בראוניז גרנולה

על ידי מור

המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף!

כבר הצהרתי פה בעבר על אהבתי לבראוניז, נכון? ועל זה שמדובר באחד המתכונים הכי הכי הכי ורסטיליים בעולם.

בעקרון, אם מצאתם לכם מתכון טוב לבראוניז מוצלחים במיוחד (*שיעול שיעול* נניח אלה *שיעול*), השמיים הם הגבול מבחינת מה שאתם יכולים להכין:

אתם יכולים לדחוף כל סוג של ממרח או שוקולד או חטיף לתוך הבראוניז. אתם יכולים לצפות אותם בקרם. או בקצפת. או גם וגם?

אתם יכולים להכין כמות קטנה יותר ולהפוך את הבראוניז לשכבת הבסיס בעוגת רושם כזו או אחרת.

אפשר לחתוך לקוביות. או אצבעות. או לבבות! פרחי בראוניז? כן, למה לא.

אני אומרת לכם — לא משנה מה השאלה, התשובה היא בראוניז.

בקיצור.

נניח שפתאום, יום אחד, קלטתם שיש לכם ערמות של אגוזים בבית. ו/או החלטתם שאתם חייבים להכניס דברים קצת יותר מזינים לגוף שלכם, אבל אתם לא מאמינים בירקות, אז היד שלכם ישר נדדה אל שיבולת השועל שעושה לכם עיניים מהצד השני של המטבח.

באותו הרגע, אתם מבינים שהתשובה לכל הבעיות שלכם היא גרנולה…

אבל רגע, לא אמרנו שהתשובה לכל השאלות היא בראוניז?

סחתיין על ההקשבה, כל הכבוד לכם על הערנות. אז כן —

התשובה לכל השאלות היא בראוניז. התשובה לכל הבעיות היא גרנולה.

אם כך, אף אחד לא אמור להיות מופתע כשאני אכריז ממש עכשיו, קבל עם ואינטרנט, שהתשובה להכל היא בראוניז גרנולה.

הגוף שלנו שמח כי אנחנו מזינים אותו בשיבולת שועל ואגוזים. הנפש שלנו שמחה כי אנחנו מזינים אותה בשוקולד.

ושואב האבק שלנו שמח, כי אנחנו מזינים אותו במלא פירורי גרנולה.

אתם יודעים שאני מתה על מצבי win win win כאלה.

וכן, אני יודעת שכל העולם מדבר אתכם כרגע על שבועות וגבינות וגבינות לשבועות ושבועות של גבינות…

אבל בנוסף לירקות, גם בגבינות אני לא מאמינה, לכן אני נשארת לאמת שלי – האמת השוקולדית והגרנולאית שלי.

אין יור פייס, שבועות.

(זאת אומרת, אלא אם אצליח לחשוב על מתכון מספיק מעניין לשבועות – גבינתי או לא – ולהכין אותו לפני החג. היי, זה הבלוג שלי, ואני אהיה צבועה if I want to!)

בראוניז גרנולה

המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף! כבר הצהרתי… בראוניז בראוניז גרנולה European הדפס
כמות: תבנית ריבועית עם צלע של 20 ס"מ
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

לבראוניז

250 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
100 ג' חמאה
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
150 ג' (3/4 כוס) סוכר לבן
140 ג' (1 כוס) קמח לבן
1/2 כפית מלח

 

לגרנולה

2 כוסות אגוזים - שקדים, קשיו, פיסטוקים, פקאנים, אגוזי ברזיל, צנוברים, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, הכל הולך (וכן, בהכל השתמשתי)

100 ג' (1 כוס) קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה

30 מ"ל (2 כפות) שמן זית

20 מ"ל (1 כף) סירופ מייפל

1 חלבון

1/4 כפית מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת שכבת הגרנולה: קוצצים גס את האגוזים (אם משתמשים בצנוברים, גרעיני חמניה או גרעיני דלעת, אין צורך לקצוץ - אבל אפשר).
  2. מערבבים את כל מרכיבי הגרנולה בקערה בינונית: אגוזים קצוצים, קוואקר, שמן זית, מייפל, חלבון ומלח.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית/רינג ריבועי עם צלע של 20 ס"מ בנייר אפיה, ועוברים להכנת הבראוניז.
  4. מניחים שוקולד מריר וחמאה בסיר בינוני. ממיסים יחד, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה. מניחים בצד למספר דקות.
  5. מניחים ביצים וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות בינונית למשך שלוש-חמש דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  6. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ומערבבים עד להתאחדות.
  7. מוסיפים קמח ומלח. מערבבים על מהירות נמוכה עד לקבלת בלילה אחידה לגמרי.
  8. יוצקים לתבנית. מפזרים את שכבת הגרנולה מעל ומיישרים לשכבה אחידה. אם רוצים, מפזרים עוד קצת מלח מלמעלה.
  9. אופים 20-25 דקות, תלוי כמה התנור חזק (אני לרוב אופה 24-25 דקות).
  10. מצננים לגמרי (המלצה שלי: רבע-חצי שעה במקפיא), מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות, אצבעות, או כל מה שזורם לכם. שומרים בקופסא אטומה במקרר (אם רוצים שהבראוניז יחזיקו יותר זמן, אפשר גם במקפיא).

מקור המתכון: הבראוניז הם הבראוניז הפאדג’יים המושלמים שלי, הגרנולה בהשראת הגרנולה שלי.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • הכנתי את הבראוניז האלה פעמיים: בפעם הראשונה לא קצצתי את האגוזים בשכבת הגרנולה, ולא השתמשתי בחלבון. יצא טעים מאד… אבל מאד מתפורר. כל האגוזים נפלו, ובכלל שכבת הקוואקר סרבה להצמד לבראוניז. בעקבות כך הפקתי את שני הלקחים של שימוש בחתיכות קטנות יותר של אגוזים (כלומר, לקצוץ אותם) ולהדביק את הגרנולה בעזרת חלבון. ואכן, כמו קסם, בפעם השניה אמנם היו כמה פירורים סוררים, אבל רוב הגרנולה נצמדה לבראוניז בהצלחה. אז ממליצה בחום לקצוץ את האגוזים ולא לוותר על החלבון!
  • אם חסר לכם שוקולד במתכון הזה, תמיד אפשר להוסיף חופן שוקולד צ’יפס לשכבת הגרנולה.
  • אנשים נטולי מיקסר, יש לי בשורה נהדרת עבורכם: במתכון הזה, כיוון שיש גרנולה מעל הבראוניז, פחות אכפת לנו משכבת הנייר המגניבה שאנחנו לרוב מחפשים בבראוניז, כך שאין שום בעיה להכין את כל המתכון ידנית. במקום להקציף את הביצים והסוכר במיקסר, פשוט מוסיפים הכל בהדרגה לתערובת השוקולד והחמאה לאחר ההמסה: תחילה מערבבים פנימה את הסוכר, לאחר מכן את הביצים, ובסוף את הקמח והמלח. מערבבים היטב עם מטרפה (או אפילו לקקן) עד לקבלת תערובת שוקולדית נהדרת. וזהו, יוצקים לתבנית וממשיכים הלאה. ווהו!
  • כדי להפוך את הבראוניז לפרווה, אפשר להשתמש בתשעים גרם שמן קוקוס במקום החמאה.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה