לפני שבוע, אולי שבועיים, פתאום קלטתי שעוד שניה מגיע הזמן לעוד חגיגת יום הולדת וירטואלית — זיו ונועם, האחיינים התאומים שלי — בני עשר!
(זוכרים ששנה שעברה הם היו בני תשע? מדהים איך עובד הקטע הזה של זמן. וחשבון. מיינד בלואן)
התחלתי לחשוב, ניסיתי להתחכם, ואז נזכרתי בעוגת השוקולד שהכנתי לפני חודש וחצי, לארוחת צהריים משפחתית שהפכה גם לסוג-של-חגיגת יום הולדת לסבא שלי.
עוגה שבכלל לא תכננתי לפרסם. עוגה שבמקור רציתי לקחת ממנה רק את הקישוט המגניב, אבל בסוף זרמתי עליה והכנתי אותה כמעט בדיוק כמו שהיא.
עוגה שכולם כל כך התלהבו ממנה בארוחה ההיא, שבסוף היום נשארו ממנה רק פירורים.
עוגה שוקולדית (לדברי אסף, העוגה עצמה מעולה, כי היא רכה אבל גם קצת פאדג’ית) עם מילוי וציפוי שוקולד פאדג’י עשיר ומטורף, שכבה של שוקולד מתקשה מלמעלה וכמובן – המון המון סוכריות צבעוניות.
עוגה שבראש שלי אני כבר קוראת לה “עוגת השוקולד האולטימטיבית”, כי זה בדיוק מה שהיא.
עוגה שהכנתי בשבועיים האחרונים פעמיים ברצף, כך שנוצר מצב שהעוגה הראשונה עדיין לא הסתיימה (אסף מתמודד איתה לבד, אני רק גונבת ביס או שניים מדי פעם).. וכבר היתה עוד אחת שלמה במקרר.
עוגה שכששאלתי את אסף אם זה בסדר שהכנתי אותה שוב, ולא נמאס לו ממנה, הוא טען שהוא יכול לאכול אותה רצוף במשך שנה שלמה.
(אני לא מתכננת לבדוק את ההצהרה הזו, כי יש לי יותר מדי מתכונים אחרים שאני רוצה לנסות, אבל אסף הוא לא בחור שסתם אומר דברים בדרך כלל)
עוגה שיכולה בכיף להיות “סתם” קינוח לארוחת צהריים משפחתית, או משהו שאתם מכינים בשבת, שומרים במקרר כל השבוע וחותכים לעצמכם פרוסה ממנו כל ערב בתור ה”משהו המתוק” של אותו היום…
אבל עוגה שגם יכולה – לא, צריכה – להיות עוגת יום הולדת מושלמת למבוגרים וגם לילדים.
אז אם היא עוגה מושלמת ליום הולדת של ילד אחד, למה שהיא לא תהיה עוגת מושלמת ליום הולדת של שני ילדים? ועוד ליום הולדת עגול כמו עשר?
עשר?!?!?!?!
בום. התרגשויות. קונפטי. זיקוקים. סוכריות קופצות.
רגע, איפה היינו?
נכון, אני בדיוק התכוונתי לפנות להורים של זיו ונועם קבל עם ובלוג ולבקש-להתחנן-לדרוש מהם לחזור כבר לארץ, כי יש גבול לכמה אני יכולה לחגוג להם ולאחיותיהם ימי הולדת וירטואליים. לא שאסף לא נהנה לעזור ולטפל בכל העוגות האלה, אבל די כבר. הגיע הזמן לחזור.
במקביל רציתי לפנות לזיו ולנועם ולאחל לשני הילדים ההו-כה-מגניבים האלה יום הולדת שמח ומאושר, ולומר להם שאני מאד שמחה שליונתן הקטן יש אותם כבני דודים גדולים שהוא יוכל ללמוד מהם כל מיני דברים (אבל אממ אל תרביצו לו וכאלה כשהוא יגדל, טוב? זה משהו שבנים עושים, נכון? אז בבקשה לא).
ולסיום, רציתי לפנות אל כולכם, כל הקוראים שלי, כל הארבעה, ולבקש מכם להכין את העוגה הזו. אתם יודעים שמתפרסמים פה לא מעט מתכונים שוקולדיים (יש לקרוא: כמעט כולם כאלה) — אם אני קוראת לעוגה הזו “עוגת השוקולד האולטימטיבית”, אני מתכוונת לזה. טוב? טוב. תודה.
אוקיי, יש פה איזה תינוק שהתעורר מנמנום ותהחיל לבכות. יאללה ביי!
***
עוגת השוקולד האולטימטיבית
מקור המתכון: Cakespy, עם שינויים מסוימים שלי.
כמות: עוגה עגולה דו שכבתית בקוטר 24 ס”מ. מאמינה שאפשר להכין גם עוגת 22/26 בלי לשנות את הכמויות.
מצרכים:
לעוגה
150 ג’ (3/4 כוס) סוכר לבן
180 ג’ (3/4 כוס) סוכר חום כהה
245 ג’ (3/4 1 כוסות) קמח לבן
105 ג’ (3/4 כוס) אבקת קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 ביצים גדולות
240 מ”ל (1 כוס) חלב
240 מ”ל (1 כוס) קפה חזק (2 כפיות/1 כף אבקת נס קפה מומסות/מומסת במים חמים)
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה/זית (אני אוהבת לשלב בין השניים)
לקרם פאדג’ שוקולד
300 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
330 מ”ל (כ-1/3 1 כוסות) שמנת מתוקה
100 ג’ חמאה
קורט מלח
לציפוי שוקולד מתקשה
75 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
1/2 כפית שמן קנולה
סוכריות צבעוניות, לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים בנייר אפיה ומשמנים שתי תבניות עגולות בקוטר 24 ס”מ.
2. מניחים שני סוגי סוכר, קמח, קקאו, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח בקערה גדולה. מערבבים ויוצרים שקע במרכז הקערה.
3. מוסיפים ביצים, חלב, קפה ושמן. טורפים היטב, עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה.
4. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות.
5. אופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא נקי, או עם מעט פירורים לחים עליו (אם אופים את שתי העוגות במקביל, רצוי להחליף את מיקום התבניות בתנור לאחר 10-15 דקות). מצננים לגמרי. אפשר, אפילו רצוי, להקפיא עד לשימוש.
6. להכנת קרם הפאדג’: מניחים שוקולד, שמנת מתוקה, חמאה ומלח בסיר בינוני. מבשלים עד לקבלת קרם חלק, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מצננים לגמרי – בטמפרטורת החדר, או במקרר על מנת לזרז את התהליך – עד שהתערובת מסמיכה ומתקבל קרם חלק ופאדג’י, נוח למריחה ואפילו לזילוף.
7. להרכבת העוגה: אם שכבות העוגה לא ישרות, מנסרים את חלקן העליון על מנת ליישר. מניחים פרוסת עוגה אחת על צלחת הגשה.
8. מורחים שכבת קרם בעובי של 1-2 ס”מ מעל העוגה (אם רוצים לקבל שכבה די אחידה, אפשר לזלף בעזרת שק זילוף ולאחר מכן ליישר בעזרת פלטה).
9. מניחים את פרוסת העוגה השניה מעל הקרם.
10. מצפים את חלקה העליון של העוגה ואת הדפנות בקרם — הוא ככל הנראה לא יספיק לציפוי כל העוגה, כך שהיא תתקבל עירומה למחצה בהיקף שלה. מצננים במקרר למספר דקות.
11. להכנת ציפוי השוקולד המתקשה: מניחים שוקולד מריר בקערה קטנה. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 15-30 שניות, ומערבבים בין לבין, עד להמסה מלאה.
12. מערבבים פנימה שמן.
13. יוצקים את ציפוי השוקולד מעל העוגה במהירות ומשתדלים לעזור לו להגיע לכל חלקה העליון של העוגה בעזרת פלטה או לקקן. שימו לב: הציפוי יתקשה במהרה מעל העוגה הקרה, לכן צריך לעבוד מהר.
14. מקשטים בסוכריות צבעוניות, אם רוצים.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אם רוצים להפוך את העוגה לפרווה, אפשר להשתמש בחלב סויה (או חלב לא חלבי אחר) בעוגה עצמה. למילוי אפשר לנסות קרם על בסיס קרם קוקוס, נגיד הקרם מהעוגה הזו.
- כמובן שאפשר להשתמש במיקסר להכנת העוגה: זה כנראה יהיה מהיר יותר ויש סיכוי טוב שהבלילה שלכם תהיה חלקה יותר. מצד שני, אני הכנתי עם קערה ומטרפה מספר פעמים, ויצא אחלה.
- באחת הפעמים, השתמשתי בקרם הפאדג’ במאתיים גרם שוקולד מריר ומאה גרם שוקולד חלב. זו גם אופציה טובה, אם כי לטעמי מעט מתוקה מדי.
- קחו בחשבון שלקרם הפאדג’ לוקח זמן להסמיך ולהתייצב, בפרט אם משאירים אותו בטמפרטורת החדר. כפי שציינתי, אפשר לזרז תהליכים בעזרת המקרר. אני בחרתי באופציה הטובה יותר לשרירי הידיים ופשוט טרפתי אותו עם מטרפה עד שהוא הסמיך והפך לקרם יציב. גם כאן אפשר להשתמש במיקסר.
- בואו נדבר שניה על הציפוי המתקשה: הוא מתקשה מהר. מאד. בפעם הראשונה הוא התקשה לי כל כך מהר שלא הספקתי בכלל למרוח אותו, ונשאר לי גוש במרכז העוגה. אז פשוט הרמתי אותו בעזרת פלטה (כן, הוא היה עד כדי כך קשה ועבה), החזרתי לקערה והמסתי מחדש. בפעמים הבאות ניסיתי לעזור לו לצפות את כל העוגה, אבל עדיין לא הייתי מהירה מספיק, לכן אפשר לראות שהציפוי די מחוספס. תכלס? יש לזה קצת קטע בעיניי, אבל בלי קשר – אולי אתם תצליחו לעבוד יותר מהר ממני. ולמי שרוצה להיות בטוח, תמיד אפשר להחליף את הציפוי המתקשה בגנאש.
- וכן, יש תמונות משתי פעמים שונות שהכנתי את העוגה. בפעם הראשונה לא הייתי מספיק מרוצה מהתוצאה הסופית, (רק ויזואלית, לא מבחינת הטעם), אז הכנתי אותה שוב. ויצאתי פחות מרוצה, לכן בסופו של דבר רק תמונה אחת נכנסה מהפעם הזו. אופס.
לא, אתם לא טועים. בסוף בכלל לא השתמשתי בקישוט המגניב שבגללו בכלל נמשכתי למתכון מלכתחילה. השטאג מוזרה.
7 תגובות
מזל טוב!!! והעוגה נראית מעולה!
קישוט כוכבים צבעוניים תמיד הולך טוב.
לאחים התאומים שלי יש יומולדת השבוע. לא החלטתי עדיין בקשר לעוגה, אבל מכיוון שהם מ-א-ו-ד אוהבים כדורי שוקולד, החלטתי להכין בינתיים. שיהיה. כדורי שוקולד הם פתיחה נהדרת לחגיגות��
נכנסתי בשביל המתכון שלך וגיליתי פוסט חדש.. סגרת לי את הפינה.
ומזל טוב!
תראי את התגובה לפני���� חשבתי לשניה שאוריקי כתבה את זה�� המון תודה לדודה המתוקה כמו שוקולד שעושה וחוגגת לילדים שלי מרחוק. מעריכים תמיד ומקווים שמתישהו בקרוב זה לא יהיה וירטואלית… נשיקות עם קישוטים צבעוניים
תודות!
אורי, מזל טוב ואני מקווה שהכנת ושהעוגה יצאה טוב 🙂
הגר, גם אני חשבתי לשניה! געגועים כמו תמיד והלוואי שבקרוב מאד זה לא יהיה וירטואלית..
היי!כמה שאלות
1. האם אפשר להכין את הקרם יום לפני ההרכבה של כל העוגה ובזמן הזה הוא ימתין במקרר? הוא לא יתקשה מדי?
2. אפשר לאפות בתבנית אחת ואחר כך לנסר לשתי חתיכות?
3. הציפוי המתקשה עדיף לדעתך מגנאש? לא קשה לחתוך אותו ולאכול אותו?
תודה!!
היי כרמל, אני מעתיקה לפה את התשובה שנתתי לך גם בפייסבוק כיוון שכפי שאמרתי לך בזמנו, הפסקתי לקבל הודעה כשיש תגובה חדשה בבלוג (אוף!):
1. אני מתלבטת. יכול להיות שזה בסדר, כי הוא באמת מאד נוזלי בהתחלה. אם את רואה שהוא מתקשה מדי, את יכולה לנסות להוציא אותו שעה-שעתיים לפני ההרכבה החוצה, ובתקווה הוא יתרכך.
2. בטח, אין בעיה. אני פשוט עקומה, אז מעדיפה לאפות בשתי תבניות מראש. קחי בחשבון שזמן האפיה יתארך.
3. לא יודעת אם עדיף, שונה 🙂 אם תעשי אותו דק יחסית, הוא ייחתך בסדר. אבל את יכולה גם להכין גנאש, זה יצא מהמם וטעים בוודאות.