היום אני חוגגת שנה בעבודה. דבר קצת מוזר לחגוג, אבל זו בדיוק שנה מאז שהתחלתי תפקיד חדש בחברה חדשה, ואחרי הרבה שנים שהרגשתי קצת לא בטוחה לגבי הכיוון המקצועי, אני סוף סוף מרגישה שטוב לי. קשה ועמוס ויש ימים יותר טובים ויש ימים פחות טובים, אבל בסך הכל – אני מרוצה.
היום זה גם יום ההולדת של סבא שלי. תשעים ושש. יום ההולדת הראשון שהוא לא נמצא פה כדי לחגוג אותו. גם.. דבר קצת מוזר לחגוג.
בשנה שעברה התחלתי את העבודה בדיוק ביום ההולדת שלו — זה היה היום הראשון אחרי חופשת סוכות, השבוע האחרון של סגר החגים. “הלכתי לעבודה” בחדר המחשב, כשהילדים נמצאים בחדר ליד כל היום. באותו הערב חגגנו לסבא בזום חוצה יבשות.
חודשיים וכמה ימים לאחר מכן, הוא כבר לא היה פה.
בקיצור, זה יום קצת מוזר לחגוג…
אבל בכל זאת הרגשתי שאני רוצה.
אז הכנתי עוגה. עוגת שוקולד.
אבל לא עוגת שוקולד גדולה, בומבסטית, מסיבית כזאת.
עוגת שוקולד בקטנה.
כזאת שמכינים כשרוצים לחגוג, אבל רק קצת.
רכה ועסיסית וגבוהה כמעט בהגזמה. אבל חד שכבתית, עם גנאש פשוט. אפילו בלי סוכריות (אבל זה ממש בסדר אם תרצו עם).
עוגה חגיגית, אבל לא ממש חגיגית. רק קצת. חגיגית בקטנה.
מצרכים
50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן
80 ג' (1/3 כוס) סוכר חום כהה
140 ג' (1 כוס) קמח לבן/קמח ללא גלוטן
35 ג' (1/4 כוס) אבקת קקאו
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1 ביצה גדולה
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן נייטרלי (אני אוהבת לשלב בין קנולה לשמן זית)
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב, או משקה אגוזים/סויה
120 מ"ל (1/2 כוס) מים חמים
100 ג' שוקולד צ'יפס/שוקולד מריר קצוץ (לא חובה)
לגנאש שוקולד
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
75 ג' שוקולד מריר, קצוץ
20-30 ג' שוקולד צ'יפס מריר/חלב/לבן, לקישוט (לא חובה)
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים בנייר אפיה ומשמנים תבנית עגולה (או רינג) בקוטר 16 ס"מ.
- מניחים שני סוגי סוכר, קמח, קקאו, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח בקערה גדולה. מערבבים ויוצרים שקע במרכז הקערה.
- מוסיפים ביצה, שמן, חלב ומים. טורפים היטב, עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה.
- יוצקים לתבנית. אם רוצים, מפזרים את השוקולד הקצוץ מעל הבלילה.
- אופים 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, או עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
- להכנת הגנאש: מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר בקערה קטנה. מחממים במיקרוגל בפולסים של 15-30 שניות, ומערבבים בין לבין, עד לקבלת גנאש חלק. לחלופין, אפשר גם להמס בסיר קטן על הכיריים.
- יוצקים או מורחים את הגנאש מעל פני העוגה. הוא יחסית סמיך, במיוחד אם מחכים כמה דקות בין ההכנה שלו ועד לציפוי, כך שאפשר למרוח בעזרת לקקן או כף.
- אם רוצים, לפזר שוקולד צ'יפס מעל העוגה. אפשר גם סוכריות צבעוניות, לעוגת יום הולדת יותר קלאסית.
מקור המתכון: עוגת השוקולד האולטימטיבית שלי, חצויה ועם שינויים קלים בכמויות.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אני הכנתי את העוגה ללא גלוטן — שילבתי בין קמח כרגיל לקמח תמי רב תכליתי. לגירסא עם גלוטן אפשר, כמובן, להשתמש בקמח לבן רגיל.
- אם משתמשים בחלב רגיל, העוגה חלבית. אבל אפשר בכיף להשתמש בכל חלב לא חלבי, וכך העוגה תהיה פרווה: אני השתמשתי בחלב אגוזי לוז ובעבר הכנתי עוגות רבות גם עם חלב שיבולת שועל. אם הולכים על הגירסא הפרווה, אפשר לוותר על הציפוי, או להשתמש בקרם קוקוס במקום השמנת.
8 תגובות
ריגשת אותי❤
חיבוק גדול על סבא
וכיף לשמוע על העבודה🙃
תודה!
היי.. רוצה להודות לך על מתכון מושלם וסופר קל לעוגת יומולדת קטנה שהכנתי לילד שלי 🙏
כיף לשמוע! המון מזל טוב!!
נראה מדהים!
אשמח לדעת האם אני יכולה לשים פשוט סוכר לבן רגיל במקום סוכר חום אם אין לי?
תודה!
יכול להיות שהמרקם יצא טיפה שונה, אבל בגדול אין בעיה להשתמש רק בסוכר לבן. בהצלחה 🙂
יש לי תבנית בקוטר 20 זה יתאים?
בטח, אין בעיה. פשוט תצא עוגה טיפה יותר נמוכה.