באוקטובר 2018 שלחתי לאסף לינק למתכון שנתקלתי בו ומיד לאחר מכן כתבתי “מעניין אם הדובון יאהב את זה”.
המתכון היה מאפינס בטטה. הדובון היה יונתן. הדובון הקטן, עידו, עדיין התבשל לי בבטן בשלב הזה.
לקח קצת זמן, אבל בסוף ניסיתי את המתכון. לא זוכרת אם הכנו מחית בטטה במיוחד בשבילו, או שהיתה לנו בטטה מיותרת, אבל בסוף ניסיתי.
יצא מצוין. מאפינס בטטה טעימים, רכים, מצוינים. הדובון אהב, אמא שלו אהבה וכמובן החליטה לפרסם את הגירסא שלה, אולי עם כמה שינויים קטנים, בבלוג.
מאז עברו שלוש שנים וחודשיים. המתכון לא פורסם. הוא כן הוכן עוד כמה פעמים — פעם כמאפינס, פעם כעוגה. יום אחד התגלגלה לה גם דלעת אלינו הביתה, ודלעת זה לא משהו שאנחנו לרוב קונים, אז החלטתי לנסות גם גירסא דלעתית. לדובון התגלה בינתיים צליאק, אז כמובן שהניסוי היה נטול גלוטן.
וואלה, טעים. עם גלוטן, בלי גלוטן. עם בטטה, עם דלעת.
פשוט עוגה בחושה רכה וטעימה (בזכות הדלעת/הבטטה), קינמונית, האחות הביישנית יותר של עוגת הגזר, עוגה שכבודה במקומה מונח.
ו.. בואו, אתם כבר לא צריכים לשמוע אותי שוב מסבירה למה עוגה עם ירק זה בגדול סלט אפוי, כלומר מאה אחוז בריאות, נכון?
טוב יאללה, אני הולכת לנסות עוד כל מיני מתכונים כדי שאוכל לפרסם אותם בפברואר 2025. התרגשויות!

מצרכים
2 ביצים גדולות
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית (אפשר גם שמן קנולה, שמן קוקוס או כל שמן צמחי שזורם לכם)
85 ג' (1/4 כוס) סירופ מייפל
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב/חלב לא חלבי
280 ג' (2 כוסות) קמח לבן/קמח ללא גלוטן
120 ג' (1/2 כוס) סוכר חום כהה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
250 ג' (1 כוס) מחית דלעת/בטטה
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית אינגליש קייק (אני אוהבת לרפד בנייר אפיה, אבל אפשר לשמן קלות במקום).
- טורפים ביצים, שמן, מייפל וחלב בקערה גדולה.
- מוסיפים קמח, סוכר חום כהה, אבקת אפיה, סודה, מלח וקינמון. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים מחית דלעת או בטטה ומערבבים עד להיטמעות.
- יוצקים לתבנית. אופים 45-50 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי, או עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים לפני שמחלצים מהתבנית ופורסים.
מקור המתכון: התבססתי על זה, עם כמה שינויים קטנים.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- העוגה נשמרת יומיים, גג שלושה, בטמפרטורת החדר. יותר מזה, אני ממליצה להקפיא.
- ללא גלוטן: אפשר להשתמש בכמות זהה של קמח ללא גלוטן. ספציפית, העוגה בתמונות הוכנה עם קמח תמי (וקצת רימיתי, בגלל שנגמרה לי השקית של הקמח ולא התחשק לי לפתוח עוד אחת, השתמשתי בשלושים גרם קמח שקדים במקום שלושים גרם קמח רגיל/תמי).
- פרווה: על מנת להפוך את העוגה לפרווה, אפשר להשתמש בכל חלב לא חלבי – חלב שיבולת שועל, שקדים, אורז וכו’. אני השתמשתי בחלב סויה בעוגה שלי.
- על מנת לקבל מחית דלעת/בטטה, אפשר לצלות דלעת קטנה או בטטה אחת גדולה/שתיים קטנות בתנור ולמעוך למחית אחידה. לחלופין, אפשר להשתמש במחית דלעת קנויה, אם אתם מוצאים כזו ומעדיפים לחסוך לעצמכם כמה דקות עבודה.
- וידוי קטן: בעקרון, אפשר להכין את העוגה בקערה אחת, וזה אכן מה שעשיתי. אבל כפי שאפשר לראות בתמונות, יש כמה גושים שלא התערבבו לי עד הסוף, אז אם יש לכם כח, יש מצב שהייתי ממליצה להשקיע ולהשתמש במיקסר.