עוגת מיקי מוס

על ידי מור

כמה דברים השתבשו בדרך לחגיגות יום הולדת שלוש של עידודי?

הו, בערך כולם.

התאריך עצמו נפל על יום שני. במקור רצינו לחגוג לו עם כל המשפחה בשבת שאחרי, אבל אז אחי הגיע לארץ די במפתיע, אז הקדמנו בשבוע, לשבת שלפני יום ההולדת.

ואז הגן של יונתן נכנס לבידוד. במהלך הבידוד? קיבלנו עוד הודעה מהגן — התארך הבידוד. במקביל, התגלו אצלנו מאומתים במשפחה המורחבת.

בקיצור, המסיבה בוטלה.

גם את החגיגה בגן דחיתי לו — תכננתי לעשות את זה ביום שני, אבל אז הבנתי שאני לא הולכת להספיק להיערך בגלל הבידודים, ובינתיים יונתן נשאר יומיים נוספים כי הוא לא הרגיש כל כך טוב (אולי פשוט כאב לו האף מכל המטושים שדחפנו לו לשם בתקופה האחרונה..).

אה ואת ההזמנה המשפחתית שלנו למסעדה בערב יום ההולדת? ביטלתי. אמנם למחרת יונתן כבר חזר לגן, אבל לא הרגשתי בנוח לצאת איתו אחרי שהוא היה חצי חולה בבית יומיים..

אגב, ויומיים אחרי יום ההולדת, קיבלנו הודעה נוספת על בידוד, אבל לפחות זה בוטל – לפחות נכון לעכשיו – עקב שינוי מדיניות הבידודים, וזה יצא בתזמון מושלם עם יום החופש על חשבון החברה שקיבלתי היום, אז סוף טוב — הכל טוב!

בעצם רגע, מה סוף? מה טוב? איך הגעתי לדבר על עצמי בכלל?

רציתי לדבר אתכם על עידולי. ועל יום ההולדת שלו. ועל זה שהכל השתבש…

חוץ מהעוגה שלו.

אתם מבינים, עידו מעריץ את מיקי מאוס.

כבר לפני שנה, ביום הולדת שנתיים, הוא אהב אותו מאד, לכן הכנתי לו עוגת מיקי מאוס — עוגת שוקולד פשוטה, עם גנאש שוקולד וסוכריות, בצורת הראש של מיקי מאוס. פשוט, קל, כיפי, חמוד. דודו היה מרוצה, וגם אני.

אבל בשנה שחלפה, האהבה הזו רק גדלה והתעצמה. הוא צופה במיקי מאוס בטלוויזיה, גורב אותו על הרגליים, לובש אותו בפיג’מה החדשה שקנינו לו בבודפשט לא מזמן (בראש שלי אני מתכננת פוסט, מעניין אם זה יצא לפועל!), ובגדול כל דבר אצלו הוא מיקי מאוס, מיקי מאוס, מיקי מאוס.

(יותר נכון: נפלא, נפלא, נפלא — יש איזה סרטון ביוטיוב שמיקי מאוס שר בו את המילה “נפלא”, אז חצי מהזמן עידו קורא לו מיקי מאוס, ובשאר הזמן “נפלא”. זה מאד חמוד)

העוזר – כלומר, הטרול – הקטן שלי

נו, אבל רגע, מה אני אעשה? אכין לו שוב עוגת מיקי מאוס? אוף, עוגת מיקי מאוס זה כל כך סגרולדת 2021.

מה אני אכין לו לבידודולדת 2022? מה הו מה?

האמת היא שהיתה לי תשובה מוכנה כבר הרבה זמן:

עוגת מיקי מוס.

כלומר עוגת מוס.. בצורת מיקי מאוס.

זה פשוט היה משחק מילים שלא יכולתי לוותר עליו, הייתי חייבת לגרום לזה לקרות.

מראש לא רציתי משהו מורכב מדי, כי הייתי צריכה להכין את העוגה בשלוש תבניות שונות (עיגול גדול ושני עיגולים קטנים, לאזניים של מיקי), ואני עצלנית.

ברגע שהבנתי שאצטרך להכין את העוגה תוך כדי ששני הילדים בבית איתנו, כל היום, נדבקים לנו לנשמה ולא משחררים (אני אוהבת אתכם, מחומדדים, אבל אמא גם ככה אסתמטית — תנו לי לנשום קצת!), ממש ממש שמחתי שלא תכננתי משהו מורכב מדי.

שכבה של בראוניז. שכבה של מוס שוקולד. ומלמעלה, ברגע האחרון, החלטתי לזלף קצפת בצורת הפרצוף של מיקי מאוס*. יצא קצת עקום, מיקי קצת נראה פוזל, או כאילו הוא כרגע סיום תקופת בידוד לא קלה עם מיני והילדים, אבל מספיק טוב בשביל עידוקי, כלומר מספיק טוב בשבילי.

*הדברים הכי טובים קורים במקרה, נכון? תוך כדי זילוף, קלטתי שלא צבעתי מספיק מהקצפת עם קקאו, כך שלא היתה לי קצפת כהה עבור האזניים. במקום להכין עוד, כי היה לי ברור שלא אצליח להגיע לאותו הצבע בדיוק, החלטתי פשוט לזרום עם זה ולהעמיד פנים שהתכנון מאז ומעולם היה לפזר סוכריות על האזניים. גם ככה החלק האהוב על עידוקו בעוגה הוא הסוכריות. בום!

בקיצור, יצא טעים. יצא פוזל. יצא חמוד — דודי צעק “מיקי!” כשהראינו לו את העוגה, אבל מיד אחר כך הוסיף “למה אין לו רגליים?”.

יצא לנו שוב יום הולדת דומה מאד לזה של גיל שנתיים, AKA סגרולדת 2021: התחלנו את הבוקר בפנקייקים. סיימנו בעוגת מיקי מ(א)וס ומשלוח מנונו. רק שהפעם רק ילד אחד היה בבית, וילד יום ההולדת דווקא הלך לחמדד בגן.

מי יודע, אולי את יום הולדת ארבע כבר נצליח לחגוג כמו שצריך. שגרולדת 2023, ההיית או חלמתי חלום?

לא שאני יודעת כבר מה זה שגרה.

ולא שאני יודעת מה אני הולכת להכין לו ליום הולדת ארבע! אוף, אני ממש מקווה שבשנה הקרובה עידו יחליט שהוא מיצה את מיקי ויעבור להעריץ את התינוק של במבה*. המממ עוגת יום הולדת חמאת בוטנימית, אני כבר מתחילה לדמיין את זה!

*זה לא מופרך, כן? הוא כבר עכשיו מאד אוהב את – ואפילו רוקד לצלילי – הסרטון הזה.

אבל לבינתיים, אין אין אין כמו מיקי.

אוי רגע, שכחתי להתלונן גם על זה שהיה חורפי וגשום ביום ההולדת! טוב נו, אני משערת שכבר הבנתם את זה מהתאורה המחרידה של התמונות…

עוגת מיקי מוס ללא גלוטן

כמה דברים השתבשו בדרך לחגיגות יום הולדת שלוש של עידודי? הו, בערך כולם. התאריך עצמו נפל על יום שני. במקור רצינו לחגוג לו עם כל המשפחה… עוגות מוס עוגת מיקי מוס European הדפס
כמות: עוגה עגולה אחת בקוטר 20 ס"מ ושתיים קטנות בקוטר 8 ס"מ
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 2 הצביעו )

מצרכים

לבראוניז

85 ג' שוקולד מריר

35 ג' חמאה

1 ביצה גדולה

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

50 ג' (5 כפות) קורנפלור

1/4 כפית מלח

 

למוס שוקולד מריר

250 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

50 ג' שוקולד חלב, קצוץ גס

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב

1/4 כפית מלח

2 חלמונים גדולים

15 ג' (מעט יותר מ-1 כף) סוכר לבן

250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה

 

לקצפת

250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה

20 ג' (2 כפות) אבקת סוכר

כ-1 כפית אבקת קקאו

 

