בראוניז ללא גלוטן עם פצפוצי אורז

על ידי מור

עוד שנה מסתיימת לה. זוכרים כשחשבנו שלא יכול להיות יותר גרוע מתקופת הקורונה?

כמה תמימים היינו. כל כך תמימים.

כתבתי כבר לפני חודש, הכל רע ונורא. עדיין. זה לא ממש השתנה.

אבל החיים נמשכים, אפילו שאנחנו לא ממש מוכנים שהם ימשיכו.

ושקית פצפוצי האורז שקניתי לפני מאתיים שנה כבר עמדה פתוחה יותר מדי זמן, אז אולי לפחות אכין איתם משהו? וננסה להמתיק קצת את המצב?

בראוניז זו ברירת המחדל שלי כמעט תמיד. הכי קל, הכי שוקולדי, הכי טעים.

אז בראוניז. עם פצפוצי אורז. ועוד שוקולד, כמובן, כי זה כל מה שהמח שלי יודע לעשות. לרגע התפתיתי להוסיף גם חמאת בוטנים, אבל אז נזכרתי שלא ממש בא לי שאסף יתגרש ממני, אז ויתרתי.

בקיצור, הכל עדיין רע ונורא…

אבל השנה מסתיימת, אז אפילו אם לא ממש בא לנו לחגוג, בואו לפחות נהפוך את הבראוניז שלנו לקצת חגיגיים יותר. ושוקולדיים יותר. ומפוצפצים יותר.

ובכלל, שהשנה הבאה תהיה מפוצפצת יותר.

מפוצפצת, יקום, אמרתי מפוצפצת! לא מופצצת או מפוצצת או כל מיני מילים לא טובות.

רק מפוצפצת יותר.

טוב, אולי גם שוקולדית.

כן, עזבו, מחדש —

שהשנה הבאה תהיה שוקולדית יותר. סופי.

בראוניז ללא גלוטן עם פצפוצי אורז

עוד שנה מסתיימת לה. זוכרים כשחשבנו שלא יכול להיות יותר גרוע מתקופת הקורונה? כמה תמימים היינו. כל כך תמימים. כתבתי כבר לפני חודש, הכל רע ונורא.… בראוניז בראוניז ללא גלוטן עם פצפוצי אורז European הדפס
כמות: תבנית ריבועית עם צלע של 20 ס
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 4.0/5
( 3 הצביעו )

מצרכים

לבראוניז

250 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

100 ג' חמאה

3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר

150 ג' (3/4 כוס) סוכר לבן

140 ג' (1 כוס) קורנפלור

1/2 כפית מלח

 

לקראנץ'

75 ג' (1/2 1 כוסות) פפצפוצי אורז

75 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

50 ג' שוקולד חלב, קצוץ גס

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית/רינג ריבועי עם צלע של 20 ס"מ בנייר אפיה.
  2. מניחים שוקולד מריר וחמאה בסיר בינוני. ממיסים יחד, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה. מניחים בצד למספר דקות.
  3. מוסיפים לתערובת השוקולדית בסיר (אפשר להעביר לקערה, אבל למה ללכלך עוד כלי?) ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב עם מטרפה לאחר כל הוספה.
  4. מערבבים פנימה סוכר.
  5. מערבבים פנימה קורנפלור ומלח - אפשר להישאר עם המטרפה או לעבור ללקקן אם יותר נוח.
  6. יוצקים לתבנית. אופים 20-25 דקות, תלוי כמה התנור חזק.
  7. להכנת הקראנץ': ממיסים שוקולד מריר ושוקולד חלב במיקרוגל או על בן מארי.
  8. מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים היטב, עד שכל הפצפוצים מצופים בתערובת השוקולד.
  9. מיישרים לשכבה אחידה מעל הבראוניז האפויים.
  10. מצננים לגמרי (המלצה שלי: רבע-חצי שעה במקפיא), מחלצים מהתבנית וחותכים לאצבעות/קוביות בגודל הרצוי.

מקור המתכון: הבראוניז הקבועים שלי.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • ללא גלוטן: המתכון כבר ללא גלוטן בגרסתו המקורית. רק שימו לב שהקורנפלור, השוקולד ופצפוצי האורז שאתם משתמשים בהם הם אכן נטולי גלוטן. אפשרויות נוספות הן להשתמש בקמח אורז או בכל קמח נטול גלוטן במקום הקורנפלור.
  • למי שרוצה ואוהב, אפשר להמיר חלק מהקורנפלור בקמח שקדים/אבקת קקאו (אני מעדיפה בראוניז על טהרת השוקולד, בלי קקאו).
  • אפשר, כמובן, גם להשתמש בקמח לבן רגיל, אם הגלוטן הוא דווקא חבר טוב שלכם.
  • פרווה: במקום החמאה, אפשר להשתמש בתשעים גרם שמן קוקוס. בקראנץ’ פצפוצי האורז השתמשו רק בשוקולד מריר, בלי שוקולד חלב.
  • טבעוני: הביצים די משמעותיות פה, הייתי הולכת על מתכון אחר, לצערי.
  • אני הוספתי לתערובת הבראוניז גם כף אחת של מחית נוגט ורבע כפית אספרסו, אבל זה בגדר בונוס נחמד, לא חובה.
  • לגבי אופן ההכנה: לרוב אני אוהבת להכין בראוניז במיקסר, מצאתי שזה עוזר לי לקבל את שכבת הנייר המבריקה שאני כל כך אוהבת. אבל במקרה הזה, הנייר דווקא לא היה לי כל כך חשוב, אפילו העדפתי שהשכבה הזו לא תיווצר, כי זה סתם היה מפריע לפצפוצי האורז. אז ויתרתי על המיקסר, והכנתי את הגירסא האפילו-יותר-קלה של הבראוניז, הכל בסיר אחד, עם מטרפה, בלי ללכלכך קערה נוספת. כמובן שאפשר להכין גם במיקסר.

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה