אני די בטוחה שכבר כתבתי פעם משהו על זה שברגע שיש ילדים, ימי ההולדת של ההורים הופכים להיות די משניים. בפרט אם אחד הילדים נולד חמישה ימים לפני האמא. בפרט בפרט אם בשנה מסוימת, יום ההולדת של האמא יוצא ביום שבת, ומה יותר נוח משבת כדי לחגוג ביחד עם כל המשפחה…
את יום ההולדת של הילד?
אז כן, זה מה שקרה לי השנה. כפי שכבר הזכרתי כשסיפרתי לכם על עוגת הלגו שהכנתי לג’ון ג’ון לגן, החגיגות שלו היו אינסופיות השנה. כולל ארוחת צהריים משפחתית שהתקיימה ביום ההולדת שלי.
אל תטעו, היה כיף גדול – הוא היה מאושר, אני הייתי מאושרת כתוצאה מכך – אבל אני לא בדיוק מחשיבה את זה כאילו חגגתי לעצמי יום הולדת. אפילו שקיבלתי כמה מתנות שוות 😉
ולזכותו של יונתן החמוד ייאמר שהוא לא שכח אותי לרגע ובערך כל רבע שעה צעק: “יאללה, בואו נתחיל את יום הולדת שלי ושל אמא!”
בכל אופן, איכשהו יצא שגם עוגת יום הולדת לא הכנתי לעצמי השנה. זה לא שניסיתי. ניסיתי! רציתי. בהתחלה היה בראוניז כושל במילוי חמאת בוטנים (שהספקתי כבר להכין שוב ולשפר, וואו וואו וואו, מתכון בקרוב!) ואז טארט שוקולד לבן, קפה ואגוזי לוז כושל שאני צריכה להכין שוב, כי היה לו פוטנציאל.
אבל בשורה התחתונה, לא הכנתי לעצמי כלום.
מה שכן הכנתי זה עוגת שוקולד עם טראפלס לגו, סוג של אחות חורגת של עוגת כדור הגלידה נמס שהכנתי ליום הולדת שנתיים של יונתן.
ומוס לימון עם פירות יער. בכוסות לגו מגניבות לאללה שמצאתי והתאימו בדיוק לנושא המסיבה, לגו. כלומר, התאימו לנושא המאולתר. כפי שציינתי בפוסט הקודם, הנושא היה אמור להיות “דברים שיונתן אוהב”, אבל בסוף התפשרתי עם עצמי על לגו.
כולנו ודאי יודעים שאני אוהבת דברים שוקולדיים, אבל אני גם מאד אוהבת דברים לימוניים. על אהבתי לוופל לימון כבר התוודיתי פעם?
בקיצור, לצד העוגה המאד שוקולדית, רציתי להכין גם משהו קליל יותר, פשוט יותר.
לימוני יותר? לימוני יותר!
וכך נולד לו מוס הלימון. פירות היער מלמעלה היו ברורים ומובנים מאליהם — זה הסתדר טוב ויזואלית, זה הסתדר טוב מבחינת הטעם (מתה על פירות יער!) וזה הסתדר מעולה מבחינת הפשטות. אז מוס לימון עם פירות יער:
מתוק, חמוץ, צבעוני, קיצי, קליל וכיפי. אהההה וטעים. כן, זה חשוב. טעים.
בקיצור, כמה אמא אני מ-1 ועד להחשיב את מוס הלימון הזה כעוגת יום ההולדת שלי?

מצרכים
75 ג' חמאה רכה
זסט מלימון אחד
225 ג' (1 כוס + 1/2 2 כפות) סוכר לבן
3 ביצים גדולות
90 מ"ל (1/3 כוס + 2 כפיות) מיץ לימון (2 לימונים אמורים להספיק)
1/4 כפית מלח
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
אוכמניות/דובדבנים/פטל אדום/פטל שחור
הוראות הכנה
- מניחים חמאה, זסט לימון וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים היטב, למשך כשלוש-חמש דקות.
- מוסיפים ביצים, אחת אחת, תוך כדי ערבוב - ממתינים להיטעמות כל ביצה לפני הוספת הבאה.
- מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אל תיבהלו אם התערובת נראה לא כל כך חלקה וקצת מתפרקת בשלב זה, זה יסתדר בהמשך).
- יוצקים את תכולת הקערה לסיר בינוני ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד להסמכה, משהו כמו עשר דקות -- אצלי התחיל בעבוע אחרי שמונה דקות, אז הנמכתי את האש והמשכתי לערבב היטב עם מטרפה למשך דקה נוספת, על מנת שהקרם לא יישרף והביצים לא יתחילו להיקרש.
- מסירים מהאש, מסננים לתוך קערה (למקרה שכן נקרשו קצת הביצים) ומניחים ניילון נצמד על פני הקרם, על מנת שלא יווצר קרום. מעבירים למקרר למשך כשעה-שעתיים, עד שהקרם קר לגמרי.
- כשהקרם קר, מניחים שמנת מתוקה בקערת המיקסר ומחברים וו בלון. מקציפים לקצפת רכה במרקם יוגורט.
- מערבבים קצת את קרם הלימון, כדי "לרענן" אותו.
- מעבירים את הקרם לתוך הקצפת בהדרגה, בשלוש-ארבע הוספות, ומקפלים חלקית בין לבין. כשכל הקרם עבר לקערה, מקפלים עד הסוף עם לקקן, על מנת לקבל מוס חלק ואחיד.
- מחלקים לכוסות הגשה ומקשטים בפירות יער.
** אחרי 8 דקות התחיל אצלי הבעבוע, הנמכתי את האש ובישלתי עוד דקה. חשוב להמשיך לערבב!
מקור המתכון: התבססתי על קרד הלימון הקבוע שלי.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אני הכנתי קינוחים די קטנים, אבל לגמרי מספקים לטעמי. אם אתם חולקים עלי, תמיד אפשר להכין בכוסות גדולות יותר.
- בחורף אפשר להשתמש בתותים במקום פירות יער, כמובן.
- אה, הכי חשוב! את כוסות/קופסאות הלגו המגניבות קניתי בחנות Fun City, אבל משערת שאפשר להשיג בחנויות דומות נוספות. שימו לב שיש שני סוגים: הקופסאות עם המכסים השקופים חמודות, אבל הקופסאות עם המכסים הצבעוניים שוות ממש: אפשר לערום אותן אחת על השניה, אשכרה כמו לגו. התרגשויות.