טראפלס בצק עוגיות קוואקר מקמח מלא

על ידי מור

 המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף!

אחד המתכונים הראשונים שהתפרסמו בבלוג, אי פעם, הוא לטראפלס בצק עוגיות שוקולד צ’יפס. זה לא היה מתכון מקורי שלי, למעשה ערכתי בו מעט מאד שינויים, מלבד תרגומו לעברית מאנגלית, אבל וואו — זה חד משמעית אחד המתכונים שהכנתי הכי הרבה פעמים לאורך השנים.

ואף פעם לא נמאס ממנו.

אל תטעו, אני מתה על עוגיות “כמו שהן”, כלומר אפויות. אבל יש משהו בבצק העוגיות הלא אפוי, במיוחד כשהוא קצת קפוא ועם ציפוי שוקולד מתקשה, כמעט כמו סוג של גלידוניות —

אמרתי כבר וואו? כי וואו.

כמעט כל מי שנתתי לו לטעום את כדורי הבצק האלה לאורך השנים עף על זה.

מאז הכנתי כל מיני וריאציות: טראפלס קפה ושוקולד חלבטראפלס מתובלים עם שוקולד לבן בציפוי שוקולד רובי, ועוד כל מיני גרסאות מאולתרות.

כולן יפות, כולן חכמות, וכולן מה זה טעימות.

וכולן מתאימות לפיקניק/על האש/צפיה במטס/רביצה מול הטלוויזיה, כל פעילות יום העצמאותית שבא לכם לעשות. אני לא שופטת.

כולל הגרסא החדשה —

טראפלס בצק עוגיות קוואקר מקמח מלא. בלי שוקולד הפעם (לפחות לא בבצק עצמו), עם מעט קינמון (ניסיתי להוסיף עוד כמה תבלינים – לטעמי האישי זה פחות עבד), וכאמור, עם קוואקר וקמח מלא. בעקרון, מדובר בחטיפי אנרגיה 😉

אה כן, הפעם גם השתמשתי בשמן קוקוס במקום החמאה, בדומה לעוגיות השוקולד הצ’יפס הטבעוניות שלי, כך ש”חטיפי האנרגיה” האלה הם גם טבעוניים.

תנו לי “הת”, תנו לי “רג”, תנו לי “שו”, תנו לי “יות”.

מה קיבלנו?

טראפלס בצק עוגיות קוואקר מקמח מלא!!!

סתם נו, התרגשויות.

טראפלס בצק עוגיות קוואקר מקמח מלא

 המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף! אחד המתכונים… טראפלס טראפלס בצק עוגיות קוואקר מקמח מלא European הדפס
כמות: 28-30 טראפלס קטנים
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

125 ג' (1 כוס) קמח מלא

100 ג' (1/2 כוס) קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית קינמון טחון

100 ג' (1/2 כוס) שמן קוקוס מומס

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

60 ג' (1/4 כוס) סוכר חום כהה

80 מ"ל (1/3 כוס) חלב/חלב אגוזים (אני השתמשתי בחלב שיבולת שועל)

 

לציפוי

200 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

2 כפיות שמן נייטרלי (אני השתמשתי בקנולה)

הוראות הכנה

  1. מניחים קמח, קוואקר, מלח, קינמון, שמן קוקוס, סוכר לבן, סוכר חום כהה וחלב בקערה בינונית. מערבבים היטב, עד לקבלת בצק אחיד.
  2. יוצרים כדורים מהבצק - מבחינתי הכי נוח להשתמש בכף גלידה קפיצית קטנה כדי ליצור תלוליות בצק, ואז לגלגל כל אחת לכדור. זה מבטיח אחידות של הכדורים.
  3. מניחים את כדורי הבצק על מגש או תבנית, ומעבירים למקפיא למשך כחצי שעה.
  4. כשהכדורים קרים מאד, ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים פנימה את השמן.
  5. טובלים כל כדור בצק בשוקולד, מוציאים בזהירות ונותנים לשוקולד העודף לטפטף לתוך הקערה. מחזירים למגש/תבנית.
  6. מקפיאים למשך כעשר דקות נוספות ומעבירים לקופסא (או לבטן..). אפשר לשמור במקרר או במקפיא.

מקור המתכון: התבססתי על טראפלס בצק קודמים שלי ועל עוגיות השוקולד צ’יפס הטבעוניות שלי.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • כפי שכתבתי, אני בחרתי לא להוסיף שוקולד חתוך/שוקולד צ’יפס לבצק הפעם, אבל לגמרי אפשר לעשות את זה – כל סוג שוקולד יתאים פה.
  • כנ”ל לגבי הציפוי – אפשר לצפות בשוקולד חלב או לבן במקום המריר.
  • אפשרות נוספת היא להוסיף אגוזים קצוצים לבצק. או צימוקים, אם (משום מה) אתם בעניין של עוגיות שיבולת שועל וצימוקים.
  • במקום הקמח המלא, אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל.
  • ואם אתם סבבה עם בצק עוגיות חלבי, אפשר להשתמש בחמאה במקום שמן הקוקוס ובחלב רגיל.
  • לגבי שלב הציפוי, אני תמיד אוהבת לעבוד בהדרגה: מתחילה ממאה גרם שוקולד, ממיסה, מצפה. כשנגמר לי השוקולד, אני מחזירה את מגש הטראפלס למקפיא כדי שיתייצבו קצת, ואז ממיסה עוד שוקולד. כך אני יודעת שאני לא ממיסה מראש יותר מדי שוקולד, והבצק שלי לא מתרכך יותר מדי תוך כדי העבודה.
  • מוסיפה פה הבהרה לגבי הקמח: נכון, עדיף לא לצרוך קמח שלא נאפה. מודה שאני לרוב מוותרת על השלב הזה, אבל למי שחושש (לגיטימי לגמרי), אפשר להניח את הקמח על תבנית מרופדת בנייר אפיה לפני ההכנה, ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחמש דקות.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

5 תגובות

נטלי אפריל 12, 2021 - 13:46

מעוניינת מאוד!

הגב
אנה אפריל 16, 2021 - 16:24

יש קמח לא אופים אותן?

הגב
ויוי אפריל 16, 2021 - 18:45

בכדורים יש קמח שלא נאפה.
אוכלים כדור קמח קפוא?
אממללללה

הגב
אילנית אפריל 16, 2021 - 20:08

נשמע מעולה!!
אף פעם לא הכנתי עוגיות עם קמח שלא עובר אפייה…
זה סבבה?

הגב
מור
מור אפריל 18, 2021 - 19:39

לגבי הקמח: נכון, עדיף לא לצרוך קמח שלא נאפה. מודה שאני לרוב מוותרת על השלב הזה, אבל למי שחושש (לגיטימי לגמרי), אפשר להניח את הקמח על תבנית מרופדת בנייר אפיה לפני ההכנה, ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחמש דקות.
הוספתי את ההערה גם בפוסט עצמו 🙂

הגב