לקישוט

5-10 ג' שוקולד רובי

1/4 כפית שמן נייטרלי - קנולה/חמניות

סוכריות צבעוניות

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים בנייר אפיה ומשמנים תבנית עגולה/רינג בקוטר 20 ס"מ ועוד שתיים קטנות בקוטר 8 ס"מ.
  2. מניחים שוקולד מריר וחמאה בסיר בינוני. ממיסים יחד, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה. מניחים בצד למספר דקות.
  3. מניחים ביצים וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות בינונית למשך שלוש-חמש דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ומערבבים עד להתאחדות.
  5. מוסיפים קורנפלור ומלח. מערבבים על מהירות נמוכה עד לקבלת בלילה אחידה לגמרי.
  6. מחלקים את הבלילה בין התבניות ומשטחים לשכבה אחידה: בערך שני שליש מהבלילה לתבנית הגדולה, ואת השליש הנותר מחלקים בין שתי התבניות הקטנות. לא חייבים לדייק על הגרם הבודד.
  7. אופים 15-20 דקות (את התבניות הקטנות אפיתי 15 דקות, את הגדולה 20 דקות). מצננים לגמרי (אפשר ורצוי במקפיא).
  8. להכנת המוס: ממיסים שני סוגי שוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מעבירים לקערה גדולה.
  9. מניחים חלב ומלח בסיר קטן. מבשלים עד לסף רתיחה ומסירים מהאש.
  10. בינתיים טורפים חלמונים וסוכר בקערה קטנה.
  11. כאשר החלב מתחיל לבעבע, יוצקים מעט ממנו לתוך קערת החלמונים לטובת השוואת טמפרטורות. טורפים היטב ויוצקים בחזרה לסיר.
  12. ממשיכים לבשל את התערובת בסיר על אש קטנה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד להסמכה. הקרם אמור להגיע לטמפרטורה של 82-84 מעלות.
  13. מסננים את הקרם מעל השוקולד המומס. טורפים היטב עד לקבלת קרם חלק. מניחים בצד.
  14. מניחים שמנת בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים עד לקצפת במרקם יוגורט.
  15. מקפלים את הקצפת לתוך קערת השוקולד, עד לקבלת מוס אחיד בצבע ובמרקם.
  16. יוצקים את המוס לשלוש התבניות, מעל בסיס הבראוניז. מיישרים עם לקקן או פלטה לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא, לטובת התייצבות.
  17. כשהמוס התייצב לגמרי, מחלצים את שלוש העוגות מהתבנית או הרינג. מעבירים את שלושתן לצלחת הגשה או מגש גדול -- העוגה הגדולה (הפרצוף של מיקי) במרכז, ואת שתי העוגות הקטנות מצמידים לשני צדי העוגה הגדולה, כך שייראו כמו האזניים של מיקי.
  18. להכנת הקצפת: מניחים שמנת מתוקה ואבקת סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת יציבה מאד.
  19. מעבירים מעט יותר מחצי מהקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן קטן מאד (אני השתמשתי בקוטר 4 מ"מ). אל שאר הקצפת מקפלים בערך כפית של אבקת קקאו, עד לקבלת קצפת קקאו ככה שאמורה עדיין להישאר יציבה (אפילו יותר מהקצפת הבהירה). מעבירים גם כן לשק זילוף עם צנתר בקוטר דומה.
  20. בעזרת קיסם, משרטטים את קווי המתאר של הפרצוף של מיקי (אני נעזרתי בציור הזה).
  21. מזלפים את החלקים הלבנים והשחורים/חומים כהים, לפי הדוגמא, עד לקבלת פרצוף של מיקי מאוס.
  22. האזניים: אם רוצים ויש מספיק קצפת כהה, אפשר פשוט לזלף קצפת כהה על כל האזניים. אני העדפתי פשוט לקחת את הקצפת הכהה שנשארה לי, למרוח שכבה דקה שלה על כל אחת מהאזניים ולפזר סוכריות צבעוניות.
  23. לגבי הלשון של מיקי: אפשרות אחת היא לזלף אותה בלבן, וכך לשמור על מיקי בשחור-לבן. אפשרות שניה: לקחת כמות קטנה מאד של הקצפת הלבנה ולהוסיף לה כמה טיפות של צבע מאכל אדום/ורוד. אפשרות שלישית, מה שאני עשיתי, זה להמס מעט שוקולד רובי במיקרוגל, לערבב לתוכו שמן, ואז למזוג את השוקולד המומס לתוך אזור הלשון של מיקי על פני העוגה. השוקולד לא אמור לנזול החוצה, כי בשלב הזה כבר תחמתם אותו עם זילופי קצפת כהה. אם הולכים על האפשרות הזו, אפשר לחכות כמה דקות עד שהשוקולד מתחיל להתקשות, ואז לצייר קו במרכז הלשון, לאורכה, עם קיסם.

מקור המתכון: בסיס הבראוניז מבוסס על המתכון הזה, המוס על זה.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אני הכנתי את הבראוניז עם קורנפלור, כי רציתי שהעוגה תהיה נטולת גלוטן בשביל יונתן. אם תרצו, אפשר להשתמש בקמח לבן בכמות זהה במקום.
  • לגבי המוס, הוספתי לשוקולד המריר גם שוקולד חלב, כדי שהוא לא יהיה מריר מדי עבור הילדים. אפשר גם להכין את המוס רק עם שוקולד מריר, ואז צריך להשתמש ב-300 גרם.
  • העוגה נשמרת ארבעה-חמישה ימים במקרר.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

2 תגובות

נטלי ינואר 28, 2022 - 07:43

מזל טוב לעידודו! איזו עוגה מתוקה! ♥

הגב
מור
מור פברואר 4, 2022 - 22:05

תודה, חמודה!

הגב