עוגת שוקולד בצורת הספרה 5 ללא גלוטן

על ידי מור

לפני כמה ימים חגגנו יום הולדת חמש ליונתן.

אני יודעת, אני יודעת. לא יכול להיות, הוא הרגע נולד, איך ייתכן שהשניצלון הקטן כבר בן חמש?

גם אני עברתי את כל סערת הרגשות הזו. אבל תאמינו לי, בדקתי. ספרתי. עברתי על כל עוגות יום ההולדת שהכנתי לו מאז שהוא נולד.

המסקנה? ג’וני בן חמש. טירוף.

לקראת יום ההולדת, שאלתי את חמודוני איזו עוגה הוא רוצה למסיבה שלו.

בהתחלה הוא רצה עוגת מיקי מאוס – בקשה די נפוצה בבית הזה (מוצג 1, מוצג 2). זו היתה גם העוגה שהכנתי לו לגן כשחגגו לו לפני חודש. לא כי הוא כזה מת עליו, אבל הסייעת האהובה עליו בגן אוהבת את מיקי. והוא אוהב אותה…

בכל אופן, הסברתי לו שאפשר לגוון קצת, ולא חובה מיקי מאוס.

אז הוא לקח פניה חדה לעולמות צבע המאכל, כלומר זרק לאוויר את המילה “ספיידרמן”. פה כבר התחלתי לדאוג. אמנם הכנתי עוגת ספיידרמן בעבר, ליום הולדת חמש (כמה סימבולי!) של האחיינים החמודים שלי, זיו ונועם, לפני תשע שנים (תשע! הם תכף בני ארבע עשרה! למה הזמן זז כל הזמן?!), אבל היא לא היתה מוצלחת במיוחד. אז קיוויתי שיונתני ישנה דעתו שוב.

ואכן, בסוף, הוא החליט שהוא רוצה עוגה בצורת הספרה חמש. על זה כזה זרמתי. ממש זרמתי. עדיין היו לי חששות, כי אני לא בדיוק האדם הכי מדויק בעולם, ואיך אצליח לחתוך עוגה בצורת 5? אבל דווקא עם העניין הזה היתה לי חוויה לא רעה לא מזמן. אז כאמור, זרמתי.

אבל ידעתי שאם אני כבר זורמת עם צורה מורכבת – יחסית לעצמי, כן? – אני צריכה לפחות ללכת על הבטוח מבחינת המתכון עצמו.

ללכת על בטוח = עוגת השוקולד האולטימטיבית. הגירסא נטולת הגלוטן, כמובן.

אז הכנתי כמות וחצי, חילקתי בין שתי תבניות, הדפסתי את הספרה 5, גזרתי, חתכתי מסביב לעוגות, הקפאתי והתפללתי שאצליח לחלץ את שתי השכבות מהתבניות בהצלחה.

הצלחתי!

הגנאש התגנש לו, אחר כך הוא גם הזתלף לו, ונשאר רק לקשט לפי הבקשה הספציפית של יונתן:

סוכריות ושברי ופל. וכך עשיתי. אני לא מתווכחת עם חמודים.

אז יום הולדת 5 + 5 ימים שמח לג’וני החמוד שלי!

(ועל הדרך, יום הולדת שמח + 0 ימים לי 🙂 )

עוגת שוקולד בצורת הספרה 5 ללא גלוטן

לפני כמה ימים חגגנו יום הולדת חמש ליונתן. אני יודעת, אני יודעת. לא יכול להיות, הוא הרגע נולד, איך ייתכן שהשניצלון הקטן כבר בן חמש? גם… עוגות שוקולד עוגת שוקולד בצורת הספרה 5 ללא גלוטן European הדפס
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

לעוגה

225 ג’ (1 כוס + 2 כפות) סוכר לבן

270 ג' (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר חום כהה ---- 525 ג'

370 ג’ (1/2 2 כוסות + 2 כפות) קמח ללא גלוטן

155 ג’ (1 כוס + 1 כף + 1 כפית) אבקת קקאו

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

3 ביצים גדולות

360 מ”ל (1/2 1 כוסות) חלב

360 מ”ל (1/2 1 כוסות) קפה חזק (2 כפיות/1 כף אבקת נס קפה מומסות/מומסת במים חמים), או פשוט מים חמים

180 מ”ל (3/4 כוס) שמן קנולה/זית (אני אוהבת לשלב בין השניים)

 

לגנאש שוקולד מוקצף

200 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

50 ג' שוקולד חלב, קצוץ גס

375מ"ל (1/2 1 כוסות) שמנת מתוקה

1/4 כפית מלח

 

לקישוט

סוכריות צבעוניות/פירורי ופל (ללא גלוטן!)/...

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת הגנאש: מניחים שני סוגי שוקולד, 250 מ"ל/כוס אחת של שמנת מתוקה ומלח בסיר קטן. מבשלים על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת גנאש חלק ואחיד לגמרי (לחלופין, אפשר לעשות את הפעולה הזו גם בחימום במיקרוגל, בפולסים של 15-30 שניות + ערבוב בין לבין). מצננים למשך שעתיים לפחות, עד שהגנאש מתייצב לגמרי.
  2. עוברים להכנת העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים בנייר אפיה ומשמנים שתי תבניות מלבניות בגודל 13X23 ס"מ.
  3. מניחים שני סוגי סוכר, קמח, קקאו, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח בקערה גדולה. מערבבים ויוצרים שקע במרכז הקערה.
  4. מוסיפים ביצים, חלב, קפה ושמן. טורפים היטב, עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה.
  5. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות.
  6. אופים 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא נקי, או עם מעט פירורים לחים עליו (אם אופים את שתי העוגות במקביל, רצוי להחליף את מיקום התבניות בתנור לאחר 10-15 דקות). מצננים לגמרי.
  7. בינתיים מדפיסים את הספרה 5 (או כל ספרה שתרצו ליצור) על דף A4 וגוזרים מסביב לצורה.
  8. מניחים את הספרה מעל כל אחת מהעוגה וחותכים מסביב לה בזהירות עם סכין. מחלצים כל אחת מהתבניות על ידי הסרת השאריות. שימו לב: אם העוגות רכות ויש חשש שיתפוררו, הקפיאו אותן למשך כחצי שעה. זה יקל על הוצאתן מהתבניות בשלמותן.
  9. לפני ההרכבה, מסיימים את הכנת הגנאש המוקצף: מניחים את גנאש השוקולד הקר בקערת המיקסר ומוסיפים לו את שאר השמנת (125 מ"ל/חצי כוס). מחברים וו בלון ומקציפים לגנאש מוקצף שווה במיוחד. מעבירים לשק זילוף עם פיה חלקה (או משוננת, מה שזורם לכם).
  10. להרכבה: מניחים פרוסת עוגה אחת על צלחת הגשה. מזלפים תלוליות/טיפות של גנאש מעל כל העוגה. מניחים את פרוסת העוגה השניה מעל, ומזלפים את שאר הגנאש מלמעלה. משתדלים שהזילוף בשכבה הזו יהיה כמה שיותר אחיד, זו השכבה שאנחנו הולכים לראות בסוף.
  11. אם רוצים, מפזרים סוכריות צבעוניות/פירורי ופל/מה שמתחשק לכם מלמעלה.

מקור המתכון: עוגת השוקולד האולטימטיבית שלי.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אני השתמשתי בקמח כרגיל הפעם, אבל אפשר להשתמש בכל קמח ללא גלוטן שתרצו (לרוב אני משתמשת בקמח תמי הכתום).
  • אפשר, כמובן, להכין את העוגה עם גלוטן. פשוט השתמשו בכמות זהה של קמח לבן.
  • אני שילבתי בין שוקולד מריר לחלב בגנאש המוקצף, כי לפעמים יונתן מתלונן ששוקולד מריר לבד הוא.. ובכן, מריר לו מדי. אבל אפשר להשתמש רק במריר, אם אתם רוצים.
  • אני הכנתי לג’וני עוגה בצורת 5, אבל מן הסתם אפשר לעשות את אותו הדבר על כל ספרה. קחו בחשבון שאם תכינו עוגה דו ספרתית, יש סיכוי טוב שתצטרכו להכין כמות גדולה יותר של עוגה. או שפשוט תכינו את הספרות קטנות יותר…

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה