לייט בראוניז, או בראוניז שוקולד חלב

על ידי מור

לייט בראוניז. נא לא לבלבל עם בראוניז לייט.

כלומר, אלו בראוניז בצבע חום בהיר. לא בראוניז דלי קלוריות או דלי שומן או דלי משהו.

הם דלים רק בצבע חום. אוקיי? אוקיי.

“גם אני רוצה לצלם!”

תראו, כולנו יודעים שבראוניז מכינים משוקולד מריר. כמו כן, יש לנו את הבלונדיז, הגירסא הבהירה שלמעשה לא באמת מכילה שוקולד. וכן, יש גם בראוניז משוקולד לבן (או כפי שאני קראתי להם פעם, ווייטיז).

ממש לא מזמן אף תהיתי מה יקרה אם נכין בראוניז משוקולד רובי. מצאתי כמה מתכונים, ואני מתכננת – כמובן – לבדוק בקרוב.

אבל מה לגבי שוקולד חלב? למה אף אחד לא מתייחס אליו? כאילו.. הוא קרוב מדי לשוקולד מריר כדי לקבל גירסא משלו? למה? למה זה מגיע לו?

או. שאלה טובה.

“אממ סליחה, מתי טועמים? אפשר לטעום? ועכשיו? אז.. יאללה, טועמים?”

מודה שאני אשכרה לא יודעת אם חשבתי על זה בעצמי, אבל מאז שראיתי את הבראוניז משוקולד חלב של מישל לפני כמה ימים, זה כל מה שחשבתי עליו.

זאת אומרת, זה וגם “וואו, אני לא מאמינה שעבר רק יום אחד של עבודה מהבית/הסתגרות בבית עם הילדים, אני לא זוכרת איך נראו החיים קודם. אני מתגעגעת לעולם החיצון. רגע, איזה צבע יש לדשא?”

אז אתמול עשיתי את מה שמצופה מאדם במצבי — הרדמתי (כלומר, אסף הרדים) את עידו בצהריים, הבאתי את השרפרף של יונתן למטבח (כלומר, הוא הביא), והתחלתי לשקול שוקולד חלב. יחד עם הסו שף הכי חמוד והכי שובב בעולם. אובייקטיבית וכל זה, כמובן.למעשה, כל מה שעשיתי זה לקחת את מתכון הבראוניז הקבוע שלי ולהמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב. הפחתתי גם מעט את הסוכר, כי ידעתי ששוקולד החלב אוטומטית יהפוך את הבראוניז למתוקים יותר.

וואו, מדהים איזה הבדל נוצר רק מהחלפת השוקולד.

זה נראה כמו בראוניז – רק יותר בהיר, כאמור.

זה נטעם כמו.. לא, לא בדיוק בראוניז. יותר מתוק, בוודאות. עדיין פאדג’י, אבל אולי קצת יותר לעיס?  סוג של הכלאה בין בלונדיז לבראוניז.

בכנות מלאה, אני עדיין מעדיפה בראוניז משוקולד מריר. אבל זה טעים. ממש טעים!

“מממ איזה כיף שסוף סוף טועמים. אפשר עוד?”

ואמנם הכנתי אותם “נקיים” הפעם, אבל עשר דקות אחרי הביס הראשון כבר התחלתי לחשוב על כל התוספות והווריאציות האפשריות:

סווירל של חמאת בוטנים. סתם מלח ים אטלנטי מפוזר מלמעלה. קרמל מלוח. נוטלה (למי שחסר לו מתוק)! בייגלה מעורבב לתוך הבלילה. אגוזי קשיו מעורבבים לתוך הבלילה???

באמת שהשמיים הם הגבול. מרגיש לי שהלייט בראוניז האלה יקבלו כל כך הרבה דברים באהבה.

פתאום יונתן רץ עם מצלמת הפולארויד שלי למרפסת והתעקש שאצלם. ואז, בזמן שהתמקדתי בזה, הוא גנב קוביה אחת ונתן אותה לעידו, שישב על הרצפה ודרש לקבל עוד. אם זו לא אחאות טובה, אני לא יודעת מה כן.

ואתם יודעים מי קיבל את הבראוניז האלה באהבה? הבטן שלי. ובעיקר הבטן של עידו. וואו, כמה אהבה.

לייט בראוניז, או בראוניז שוקולד חלב

לייט בראוניז. נא לא לבלבל עם בראוניז לייט. כלומר, אלו בראוניז בצבע חום בהיר. לא בראוניז דלי קלוריות או דלי שומן או דלי משהו. הם דלים… בראוניז לייט בראוניז, או בראוניז שוקולד חלב European הדפס
כמות: תבנית ריבועית עם צלע של 20 ס
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

250 ג' שוקולד חלב, קצוץ גס

100 ג' חמאה

3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר

125 ג' (3/4 כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן

140 ג' (1 כוס) קמח לבן

1/2 כפית מלח

1-2 כפות פצפוצי שוקולד (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית/רינג ריבועי עם צלע של 20 ס"מ בנייר אפיה.
  2. מניחים שוקולד חלב וחמאה בסיר בינוני. ממיסים יחד, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה. מניחים בצד למספר דקות.
  3. מניחים ביצים וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות בינונית למשך שלוש-חמש דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ומערבבים עד להתאחדות.
  5. מוסיפים קמח ומלח. מערבבים על מהירות נמוכה עד לקבלת בלילה אחידה לגמרי.
  6. יוצקים לתבנית. אם רוצים, מפזרים פצפוצי שוקולד מעל הבלילה. אופים 25-30 דקות, תלוי כמה התנור חזק.
  7. מצננים לגמרי (המלצה שלי: רבע-חצי שעה במקפיא), מחלצים מהתבנית וחותכים לשש עשרה/שישים וארבע קוביות, שלושים שתיים אצבעות.. בקיצור, כל חזקה של שתיים שנראית לכם.

מקור המתכון: הבראוניז הפאדג’יים המושלמים שלי, רק עם שוקולד חלב וקצת פחות סוכר

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • כפי שכתבתי לגבי הבראוניז המקוריים שלי: כן, אפשר להכין את המתכון בלי מיקסר, אבל כשהכנתי את הבראוניז ידנית, עם מטרפה, כמעט אף פעם לא קיבלתי את שכבת הנייר המהממת שיש לבראוניז קלאסיים למעלה. במקרה של הבראוניז האלה אין בדיוק שכבת נייר, אבל אני עדיין מעדיפה להכין אותם במיקסר.
  • וכפי שציינתי בפוסט עצמו, יש לי ממש תחושה שהבראוניז האלה יקבלו באהבה כל מיני תוספות. ספציפית, ממש הערב לקחתי קוביית בראוניז, הנחתי מעליה טראפל שוקולד מריר שהיה לי במקפיא, וחיממתי חצי דקה במיקרו. הנחתי מעל ופל לואקר קטן שמצאתי במטבח, ו… אסף היה מאושר. מ”סתם” בראוניז יצא קינוח מצולחת מהמם למדי.
  • לגבי פצפוצי השוקולד: היו לי קצת ספרינקלז שרציתי להיפטר מהם, אז פיזרתי אותם מלמעלה. זו תוספת יפה וכיפית וטעימה לדעתי, אבל ממש לא חובה. לשיקולכם לגמרי.
  • אגב, זמן האפיה של הלייט בראוניז אצלי היה ארוך יותר משל בראוניז רגילים. אני אפיתי חצי שעה (בניגוד ל-22-24 דקות בבראוניז רגילים), כי הבראוניז פשוט לא הרגישו מוכנים לפני כן. אז תתחילו לבדוק לפני, אבל קחו בחשבון שזמן האפיה יכול להיות ארוך יחסית.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

4 תגובות

טליה אפריל 10, 2020 - 17:54

איך אפשר להמיר לכשר לפסח? לשים במקום הקמח שקדים וקורנפלור באותה כמות?

הגב
מור
מור אפריל 11, 2020 - 10:09

הייתי משלבת בין קורנפלור (105 גרם, או 3/4 כוס) ואבקת קקאו (35 גרם, או 1/4 כוס), אבל גם שקדים טחונים יכולים לעבוד 🙂 בהצלחה!

הגב
אפרת מאי 7, 2020 - 19:29

גאוני! אני חייבת לנסות פעם!

הגב
מור
מור מאי 14, 2020 - 09:36

וואי, את ממש חייבת. אני רק יכולה לדמיין כמה יפה זה יכול לצאת אצלך 🙂

הגב