כבר חודשיים שלא פרסמתי מתכון חדש. כן הכנתי.. אבל לא המון.
העבודה, הילדים, הצליאק של הילדים (כלומר הילד), הקורונה שהחליטה להיכנס לחיים שלנו שנתיים וחצי אחרי שזה היה באופנה, החיים…
אתם יודעים איך זה.
או שלא, כי אולי אתם עוד צעירים ותמימים. אבל כנראה שתדעו איך זה מתישהו.
לא בקטע רע. סתם בקטע עמוס. או בקטע של סדרי עדיפויות משתנים.
אבל יש דבר אחד שלא יורד מסדר העדיפויות שלי אף פעם: שוקולד.
(וגם אם היה סיכוי כלשהו שהוא היה יורד מסדר העדיפויות שלי, אסף בחיים לא היה נותן לו לרדת מסדר העדיפויות שלו)
ולפני כמה ימים, נזכרתי שיום השוקולד מגיע עוד דקה. אז החלטתי לעשות מעשה. מעשה שוקולדי.
אמנם באותו הזמן היתה לי במקרר עוגת שוקולד כמעט שלמה, לבקשת מפלצת השוקולד שאני חיה איתה, אבל לא התכוונתי לתת לזה לעצור בעדי.
חשבתי וחשבתי, חישבתי וחישבתי (את הזמן שיש לי להכין את הדבר השוקולדי העוד-לא-ידוע הזה, בהתחשב בעבודה ובילדים ובחיים), והגעתי למסקנה שאני תמיד מגיעה אליה: בראוניז.
חוץ מהפעמים בהן אני מגיעה למסקנה אחרת: כדורי שוקולד.
ואז חשבתי וחשבתי עוד קצת, ובאמצע ה”חשבתי” השניה, תהיתי: Why not both?
מה לגבי בראוניז… במילוי כדורי שוקולד?
בום.
התרגשויות. התרגשויות מצופות שוקולד. לא לא, התרגשויות במילוי שוקולד.
כי הרי מה יותר טוב משוקולד?
עוד שוקולד.
(נכון, התשובה הנכונה באמת היא חמאת בוטנים ושוקולד, אבל זה הזמן להזכיר לכם שמפלצת השוקולד שאני חיה איתה לא אוהבת חמאת בוטנים, ועדיין לא הצלחתי לתקן את זה)
אז המסתי שוקולד. טחנתי ביסקוויטים. ערבבתי. כדררתי. המסתי עוד שוקולד. הקצפתי ביצים וסוכר ו…
טוב רגע, יש מתכון מסודר בהמשך, מה אתם מושכים אותי לכיוונים לא קשורים עכשיו?
בקיצור.
יצא שוקולדי. שוקולדי מאד. שוקולדי מהרגיל. מישהו מהעבודה אפילו הכריז שזה מאאאאאאד שוקולדי.
Well, duh.
טעמתי בראוני אחד קר: היה לזה קצת טעם של עוגת נקניק, כי זה מה שקורה לכדור שוקולד כשהוא מתקרר.
טעמתי בראוני אחד בטמפרטורת החדר: קשה היה להבחין בדיוק איפה מתחיל הבראוניז ואיפה נגמר כדור השוקולד, אבל זה הרגיש כאילו אני אוכלת גוש אחד רך וטעים של שוקולד, אז על מה בדיוק אני מתלוננת?
בשורה התחתונה, זה קל וזה טעים וזה שוקולד במילוי שוקולד, ולמה אתם עדיין פה במקום במטבח, ממיסים שוקולד וטוחנים ביסקוויטים?
אה אה, שכחתי את הבונוס! זה מתכון נטול גלוטן, ואם לא הייתי אומרת לכם, בחיים לא הייתם מנחשים. למען האמת, שכחתי לספר בעבודה, וזה לא עבר לאף אחד בראש.
התרגשויות במילוי שוקולד ולא גלוטן!
מצרכים
לכדורוני השוקולד
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
125 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
קורט מלח (לא חובה)
125 ג' ביסקוויטים ללא גלוטן
לבראוניז
250 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
100 ג' חמאה
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
150 ג' (3/4 כוס) סוכר לבן
140 ג' (1 כוס) קורנפלור
1/2 כפית מלח
הוראות הכנה
- מניחים שמנת מתוקה, שוקולד מריר ומלח בסיר בינוני. מבשלים על אש נמוכה, עד להמסה מלאה של השוקולד וקבלת גנאש שוקולדי חלק ואחיד מניחים בצד. לחלופין, אפשר גם להניח בקערה ולחמם במיקרוגל בפולסים של 15-30 שניות.
- טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון לפירורים דקים.
- שופכים את פירורי הביסוויטים לקערה בינונית. יוצקים מעל את גנאש השוקולד. מערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממתינים מספר דקות, עד להתייצבות של התערובת. יוצרים כדורונים קטנים (אם רוצים לקבל כדורים שווי גודל, אפשר להשתמש בכף גלידה קפיצית למדידת הכמות, ואז לגלגל לכדורים) ומניחים על מגש/תבנית. מעבירים למקפיא או למקרר ועוברים להכנת הבראוניז.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית/רינג ריבועי עם צלע של 20 ס"מ בנייר אפיה.
- מניחים שוקולד מריר וחמאה בסיר בינוני. ממיסים יחד, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה. מניחים בצד למספר דקות.
- מניחים ביצים וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות בינונית למשך שלוש-חמש דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ומערבבים עד להתאחדות.
- מוסיפים קורנפלור ומלח. מערבבים על מהירות נמוכה עד לקבלת בלילה אחידה לגמרי.
- יוצקים כרבע-שליש מהתערובת לתבנית, ועוזרים לה להגיע לכל תחתית התבנית בעזרת לקקן.
- מסדרים את הכדורונים מעל התערובת - בגודל שאני הכנתי אותם, נכנסו לי שלושים ושלושה כדורים בתבנית: שש שורות, כל אחת של שישה כדורים.
- יוצקים את שאר בלילת הבראוניז מעל כדורי השוקולד. מיישרים אותה לשכבה אחידה, כך שכל הכדורונים יכוסו.
- אופים 20-25 דקות, תלוי כמה התנור חזק.
- מצננים לגמרי (המלצה שלי: רבע-חצי שעה במקפיא), מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות/אצבעות בגודל הרצוי.
מקור המתכון: הבראוניז הקבועים שלי במילוי כדורי השוקולד הקבועים שלי.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אני הכנתי את הבראוניז ללא גלוטן, אבל אם אתם רוצים להכין אותם “כרגיל”, אפשר להשתמש בקמח במקום הקורנפלור, ובביסקוויטים רגילים במקום הביסקוויטים ללא הגלוטן.
- סביר להניח שיישארו לכם כמה כדורונים עודפים שלא יהיה להם מקום בתבנית. אני סומכת עליכם שתמצאו להם מקום במקרר ומיד אחר כך בבטן.