אם במקרה אתם לא עוקבים אחריי בפייסבוק — אני לא אשאל למה, אבל..
בעצם רגע. למה?
מה, עדיף לעקוב אחרי כל הדפים האלה של “השלם-את-החסר עילאיים ובינוניים וסבירים ומתנשאים”? נו. גם אני עילאית ובינונית וסבירה ומתנשאת. בעיקר מתנשאת. ובינונית. וסבירה.
אל תבינו לא נכון, אני לא אומרת לכם מה לעשות (הייתי אומרת, אם הייתי חושבת שיש סיכוי כלשהו שתקשיבו לי), אבל מפה לשם יצא שפספסתם את זה שקניתי סוף סוף מצלמה אמיתית (אההההההההההההההה. מתרגשים? גם אני!) ואת כל הכלים ההורסים שקיבלתי ליום ההולדת ועוד כל מיני דברים.
למשל את זה שהתחלתי לפרסם מתכונים במקום נוסף מחוץ לבלוג.
וזה, למעשה, היה המשפט המקורי: “אם במקרה אתם לא עוקבים אחריי בפייסבוק, אתם לא יודעים שהתחלתי לפרסם…” וכו’.
אז כן, זה קרה. ועכשיו המתכונים שלי מתפצלים. אבל אל דאגה (או.. מלא מלא דאגה?), אני אמשיך לעדכן פה כאילו לא קרה כלום. אוקיי?
יופי. שמחה ששמנו את העניין הזה מאחורינו.
בכל אופן. בשישי האחרון היתה לי ארוחת ערב חגיגית (יש לקרוא: כמויות היסטריות של אוכל טעים) אצל ההורים לכבוד יום ההולדת של אחי ושלי (זוכרים שנולדנו יחד, עם הבדל זעיר של שתים עשרה שנים? דיברתי על זה רק מאתיים פעם. בכלל, אני לא אדם שחוזר על עצמו הרבה. או מדבר. אני לא אדם שמדבר). לזכותה של אמא שלי ייאמר שהיא הציעה כמה וכמה פעמים להכין את העוגה, אבל.. נו באמת. כאילו שהייתי נותנת למישהו אחר להכין לי את העוגה.
אם כי.. פתאום בא לי שיכינו לי עוגה. אמא, אפשר להתחרט? או להזמין מראש עוגה לשנה הבאה?
קיצור. הכנתי פחזניות הורסות (הורסות!!) שתקראו עליהן.. בקרוב. ואולי לא פה (זה קצת מעצבן הקטע הטיזרי הזה, לא? סליחה. סולחים? לא? ואם אעשה פרצוף עצוב ומתנצל? עדיין לא? טוב, אני אעבוד על זה).
והכנתי גם עוגת שוקולד. פשוטה כביכול, אבל טעימה. תכלס, אין על עוגת שוקולד. במיוחד כשהיא קלה כל כך להכנה ומכינים אותה בקערה אחת בחמש דקות, בלי מיקסר, בלי שטויות. והמרקם שלה.. לא יודעת להסביר מה, אבל יש בו משהו. משהו טוב. משהו טעים.
ואם העוגה עצמה לא שוקולדית מספיק, אז יש גם ציפוי. שוקולד, ברור. אני חושבת שהמילה פאדג’י לא מדויקת במקרה שלו, אבל.. הממ. הוא סמיך. הוא דביק. בצורה הכי טובה שאפשר. נניח.. אפשר פשוט לקלף את כולו מהעוגה בכפית (ולאכול. דא. לא חשבתי שצריך לציין את זה בכלל). כן, נראה לי שזה התיאור הטוב ביותר.
אז נכון, היא מתוקה מאד. אם כי במתכון שאתם תכף עומדים לקרוא צמצמתי מראש את כמויות הסוכר בציפוי (אני הוספתי גם דבש ונוטלה, אבל הם לגמרי מיותרים ואפילו מכבידים). אבל כך או כך – עוגת יום הולדת שוקולדית חייבת להיות מתוקה, לא? אני די בטוחה שיש איזה חוק שאומר שעוגת יום הולדת שוקולדית חייבת להיות מתוקה.
שמעו, לא יודעת מה אתכם, אבל אני אזרחית שומרת חוק.
***
עוגת שוקולד יום הולדתית
מקור המתכון: התבססתי על מתכון של Desserts for Breakfastg, עם כל מיני שינויים. הציפוי מבוסס על הציפוי מהעוגה הזו.
כמות: תבנית עגולה (או רינג) בקוטר 24 ס”מ
מצרכים:
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום דמררה
2 כוסות קמח לבן תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה)
1/4 כוס אבקת קקאו
1 כפית מלח
2 ביצים גדולות
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס חלב
1 כוס קפה (1 כף אבקת נס קפה מומסת בכוס מים חמים)
150 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס (או שוקולד צ’יפס)
לציפוי
1/2 כוס (125 מ”ל) שמנת מתוקה
2 כפות סוכר (עדיף לבן אבל לא חובה. אני השתמשתי בחום והוא לא נמס לגמרי, אז הקרם היה טיפה גרגרי)
1/4 כפית מלח
150 ג’ שוקולד מריר, קצוץ
10 ג’ חמאה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. אוטמים את תחתית הרינג בנייר כסף ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. משמנים קלות את הרינג ומרפדים את הדפנות בנייר אפיה. לחילופין, מכינים תבנית – משמנים ומרפדים בנייר אפיה, בלי נייר כסף הפעם 🙂
2. מערבבים שני סוגי סוכר, קמח, קקאו ומלח בקערה גדולה.
3. בקערה נפרדת, קטנה יותר, מערבבים ביצים, שמן, חלב וקפה – אפשר עם מטרפה, אפשר גם עם מזלג.
4. מוסיפים חומרים רטובים ליבשים. טורפים (שוב, אפשר עם מטרפה, אבל גם מזלג זה סבבה) בזהירות, רק עד לקבלת בלילה אחידה.
5. מקפלים פנימה שוקולד קצוץ, בזהירות, רק עד שהוא מפוזר באופן אחיד.
6. יוצקים לתבנית. אופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. מצננים.
7. להכנת הקרם: מניחים שמנת, סוכר, מלח, שוקולד וחמאה בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד לקבלת קרם חלק.
8. מנמיכים את האש עד לקבלת בעבוע עדין. מבשלים כשלוש-חמש דקות נוספות, עד שהקרם מסמיך מעט, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים עד שהוא מגיע לטמפרטורת החדר.
9. מחלצים את העוגה מהרינג. מניחים על צלחת הגשה, ומניחים חתיכות נייר אפיה מתחת לעוגה, על מנת לשמור על הצלחת נקיה.
10. יוצקים את הציפוי מעל העוגה – מתחילים במרכז, בזרם איטי ודק, על מנת שהקרם יתפשט ויכסה את כל העוגה. אם הוא מפספס אזור מסוים, יוצקים מעט קרם בכיוון הזה.
11. מניחים לציפוי להתייצב לפני ההגשה. אם רוצים, מקשטים בסוכריות, כותבים ברכה בקצפת, מה שמתחשק לכם. לי התחשק לעטר בסוכריות פנינים צבעוניות.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אם רוצים להשקיע, אפשר לחצות את העוגה לשניים או אפילו שלושה (או לאפות מראש בשתיים-שלוש תבניות נפרדות), להמתין שהקרם ממש יסמיך ויתייצב ואז למרוח אותו בין הפרוסות –> עוגת שכבות חגיגית ונהדרת.
- לרוב אני לא כזה משקיעה בשוקולד שלי – שוקולד פרה או ורד הגליל זה ממש סבבה מבחינתי. אבל הפעם השתמשתי בנטיפי שוקולד (רק בדיעבד קלטתי שזה נראה כמו שוקולד צ’יפס) איכותיים של קליבו, והם ממש הוסיפו לעוגה. אמנם השתמשתי בשוקולד הזה גם לציפוי, אבל שם זה מרגיש לי פחות קריטי.
- טוב, תכלס – זו העוגה הכי פשוטה שיש. אתם יכולים להכין אותה בלי הציפוי. או כמאפינס. או בתבניות אינגליש קייק. גם עם הציפוי אפשר לשחק (מי אמר קרם חמאת בוטנים? אה, אני? סבבה). קיצור, מה שבא לכם. לכו על זה.
- לגבי הציפוי צריך קצת יותר אלתורים, אבל אם אתם רוצים להפוך את העוגה לפרווה – אני די בטוחה שאפשר להשתמש במים במקום החלב ולא יקרה כלום. ווהו.
- פשוט, נכון? קצת יותר מדי פשוט ליום הולדת אולי? שמעו.. לפעמים פשוט זה כל מה שצריך. פשוט טעים.
17 תגובות
מזל טוב!!! נראה מהמתכונים האלה שכמה הם פשוטים, ככה הם טעימים 🙂
מזל טוב בובה 🙂 עשית לי חשק לפרוסה מהעוגה ועוד לא תשע בבוקר!
נטלי
מור, התמונות עם המצלמה החדשה – סוף! זה כאילו שלפני כן הסתכלתי על הבלוג שלך בלי משקפיים ופתאום אני רואה!! 🙂
טוב- אניי ודעת בודאות שהגבתי לפוסט הקודם שלך, אבל משום מה זה נעלם…המון המון מזל טוב שוב!!!
התמונות שפרסמת גורמות לי לרצות לנסוע לים המלח עכשיו (ואני לא אוהבת את ים המלח) …
תמשיכי לתת לנו מתכונים מעולים וצחוק מתגלגל כל פעם שאני קוראת כאן!!
ותתחדשי על המצלמה
חן
הכי כיף עוגת שוקולד!
נשיקות יפתי
ומזל טוב על כל הדברים החדשים!!
עוגת יום הולדת בתבנית 24 מה זה דיאטה קשה לכולם?
עוגת יום הולדת בתבנית 24 מה זה דיאטה קשה לכולם?
מזל טוב!
הצלחת והעוגה והתמונות הורסות.
ותמשיכי לפרסם פה הרבה, יש כאלה שהם סרבני פייסבוק..
היי, אפיתי את העוגה המדהימה לאחיין הקטן, הייתה הצלחה מסחררת! מחפשת המלצות לשידרוג העוגה לפעם הבאה:)
בשביל מה קיסם אוזניים?
אח, איך בא לי איזה פרוסת עוגה כזאת…או יותר…נראה טעים בטירוף
והמון המון מזל טוב
אולגה, זו אפילו לא המצלמה האמיתית עדיין! זו "סתם" מצלמת פוקט של ההורים שלי, מאמינה?
אמיר, הצחקת אותי ממש!!
היפהיפ, איזה כיף!!
אנונימי, בשביל לנקות את הצלחת מסביב לעוגה.. המקומות שהתמלאו שוקולד אפילו שהם לא אמורים. קיסם אזניים הרגיש לי כמו הפתרון הכי הגיוני באותו הרגע.
ותודה לכולם, מאחלת לכולם מלא ספרינקלז ושלל סוכריות צבעוניות!!!
יום הולדת שמח!! מזל טוב!! איזה ספרינקלז יפים. איפה מוצאים כאלה?
תודה 🙂
אני קניתי אותם במיסטר קייק, משערת שאפשר למצוא בחנויות דומות בסגנון.
עוגה מדהימה !!!
אחלה תמונות, אהבתי את הצלחת, כתוב יפה,
כל הכבוד !!!
הכנסתי למועדפים שלי…. התור של העוגה הזאת יגיע בקרוב.
האם ל2 כוסות קמח מוסיפים 1 אבקת אפיה או 2 אבקות אפיה
תודה
על כל כוס קמח מוסיפים כפית אבקת אפיה, אז שתי כפיות בסך הכל 🙂