מוס תותים קליל

על ידי מור

לפני שבוע בערך, כשעוד ניסיתי להחליט מה אני הולכת להכין לליל הסדר, הייתי בטוחה שאני מכינה רק שני קינוחים. משהו טבעוני, בשביל בת הדוד הטבעונית שלי, ועוד משהו “רגיל”. כלומר, ללא הגבלות. מינוס עניין הכשר לפסח, כמובן.

אז יצאתי לדרך, הכנתי כדוריסז (עם שוקולד מריר, כדי שזה יהיה טבעוני), ואז.. לא יודעת מה קרה, נראה לי שאיבדתי את הההכרה, והדבר הבא שאני זוכרת הוא שהכנתי איזה חמישה או שישה קינוחים.

סתם, אני אסביר:

יצאו לי פחות מעשרים כדוריסז. זה הרגיש לי מעט. טוב, צריך להכין עוד משהו טבעוני — מהר תקתקתי טראפלס שוקולד מריר וקוקוס. אוקיי, סימנתי וי.

אוי, אבל זה החג הראשון שכל המשפחה עושה ביחד, לא בזום, מאז.. מאז מי זוכר כבר. ואני יודעת כמה אחותי אוהבת את שברי המצות בקרמל ושוקולד ושלי. אוקיי. הכנתי.

רגע, אבל אסף לא אוהב חמאת בוטנים, אז הוא לא יאכל מהכדוריסז. והוא גם לא אוהב את חטיף המצות. מה, טראפלס? זהו? זה יהיה הקינוח שלו לערב החג? לא נעים.

אז אפיתי בראוניז מתוך כוונה שהם ישמשו אותי כשכבת בסיס לעוגה כלשהי. אבל אז לא הייתי בטוחה בהם, לכן נאלצתי לחתוך פרוסה לאסף – הוא טעם, לא הבין מה אני רוצה כי זה היה מעולה, אז הכל טוב ויפה. רק ש… רק שיש לי עוגת בראוניז עגולה עם משולש חסר עכשיו. מה אני עושה עם זה?

קרצתי עיגולים, הכנתי כיפות מוס וניל, הקצפתי גנאש שוקולד חלב. יצא מהמם וטעים בקטע לא הגיוני. מתכון יגיע לבלוג בקרוב, אמן שלא אשכח להכין שוב ולפרסם!

(משאריות הבראוניז הכנתי לאסף גם כדורי שוקולד, אבל זה היה סתם בשביל הבית והכיף)

ו א ח ר י  כל זה אני מגיע לקינוח המקורי שתכננתי להכין, לא משהו מורכב במיוחד, אבל משהו שקפץ לי לראש ברגע שנזכרתי שקנינו קילו תותים הביתה, והם כנראה לא ייאכלו במלואם, סתם ככה.

מוס תותים.

אבל היות שזמן זה לא משהו שיש לי בשפע ממנו (אמרה הבחורה שהרגע פירטה לכם עשרים ושלושה קינוחים שהיא הכינה בסוף שבוע אחד), רציתי מוס קל. קליל. מהיר, זריז, קצר.

בקיצור, לא רציתי להסתבך. זה היה ברור?

המחשבה שלי היתה, בגדול, להקציף תותים עם שמנת מתוקה, אולי סוכר, ואכן המתכון הראשון שנתקלתי בו בעת שיטוטיי בגוגל הציע שאעשה בדיוק את זה — טחני תותים עם סוכר, הקציפי שמנת, קפלי אחד לשני, חלקי לכוסות, ובום. סיימת.

בהתחלה עוד ניסיתי להתחכם קצת ולחשוב על משהו מעניין לקישוט: שטרויזל כשל”פי? אולי איזה קישוט שוקולד מעניין?

ואז החלטתי שאת הכי יפה כשנוח לך, או משהו כזה, וזרקתי כמה שבבי קוקוס מעל כל גביע מוס.

מה אני אגיד לכם? פשוט. קל להכנה. קל לאכילה. טעים. ובעיקר ממש לא מכביד בסוף ארוחת חג.

אם תגישו את זה לצד ארבעה-חמישה קינוחים נוספים? הממ כן, טוב.. יכול להיות שבמקרה הזה תהיה לכם בעיה.

אבל זו כבר הבעיה שלכם, לא שלי.

מוס תותים קליל

לפני שבוע בערך, כשעוד ניסיתי להחליט מה אני הולכת להכין לליל הסדר, הייתי בטוחה שאני מכינה רק שני קינוחים. משהו טבעוני, בשביל בת הדוד הטבעונית שלי,… קינוחי כוסות מוס תותים קליל European הדפס
כמות: 18 קינוחים קטנים
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 3.7/5
( 9 הצביעו )

מצרכים

350 ג' תותים

100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן

250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה

 

קוקוס, לקישוט (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. שוטפים את התותים, מייבשים, וחותכים לחצאים/רבעים.
  2. מניחים תותים וסוכר במעבד מזון. מעבדים למחית חלקה לגמרי (ראו הערה לגבי דרך נוספת להכנת המחית).
  3. שומרים כחצי כוס ממחית התותים בצד.
  4. מניחים שמנת מתוקה בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה.
  5. מקפלים בזהירות את מחית התותים (מינוס חצי הכוס ששמנו בצד) לתוך הקצפת, עד לקבלת מוס תותים ורדרד ואחיד בצבע ובמרקם.
  6. מניחים כפית-שתיים של מחית תותים בתחתית כל כוס הגשה.
  7. מחלקים את המוס בין כל הכוסות - משהו כמו כף-שתיים של מוס לכל כוס הגשה.
  8. אם רוצים, זורים מעט קוקוס מעל המוס. מעבירים למקרר להתייצבות, למשך שעה לפחות.

מקור המתכון: התבססתי על זה, עם שינויים קלים.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • בשיטה שמופיעה במתכון, ייתכן שתרגישו גרגרי סוכר סוררים מדי פעם, למרות השימוש במעבד מזון. אם אתם רוצים לוודא שכל הסוכר יימס, אפשר לבשל את מחית התותים והסוכר לאחר הטחינה במעבד המזון. זה גם כנראה יסמיך קצת את את המחית ויתן לה מרקם טיפה יותר ריבתי. אני ויתרתי על זה, כי רציתי שהמתכון יהיה הכי מהיר שאפשר – ובאמת, ההכנה עצמה לוקחת בערך עשר דקות, ההרכבה היא מה שלקח לי את רוב הזמן – אבל שתדעו שזו אפשרות.
  • אגב, לדעתי אפשר להוריד קצת מהסוכר – אם אתם אוהבים קינוחים קצת פחות מתוקים, נסו להשתמש ב-75 גרם בלבד, לדעתי זה יצא סבבה (אלא אם התותים שלכם סופר חמוצים, כמובן).
  • אני אוהבת קינוחים קטנים, במיוחד לארוחות חג, בהן יש כמה וכמה קינוחים לטעום מהן, לכן הכנתי קינוחים שכל אחד הכיל פחות מארבעים גרם של מחית ומוס ביחד. קטן, חמוד, לטעמי לא צריך יותר מזה. אבל אם אתם מכינים את הקינוח למפלצות תותים, הרגישו חופשי להכין בכוסות גדולות יותר ולשים יותר מחית תותים ומוס בכל כוס. רק קחו בחשבון, כמובן, שתקבלו פחות קינוחים.
  • תסלחו לי על התמונות, כן? היינו בערך שעה לפני הסדר, מיהרתי מאד.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

7 תגובות

נטלי אפריל 2, 2021 - 07:46

זה נראה מעולה ובול מה שצריך אחרי ערב החג, בדיוק בגודל שהכנת 🙂

הגב
טליה אפריל 21, 2021 - 07:44

יעבוד גם עם תותים קפואים שנפשיר?
נשמע מדהים, תודה!

הגב
מור
מור אפריל 21, 2021 - 07:46

היי טליה, תודה!
בטח, לא רואה שום סיבה שזה לא יעבוד עם תותים מופשרים. בהצלחה 🙂

הגב
טליה אפריל 21, 2021 - 20:48

יא מהממת תודה שענית!!
ואם אני מכינה יום לפני לשמור במקרר או במקפיא?
בהזדמנות זו חייבת לציין שאני ככ נהנת לקרוא אותך 🙂

הגב
מור
מור אפריל 21, 2021 - 21:04

תודה רבה!!!
אם את מכינה יום לפני, את יכולה לשמור במקרר. גם יומיים-שלושה 😉

הגב
תהילללה ינואר 27, 2022 - 18:54

ואוווו
זה נראה טוב!
אפשר להחליף בריץ?

הגב
מור
מור ינואר 27, 2022 - 21:08

ריץ’, כלומר שמנת צמחית? אין לי שום ניסיון איתה, אז אני לא יודעת בוודאות, אבל היא בדרך כלל מתפקדת כמו שמנת מתוקה רגילה, נכון? אם כן, אז לא רואה סיבה שלא יעבוד.

הגב