עם כדור גלידה מעל —> קינוח חגיגי!
סתם מחפשים להתחיל בצורה מתוקה את השנה החדשה, ואין לכם באמת כח להכין מלא עוגיות קטנות? אפו את עוגת העוגיה, הוציאו מהתנור, תנו לה להתקרר, וחתכו/שברו אותה לחתיכות קטנות —> חטיף מתוק שיעזור לכם להתניע את השנה בטוב!
בקיצור, עזבו אתכם מסיכומי שנה ולמען השם, עזבו אתכם ממטרות והחלטות לשנה החדשה.
(גם ככה רוב הסיכויים שתמצאו את עצמכם באמצע פברואר מבואסים מזה שלא הצלחתם לעמוד בכלום)
בואו פשוט נסתפק בעוגת עוגיית שוקולד צ’יפס ושיבולת שועל, עם או בלי כדור גלידה, ולא נחשוב יותר מדי?
זורמים איתי?
לחלופין, מוכנים להגדיר עוגת עוגיה כאחת המטרות שלכם לשנה החדשה? מבטיחה לכם שזו החלטה שתצליחו לעמוד בה, ותהיו הכי מרוצים וגאים בעצמכם!
מצרכים
100 ג' חמאה
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן
90 ג' (6 כפות) סוכר חום כהה
1 ביצה גדולה
1/2 כפית מחית וניל / 1 כפית תמצית וניל
125 ג' (1 כוס) קמח מלא
100 ג' (1 כוס) קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
200 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס/שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית/מניחים רינג על נייר אפיה.
- ממיסים חמאה בסיר קטן או במיקרוגל.
- מערבבים חמאה ושני סוגי סוכר בקערה בינונית.
- טורפים פנימה ביצה, עד להיטמעות.
- מוסיפים קמח, קוואקר, אבקת אפיה ומלח. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד: בשלב זה עדיף לעבור ללקקן, או אפילו לידיים.
- מערבבים פנימה שוקולד עד לפיזור אחיד.
- מעבירים את הבצק לתבנית. משטחים עם הידיים לשכבה אחידה.
- אופים 12-15 דקות, עד שהעוגה מתייצבת אבל עדיין רכה למגע. מצננים לגמרי ומחלצים מהתבנית.
מקור המתכון: זה.
הערות/תוספותשדרוגים:
- ללא גלוטן: לא מניסיון, אבל מאמינה שאם משתמשים בקמח תמי או כל קמח נטול גלוטן אחר, ומקפידים להשתמש בקוואקר ללא גלוטן, העוגיות יתאימו לאנשים שלא אוכלים גלוטן. רק תוודאו שאם אתם מכינים אותן לצליאקים או רגישים לגלוטן, הם כן יכולים לאכול שיבולת שועל, כי זה לא תמיד המצב.
- פרווה: שוב, לא מניסיון, אבל אני חושבת שאפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס על מנת להפוך את העוגיה לפרווה.
- אני השתמשתי בקמח מלא כי זה הרגיש לי נכון, אבל אפשר להשתמש ב-140 גרם/כוס אחת של קמח לבן, אם אתם מעדיפים.
2 תגובות
איך בא לי, בחיי!
מאמינה לך!