עוגת קוואקר פירורים

על ידי מור

המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף!

אני לא חושבת שאגזים אם אומר שהחודש האחרון היה החודש העמוס בחיי — מלא עבודה, כל מיני אירועים, משפחה. דברים טובים, דברים פחות טובים. אבל בגדול, עמוס.

האחיינים האמריקאיים שלי פה, חגגנו יום הולדת ליונתן (ולי) (ולאחי), גילינו שליונתן יש צליאק (כן, אני יודעת שזה אירוני או וואטאבר שהבן שלי לא יכול לאכול גלוטן, תודה שאמרתם), עידו סוף סוף למד להגיד יותר מהברות בודדות ומאז לא סותם את הפה. קיצור, כל מיני דברים.

וכמו תמיד, כשהחיים עמוסים, הבלוג נזנח קלות. או קשות.

 

בקיצור, היי! מה נשמע?

אצלי הרוב בסדר, תודה ששאלתם.

בכל אופן, בשבוע שעבר, ביום ההולדת שלי, עשיתי סשן של שאלות ותשובות באינסטגרם, ואחת השאלות היתה איזו עוגה הייתי רוצה לקבל ליום ההולדת.

חשבתי וחשבתי, ובסוף עניתי שהייתי שמחה לקבל עוגת שמרים, או את עוגת התפוחים של אמא שלי, או אולי עוגת נקניק. האפשרות הנוספת ברשימה שלי היתה, ואני מצטטת (כן, את עצמי): “בחושה טובה, משהו עם פירורים גדולים, קינמוניים”.

אז אתם יודעים, אם אין אני לי מי לי.

הכנתי לי בחושה טובה. עם פירורים קינמוניים. הם לא יצאו ממש גדולים, אבל זה לא הופך אותם לפחות טעימים. והוספתי טוויסט: הפירורים הקינמוניים הם קוואקריים, מה שנותן להם עוד מרקם מעניין. וגם החלפתי חלק מהקמח במתכון בקוואקר, כי.. כי למה לא, בעצם? שיבולת שועל זה דבר נהדר, והקוואקר עושה רק טוב לעוגה. תחשבו עוגת פירורים — עכשיו תחשבו עוגת פירורים משודרגת.

(אגב, יונתן לא יכול לאכול כרגע שיבולת שועל, גם לא קוואקר ללא גלוטן. תחזיקו לנו אצבעות שעוד כמה חודשים הבדיקות שלו ישתפרו והוא יוכל לחזור לשיבולת שועל אהובתו?)

ואוקיי, רוצים רגע של כנות? שכחתי שזה מה שכתבתי בתשובה לשאלה באינסטגרם. זכרתי שעניתי עוגת שמרים ועוגת תפוחים, אבל לא זכרתי שכתבתי גם שבא לי עוגה בחושה עם פירורים.

כשחשבתי בראש על הפוסט הזה, על ההקדמה למתכון, תכננתי לכתוב משהו כמו “ביקשתי שמרים ותפוחים, אבל שכחתי כמה אני אוהבת עוגות עם פירורים וקינמון, אז העוגה הזו לחלוטין היתה צריכה להיכנס לרשימה”.

רק ש… רק שהיא נכנסה לרשימה.

רואים? אני כל כך עמוסה שאני אפילו לא זוכרת דברים שכתבתי בעצמי לפני פחות משבועיים.

אלוהים ישמור, אם אני לא מקשיבה לעצמי, למה אני באה בתלונות לאסף שהוא לא מקשיב לי?!

רגע. רגע!

יש מצב שיצא לי פוסט יום הולדת לעצמי? וואו. מדהים. ואפילו לא התכוונתי.

וכן, בגיל עשרים אולי עדיין חוגגים עם עוגת שוקולד. יום הולדת 35 חוגגים עם עוגת קוואקר.

יום הולדת ארבעים עם עוגת מולטי ויטמין?

