בראוניז במילוי חמאת בוטנים

על ידי מור

ממש לפני כמה ימים סיפרתי לכם על הבראוניז הכושל שהכנתי ליום ההולדת שלי. אבל סיפרתי לכם גם שהספקתי לתקן ולהפוך את הכשלון לוואו.

אז הנה, קבלו:

וואו.

כאילו.. בסך הכל מדובר פה בבראוניז במילוי חמאת בוטנים ושברי בוטנים.

אבל יא אללה, מדובר פה בבראוניז! פאדג’יים! במילוי חמאת בוטנים ושברי בוטנים!

הרי כולנו כבר יודעים ששוקולד וחמאת בוטנים הם החברים הכי טובים שיש. חברים טובים האחד של השני, וחברים טובים שלי, כמובן.

ומה שיש לנו פה זה אחד השילובים הטובים ביותר האפשריים שלהם (אמרה בצניעות) —

הבראוניז השוקולדיים, העשירים, הפאדג’יים כל כך.

קרם חמאת הבוטנים המלוח קלות, עם הבוטנים שנותנים עוד מרקם.

ה… וואו. כבר אמרתי וואו? אני מרגישה שלא אמרתי עדיין וואו.

נכון, בסוף לא הכנתי אותם אפילו קרוב ליום ההולדת שלי. אבל ברגע שטעמתי בראוני אחד? זה הרגיש כמו יום ההולדת שלי ושל כולם, ופתאום הכל היה טוב בעולם — עולם שכולו שוקולד וחמאת בוטנים.

(אסף בטח מזדעזע כרגע וחושב לעצמו שאני מתארת פה את הגיהנום שלו, עולם שכולו חמאת בוטנים)

אתם ודאי חושבים שאני מגזימה ולוקחת את זה קצת רחוק. ייתכן שאתם צודקים, ייתכן שעלו לי השוקולד וחמאת הבוטנים לראש.

אבל איזה כיף, עלו לי השוקולד וחמאת הבוטנים לראש!

אוף, ועכשיו פתאום נזכרתי שנגמרו לי הבראוניז. וזה כה עצוב.

רגע. רגע! היום אני חוגגת 34 וחודש, אז בעצם.. בעצם מה שאתם אומרים זה שאני צריכה להכין לעצמי תבנית חדשה של בראוניז במילוי חמאת בוטנים כדי לחגוג את היום הולדת וחודש שלי, שזה דבר לגמרי אמיתי שלא המצאתי הרגע?

וואו. וואו!

הסטודיו הסופר מקצועי שלי

אתם כאלה חברי אמת, אין עליכם ועל הרציונליזציה שלכם.

רגע, כבר אמרתי וואו?

בראוניז במילוי חמאת בוטנים

ממש לפני כמה ימים סיפרתי לכם על הבראוניז הכושל שהכנתי ליום ההולדת שלי. אבל סיפרתי לכם גם שהספקתי לתקן ולהפוך את הכשלון לוואו. אז הנה, קבלו:… בראוניז בראוניז במילוי חמאת בוטנים European הדפס
כמות: תבנית ריבועית עם צלע של 20 ס"מ
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

250 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
100 ג' חמאה
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
150 ג' (3/4 כוס) סוכר לבן
140 ג' (1 כוס) קמח לבן
1/2 כפית מלח

 

למילוי

125 ג' (1/2 כוס) חמאת בוטנים

20 ג' (2 כפות) אבקת סוכר

1/4 כפית מלח (לא חובה)

חופן (נגיד 20-30 ג'?) בוטנים טבעיים, קצוצים גס

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית/רינג ריבועי בנייר אפיה.
  2. מניחים שוקולד מריר וחמאה בסיר בינוני. ממיסים יחד, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה. מניחים בצד למספר דקות.
  3. מניחים ביצים וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות בינונית למשך שלוש-חמש דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ומערבבים עד להתאחדות.
  5. מוסיפים קמח ומלח. מערבבים על מהירות נמוכה עד לקבלת בלילה אחידה לגמרי.
  6. עוברים להכנת המילוי: מערבבים חמאת בוטנים, אבקת סוכר ומלח בקערה קטנה/בינונית.
  7. יוצקים בערך חצי מבלילת הבראוניז לתבנית. מעל מורחים את מילוי חמאת הבוטנים ומפזרים את הבוטנים הקצוצים. מכסים בשאר בלילת הבראוניז.
  8. אופים 20-25 דקות, תלוי כמה התנור חזק.
  9. מצננים לגמרי (המלצה שלי: רבע-חצי שעה במקפיא), מחלצים מהתבנית וחותכים לשש עשרה/שישים וארבע קוביות, שלושים שתיים אצבעות.. בקיצור, כל חזקה של שתיים שנראית לכם.

מקור המתכון: בעקרון, מדובר במפגש פסגה בין הבראוניז הקבועים שלי לכדוריסז שלי. מפגש ענקים, אם תרצו. ותרצו.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • בדרך כלל אני אומרת שאין בעיה לשמור את הבראוניז בהקפאה ואפילו לאכול אותם ישירות מהפריזר. גם הפעם אני אומרת שאפשר בהחלט לשמור אותם שם, אבל הפעם אני דווקא כן ממליצה להוציא אותם לטמפרטורת החדר, או לפחות להעביר למקרר, קצת לפני האכילה. ההקפאה עושה פחות טוב לשכבת חמאת הבוטנים, והיא קצת פחות כיפית לאכילה.
  • הבוטנים הקצוצים כיפיים וקראנצ’יים, אבל אפשר לוותר עליהם. לחלופין, אפשר גם להשתמש פשוט מראש בחמאת בוטנים עם שבבים ולחסוך את קיצוץ הבוטנים.
  • עשו טובה, השתמשו בשוקולד טוב. זה בראוניז! כל מה שטועמים פה זה את השוקולד! טוב, ואת חמאת הבוטנים.
  • אה אה, אתם בטח רואים בתמונות שכשמרחתי את מילוי חמאת הבוטנים, הוא קצת התערבב לי עם בלילת הבראוניז והיה לי שיוש שוקולדי-חמאת בוטנימי. זה ממש לא נורא אם זה קורה, אל תתרגשו.
  • לגבי חמאת הבוטנים: אני תכננתי להשתמש בסקיפי, אבל אז היא נגמרה לי באמצע, אז ערבבתי עם ממרח סניקרס (חשבתי שמדובר בחמאת בוטנים, עד שפתחתי את הצנצנת וגיליתי ממרח חמאת בוטנים עם קרמל ושוקולד חלב. זה נשמע טוב בתיאוריה, הטעם והריח קצת מלאכותיים בתכלס, אבל זה עבד מעולה בתוך הבראוניז). אני מאמינה שאפשר גם להשתמש בחמאת בוטנים טבעית, אם כי המילוי יצא לכם קצת יותר נוזלי (זה לא בהכרח רע, אגב).

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה