עוגת כדור גלידה נמס

על ידי מור

זה קצת מוזר לכתוב את הפוסט הזה בכזה איחור. זאת אומרת, זה לא שבאמת יש זמן נכון או מדויק או מאוחר לפרסם מתכון לעוגת שוקולד שנראית כאילו נמס עליה כדור גלידה, פשוט זו היתה עוגת יום הולדת שנתיים של יונתן…

ויונתן כרגע כמעט בן שנתיים ושמונה חודשים. אופסי.

מצחיק להסתכל על התמונות מהקיץ – יונתן מרגיש כל כך קטן. עידו בכלל קטנטן. הוא עוד לא עמד אז, והיום הוא כבר רץ לנו בכל הבית.

כאילו.. כבר הספקנו לחגוג לעידו יום הולדת שנה מאז, כן? כאמור, אופסי.

בכל אופן, בואו נקפוץ אחורה בזמן. השנה היא 2019. התאריך הוא 13 ביולי. יום ההולדת של יונתן נפל בדיוק על יום שבת, כמה נוח. הייתי תמימה אז. עדיין לא ידעתי שהילד הגדול שלי, בן השנתיים שלי, יחלה כמה ימים אחר כך, יהיה אומלל ברמות אחרות, ועל הדרך, מבלי להתכוון, ישבש את יום ההולדת שלי.

אבל רגע, זה לא הענין. למה אתם מסיחים את דעתי?

בקיצור. יונתן מאד התלהב מגלידה באותה התקופה, ואני מאד התלהבתי להכין גלידות, לכן היה לי קל מאד להכריז על קונספט לחגיגת יום ההולדת שלו: גלידה.

(הקונספט של יום הולדת שנה היה ספרי ילדים. יום הולדת שנה — גלידה. ההתדרדרות פה מהירה, מהירה מאד. משערת שבגיל שלוש נחגוג עם אופנועים וקעקועים)

באותה התקופה עוד הייתי בחופשת לידה, לכן היה לי יחסית הרבה זמן להתכונן למאורע. ואיכשהו, זה עדיין הרגיש לי שאין זמן. עידו היה נודניק וכמעט לא היה לי זמן פנוי, אבל דווקא גלידה היא משהו שלא דורש המון זמן: עובדים עשר דקות-רבע שעה, נותנים למכונה לעבוד עוד שעה, ובום! גלידה. לכן זה היה גם הפתרון הקל יחסית, במקום להכין מלא עוגות וקינוחים אחרים.

רק ש…

אין אין אין חגיגה בלי בלי בלי בלי עוגה. אז החלטתי להכין עוגה. ואיזו עוגה מכינים ליום הולדת גלידות? כמובן, עוגת כדור גלידה נמס.

אתם יודעים על מה אני מדברת — עוגה שמניחים עליה כדור של משהו, בדרך כלל גם עוגה, ומקשטים את זה כך שהעוגה תיראה כאילו התהפך עליה גביע גלידה ונמס לצדדים. לרוב העוגות האלה מלאות בצבעים זרחניים כאלה ואחרים, שמתאימים גם עם כל קונספט הגלידה. אני החלטתי להישאר עם הגוונים החומים הטבעיים של השוקולד.

את המשפחות של אסף ושלי הזמנו לארוחת צהריים. היות שגלידה זה דבר מהמם, אבל לא באמת כזה שיכול להוות ארוחת צהריים של ממש (לפחות, זה מה שאמרו לי. לא בטוחה שאני מסכימה), החלטנו שיום ההולדת של יונתן למעשה יהיה חגיגת החלומות שלי. אז הכנו פיצות.

ליתר דיוק, אני הכנתי בצק. ההורים שלי הגיעו מוקדם, ואבא שלי סונג’ר להכין את הפיצות והפוקאצ’ות. כי אני מאמינה גדולה בהאצלת סמכויות.

כל כך מאמינה שבבוקר יום ההולדת, אחרי שנתנו ליונתן את המתנה שלו (ספר שירי ילדים שלא ממש עניין אותו ומשחק ללימוד מספרים, כי אמא שלו רוצה להפוך אותו לחנון של מספרים כמוה), שלחנו אותו להורים של אסף, שיהיה שם עד הצהריים.

סבבה, יונתן, אתה ילד יום הולדת. אחלה. מגניב. אבל הנוכחות שלך בוודאות תפריע לנו לארגן לך את המסיבה, אז לך קצת לסבא וסבתא. אנחנו כבר נקרא לך.

בכל אופן.

כפי שאמרתי, ההורים שלי הגיעו מוקדם והביאו איתם כח עזר: זיו ונועם, האחיינים האמריקאים שלי, שהיו בביקור בארץ עם ההורים והאחיות שלהם, באו גם כן לעזור. תקשיבו, וואו, כמה הם עזרו. ניפחו בלונים וערכו את השולחן, לא האמנתי כמה הנוכחות שלהם באמת תסייע. טירוף.

בצהריים, הגיעו כולם. כולל ילד יום ההולדת.

והוא. היה. מאושר.

שר ורקד ושיחק עם כולם. אם נתעלם מתקרית קטנה אחרי שהרמנו אותו על הכסא (יכול להיות שהוא קיבל מכה קטנה. אולי), היה מושלם.

הפיצות, הגלידות, העוגה שנראתה כמו גלידה. מושלם.

אני די בטוחה שגם יונתן היה מבסוט, אבל אממ מי שואל אותו? (לא כל כך) בסתר, זו היתה המסיבה שלי. **צחוק מרושע**

בקיצור, אני יודעת שעברו שבעה וחצי חודשים, אבל רוצים מתכון?

עוגת כדור גלידה נמס

זה קצת מוזר לכתוב את הפוסט הזה בכזה איחור. זאת אומרת, זה לא שבאמת יש זמן נכון או מדויק או מאוחר לפרסם מתכון לעוגת שוקולד שנראית… עוגות שוקולד עוגת כדור גלידה נמס European הדפס
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

לעוגה

250 ג' (1/4 1 כוסות) סוכר לבן

180 ג' (3/4 כוס) סוכר חום כהה

420 ג' (3 כוסות) קמח לבן

3 כפיות אבקת אפיה

50 ג' (5 כפות) אבקת קקאו

1 כפית מלח

3 ביצים גדולות

90 מ"ל (6 כפות) שמן קנולה, או שמן נייטרלי אחר

360 מ"ל (1/2 1 כוסות) חלב (אני השתמשתי בחלב אגוזי לוז)

180 מ"ל (3/4 כוסות) מים חמים

 

לגנאש מוקצף

150 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

375 מ"ל (1/2 1 כוסות) שמנת מתוקה

 

לגנאש שוקולד

125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

125 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

 

לקישוט

סוכריות צבעוניות

גביע גלידה

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת הגנאש המוקצף: מביאים 125 מ"ל/חצי כוס שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן.
  2. במקביל, ממיסים חלקית שוקולד מריר בקערה נפרדת (אפשר גם במיקרוגל).
  3. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, יוצקים מעל השוקולד. ממתינים שתיים-שלוש דקות, מערבבים היטב לגנאש חלק ואחיד, ומעבירים למקרר למשך ארבע שעות לפחות, עד להתייצבות מלאה של הגנאש.
  4. להכנת העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים שתי תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ/מרפדים שני רינגים בנייר אפיה ונייר כסף. בנוסף, מכינים מנז'ט גדול שיכול להכיל קאפקייק גדול מאד (אפשר גם תבנית שקעים, אבל אנחנו מכינים רק קאפקייק אחד, לכן זה קצת בזבוז להשתמש בתבנית שלמה).
  5. מערבבים שני סוגי סוכר, קמח, אבקת אפיה, קקאו ומלח בקערה גדולה.
  6. מוסיפים ביצים, שמן, חלב ומים. מערבבים היטב עם מטרפה, עד לקבלת בלילה אחידה (אפשר, כמובן, לערבב במיקסר).
  7. יוצקים כ-100 גרם בלילה, פחות או יותר (כחצי כוס), לתוך המנז'ט שהכנו בצד.
  8. את שאר הבלילה מחלקים בין שתי התבניות.
  9. מעבירים את שתי התבניות והמנז'ט לתנור. אופים 35-45 דקות (כן, גם את הקאפקייק. הוא הרבה יותר עבה, לכן לוקח לו זמן להיאפות), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, עם מעט פירורים לחים עליו.
  10. מצננים לגמרי ומחלצים מהתבניות. אם העוגות לא ישרות, לפני ההרכבה מנסרים את חלקן העליון עם סכין משונן (וטועמים, כדי לוודא שלא ערבבנו בטעות בין סוכר למלח או משהו כזה :-)).
  11. מסיימים את הגנאש המוקצף: מעבירים את הגנאש הקר לקערת המיקסר ומוסיפים את שאר השמנת (250 מ"ל/כוס אחת). מחברים וו בלון ומקציפים לקרם חלק ויציב.
  12. להרכבת העוגה: מניחים פרוסת עוגה אחת על צלחת הגשה. מורחים שכבה של גנאש מוקצף מעליה (בערך שליש כמות, אולי טיפה יותר).
  13. מניחים את פרוסת העוגה השניה מעל הראשונה. מורחים את שאר הגנאש המוקצף מעל פני העוגה ומסביב.
  14. מחלצים את הקאפקייק מהעטיפה שלו. מפוררים אותו לפירורים ויוצרים מהפירורים עיגול גדול (קצת כמו שמכינים קייק פופס). אפשר להיעזר בכף גלידה גדולה כדי לדחוס את הפירורים פנימה, ליצור חצי עיגול, לעשות את זה שוב, ואז להצמיד יחד את שני החצאים לעיגול גדול. עיגול העוגה לא חייב להיות מדויק, הוא אמור לדמות כדור גלידה.
  15. מניחים את "כדור הגלידה" במרכז העוגה ומעבירים למקרר, להתייצבות.
  16. עוברים להכנת הגנאש הרגיל: מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר בקערה קטנה. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 15-30 שניות, ומערבבים בין לבין, עד לקבלת גנאש חלק ואחיד. מצננים קלות, עד שהגנאש מסמיך קצת אבל עדיין נוזלי.
  17. מוציאים את העוגה מהמקרר, יוצקים את הגנאש מעליה -- אל תשכחו לצפות גם, בעיקר אפילו, את כדור הגלידה.
  18. נועצים גביע גלידה בחלקו העליון של כדור הגלידה, בזוית אלכסונית, ומפזרים סוכריות צבעוניות על הכדור ועל העוגה.
  19. עפים על עצמכם שהכנתם עוגה מגניבה לאללה.

מקור המתכון: השתמשתי בעוגת השוקולד הזו. ההשראה לכדור הגלידה הגיעה מכל מיני מקומות, אבל בסוף אלתרתי.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • במקור, משתמשים בקפה בעוגה, ולא במים. בגלל שהכנתי את העוגה ליונתן, החלטתי להשמיט את הקפה, אבל אתם לחלוטין יכולים להשתמש בו.
  • את העוגה המוכנה שומרים בקירור, אבל רצוי להוציא אותה החוצה קצת לפני ההגשה, שתגיע לטמפרטורת החדר.
  • העוגה שלי לא מושלמת. אפשר לראות את זה בתמונות. אבל היא היתה כל כך מגניבה! מה שאני אומרת זה שזה ממש לא חייב לצאת לכם מושלם.. אל תשכחו שאנחנו בכל זאת מדמים פה גלידה שנפלה ונמסה, אנחנו לא באמת מחפשים שלמות, כן?

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

2 תגובות

נטע ספטמבר 16, 2022 - 15:12

הי מור! איזה מהמם! זה יעבוד גם עם עוגה אחת בקוטר 24? יש לי פשוט יום הולדת קטנה..
ועוד שאלה – יש לך טיפ לזילופים היפים של הגנאש בצדדי העוגה? אצלך זה נראה מושלם

הגב
מור
מור ספטמבר 21, 2022 - 08:10

תודה! וכן, בטח שיעבוד. אם כי יש לי גם מתכון בשם “עוגת שוקולד בקטנה”, לעוגה בקוטר 16 ס”מ, אולי זה יכול להתאים לך אפילו יותר.
לגבי הזילופים — קודם כל, כדאי לחכות שהגנאש קצת יתקרר ויסמיך. ואז את מתחילה מהזילופים עצמם, לפני שאת מוזגת/מורחת את הגנאש על כל העוגה. עם כפית, מטפטפים מעט גנאש סביב היקף העוגה, כל פעם קצת ולאט, כדי שהוא יטפטף אבל לא יציף וייצור שלולית של גנאש. אחרי שיש לך טפטופים על כל העוגה, את יכולה למזוג את שאר הגנאש למרכז ולצפות את כל החלק העליון, אבל בזהירות — אם תמזגי יותר מדי או מהר מדי, הכל עלול להישפך לך לצדדים ולהרוס את הטפטופים.
מקווה שההסבר המסורבל שלי עזר קצת 🙂

הגב