עוגיות לחם כשרות לפסח

על ידי מור

אתם כבר יודעים שסדר העדיפויות שלי קצת הזוי לפעמים.

לא הספקתי לפרסם פוסט לכבוד פסח, כי העוגה שניסיתי להכין כמה ימים לפני ערב החג נראתה כמו פיגוע של שוקולד לבן וחמאה בתבנית?

לא נורא. בקטנה. יש מספיק מתכונים כשל”פיים בבלוג.

 

אבל רגע. רגע!

האחד באפריל מגיע? יום המתיחות המטופש והלפעמים-משעשע בא, ואני לא מוכנה לקראתו?

לא לא. לא לא לא. זה לא יכול להיות. משהו חייב להיעשות.

אבל רגע, האחד באפריל נופל השנה על חול המועד פסח? כלומר, אני צריכה להכין משהו שגם מתאים לאחד באפריל וגם לפסח?

טוב די, נו. זו כבר באמת מתיחה של האחד באפריל, נכון?

נכון?

לא נכון.

אז ישבתי. חשבתי קצת. עבדתי הרבה. חשבתי עוד קצת. ואז זה הכה בי!

עוגיות לחם.

עוגיות מי? מה? עוגיות לחם? בפסח? מור, איבדת את זה לגמרי?

לא לא, תקשיבו שניה. תהיו איתי, נו.

נזכרתי שממש לא מזמן נתקלתי בעוגיות חמאה מהממות בצורת פרוסות לחם. כבר אז, אי שם בסוף ינואר, חשבתי שזה יכול להיות רעיון חמוד לפורים, או – כאמור – לאחד באפריל. אז למה לא לנסות?

למה? כי מה קשור עוגיות חמאה בפסח?!

נו, אבל אמרתי רגע. למה אתם כל כך חסרי סבלנות?

לפני כשבוע, כשאספתי לי מתכוני פסח מהבלוג בשביל מצעד מיטב המתכונים שלי באינסטגרם, מצאתי את המתכון לעוגיות חמאה כשרות לפסח (או שייכות לפסח, כפי שיונתן קורא לזה) שגיסתי פרסמה פה פעם.

בקיצור, יצאתי לדרך. די פסימית, מודה. לא האמנתי שזה באמת יצליח לי —

הנחתי שעיצוב הבצק, הרידוד, ההידוק, הכל הכל הכל צריך להיות מדויק ומסודר וכל מה שאני לא.

טעיתי.

זה יצא מגניב לאללה.

בוודאות פחות טעים מעוגיות חמאה רגילות – בכל זאת, יש לזה טעם של פסח – אבל קמח המצה במתכון נותן לבצק מעין מראה לא חלק, שבבי כזה, שממש גורם לעוגיות להיראות כמו לחם.

וכך, נולדו להן עוגיות לחם כשרות לפסח. מיינד לחלוטין בלואן, לא?

אם רוצים להשתעשע עם התוספות והקישוטים, אפשר. אני הלכתי על דברים בסיסיים: קצת נוטלה, חמאת בוטנים ושבבי קקאו, דברים שאנחנו באמת מורחים פה על הלחם שלנו.

אה והמסתי גם שוקולד לבן עם קצת שמנת מתוקה. עדיין לא החלטתי מה זה אמור לדמות: טחינה? חומוס? חמאה? גבינה לבנה? גנאש שוקולד לבן? מי יודע.

בקיצור.

אחד באפריל שמח, ולכו לאפות עוגיות! זאת אומרת, לחם! זאת אומרת, עוגיות לחם!

עוגיות לחם כשרות לפסח

אתם כבר יודעים שסדר העדיפויות שלי קצת הזוי לפעמים. לא הספקתי לפרסם פוסט לכבוד פסח, כי העוגה שניסיתי להכין כמה ימים לפני ערב החג נראתה כמו… עוגיות עוגיות לחם כשרות לפסח European הדפס
כמות: 30-35 עוגיות בעובי חצי ס"מ
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

200 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן

200 ג' (1/2 1 כוסות + 2 כפות) קמח מצה

100 ג' (3/4 כוס פחות 1 כפית) קמח תפוחי אדמה

1/4 כפית מלח

1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל

1 ביצה גדולה

10 ג' (1 כף) אבקת קקאו

הוראות הכנה

  1. מניחים חמאה, סוכר, קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, מלח ווניל בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומערבבים למשך כחמש דקות, עד לקבלת מרקם פירורי.
  2. מוסיפים ביצה ומערבבים עוד כחצי דקה-דקה, עד לקבלת גושי בצק גדולים. הבצק אולי יהיה קצת דביק, אבל לא משהו שאי אפשר לעבוד איתו.
  3. מחזירים כשליש מהבצק לקעת המיקסר, מוסיפים אבקת קקאו ומעבדים עוד כדקה, עד לקבלת בצק קקאו אחיד בצבעו. מניחים בצד.
  4. מעבדים את הבצק הבהיר למלבן באורך של 20-25 ס"מ ובגובה של כ-3-4 ס"מ (לא חייבים לדייק). בעזרת האצבע, יוצרים מעין גומה לכל אורך חלקו העליון של גליל הבצק, וגם לאורך שני הצדדים (בערך בשני שליש גובה). היעזרו בתמונות, אם זה לא לגמרי ברור.
  5. מניחים את מלבן הבצק בנייר אפיה או בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך משהו כמו חמש דקות.
  6. בינתיים מרדדים דק את בצק השוקולד, רצוי בין שני ניירות אפיה. אתם רוצים שבצק הקקאו יהיה באורך של המלבן הבהיר, ושאפשר יהיה לעטוף את הצדדים שלו סביב הבצק הבהיר.
  7. מוציאים את המלבן הבהיר מהמקפיא, מניחים מעל בצק הקקאו ועוטפים, כך שלמעשה יש לנו מלבן בצק לבן עטוף בבצק חום. מהדקים את בצק הקקאו לבצק הרגיל.
  8. מקפיאים למשך כרבע שעה ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. כמו כן, מרפדים שתי תבניות תנור גדולות בנייר אפיה.
  9. מוציאים את הבצק מהמקפיא, מניחים על קרש חיתוך וחותכים פרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים בתבנית ומרווחים קלות.
  10. אופים למשך 10-15 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות. מצננים לגמרי.
  11. אם רוצים, מורחים נוטלה/חמאת בוטנים/כל מה שמתחשק לכם מעל.

מקור המתכון: הרעיון נלקח מפוסט כל כך יפה של Sprinkle Bakes. המתכון לבצק מבוסס על מתכון שגיסתי, הגר, פרסמה פה לפני כמה שנים.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • כמובן שמחוץ לפסח, אפשר להשתמש בכל מתכון לבצק פריך (למשל, הבצק של הקלתית מפה) – זה כנראה יצא יותר טעים מהגירסא הכשרה לפסח 🙂
  • מבחינת תוספות וקישוטים לעוגיות הלחם, ממליצה להסתכל קצת על הרעיונות של הת’ר, יש לה מלא וזה מגניב ממש.
  • אל תילחצו מהוראות העיצוב במתכון, זה באמת באמת באמת לא מורכב כמו שזה נראה. אם עקמומית כמוני הצליחה, גם אתם יכולים. השתדלו לעקוב אחרי התמונות שלי (ו/או של ספרינקל בייקס), ואני מאמינה שתסתדרו יופי.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

1 תגובה

נטלי אפריל 1, 2021 - 08:32

מ-ע-ו-ל-ה!

הגב