בראוניז ללא גלוטן עם קצפת מייפל

על ידי מור
העוגות הווירטואליות לאחיינים שלי הפכו כבר למסורת.
מצד שני, גם לפרסם אותן באיחור של יוםיומיים.
בכלל, לפרסם עוגות יום הולדת באיחור של כמה ימים הפך לקטע החדש של הבלוג.
מה, לא שמעתם שזה הטרנד החדש בעולם הבלוגינג? עוגות מאוחרות, קינוחים מתעכבים.
אה, לא שמעתם? טוב, אולי החדשות עדיין לא הגיעו אליכם.
(כי הן מתעכבות. הבנתם? אה אוקיי)
בקיצור.
אתם מכירים אותי, אני לא אחת שמתלוננת. זאת אומרת, חוץ מבכל רגע בו אני נושמת. אבל אני אסתמטית, כלומר הנשימה שלי לא בשיא, כלומר אני לא מתלוננת יותר מדי.
אבל לאפות, לצלם, לכתוב — כל זה, עם שני קטנטנים?
רגע רגע, הרשו לי לתקן.
כל זה, עם הפרק הראשון של העונה האחרונה של “משחקי הכס” שצריך לצפות בו לפני שיהיו ספוילרים?
לא קל. לא קל בכלל.
אבל כאמור, אני לא אחת שמתלוננת.
אני כן אקצר הפעם, כי הזמן קצר, הכביסה-הנקיה-לקיפול מרובה, ועד כשעתיים עידודי ואני הולכים לפילאטיס.
ליתר דיוק, אני לפילאטיס; הוא, בתקווה, לנמנם בעגלה או להיות חמוד – ושקט!! – על המזרן במרכז הסטודיו.
אמן.
ובכל זאת, כמה דברים שחשוב לי לומר:
1. שיר, AKA הדבר, AKA הילדה המהממת שזה קצת לא הוגן שהיא גם מאד יפה וגם מאד חכמה וגם מאד מצחיקה (אובייקטיבית, כמובן) — אז היא. היא חוגגת (חגגה) יום הולדת שש (לפני יומיים) (או.. יום וחצי, כי אנחנו סופרים לפי שעון לוס אנג’לס, וזה מה שנחשב!). זה קצת לא הגיוני, כי היא היתה בת שנה ושלושה חודשים כשהם טסו לארה”ב מלכתחילה, כלומר מאד קטנה, וזה מרגיש כאילו זה היה לפני ארבע דקות* ועכשיו היא כבר גדולה ועוד שניה עולה לכיתה א’, אבל זה המצב, ומסתבר שהיא בת שש. ויומיים.
*אולי אני לא אמורה להיות כל כך מופתעת מכל עניין הזמן שעובר וכו’, בהתחשב בזה שהספקתי להתחתן וללדת שני ילדים משלי בינתיים, אבל אממ.. טפשת הריון זה כבר לא תירוץ. טפשת הנקה? יש דבר כזה?
2. כששאלתי את גיסתי, כמו כל שנה, מה שיר רוצה ליום ההולדת, היא אמרה שהיא תשמח לעוגת שוקולד או בראוניז והרבה קצפת. בקיצור, האתגר פה לא היה גדול במיוחד, כי כל מה שהייתי צריכה לחשוב זה “מה אסף היה רוצה”, ובום! קלי קלות.
3. אבל אז נזכרתי שעוד שניה פסח, ואמנם לפני כמה ימים פרסמתי טארט שהיה מאד לא כשר לפסח, אבל עכשיו זה כבר לא חברי מצדי, אז מן הראוי שאם אני אוכלת לכם את הראש, לפחות אתן לכם מתכון כשל”פי שיוכל לבלבל אתכם קצת בעודכם חושבים “היי, מה אני מכין/ה לקינוח לליל הסדר השנה?”.
4. בקיצור, הכנתי בראוניז ללא גלוטן עם קצפת מייפל — כמו הבראוניז הרגילים שלי, מינוס הקמח, עם קקאו וקורנפלור במקום. ואמנם קקאו וקורנפלור, כפי שכבר קיטרתי פעם, הם חומרי גלם שטניים שאין דרך לא מלכלכת לעבוד איתם, אבל הם עושים את העבודה, והבראוניז יצאו פאדג’יים במיוחד וטעימים להחריד. כן, טעימים להחריד.
5. רגע, התינוק שלי בוכה. לא סיכמנו על להיות חמוד ושקט? זה לא מה שסוכם? למה חמוד ובכיין, עידודי? למה?
** כעבור שמונה דקות **
6. זה בלוג אוכל, אז אני לא אפרט לגבי מה הציק לו, אבל זו כן הזדמנות נהדרת לשאול אתכם מתי בפעם האחרונה שיחקתם טאקי. ומה דעתכם על הצבע חאקי. והאם גם לדעתכם, אחד השירים הכי טובים של בריטני ספירס הוא לאקי (נטלי, אל תעני. דעתך לא נחשבת ובכל מקרה, את טועה).
7. היי, זוכרים שאמרתי “אקצר הפעם”? הו, גוד טיימז.
אז לסיכום — שיר מושלמת, שיר בת שש, הכנתי בראוניז ללא גלוטן פאדג’יים לאללה עם קצפת מייפל שיכולים להתאים גם ליום הולדת (ספרינקלז! ספרינקלז! ספרינקלז!) וגם לליל הסדר, וחילוף החומרים של עידו תקין.

אה, ולאקי זה אחלה שיר.(גם שיר היא אחלה שיר, אבל זה כבר לא קשור)

חג שמח וכשר (אם בא לכם שהוא יהיה כשר. אם לא, אז לא)!
***
בראוניז ללא גלוטן עם קצפת מייפל
מקור המתכון: תכלס, הבראוניז הקבועים שלי שנמצאים בבלוג במספר וריאציות, אבל אני צריכה לכתוב את המתכון של הגירסא הקלאסית פעם אחת ולתמיד. אל דאגה, זה נמצא ברשימת המטלות שלי! אבל גם “לשתות קפה” ו”לאכול צהריים” נמצאים ברשימה, אז לכו תסמכו על זה.. אה והגירסא הללא גלוטנית נגנבה מהבראוניז הטבעוניים שפרסמתי פעם.
כמות: תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ. אפשר גם בתבנית ריבועית בעלת צלע של 20 ס”מ, או תבנית מעט קטנה יותר, ואז הבראוניז יצאו גבוהים יותר.
מצרכים:
לבראוניז
250 ג’ שוקולד מריר, קצוץ גס
100 ג’ חמאה
1 כף גדושה נוטלה (לא חובה)
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
150 ג’ (3/4 כוס) סוכר לבן
105 ג’ (3/4 כוס) קורנפלור
35 ג’ (1/4 כוס) אבקת קקאו
1/2 כפית מלח
לקצפת מייפל
125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
20 מ”ל (כ-1 כף) סירופ מייפל (אמיתי!!!)
ספרינקלז!!!
אופן ההכנה:
1. להכנת הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בגודל הרצוי בנייר אפיה.
2. מניחים שוקולד מריר, חמאה ונוטלה (אם רוצים) בסיר בינוני. מבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד להמסה וקבלת תערובת שוקולדית אחידה. מניחים בצד.
3. מניחים ביצים וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות בינונית-גבוההה למשך שלוש-חמש דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
4. עוצרים את פעילות המיקסר, מוסיפים את תערובת השוקולד, ומערבבים שוב, על מהירות נמוכה-בינונית, עד להיטמעות מלאה. מנקים את דפנות ותחתית המיקסר עם לקקן.
5. מנפים פנימה קורנפלור וקקאו, ומוסיפים גם מלח. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה (אלא אם בא לכם ענן קורנפלור וקקאו בכל המטבח) ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מנקים דפנות ומערבבים עוד דקה-שתיים.
6. יוצקים לתבנית. אופים 20-25 דקות (תלוי תנור, בתנור הנוכחי שלי אני אופה 25 דקות, בקודם 20 דקות עשו את העבודה), עד שנוצרת שכבת נייר דקה על פני הבראוניז. מוציאים, מצננים (אפשר ורצוי להקפיא למשך רבע-חצי שעה) ומחלצים מהתבנית.
7. להכנת קצפת המייפל: מניחים שמנתת מתוקה וסירופ מייפל בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת אחידה — מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים בהדרגה עד למהירות מקסימלית. מקציפים עד למרקם הרצוי: אני הלכתי על קצפת יציבה אך רכה, אפשר להקציף עוד קצת אם רוצים לזלף אותה.
8. מעבירים את הבראוניז לצלחת הגשה. עורמים/מזלפים את הקצפת מעל.
9. אם רוצים, זורים סוכריות צבעוניות מלמעלה.
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • את העוגה המוכנה שומרים במקרר, אבל רצוי להוציא כמה דקות לפני ההגשה, על מנת שהבראוניז יגיעו לטמפרטורת החדר (אם כי בראוניז טעימים גם ישירות מהמקרר ובעיקר מהפריזר).
  • אפשר להכין את הבראוניז עם מטרפה, למי שאין מיקסר או לא רוצה להשתמש בו, אבל באופן אישי, שכבת הנייר מלמעלה יוצאת לי רק כשאני משתמשת במיקסר.
  • הקצפת מתוקה, אבל לא בטירוף. תמיד אפשר להוסיף עוד כף מייפל, אם תרצו.
  • אפשר בכלל להכפיל כמויות ולהשתמש בכוס שלמה של שמנת מתוקה, אם רוצים יותר קצפת, בעיקר אם תרצו לזלף. במתכון כפי שהוא יש כמות יפה של קצפת, אבל לא משהו מטורף.
  • אני הכנתי את הבראוניז לרגל יום ההולדת (הווירטואלי, ובכל זאת..) של ילדה בת שש, אבל אם אין לכם ילדים בסביבה, אז א) יואו, אתם בטח ישנים רצוף בלילה, איזה כיף לכם! ו-ב) אתם יכולים – לא, צריכים! – להוסיף רבע-חצי כפית אבקת אספרסו לבראוניז, והחיים שלכם יהיו הרבה יותר יפים. מניסיון.
  • מקדימה את השאלה שוודאי תהיה לחלקכם לגבי הסוכריות הצבעוניות המושלמות שהשתמשתי בהן: מדובר בספרינקלז של בייקרספילד, וההורים שלי קנו לי אותם בארה”ב. לא יודעת אם אפשר להשיג בארץ (לצערי, מנחשת שלא), אבל אולי אמזון?
שיז סו לאקי, שיז א סטאאאאאאאאאר…
תשפטו בעצמכם, היא לא כל הדברים שאמרתי שהיא? ואני רק עכשיו קולטת שהחצאית שלה
(שהכינה לה אוריקי-אחותה-הגדולה-המהממת-בעצמה) תואמת לקצפת עם הספרינקלז
של העוגה. טירוף.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

2 תגובות

נטלי אפריל 16, 2019 - 11:13

לאקי שיר איום. ומזל טוב ♥

הגב
טושטוש אפריל 17, 2019 - 04:24

התגעגעתי לכתיבה שלך!
כיף להתחיל ככה את הבוקר

הגב