עוגיות בננדודלס

על ידי מור

כמה אירועים היו פה בתקופה האחרונה.

קורונה ופסח וחיסונים ויום העצמאות ול”ג בעומר ומירון וטילים ושבועות ועדיין טילים, ועוד קצת טילים ורגע, אולי הקורונה לא היתה כל כך גרועה כמו שחשבנו?

2020, תחזרי?

בימים הקשים, התנחמנו באוכל מנחם, כמו לחם מחמצת או עוגות שמרים, או לפחות זרמנו עם המתכונים הכי טרנדיים (מה קורה, קפה דלגונה?). ואם אתם אני, פשוט הכנתם ובעיקר אכלתם פנקייקים פנקייקים פנקייקים.

בפסח הכנו דברים ללא קמח, בשבועות השתוללנו – כרגיל – עם הגבינה.

אבל איפה, בתוך כל זה, המקום של מתכוני ה”סתם”? מה קורה אם, נניח, בצורה היפותטית לגמרי, יום אחד גיליתי בקערת הפירות מלא בננות בשלות בואכה שחורות בואכה עוד עשר דקות הן כבר בפח?

ונניח שבמקום להכין את לחם הבננות הקבוע שלי, או עוד וריאציה שלו (אני חושבת שניסיתי כבר מאה או מאתיים), מתחשק לי ללכת על עוגיות.

אבל לא סתם עוגיות. נניח – עדיין תיאורטית, כן? – שבעודי בוהה בבננות נרקבות בשידור חי, המח שלי נודד למחוזות אחרים, קינמוניים יותר, ומתחיל לצעוק “סניקרדודלס! סניקרדודלס! סניקרדודלס!”.

ואז העיניים שלי והמח שלי מחליטים להתאחד ולערוך מסיבה: העיניים ממשיכות להסתכל על הבננות. המח חושב על הקינמון.

ואז הלב צועק “בננדודלס!!!!”. וכולם שמחים.

אז מתי אני אמורה לפרסם מתכון כזה, מתכון יומיומי, טעים ביותר אבל לא מנחם במיוחד (כלומר, עוגיות זה תמיד מנחם, אבל אתם יודעים — עוגת שמרים זה לא), לא חגיגי, לא סימבולי, לא יוצא דופן…

כלומר, רגע. אני רוצה להדגיש שוב —

מדובר בעוגיות בננה. מצופות סוכר וקינמון. סניקרדודלס בננה. בננדודלס. אז לא יודעת אם “לא יוצא דופן” זה מדויק, כי היי, בננדודלס.

אבל הבנתם.

מתי. אני. אמורה. לפרסם. מתכון חמוד וקליל וטעים וכיפי כזה?

אה עכשיו? עכשיו זה טוב? מגניב. נו, למה לא אמרתם קודם.

קבלו.

עוגיות בננדודלס

כמה אירועים היו פה בתקופה האחרונה. קורונה ופסח וחיסונים ויום העצמאות ול”ג בעומר ומירון וטילים ושבועות ועדיין טילים, ועוד קצת טילים ורגע, אולי הקורונה לא היתה… עוגיות עוגיות בננדודלס European הדפס
כמות: 35-40 עוגיות קטנות (לי יצאו 37)
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 4.0/5
( 2 הצביעו )

מצרכים

100 ג' חמאה רכה

100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן

2 בננות בשלות מאד, מעוכות מאד

250 ג' (2 כוסות) קמח מלא

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

 

לציפוי

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

1 כף קינמון טחון

הוראות הכנה

  1. מניחים בקערת המיקסר חמאה וסוכר. מחברים וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  2. מוסיפים בננות מעוכות ומערבבים עד להיטמעות.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, סודה ומלח. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מעבירים את הבצק למקרר למשך כחצי שעה.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
  6. מערבבים סוכר וקינמון בקערה קטנה.
  7. יוצרים מהבצק כדורים בגודל אחיד, מגלגלים כל כדור בתערובת הסוכר והקינמון, ומניחים על התבנית. מרווחים מעט, אבל העוגיות לא מתפשטות מאד, לכן לא צריך לרווח בטירוף.
  8. אופים 10-12 דקות. מצננים מספר דקות בתבנית ולאחר מכן מביאים לרשת לצינון מלא.

מקור המתכון: בגדול, מדובר בהכלאה בין המתכונים שלי לעוגיות בננה וסניקרדודלס.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אין שום בעיה להשתמש בקמח לבן במקום הקמח המלא (255 ג’, או 3/4 1 כוסות).
  • למקרה שאין לכם מספיק טעם קינמוני בציפוי, תמיד אפשר להוסיף רבע-חצי כפית קינמון טחון גם לבצק.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

4 תגובות

נטלי מאי 21, 2021 - 08:06

מאוד מאוד מאוד בא לי! אבל מאוד!

הגב
מור
מור מאי 21, 2021 - 09:44

אז תכיני, אבל אל תשכחי להחביא מנמרוד. אני בטוחה שהוא יגנוב לך את כל העוגיות עם הבננה 🙂

הגב
מאי מאי 21, 2021 - 15:45

היי, איפה החומרים למתכון? יש רק חומרים לציפוי..

הגב
מור
מור מאי 23, 2021 - 13:51

היי! הבנתי שאולי יש בעיית תצוגה של חלק מהחומרים בכרום. אני רואה את הכל אצלי גם במחשב וגם בטלפון (בשניהם אני עם כרום), אז אולי תוכלי לנסות מדפדפן/מכשיר אחר? בכל אופן, מצטערת 🙁

הגב