המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף!
לפני כמה שבועות, הגננת של עידו שלחה לי הודעה ושאלה אם עידו מוכן להיות מקבל השבת בגן באותו שבוע. ברור שאמרתי כן, וכששאלתי מה אמורים להביא, היא ענתה שצריך שתי חלות ועוגיות לחלק לילדים.
לצערי, השיחה הזו התרחשה ברביעי, ויום חמישי היה יום עמוס מבחינתי וגם היו לי תכניות בערב, אז לא הספקתי לאפות חלות — הלכנו לקנות בשישי בבוקר.
אבל על עוגיות ביתיות לא הייתי מוכנה לוותר, כי מה הטעם לטעון שאת אמא שאופה הרבה, אם בסוף את שולחת את הילד לגן עם חלה קנויה ופתי בר מהסופר?
(לא שיש לי בעיה עם פתי בר מהסופר, זה אחד המאכלים החביבים על עידונתן, כל אחד וגירסתו, עם או בלי הגלוטן)
בקיצור.
אני לא חושבת שיש בעיה לתת לילדים אוכל מתוק לפעמים, אבל הרגיש לי מוזר לשלוח עוגיות שוקולד צ’יפס או עוגיות בראוניז לקבוצה שלמה של ילדים בני שנתיים-שלוש.
אז החלטתי ללכת על משהו סולידי יחסית, עוגיות חמאה (כנראה שבכל זאת נתקע לי הפתי בר בראש). בשביל שבכל זאת יהיה מעניין, זרקתי פנימה קצת קקאו כדי לנסות להכין עוגיות משוישות בשני צבעים. ותוספת אחרונה: מאז שהתחלתי לשתף פעולה עם קוואקר, אני מנסה להוסיף קוואקר, או להחליף חלק מהקמח בקוואקר, כמעט בכל מתכון שאני מכינה. אני גם אוהבת את התוספת המרקמית שזה נותן (קצת כמו שבבי קוקוס, אבל יותר.. עדין, נגיד?), וגם — מה אכפת לי להוסיף קצת ערכים תזונתיים לילדים בגן, יחד עם כל החמאה והסוכר שאני אופה להם?
יצא מהמם וטעים וממכר כמו שרק עוגיות חמאה יכולות להיות ממכרות.
אז החלטתי להכין שוב, לצלם קצת (ממש קצת) יותר יפה, ולתת לכם את המתכון. כי העוגיות האלה חמודות מדי כדי לשמור אותן לעצמי (ולכל הילדים בגן של עידו).
אין בעד מה וזה 🙂

מצרכים
135 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
75 ג' (3/4 כוס) אבקת סוכר
175 ג' (3/4 1 כוסות) קמח לבן
50 ג' (1/2 כוס) קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
1/2 כפית מלח
מעט תמצית וניל
30 מ"ל (2 כפות) שמנת מתוקה
5 ג' (1/2 כף) אבקת קקאו
הוראות הכנה
- להכנת העוגיות: מניחים חמאה, אבקת סוכר, קמח, קוואקר, מלח ווניל בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומערבבים למשך מספר דקות, עד לקבלת תערובת פירורית: מתחילים במהירות נמוכה, ומגבירים בהדרגה למהירות בינונית-גבוהה.
- מוסיפים שמנת מתוקה ומעבדים עוד מספר דקות, עד לקבלת בצק יציד ואחיד, או גושי בצק גדולים.
- מוציאים מהקערה את רוב הבצק, בערך שמונים-תשעים אחוז מהכמות, ומניחים בצד.
- מוסיפים אבקת קקאו לבצק שנשאר בקערה ומעבדים עד לקבלת בצק שוקולדי. אפשר גם לעבד ידנית.
- מעבדים ידנית את הבצק הבהיר לדיסק בצק.
- לוקחים חתיכות קטנות מהבצק הכהה, מגלגלים לכדורים ומצמידים לדיסק הבצק הגדול, במרווחים של מספר סנטימטרים. מועכים את הבצק הכהה פנימה בעזרת האצבעות, הופכים את הדיסק הגדול וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק הכהה (תציצו בתמונות, אם זה לא ברור).
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה (או למקפיא לרבע שעה).
- כאשר הבצק קר, מניחים בין שני ניירות בצק. מרדדים עם מערוך לבצק בעובי של כ-0.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ (או כל גודל רצוי) ומניחים על נייר אפיה המונח על מגש/קרש חיתוך גדול.
- מקפיאים לעשר דקות-רבע שעה ובינתיים מחממים תנור ל-210 מעלות.
- כאשר התנור חם, מעבירים את נייר האפיה עם עיגולי הבצק לתבנית גדולה. מכניסים את התבנית לתנור, מנמיכים ל-170 מעלות ואופים 15-20 דקות, עד לתחילת הזהבה. מצננים לגמרי.
מקור המתכון: התבססתי על עוגיות הצ’יפס שלי.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- לאחר הרידוד הראשוני, תהיינה שאריות בצק שאפשר לאסוף יחד ולרדד מחדש להכנת עוגיות נוספות. קחו בחשבון שהדוגמא המקורית תשתבש קצת, אבל עדיין יהיה שיוש חמוד.
- כמובן שאפשר להשמיט את הקקאו ולהכין עוגיות חמאה (וקוואקר) “רגילות”.
- לא מניסיון, אבל מאמינה שאם משתמשים בקמח תמי או כל קמח נטול גלוטן אחר, ומקפידים להשתמש בקוואקר ללא גלוטן, העוגיות יתאימו לאנשים שלא אוכלים גלוטן. רק תוודאו שאם אתם מכינים אותן לצליאקים או רגישים לגלוטן, הם כן יכולים לאכול שיבולת שועל, כי זה לא תמיד המצב.
- שוב, לא מניסיון, אבל אני חושבת שאפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס ואת השמנת המתוקה בקרם קוקוס, לקבלת עוגיות פרווה וטבעוניות.
4 תגובות
יהיה השנה מתכון לכבוד חנוכה?
פליזזז מחכים נורא!
אני מצטערת, לא חושבת שיהיה משהו ספציפי לחנוכה!
גם כי לא ממש יצא לי לנסות דברים, וגם כי מבחינתי המתכון של חנוכה זה סופגניות אשל, והן נמצאות בבלוג כבר למעלה מעשור 🙂
אבל אבל — בתקווה יעלה בימים הקרובים מתכון לקרמבו….
כמה חמאה?
ברשימת הרכיבים לא רשום כלל
באופן ההכנה רשום שצריך
האמת שזה הדבר הראשון ברשימת המצרכים, אולי התפספס לך 🙂 135 ג’ חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות