מוס מסקרפונה וניל עם שטרויזל קוואקר

על ידי מור

המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית* גם ככה, אז איזה כיף!

*אפרופו בית, כתבתי את הפוסט הזה אתמול בבוקר, כשכבר היו התפרעויות ואזעקות ובלאגנים, אבל לפני שהיתה הסלמה אמיתית שהביאה את האזעקות כמעט לכל הארץ והשאירה את רובנו בבית. סגר קורונה 2020 אאוט, סגר אזעקות 2021 אין… בכל אופן, באסה גדולה. אבל בואו נראה אם קצת אסקפיזם עוזר לנו?

הנה הוא הגיע, החג של החגים. הראשון לשמו. הלבן מכולם. אב הגבינות. משחרר הביכורים. ה–

טוב, הבנתם. שבועות תכף פה.

תראו, זה ממש ממש ממש לא החג שלי, אבל עדיף שנדבר על זה שאנחנו בימים שמובילים לשבועות, ולא על זה שאנחנו בשבועות (ימים? שעות?) שמובילים למלחמה. לא?

קיצור.

אני לא מאמינה בגבינות. אתם יודעים את זה. אני לא מחדשת לכם כלום.

אבל פעם בשנה (בערך — לפעמים אני מפספסת. לפעמים אני משתגעת ועושה את זה אפילו פעמיים) אני מחליטה להיות האשה הטובה ולהכין לאסף משהו גבינתי. כי הוא אוהב.

טוב, בסדר, כי יש לי בלוג ואני רוצה שיהיה לי תוכן רלוונטי לפרסם לקראת שבועות, בואו לא נעשה מזה סצנה.

(אסף, אל תקשיב לכל הסכסכנים — אני מכינה דברים גבינתיים רק בשבילך. בלוג מי?)

השנה לקחתי על עצמי אתגר נוסף, מעבר לאתגר הגבינה — אתגר הקוואקר.

במסגרת שיתוף הפעולה הכיפי שלי איתם, חשבנו שיהיה נחמד להכין משהו עם קוואקר.. לשבועות.

אז חשבתי. וחשבתי. וחשבתי.

והגעתי לקינוחי כוסות.

האמת היא שהייתי סקפטית עד הרגע האחרון — תבינו, אני לא מבינה בגבינות בכלל. אין לי מושג איזה טעם ואיזה מרקם יוצא כשאני מכינה משהו גבינתי. זה גושי? זה חלק? מתוק מדי? לא מתוק מספיק? רגע, הגבינה בתוקף בכלל?!

אבל. יצא. טוב.

איך אני יודעת? כי אסף אמר לי.

רגע רגע, אני קופצת קדימה.

אוקיי.

אז קינוחי כוסות.

הראש שלי ישר הלך לכיוון של מוזלי — איזשהו קרם או מוס לבן, אולי אפילו יוגורטי, ומעליו מעין גרנולה קוואקרית.

אבל אז החלטתי שלא בא לי יוגורט, ואני יותר סומכת על מסקרפונה, כי השתמשתי בה כבר בהצלחה במתכונים בעבר.

ופתאום, הכל הסתדר: מוס מסקרפונה וניל. שטרויזל קוואקר. ואוכמניות. או פטל. או דובדבנים. מה שאמצא.

(במקביל, שמתי לעצמי כוכבית קטנה בראש: להכין את חלק מהקינוחים עם שוקולד במקום הפירות, כדי שאסף – שאלוהים יודע למה, לא מאמין בפירות יער – יהיה ממש מרוצה)

יצא, כאמור, מעולה.

לא טעמתי את המוס, אבל אסף התלהב ממנו בטירוף. חלק, קרמי, יציב, מתוק אבל לא מדי. הוא אהב.

את פירורי הקוואקר דווקא טעמתי (זה נס שנשאר משהו לקינוחים..): חמאתיים. קוואקריים. קצת כמו נייצ’ר ואלי, רק יותר טעים. כשאסף טעם את השטרויזל סתם ככה, הוא טען שמתוק לו מדי (אני טוענת שהוא טועה), אבל ביחד עם המוס, זה עבד לו בצורה מושלמת.

ואוכמניות/שוקולד זה תמיד בונוס טוב, לא חוכמה.

בכל אופן.

אמנם לא טעמתי בעצמי, אבל אני לחלוטין יכולה להמליץ לכם על הקינוח הזה בלב שלם: קליל להכנה, ורסטילי למדי (רעיונות בהערות בהמשך), מתאים לכולם*.

*אנשים מגניבים כמוני שלא אוהבים גבינה לא כלולים ברשימה. אתם יכולים לעשות כמוני, ופשוט להכין לכם בצד קערה של שטרויזל קוואקר ואוכמניות. טעים לא פחות!

שיהיה לכם חג שמח, בטוח, נטול אזעקות ודאגות!

המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית* גם ככה, אז איזה כיף! *אפרופו בית,… קינוחי כוסות מוס מסקרפונה וניל עם שטרויזל קוואקר European הדפס
כמות: 6 כוסות
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

לשטרויזל קוואקר

50 ג' (¼ כוס) סוכר לבן

60 ג' (¼ כוס) סוכר חום כהה

1/2 כפית קינמון טחון

¼ כפית מלח

100 ג' חמאה מומסת

150 ג' (1/2 1 כוסות) קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה

 

למוס מסקרפונה וניל

250 ג' (1 חבילה) גבינת מסקרפונה

1/2 כפית מחית וניל

250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה

20 ג' (2 כפות) אבקת סוכר

 

40-50 ג' אוכמניות/פטל/דובדבנים

40-50 ג' שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה.
  2. מתחילים בהכנת השטרויזל: מערבבים בקערה שני סוגי סוכר, קינמון, מלח, חמאה מומסת וקוואקר, עד לקבלת פירורים.
  3. מפזרים את הפירורים בתבנית ואופים 15-20, עד שהשטרויזל מקבל גוון זהוב-שחום. מצננים לגמרי.
  4. להכנת המוס: מניחים מסקרפונה, וניל, שמנת מתוקה ואבקת סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה למדי. מעבירים לשק זילוף (לא חובה, אפשר גם להשתמש בכף, פשוט הרבה יותר קל ונוח לזלף).
  5. מניחים כפית או שתיים (כ-10 גרם) של השטרויזל בתחתית של כל כוס.
  6. מחלקים את המוס לכוסות, משהו כמו 70-75 גרם לכוס.
  7. מוסיפים פירות יער או שוקולד צ'יפס לשטרויזל - אני חילקתי את השטרויזל לשניים, הוספתי אוכמניות לחצי מהכמות ושוקולד לכל השאר.
  8. מפזרים כפית או שתיים של שטרויזל פירותי/שוקולדי מעל המוס. שומרים במקרר עד להגשה.

מקור המתכון: הפירורים מבוססים על זה.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אפשר לפורר את השטרויזל מראש לפירורים יחסית דקים ולאפות – זמן האפיה אמור להיות יחסית קצר, בערך רבע שעה, אולי אפילו קצת פחות. או שאפשר לעשות כמוני, לאפות את הכל כגוש אחד גדול ולפורר לחלקים קטנים יותר רק לאחר האפיה. היתרון של השיטה הזו היא שאתם יכולים לפורר לגושים קצת יותר גדולים, אם תרצו. החסרון הוא שאולי זמן האפיה המקורי לא יספיק לכם: אני אפיתי בהתחלה 13 דקות, ואמנם הקצוות כבר היו קריספיים, אבל החלק האמצעי של גוש השטרויזל שלי היה עבה יחסית, לכן לא נאפה מספיק. אין בעיה, פשוט מפוררים את הגוש לחתיכות יותר קטנות ואופים עוד כעשר דקות, עד שהכל קראנצ’י ונהדר.
  • אני הוספתי לשטרויזל שלי מעט קינמון טחון, אבל אם רוצים, אפשר להוסיף כל תבלין שרוצים, אפילו כפית או שתיים של אבקת קקאו כדי לקבל שטרויזל שוקולדי.
  • כנ”ל לגבי מוס המסקרפונה: אני הלכתי על וניל, אבל אפשר לשדרג עם קפה או שוקולד – מה שזורם לכם. ורסטילי!
  • לי יצאו שש כוסות, כאשר בכל אחת מהם כ-70-75 גרם של מוס. אפשר גם להשתמש בכוסות יותר קטנות, לשים שתיים-שלוש כפיות של מוס, ולקבל כמות יותר גדולה של כוסות. זה יכול להתאים מאד אם יש מגוון של קינוחים בארוחה, ולא רוצים להעמיס יותר מדי בקינוח אחד ספציפי.
  • אגב, אם משתמשים בקוואקר ללא גלוטן, הקינוח כולו הופך להיות ללא גלוטן.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

4 תגובות

נטלי מאי 12, 2021 - 14:40

איך אני אוהבת! זה נראה מעולה ♥

הגב
מור
מור מאי 13, 2021 - 09:11

💖

הגב
חן מאי 12, 2021 - 17:33

חג שבועות שמח מור!

הגב
מור
מור מאי 13, 2021 - 09:11

תודה רבה, גם לך!

הגב