עוגת קוואקר פירורים

המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף! אני לא… עוגות בחושות עוגת קוואקר פירורים European הדפס
כמות: עוגת אינגליש קייק אחת באורך 30 ס
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 4.5/5
( 2 הצביעו )

מצרכים

לעוגה

250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה

2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר

100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן

1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

90 ג' (1/2 כוס + 2 כפות) קמח לבן

50 ג' (1/2 כוס) קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה

1 כפית אבקת אפיה

 

לפירורים

50 ג' חמאה מומסת

25 ג' (2 כפות) סוכר לבן

45 ג' (3 כפות) סוכר חום כהה

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

125 ג' (1/4 1 כוסות) קוואקר

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת הפירורים: מניחים חמאה, שני סוגי סוכר, קינמון, מלח וקוואקר בקערה קטנה/בינונית. מערבבים עם כף או לקקן עד לקבלת פירורים. מניחים בצד.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות ועוברים להכנת העוגה.
  3. מניחים שמנת מתוקה, ביצים, סוכר, וניל ומלח בקערה בינונית. טורפים היטב עם מטרפה.
  4. מוסיפים קמח, קוואקר ואבקת אפיה, ומקפלים פנימה עם לקקן, עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. יוצקים בערך חצי מהבלילה לתבנית אינגליש קייק (רצוי לרפד בנייר אפיה).
  6. מפזרים בערך חצי מהפירורים מעל הבלילה.
  7. יוצקים מלמעלה את שאר הבלילה (לא נורא אם לא הצלחתם לכסות את כל הפירורים), ומלמעלה מפזרים את שאר הפירורים.
  8. מעבירים לתנור ואופים למשך 35-40 דקות, עד שהפירורים מזהיבים וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, או עם פירורים לחים עליו. מחלצים מהתבנית, חותכים פרוסה ולא מתרגשים מכל הפירורים שעפים לכל הכיוונים.

מקור המתכון: העוגה מבוססת על העוגה הקלה הקבועה שלי לאחרונה, הפירורים נלקחו מעוגת הפירורים הזו.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • חלק מהטועמים, ביניהם אני, חושבים שהעוגה מתוקה מספיק כמו שהיא. יש מי שטען שחסרה מתיקות – אם כן, אפשר להוסיף עוד כף סוכר לבלילה או ליצוק קצת סירופ מייפל על העוגה האפויה.
  • אם בא לכם, אפשר להוסיף לפירורים אגוזים קצוצים, שוקולד צ’יפס או חצי כפית של אספרסו טחון.
  • לעוגה פרווה, אפשר להמיר את השמנת המתוקה בקרם קוקוס, ואת החמאה בשמן קוקוס.
  • לעוגה ללא גלוטן, מניסיון, אפשר להשתמש בקמח תמי. אני הכנתי גירסא ללא קוואקר, כי כפי שציינתי, כרגע יונתן לא יכול לאכול שיבולת שועל בכלל, אבל למי שלא אוכל גלוטן אבל סבבה עם שיבולת שועל, אפשר להשתמש בקוואקר ללא גלוטן.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

6 תגובות

נטלי יולי 29, 2021 - 11:17

היא נראית כל כך רכה וכיפית ובוללללל מה שצריך עם קפה קר אחה”צ! אני מתה על עוגות פירורים כאלה ♥

הגב
מור
מור אוגוסט 8, 2021 - 08:02

באמת שאין על העוגות האלה. ואת יודעת שבבסיס, גם המתכון הזה – כמו חצי מהבחושות שלי לאחרונה – מבוסס על עוגת השיש המושלמת שלך במאקו? 🙂

הגב
אורטל יולי 30, 2021 - 11:42

במצרכים כתוב בבלילה קמח וקוואקר, במתכון כתוב קמח ואבקת אפייה. למה להתייחס? ואם אבקת אפייה אז כמה? תודה 😘

הגב
מור
מור אוגוסט 8, 2021 - 08:04

היי אורטל,
את ממש צודקת. קומדיה של טעויות – בטעות נמחקה לי השורה של אבקת האפיה מהמצרכים, ושכחתי להוסיף את הקוואקר למתכון עצמו.
עדכנתי הכל עכשיו, אבל כותבת גם פה: יש במתכון כפית אחת של אבקת אפיה, ואת הקוואקר מוסיפים ביחד עם הקמח ואבקת האפיה. מתנצלת.
תודה רבה ששמת לב ושאלת!

הגב
מיכל ספטמבר 19, 2021 - 17:14

מזה קרם וניל ?

הגב
מור
מור ספטמבר 23, 2021 - 08:13

באיזה הקשר? 🙂
את מתכוונת אולי לקרם קוקוס? או מחית וניל?

הגב