עוגת שמרים שוקולד

על ידי מור

יש מתכונים שאני מכינה הרבה, אבל לא העליתי אותם עדיין.

החלה שלי טובה. טובה מאד אפילו. אבל תמיד נפתחת קצת באפיה, ולטענת אסף לא מספיק אוורירית (הוא צודק, אבל בכל זאת, באמת שהיא טעימה).

מוס השוקולד הקליל והזריז שאני מכינה כשאין שום דבר טעים בבית, ולאסף מתחשק משהו טעים, הוא בדיוק זה — קליל וזריז וטעים. אבל אני תמיד מכינה אותו כשאין לי באמת זמן, או כשיש לי שאריות של דברים לדחוף יחד איתו לצנצנת.. והוא אף פעם לא באמת זוכה לכבוד הראוי לו.

(אולי הגיע הזמן באמת)

ועוגת השמרים שלי? במשך הרבה זמן, אסף טען שהיא לא שוקולדית מספיק (כן, אני שמה לב שזה נשמע כאילו אסף מתלונן הרבה, אבל הוא גם יודע להרים כשצריך, ובסופו של דבר לרוב אני הרבה יותר ביקורתית כלפי עצמי). והנה, שיפרתי את זה.

או שהיא יצאה קצת יבשה מדי — לא נורא, רידוד הבצק דק יותר ומילוי שוקולדי נדיב יותר פתר גם את זה.

לבסוף, כמה שניסיתי, עוגות השמרים שלי לא יוצאות מספיק. עדיין לא. לא כמו בפינטרסט. לא כמו באינסטגרם. זאת אומרת, אולי כן כמו באינסטגרם, כי העליתי תמונות שלהן, אבל הבנתם למה אני מתכוונת.

אבל בשבת האחרונה הכנתי שוב עוגת שמרים. שתיים, האמת. אחת עגולה, אחת מלבנית, ביחד עם יונתן. הוא עזר לי לרדד (נגיד) ולמרוח את המילוי (נגיד) ולטעום את השוקולד (בזה הוא באמת עזר!). התפחנו. אפינו. השקינו בסירופ סוכר.

טעמנו. אסף ויונתן ואני (עידו ישן, למרבה השמחה. לדעתי, אם חובב הבצק הנלהב הזה היה יודע שהוא מפספס עוגת שמרים, הוא לא היה מעז לעצום עיניים אפילו לרגע). והתעלפנו. לאסף ולי כאבה הבטן מרוב עוגה.

למחרת טעמנו שוב. עדיין טעים. עדיין עסיסי. עדיין וואו.

למי אכפת איך העוגה נראית?

טוב, לי. אבל כשהעוגה כל כך טעימה, אפילו לי לא אכפת.

חוץ מזה, הסתכלתי שוב על העוגות שלי. במבט שני, בזמן שהבטן שלי מחבקת בצק שמרים, והידיים שלי מגואלות בשוקולד, פתאום..

פתאום הן כבר לא נראו כל כך מכוערות.

אז הנה, עוגת השמרים שלי רואה אור. עכשיו נשאר רק לאוורר קצת את החלה ולעשות סטיילינג למוס השוקולד הקליל.

מקווה שאסף לא יתנגד לזה שיהיו לו עוד קינוחים שוקולדיים בבית. כולנו יודעים כמה אסף לא אוהב שוקולד.

עוגת שמרים שוקולד

יש מתכונים שאני מכינה הרבה, אבל לא העליתי אותם עדיין. החלה שלי טובה. טובה מאד אפילו. אבל תמיד נפתחת קצת באפיה, ולטענת אסף לא מספיק אוורירית… עוגות שמרים עוגת שמרים שוקולד European הדפס
כמות: תבנית אינגליש קייק אחת או עגולה עגולה בקוטר של 24-26 ס
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 3.2/5
( 6 הצביעו )

מצרכים

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב חמים

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

6 ג' (2 כפיות) שמרים יבשים

50 ג' חמאה רכה

1 ביצה גדולה

350 ג' (1/2 2 כוסות) קמח לבן

קורט מלח

 

למילוי

100 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

150 ג' שוקולד צ'יפס מריר/חלב/לבן/שילוב (לא חובה)

 

לסירופ סוכר

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: מניחים חלב, סוכר ושמרים בקערה קטנה. מערבבים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד לתסיסת השמרים.
  2. כאשר התערוסת תוססת, מניחים בקערת המיקסר. מוסיפים חמאה, ביצה, קמח ומלח.
  3. מחברים וו לישה ולשים שמונה-עשר דקות, עד לקבלת בצק אחיד: מתחילים במהירות נמוכה, וכאשר הבצק מתחיל להתאחד, מגבירים מהירות.
  4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, משומנת קלות. מכסים במגבת נקיה או ניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. בינתיים עוברים להכנת המילוי: מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה בקערה קטנה ומחממים במיקרו בפולסים של 15-30 שניות. מערבבים בין לבין, עד לקבלת גנאש חלק ואחיד. מצננים עד להסמכה וקבלת גנאש במרקם של ממרח -- אפשר שעה-שעתיים בטמפרטורת החדר, אפשר עשר דקות-רבע שעה במקרר.
  6. כשהבצק מוכן לרידוד, מעבדים קלות ומעבירים למשטח עבודה. מרדדים למלבן באורך של כ-30X45 ס"מ (לא חייבים לדייק).
  7. מורחים את הגנאש על מלבן הבצק. משטחים לשכבה אחידה על פני כל הבצק בעזרת לקקן או פלטה קטנה. משאירים שוליים קטנים מאד, מורחים כמעט את כל הבצק.
  8. אם רוצים, מפזרים שוקולד צ'יפס מעל ממרח השוקולד.
  9. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. מסדרים את הרולדה כך שהתפר מונח כלפי מטה.
  10. בעזרת סכין משונן, חוצים את הרולדה לאורכה לשתי רצועות. מסובבים כל אחת מהן חצי סיבוב, כך שהחלק החתוך מופנה כלפי מעלה.
  11. קולעים את שתי הרצועות לקבלת בורג ארוך.
  12. מניחים את הבורג בתבנית אינגליש קייק או שמלפפים את הבורג סביב עצמו, כמו מעין שבלול, ו"מדביקים" את הקצוות מתחת לשאר הבצק, ליצירת סוג של פרח.
  13. מניחים שוב מגבת או ניילון נצמד מעל פני העוגה ומתפיחים למשך עשרים-שלושים דקות נוספות.
  14. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  15. אופים את העוגה למשך 35-40 דקות, עד שחלקה העליון מזהיב-משחים.
  16. בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים סוכר ומים לרתיחה בסיר קטן, עד שכל הסוכר נמס.
  17. כאשר העוגה מוכנה, מברישים בסירופ סוכר, או יוצקים את הסירופ מעל העוגה. בהצלחה לכם עם הדיאטה..

מקור המתכון: הבצק זהה לבצק הזה.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • הכמויות במתכון מיועדות לעוגה אחת. אני הכפלתי כמויות (ממליצה בחום, אבל לא חובה 🙂 ) והכנתי שתיים.
  • כפי שאפשר, כנראה, לראות בתמונות, אני הוספתי שוקולד צ’יפס רק לעוגה העגולה. באופן אישי, הייתי מוותרת על זה, כי אני חושבת שהעדפתי את הגירסא עם המילוי החלק. אסף, מצד שני, אמר שמבחינתו כמה שיותר שוקולד, יותר טוב, והוא אהב את התוספת הזו. בקיצור, עניין של טעם.
  • את העוגה המוכנה שומרים בקופסא אטומה, על מנת למנוע ממנה להתייבש. אבל אל תדאגו, רוב הסיכויים שתסיימו אותה תוך יומיים, גג שלושה. אצלנו שתי העוגות החזיקו שלושה ימים, וגם זה אחרי שהחזקנו את עצמנו והשתדלנו להתאפק.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה