לפני כמה שבועות – טוב, יותר כמו חודש וחצי – פתאום חשבתי לעצמי “היי, מה יקרה אם אכין עוגה שתהיה מורכבת רק משוקולד ושמנת.. רק שוקולד ושמנת, בכל מיני יחסים ביניהם. הרבה שוקולד על מעט שמנת למרקם טראפלי, כמות שווה של שניהם בשביל גנאש.. המממ אולי אפילו אקציף שוקולד ושמנת יחד, ובעוגה שלי יהיה גנאש מוקצף? מעניין. מעניין מאד.”
מיד הכנסתי את הרעיון למסמך ה”רעיונות למתכונים” שלי. כך כתבתי:
שלוש שכבות שוקולד ושמנת: טראפלס שוקולד דחוס, גנאש מוקצף, גנאש נוזלי. עוגה קטנה, אולי קוטר 16 ס”מ.
הזמן עבר, כל כמה ימים נזכרתי מחדש ברעיון שלי, עד שפתאום, ממש לפני שלושה-ארבעה ימים, נזכרתי שאנחנו מתקרבים לשבעה ביולי, הלא הוא יום השוקולד העולמי. בשלב הזה צעקתי בלב, ניערתי את עצמי (שוב, בלב) והסברתי לעצמי (בלב, כמובן) שאני חייבת להכין את עוגת השוקולד ושמנת שלי בהקדם האפשרי.
אז הכנתי.
וצילמתי.
וטעמתי (אני לא אדם של שוקולד בשמונה וחצי בבוקר בדרך כלל, אבל הייתי חייבת להקריב את גופי לטובת הצילומים. אני גיבורה).
ושמחתי לגלות ששכבת הטראפלס התחתונה סתם נראית מפלצתית, היא בעצם לא כזאת נוראית (אבל במתכון עצמו בכל זאת צמצמתי אותה).
וישבתי לכתוב את המתכון, תוך כדי שאני מצחקקת את עצמי, כי בגדול המתכון מחולק לשלושה סבבים של “ממיסים שוקולד ושמנת, מערבבים, מקררים”. באמצע גם מקציפים, כדי לגוון קצת.
ובסופו של דבר, יצרתי פה משהו ש.. אני לא בדיוק יודעת איך להתייחס אליו. הכנתי אותו בתבנית עגולה, אז זה נראה כמו עוגה. אבל זו לא בדיוק עוגה קלאסית. זה, כאמור, טראפל שוקולד עם גנאש שוקולד מוקצף ומעליו גנאש שוקולד רגיל.
קינוח? ממתק שוקולדי מרוכז מאד?
לא יודעת. כך או כך, זה אחד הדברים הכי קלים שתכינו בחיים שלכם, וצריך רק שוקולד ושמנת בשביל המתכון הזה (טוב, גם קצת מלח, אם אתם מתעקשים), וזה מושלם לחובבי השוקולד, או במילותיו של אסף שעשיתי להן פרפאזה למילותיו של ג’ואי טריביאני:
What’s not to like?
יום שוקולד עולמי שמח!!

מצרכים
לשכבת הטראפלס
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
125 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
קורט מלח
לגנאש המוקצף
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
250 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
קורט מלח
לגנאש
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
125 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
קורט מלח
הוראות הכנה
- מרפדים רינג (או תבנית) בנייר אפיה בתחתית ושקף בדפנות.
- מתחילים בשכבת הטראפלס: מניחים שמנת, שוקולד ומלח בקערה קטנה. מחממים במיקרוגל בפולסים של 15-30 שניות, עד להמסה מלאה וקבלת קרם חלק ואחיד. מערבבים, כמובן, בין חימום אחד לשני.
- יוצקים לרינג או לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה. מעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
- עוברים מיד להכנת הגנאש המוקצף: מניחים שמנת, שוקולד ומלח בקערה קטנה. מחממים במיקרוגל בפולסים של 15-30 שניות, עד להמסה מלאה וקבלת קרם חלק ואחיד. מערבבים, כמובן, בין חימום אחד לשני.
- מעבירים למקרר למשך כשעתיים (חסרי הסבלנות יכולים להניח במקפיא למשך כחצי שעה), עד שהקרם קר מאד (אבל השתדלו שלא יהפוך למוצק. אם זה קורה, הוציאו אותו החוצה לכמה דקות לפני שאתם מקציפים).
- כאשר הגנאש קר (וכאמור, לא מוצק מדי), מעבירים לקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים עד לקבלת גנאש מוקצף אוורירי, בצבע חום בהיר יותר מהצבע המקורי של הגנאש הנוזלי.
- יוצקים את הגנאש המוקצף מעל שכבת הטראפלס. מיישרים לשכבה אחידה ומעבירים למקרר (או למקפיא) לטובת התייצבות.
- כשהגנאש המוקצף קר מאד, עוברים להכנת הגנאש הרגיל: מניחים שמנת, שוקולד ומלח בקערה קטנה. מחממים במיקרוגל בפולסים של 15-30 שניות, עד להמסה מלאה וקבלת קרם חלק ואחיד. מערבבים, כמובן, בין חימום אחד לשני.
- יוצקים את הגנאש מעל הגנאש המוקצף. אם צריך, מטים מעט את התבנית לצדדים, או שמזיזים את הגנאש בעזרת לקקן, על מנת לעזור לו לצפות את כל פני העוגה.
- מעבירים למקרר לטובת התייצבות.
- מחלצים מהתבנית, מסירים את השקף ואוכלים בהנאה. עם כוס מים ומלא מפיות לידכם.
מקור המתכון: פרי מוחי השוקולדי.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- שומרים את העוגה במקרר, כמובן, אבל מומלץ להציא אותה החוצה כמה דקות לפני האכילה, כדי ששכבת הטראפלס תתרכך קצת.
- אני עצלנית, אז הכנתי את כל הגנאשים שלי במיקרוגל. אתם יכולים, כמובן, לחמם שמנת בסיר, להמס את השוקולד בבן מארי (אין צורך לעשות את זה בשכבה השניה והשלישית, רק הראשונה, כי כמות השוקולד גדולה משמעותית מכמות השמנת שם), לערבב וכו’. אני, כאמור, עצלנית, ושיטת המיקרו עובדת לי אחלה.
- בתמונות תוכלו לראות ששכבת הטראפלס שלי יחסית עבה. אני השתמשתי ב-125 מ”ל שמנת מתוקה ו-250 גרם שוקולד מריר. זה עובד וזה אחלה, ובניגוד למה שחשבתי, השכבה הזו לא הפכה לבלוק. אבל בכל זאת, הרגיש לי ששכבת הטראפלס יכולה להיות דקה יותר, לכן אני מציעה להכין כמות. אם אתם בעד כמה שיותר שוקולד בחיים שלכם, הכינו כמות מלאה/כפולה, כמוני.
- שימו לב: מדובר בגוש של שוקולד (ושמנת) במספר מרקמים. מדובר בקינוח עשיר בטירוף. אוכלים פרוסות דקות-דקות-דקות ממנו, אז הוא יכול להספיק לכמות גדולה למדי של אנשים.
- אגב, אני השתמשתי בתבנית עגולה, אבל אני ממש חושבת שגם רינג ריבועי (נגיד 20 על 20 ס”מ, פחות או יותר) יכול להתאים פה, ואז אפשר לחתוך את העוגה לקוביות/אצבעות קטנות, ביסים כאלה, כמו ממתק שוקולדי מרוכז וקטן. לשיקולכם.
10 תגובות
רעיון אדיר! אבל ממש!
תודה לך!
נראה מעולה!
לטובת סכרת הריון- באיזה שוקולד מריר השתמשת? כמה אחוזים/ חברה?
תודה רבה! השתמשתי ב-60% של קליבו. 60.1%, ליתר דיוק 🙂
פתח לי את בלוטות הטעם. נראה מעולה למען האמת ונראה שאכין לשבת הקרובה.
איזה כיף, מחכה לשמוע איך יצא!
אוי פשוט מקסים
הכרתי את הבלוג לפני כמה חודשים
ואני אשכרה פעם ביום נכנסת [איזה פעם …. מאתיים פעם]
אני צריכה להשלים את כל הפוסטים המתוקים האלו
ושתדעי שבפוסטים שאת הכי מתפרעת עם המילים והעוגות יוצאות דפוקות [לדעתך בלבד…]
הם הכי טובים שלך וגורמים לי לחייך חיוך פסיכי חצי יום
בנוסף יש לציין שכישורי הצילום שלך הולכים ומשתפרים משנה לשנה!!
שאפו!!
איזה כיף של תגובה, ציפי. תודה רבה!!
מתגעגעים לעוד מתכונים
ומקווים שאת נעדרת רק מסיבות טובות
יא, תודה 🙂
נעדרת בעיקר עקב עומס וחוסר זמן לאפות, בעיקר דברים חדשים ומעניינים. א ב ל התזמון שלך מרשים, כי בדיוק צילמתי פוסט חדש בשבוע שעבר. מקווה להספיק לפרסם עוד היום. ואם לא — שבוע הבא!