טראפלס שוקולד מריר וקוקוס טבעוניים

על ידי מור
לא, אני לא הולכת להיות קלישאתית ולדבר על הסופה היום ומזג האוויר הנורא וזה.
היה קר בצורה לא הגיונית. בעבודה שלי (כן, זה שוב משהו שקורה – עבודה) המזגן בכלל דלק על קור חלק מהזמן (כל הזמן, אם אתם שואלים אותי – גם כשהוא היה על “חום”, הוא היה מכוון לעשרים מעלות. אתם רציניים איתי?! ראיתם מה קורה בחוץ??? תחממו קצת!). היה זוועה. שלוש חולצות, שני זוגות כפפות (שניים. במקביל. כפפה על כפפה), צעיף, מגפיים, עליונית מונחת על הברכיים, כי זה החלק היחיד בגוף שהיה מכוסה בשכבה אחת בלבד.
ועדיין קפאתי מקור.
אבל עזבו, בשביל לראות אותי סובלת יש אינסטה – אמרנו שאני לא הולכת להיות קלישאתית.
אז אסף ואני חגגנו שנה לפני כמה שבועות (אמרו זאת יחד איתי: אוווווווווווווווו).
ניצלנו את ההזדמנות כדי להשתמש בשובר לספא שהיה לי – היה כיף, קצת מוזר (ספא שבגדול ממוקם בתוך בית פרטי..). ואחר כך כאב לי כל אזור הגב-כתפיים למשך כמה ימים, כי המסז’יסט לא מבין מה זה “לא חזק”. ואז אסף צחק עלי שאני תמיד מתלוננת אחרי מסז’ים. ובכלל. אין לי מושג על מה הוא מדבר.
למחרת ישבנו בערך על יהודית רביץ בהופעה (המהממת) שלה בזאפה. אנחנו ממש נהנינו, אבל זה אפילו לא מתקרב לאושר של כתב חדשות מסוים שחלק איתנו שולחן והשתולל כאילו אין מחר. בעקרון, הרגשתי כאילו הגעתי להופעה כפולה – היא מולי, הוא מימני. היה.. סראונד.
ביום השנה עצמו (אווווווו) (לא קלישאתית, בסך הכל) (ודוחה) (ממש לא) יצאנו למסעדה ואכלנו את משקל גופנו בבשר וקינוחים. אפילו שתיתי יין והרגשתי חגיגית. אני בכלל לא אוהבת יין. מי אני?!
חוץ מזה, הכנתי לאדון טראפלס. עם נצנצים*. הומאז’ לאלה שהכנתי לו בוולנטיינז שנה שעברה. אבל שונים.
*כן, הנצנצים היו נוכחים גם בלק שלי. כבר דיברנו פעם על זה שסטייל אמיתי לזה להתאים את הלק שלך למה שאת מכינה במטבח באותו היום.
ההם הכילו שוקולד חלב, באלה יש שוקולד מריר — בזמנו חשבתי שאסף מעדיף חלב על פני מריר. טוב, הכרתי אותו דקה וחצי בערך (מה שלא הפריע לי לנסוע איתו לחו”ל כמה ימים אחר כך..). בינתיים גיליתי שהוא דווקא ממש בעד שוקולד מריר. סוף סוף משהו נורמלי אצלו (תלמד כבר לאהוב בוטנים!).
ההם הכילו שמנת וחמאה והיו חלביים, באלה יש קרם קוקוס ושמן קוקוס, והם לגמרי טבעוניים — לא בקטע בריאותי או תזונתי או משהו כזה. סתם בשביל הגיוון. ובשביל לנסות לתת לטראפלס טעם קוקוסי כלשהו (שלא כל כך הצליח), כי אסף אוהב קוקוס (אבל בוטנים לא???).
ו.. זהו. כולה טראפלס, אתם יודעים. אין שם יותר מדי – כולה שוקולד ושמנת. או קרם קוקוס. וחמאה. או שמן קוקוס.
קיצור.
שונים שונים, אבל כשסיפרתי קודם לאסף שאני הולכת לכתוב על הטראפלס היום, הוא אמר לי “מה? למה? אבל כבר פרסמת את הטראפלס שהכנת לי שנה שעברה. אז מה אם הם שונים? טראפלס זה טראפלס, מה זה משנה”.
(מה זה משנה באמת, אני בכלל לא מרשה לו לקרוא את הבלוג)
התשובה שלי, אגב, היתה שאם טראפלס זה טראפלס, אז אין סיבה שאכין לו שוב כאלה, כי כבר הכנתי לו טראפלס, והוא אכל, אז.. טראפלס זה טראפלס. אין סיבה להכין שוב.
הוא גמגם קצת ואז השתתק.
בכל אופן.
פעם שנאתי להכין טראפלס. אבל עכשיו, מאז שגיליתי ש-
1) הם לא באמת חייבים להיות עגולים יפים, ושגם צורות אסימטריות זה מגניב, כלומר – אני יכולה להשתמש בסכין, ווהו!
2) אפשר – וצריך – לזרוק את כל הטראפלס לתוך קופסא יחד עם מלא אבקת קקאו ולנער בטירוף, במקום לגלגל כדור-כדור (או צורה אסימטרית-צורה אסימטרית) בקקאו ולטנף את החיים שלי.
מאז? מאז אני מחבבת את כל עניין הכנת הטראפלס. זה קל. זה כיף. זה מחזיק מלא זמן במקרר ועוד יותר מלא זמן במקפיא. וזה טעים. כמה זה טעים.
אבל אממ.. מתחילים להיגמר לי סוגי השוקולד להכין איתם טראפלס. מה אני הולכת להכין לאסף לאירוע ה”חגיגי” הבא שיהיה בדיחה להכין אבל ירגיש לי כאילו ממש השקעתי בו?
***
טראפלס שוקולד מריר וקוקוס טבעוניים (עם נצנצים!)
כמות: מלא טראפלס 🙂
מצרכים:
200 ג’ (1/2 פחית) קרם קוקוס (החלק הקרמי, טוב? הלבן!)
350 ג’ שוקולד מריר
3 ג’ (1/2 כפית) מלח
20 ג’ שמן קוקוס
לציפוי
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות שבבי קוקוס (לא חובה, ראו הערה)
אבקת פיות!!
אופן ההכנה:
1. מניחים קרם קוקוס בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית עד לסף רתיחה.
2. במקביל מניחים שוקולד מריר בסיר נפרד וממיסים (אפשר גם במיקרוגל).
3. כאשר קרם הקוקוס מתחיל לבעבע (גם אם השוקולד לא לגמרי נמס עדיין, אבל כנראה שהוא כן), יוצקים מעל השוקולד (מסירים את שני הסירים מהאש!!). מערבבים לתערובת אחידה.
4. מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
5. מוסיפים שמן קוקוס (אין צורך להמס מראש, הוא כבר ימס מחום התערובת) ומעבירים היטב.
6. מעבירים לתבנית או קופסא מרופדת בניילון נצמד. מעבירים למקפיא ומצננים עד שהתערובת מתייצבת לחלוטין. אני המתנתי לילה, אבל אפשר להסתפק גם בכמה שעות.
7. מוציאים את התבנית/קופסא, מחלצים את מלבן הטראפלס ומסירים את הניילון נצמד. חותכים לריבועים קטנים (או גדולים, מה שתרצו. או צורות אחרות. הכל זורם).
8. מניחים אבקת קקאו (וגם שבבי קוקוס ואבקת פיות, אם רוצים) בקופסא קטנה שיש לה מכסה שסוגר אותה הרמטית. מעבירים את כל הטראפלס אל הקופסא, סוגרים ומנערים היטב, כך שכל הטראפלס מצופים קקאו.
9. אוכלים מיד/שומרים במקפיא או במקרר/אוכלים חלק מיד ושומרים את השאר בקירור.
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • המטרה שלי היתה להכין טראפלס קוקוסיים – קרם הקוקוס ושמן הקוקוס לא ממש עזרו, אם כי באחת הפעמים שטעמתי טראפל אחד, הצלחתי לשכנע את עצמי שיש שם טעם קוקוסי כלשהו. נראה לי שדמיינתי. אבל לפחות זה טבעוני, לא?
  • לטובת המשך המוטיב הקוקוסי, הוספתי לאבקת הקקאו שנועדה לצפות את הטראפלס שבבי קוקוס. זה לא ממש עבד טוב; הקוקוס לא נצמד לטראפלס ונשאר בתחתית הקופסא, מה שגרם לאסף לתהות מה פשר כל הפירורים.. לא, אסף, אלה לא פירורי טראפלס, סתם שבבי קוקוס מצופים קקאו. קיצור, השארתי אותם כאלמנט אופציונלי. אם בא לכם, נסו להוסיף כמה שבבים לתערובת הטראפלס עצמה. מרגיש לי שזה יעבוד יותר טוב.

ועכשיו אתם בטח חושבים לעצמכם “היא באמת רוצה שנכין טראפלס עם מזג האוויר הזה? למה לא משהו קצת יותר מחמם, משהו שדורש קצת יותר שימוש בתנור?” — אז כן, אתם צודקים. מצד שני, משתמשים פה בכיריים, אז זה קצת מחמם. חוץ מזה, אני חושבת שאתם שוכחים כמה טראפלס זה טעים ומצדיק הכל. אז זהו. שתהיה לכולם סופה נעימה.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

5 תגובות

Doreen Hakak ינואר 7, 2015 - 21:22

הרשי לי להיות קלישאתית בשבילך ו… אוווווו….
ואין דבר כזה יותר מידי שוקולד… אז, אין דבר כזה יותר מידי טראפלס! מה גם, הם טבעוניים, שונה לחלוטין 😉
ושוב אוווו

הגב
נטלי ינואר 7, 2015 - 21:30

מעוניינת באחד, שניים, מאה כאלה. טוב?

הגב
הגר ינואר 7, 2015 - 21:47

חייבת להכין. צריכה סיבה טובה. אחרת אוכל הכל בעצמי.
למה מלח? למה? וכמה זה 20 גר שמן קוקוס? ידעת שמישהו ישאל במקום לבדוק בגוגל…
דש לאסף!

הגב
The Cookie Fairy ינואר 7, 2015 - 21:58

אווווווו…… מזל טובבבבבב
טראפלס עם נצנצים זה החיים
ולגמרי מתפעלת מכמה שהכיריים שלך נקיות.
קדימה חזרה לקפוא מקור

הגב
טליה בן ששון מאי 30, 2019 - 18:38

מתכון מושלם! קבוע אצלי בבית ותמיד גורף מחמאות

הגב