… והמרכיב הזה הוא תמרים.
סתם, נראה לכם?!
נוטלה. זו נוטלה.
טראפלס נוטלה, באיזה קטע חשבתם שזה תמרים? ליצנים.
בכל אופן.
בשלב הזה ביחסים בינינו, אתם כבר יודעים שאני לוקחת את יום הנוטלה העולמי ברצינות. רצינות רבה. לא פחות מכל חג אחר.
קודם כל, זה כי באמת יום עולמי, לא כמו כל ימי האוכל הלאומיים של ארה”ב שניכנסנו לעצמנו סתם כי בא לנו, וכדי שיהיה תירוץ לפרסם עוד תכנים מסחריים רלוונטיים בימים האלה (לא שיש לי בעיה עם תכנים מסחריים. יום חמאת הבוטנים בדיוק עבר, אבל סקיפי, הרשו לעצמכם להרים אלי טלפון מתי שבא לכם. ו.. רגע, יש יום אוראו לא-עולמי? לא משנה. אוראו, הרשו לעצמכם להרים אלי טלפון מתי שבא לכם).
רגע, איפה הייתי?
אה כן, בדיוק התחננתי לשיתופי פעולה חמאת בוטנימיים ו/או אוראויים. אוראויים? מה?
בקיצור, סיבה נוספת שאני לוקחת יום היום הזה ברצינות: כי זה חג הנוטלה, למען השם. What’s not to like?
ולא, זה לא שיתוף פעולה עם נוטלה. אבל נוטלה, הרשו לעצמכם להרי–
טוב די, הבנו. האנשים היחידים שהולכים להרים אלי טלפון הם אנשים שיציעו לי כדורי הרגעה.
בטעם נוטלה? יש כדורי הרגעה בטעם נוטלה? אוווו הרגע המצאתי משהו?
בכל אופן.
לפני שנתיים הכנתי לאסף עוגת יום הולדת בטעמי שוקולד ואגוזי לוז, כמו שהוא אוהב. סיפרתי בפוסט ההוא שתוך כדי ההכנה, אלתרתי מעין טראפלס נוטלה על ידי זה שחיממתי קצת נוטלה במיקרוגל ואז זילפתי אותה לתוך תבנית שקעים. ושזה יצא מעולה.
השנה, כשהתחלתי לחשוב על יום הנוטלה המתקרב, נזכרתי פתאום בעוגה ההיא. ספציפית, בטראפלס. הרגיש לי שאולי הם הלכו קצת לאיבוד בתוך המתכון הכללי, עם הבסיס האגוזי ומוס השוקולד, ובעיקר עם כל הקיטורים שלי על העוגה ועל החיים. כמו כן, הרגיש לי שאולי הטראפלס האלה יכולים להנות מציפוי שוקולדי מתקשה כזה, כמו של גלידוניות. או קרמבו. או טראפלס בצק עוגיות.
מה אני אגיד לכם? צדקתי. וואו, ממש צדקתי. ועל הדרך, הכנתי את הטראפלס הכי קלים והכי מהירים בעולם.
נכון, טראפלס רגילים הם מראש משהו שזה די בדיחה להכין אותו: מערבבים שוקולד ושמנת, ו.. אממ… זהו.
אבל פה לא צריך אפילו שמנת. או שוקולד. רק נוטלה.
כלומר, אם אתם רוצים – ואתם רוצים – צריך גם שוקולד וקצת שמן בשביל הציפוי, אבל זה בונוס (טוב, זה לא באמת בונוס, כי מבחינתי הציפוי חובה, אבל איך אני יכולה למתג את המתכון כטראפלס במרכיב אחד אחרת?!).
רגע, אני מרגישה שאולי אני לא מעבירה את היחס ההפוך המטורף בין קלות הכנת המתכון לטעימוּת שלו, אז תנו לי להתמקד ולהדגיש:
מה שאתם הולכים לעשות זה להמס נוטלה במיקרו, למזוג אותה לתוך תבנית, לחכות בערך חצי שעה, לחתוך לקוביות ולצפות בציפוי שוקולד מתקשה.
ומה שהולך לצאת לכם זה ממתק שוקולדי מתוק, כיפי, משהו שהוא בין טראפלס לגלידונית, ואתם הולכים להיות מאושרים ולהודות לי לנצח נצחים.
אבל אני לא עושה את זה בשביל ההערצה שלכם, כן? אני לא פה בשביל התהילה. אני פה בשביל הנוטלה.
ו.. רגע, מישהו אמר משהו על כדורי הרגעה? איפה מחלקים? שואלת בשביל חברה.

מצרכים
350 ג' (1 צנצנת קטנה) נוטלה
לציפוי
300 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
3 כפיות שמן נייטרלי (קנולה/חמניות)
הוראות הכנה
- מרפדים רינג ריבועי עם צלע של 15-18 ס"מ (ראו הערה) בנייר אפיה ונייר כסף.
- בקערה קטנה/בינונית, מחממים נוטלה במיקרוגל למשך כחצי דקה, כדי לרכך אותה ולתת לה מרקם יותר מזיג.
- יוצקים את הנוטלה לתוך הרינג. בעזרת לקקן, או אפילו כף, עוזרים לנוטלה להגיע לכל הצדדים, עד לקבלת שכבה אחידה. מקפיאים למשך כחצי שעה.
- מחלצים מהתבנית (אפשר להיעזר בפלטה או סכין קטן כדי להפרידה את גוש הנוטלה מצידי הרינג) וחותכים לקוביות בגודל 1-2 ס"מ, לשיקולכם. מחזירים למקפיא עד לציפוי.
- להכנת הציפוי, מחממים שוקולד מריר במיקרוגל או בסיר קטן (ראו הערה גם לגבי זה) עד להמסה. מערבבים פנימה שמן.
- מוציאים שוב את הטראפלס מהמקפיא וטובלים כל קוביה בשוקולד המומס, כך שכולה מצופה. מוציאים מקערת השוקולד ומחזירים לצלחת/מגש/קרש חיתוך עליו הקפאתם את הטראפלס.
- כשכל הקוביות מצופות, אם רוצים ונשאר קצת שוקולד, אפשר לקשט בפסי שוקולד דקים -- אפשרות אחת היא לזלף עם שקית זילוף שגוזרים חור קטנטן בקצה שלה. אפשרות שניה היא פשוט להעיף" שוקולד מעל הטראפלס עם כפית. זה מלכלך, אבל עובד 🙂
- מחזירים את הטראפלס למקפיא לכמה דקות, מעבירים לקופסא אטומה ושומרים במקרר.
מקור המתכון: בעקרון, פשוט גנבתי מהרעיון שהיה לי כאן.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- אם אתם רוצים להפוך את הטראפלס לעוד יותר קלים להכנה, אפשר לוותר על ציפוי השוקולד (אם כי הוא סופר כיפי והופך את קוביות הנוטלה לממתק שהוא בין טראפלס לגלידוניות), לשפוך כמה כפות קקאו לקופסא, לזרוק פנימה את הטראפלס, לנער-לנער-לנער, ובבקשה — טראפלס נוטלה בציפוי קקאו. ווהו!
- לא ניסיתי, אבל אני משערת שאפשר להכין את הטראפלס מכל ממרח שוקולדי שדומה במראה ובמרקם לנוטלה, או אפילו מחמאת בוטנים, ממרח לוטוס… בקיצור, השמיים הם הגבול.
- אם רוצים לתת לטראפלס עוד מרקם כיפי, אפשר לערבב לנוטלה המומסת כפית או שתיים של פולי קקאו גרוסים.
- לגבי גודל התבנית: אני השתמשתי ברינג של 20X20 ס”מ, אבל הוא היה מעט גדול מדי וחלק מהטראפלס, בעיקר בקצוות, יצאו לי דקים מדי. הטראפלס האלה היו מאד רכים והיה קשה עד בלתי אפשרי לצפות אותם. אתם רוצים לכוון לתבנית קצת יותר קטנה, כדי שהטראפלס יהיו עבים מספיק (בערך 0.5-1 ס”מ גובה זה סבבה) ונוחים לעבודה.
- אפשרות נוספת היא להשתמש בתבנית שקעים קטנה, כך מקבלים טראפלס בצורות (ויותר אחיד, אם כמוני – גם אתם לא חותכים קוביות בצורה מדויקת במיוחד).
- לגבי השוקולד: כמו תמיד, כשאני צריכה לצפות משהו (לרוב טראפלס), אני אוהבת להמס קודם מאה או מאתיים גרם שוקולד, לצפות כמה טראפלס שאני מצליחה, ורק אז להמס עוד מאה גרם. זה מאפשר לי לראות כמה טראפלס הצלחתי לצפות — אולי תראו שמספיק לכם להמס רק עוד חמישים גרם, לא מאה נוספים? וככה אני גם יכולה להחזיר את הטראפלס הלא מצופים לעוד כמה דקות, בין המסת שוקולד אחת לשניה, ולאפשר להם להתייצב שוב, כדי שלא ימסו במהלך הציפוי.
- כפי שכתבתי במתכון עצמו, אני ממליצה לשמור את הטראפלס המוכנים במקרר. המקפיא קצת הופך אותם לאבן, והם משמעותית פחות טעימים ככה. למען האמת, אני ממליצה אפילו להוציא מהמקרר כמה דקות לפני האכילה, שיעמדו קצת בטמפרטורת החדר.
- הערה אחרונה: אפילו בלי להתכוון, המתכון נטול גלוטן. כדי להפוך אותו גם לפרווה וטבעוני, אפשר להשתמש בממרח שוקולדי לא חלבי או להכין נוטלה לא חלבית לבד.
4 תגובות
גאוני
תודה!
…והמרכיב הזה הוא הומור
מדהימה שאת!
ננסה בהמשך, כי הטראפלס נראים כמו קינוח שטעים כל השנה, לא רק ביום הנוטלה…
תודה על המתכון
תודה רבה! והטראפלס חד משמעית טעימים כל השנה 🙂