טראפלס שוקולד לבן סניקרדודלס

על ידי מור

פעם, כשהייתי רווקה צעירה (יחסית) וחופשיה, היה לי זמן פנוי. מלא זמן פנוי. כמה זמן?

כל כך הרבה זמן פנוי, שיכולתי לקבוע עם נטלי ביום שישי בבוקר, להגיע אליה, להתנחל אצלה שבע שעות, ולמעשה להתחיל להכין דברים רק אחרי חמש שעות בערך. כי צריך חמש שעות לקפה ושיחות על כלום, אתם יודעים איך זה..

אה, אתם לא יודעים איך זה? הממ.

בכל אופן. פעם יכולתי לדבר במשך חמש שעות על כלום ואז להכין דברים טעימים ולצלם אותם במשך שעתיים נוספות. פלוס מינוס.

אבל עכשיו, עכשיו יש לי פסיכי ופסיכו בבית. ואת אבא שלהם, אבו פסיכי ופסיכו. ואני לא באמת יכולה להיעלם לשבע שעות. לא ביום שישי, לא בכלל.

אז כשלפני כמה שבועות (טוב, חודש וחצי) מצאתי יום כלשהו – סתם יום של חול, אפילו לא שישי! – שבו היו לי כמה שעות פנויות במהלך הבוקר-צהריים, החלטתי לנצל אותן בצורה המיטבית, והודעתי לנטלי שאני באה להכין איתה דברים. אבל הזהרתי מראש שאנחנו חייבות להיות סופר יעילות ולהכין דברים זריזים, כי אין לי הרבה זמן.

ואז איזו עוגיה אחת הרגישה שהיא חייבת לשחק אותה קשה להשגה והכריזה שגם לה אין הרבה זמן. להלן עיקרי השיחה שלנו —

נטלי: אני פנויה מ-10 וחצי כזה עד 14:00.

מור: נשמע טוב. אבל מה נספיק בכל כך מעט זמן? נצטרך להיות יעילות. יעילות ברמה של — אני אגיד לך שאני חונה, ואת כבר תכיני לי קפה בזמן הזה.

נטלי: מעט?! זה 3 וחצי שעות! נספיק מלא דברים!

מור: זה הזמן שלוקח לי להחליט מה אני רוצה להכין.

נטלי: אז בואי פשוט נחליט לפני.

השיחה הזו נמשכה בערך שעתיים וחצי. לא הגענו להחלטה, מיותר לציין. עלו מלא מלא רעיונות טובים וטעימים, אבל לא הגענו להחלטה.

למחרת בבוקר, כתבתי את ההודעה הבאה:

אני חשבתי עכשיו אולי להכין גירסת כדורי שוקולד (או לא שוקולד), כלומר כדורים ללא אפיה, לעוגיות מסוימות. נגיד, חשבתי על כדורי אלפחורס (אני יודעת שיש כל מיני גרסאות כבר, אבל פאק איט) וכדורי סניקרדודלס.

נטלי הגיבה בהתלהבות. וזהו, החלטנו. עכשיו נותר רק להיפגש ולעבוד ביעילות.

בואו לא ניכנס לכמה זמן לקח לנו להיכנס למטבח מהרגע שהגעתי. נסכם את זה בקצרה: לקח זמן.

המזל הגדול הוא שבאמת בחרנו שני דברים מאד מאד מאד קלים ומהירים להכנה. מאד. שלושה-ארבעה מרכיבים, ערבוב קל, מזיגה לתבנית או גלגול לכדורים, מנוחה במקרר, וזהו. מוכן לצילומים. כלומר, לאכילה.

נכון, אנשים נורמליים אוכלים את האוכל שלו ולא רק מצלמים אותו. אופסי.

בכל אופן, השורה התחתונה היא שהכנו לכם שני מתכונים קלילים לאללה של ממתקים ללא אפיה בהשראת עוגיות אהובות:

אצל נטלי תמצאו כדורי אלפחורס, כלומר כדורי ריבת חלב וביסקוויטים בציפוי קוקוס.

ואצלי, פה, ממש עוד רגע, תראו מתכון לטראפלס שוקולד לבן בציפוי סוכר וקינמון, א לה סניקרדודלס.

כן, הם נראים קצת כמו קוביות חמאה. אוקיי, כן — הם נראים גם קצת כמו חתיכות טופו.

אבל ברגע שתטעמו אותם, כבר לא יהיה אכפת לכם איך הם נראים: המתיקות של השוקולד הלבן יחד עם הקינמון — זה די וואו אחד גדול. סמכו עלי, אחת שטעמה ויודעת.

טראפלס שוקולד לבן סניקרדודלס

פעם, כשהייתי רווקה צעירה (יחסית) וחופשיה, היה לי זמן פנוי. מלא זמן פנוי. כמה זמן? כל כך הרבה זמן פנוי, שיכולתי לקבוע עם נטלי ביום שישי בבוקר,… טראפלס טראפלס שוקולד לבן סניקרדודלס European הדפס
כמות: כמה עשרות טראפלס, תלוי כמה גדול/קטן חותכים את הקוביות.
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 3.1/5
( 7 הצביעו )

מצרכים

300 ג' שוקולד לבן, קצוץ גס

60 מ"ל (כ-1/4 כוס) שמנת מתוקה

קורט מלח

1/4 כפית קינמון טחון

 

לציפוי

50 ג' (1/4 כוס) סוכר דמררה/סוכר לבן (אנחנו השתמשנו בדמררה)

1 כפית קינמון טחון

הוראות הכנה

  1. מניחים שוקולד לבן ושמנת מתוקה בקערה בינונית ומחממים במיקרוגל, בפולסים של 15-30 שניות, עד להמסה מלאה, כאשר מערבבים בין הפעלה להפעלה של המיקרוגל. אפשרות נוספת היא להביא את השמנת לסף רתיחה בסיר קטן, להמס חלקית את השוקולד (שוב, במיקרוגל או בכיריים), למזוג את השמנת מעל השוקולד ולערבב עד לגבלת גנאש חלק ואחיד.
  2. מוסיפים מלח וקינמון טחון, ומערבבים היטב.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית או קופסא קטנה, רצוי כזו שמרפדים מראש בנייר אפיה או ניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך שעה לפחות, עד לקבלת גוש יציב מאד.
  4. כאשר הגנאש קר ויציב, מחלצים מהתבנית/מהקופסא וחותכים לקוביות קטנות בגודל של כ-1-2 ס"מ (תלוי בכם).
  5. מערבבים סוכר וקינמון בקופסא קטנה (אפשר להשתמש באותה הקופסא בה קיררנו את הטראפלס).
  6. מניחים את הטראפלס בקופסא, סוגרים אותה ומנערים היטב, עד שכל הריבועים מצופים בתערובת הסוכר והקינמון. שומרים בקופסא אטומה במקרר או במקפיא.

מקור המתכון: פרי מוחנו הקודח.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • קחו בחשבון שהטראפלס מאד מאד מתוקים! המלצה שלי – תחתכו לקוביות קטנות מאד, כמה תקבלו ביסים של מתיקות מרוכזת. יש לי שתי הצעות למיתון המתיקות, אבל זה קצת מרחיק את הטראפלס מהכיוון הסניקרדודלי:
    • הוסיפו חצי כפית נס קפה לטראפלס, לקבלת טראפלס שוקולד לבן וקפה. המרירות של הקפה תאזן את המתיקות של השוקולד הלבן.
    • השמיטו את הסוכר מהציפוי, אבל אז יש לכם טראפלס שוקולד לבן בציפוי קינמון. לא בדיוק סניקרדודלס, כאמור.
  • כפי שציינתי במתכון עצמו, אנחנו השתמשנו בסוכר חום דמררה לציפוי, אבל אפשר גם להשתמש בסוכר לבן.
  • מבחינתנו היה הכי קל ומהיר (והאמת שגם יפה) לחתוך את הטראפלס לקוביות, אבל כמובן שאפשר לגלגל לכדורים.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

6 תגובות

נטלי יוני 24, 2020 - 08:58

כמה. כיף. היה. וכמה אני אוהבת אותך ♥ לחיי מיליון מפגשי אפייה נוספים גם בעתיד (וגם בלי אפייה, בואי). בא לי קוביית טופו!

הגב
מור
מור יולי 6, 2020 - 08:34

הכי כיף בעולם! לחיי כל המפגשים בעולם, אמן!

הגב
אוסנת יוני 24, 2020 - 11:59

נראה נהדר… האם אפשר להוסיף במקום קפה, תמצית לימון או שזה יגבש את השוקולד בגלל המים/אלכוהול שבו?

הגב
מור
מור יולי 6, 2020 - 08:36

היי אוסנת, תודה!
לא בטוחה לגבי תמצית הלימון, יש מצב שזה יהיה בסדר, כי הכמות ממש קטנה. אבל את יכולה פשוט להוסיף קצת זסט לימון, ואז גם תקבלי ארומה וטעם לימוניים, וגם בטוח לא תהיה פגיעה בשוקולד.

הגב
רחלי יולי 23, 2020 - 23:37

הייי נראה מעולה
תגידי לי בבקשה לאיזה גודל של תבנית אשטח את התערובת ? קטנה חד פעמי זה טוב ?

הגב
מור
מור יולי 27, 2020 - 10:19

כן, קטנה חד פעמית זה מעולה 🙂
בעקרון, כל תבנית – או אפילו קופסא – שהתערובת תוכל למלא אותה ויהיה לה גובה מסוים (כי את לא רוצה טראפלס שטוחים לגמרי) תעבוד. בהצלחה!

הגב