טארט וניל ואוכמניות

על ידי מור

“רשמתי אותך לתחרות ליום הפאי בעבודה שלי”, אסף אמר לי לפני כמה ימים.

מי? מה? תחרות? למה? כמה? רגע, תירוץ להכין עוגה? אני על זה, למי אכפת מי, מה, למה וכמה!

אסף מיד שלח לי כמה רפרנסים מהבלוג לפאיים (פאיים?) קודמים שהכנתי ואת ההנחיות.

צריך להכין, צריך לצלם סרטון, צריך וצריך וצריך.

מלא עבודה, במיוחד בהתחשב בזה שאין לנו מושג כמה אנשים משתתפים, האם יש לנו סיכוי לזכות ובעיקר מה הפרס, והאם בכלל שווה להתאמץ.

אבל היי, אמרתי לכם – מבחינתי הפרס הוא תירוץ לאפות.

אז ישבתי, חשבתי, זרקתי רעיונות, הסברתי לאסף שבא לי לגוון קצת ולשם שינוי לא להכין משהו שוקולדי…

ובסוף נחתנו על טארט פשוט יחסית: קלתית בצק פריך רגילה. פטיסייר וניל. ותותים. מלא תותים.

אז הכנו. וצילמנו סרטון. היה מצחיק. היה מביך. היה טעים.

תוך כדי ההכנה, הבנו שהפטיסייר שלנו לא הולך למלא את הקלתית כמו שצריך, אז הקצפנו שמנת, וקרם הפטיסייר הפך לקרם דיפלומט.

להוסיף קצפת למתכון זה תמיד רעיון טוב, לידיעתכם.

(כלומר, בערך. תקראו את ההערות עד הסוף ותבינו..)

בקיצור.

אין לי מושג אם זכינו. או לא זכינו. ומה הפרס בכלל.

אבל השורה התחתונה היא, שהיום יום הפאי ויש לי מתכון חדש לפרסם.

סתם סתם סתם, השורה התחתונה האמיתית היא שאסף ראה כמה עבודה זה בצק פריך ובעיקר קרם פטיסייר*, ואני חושבת שהוא ממש מעריך אותי ואת העוגות שלי עכשיו. זאת אומרת, הוא העריך גם קודם, אבל עכשיו עוד יותר.

*תכלס, זה לא כזה עבודה, אבל לעין בלתי מזוינת, זה נראה מורכב. ששש אל תגלו לאסף, טוב?

יום פאי שמח! לכו להכין משהו טעים!

אההההה אגב, שלושה ימים אחרי הטארט עם התותים, הכנתי טארט זהה, רק עם אוכמניות, אבל יותר אהבתי את המראה שלו בכלל, ואת התמונות שלו בפרט, אז אני מפרסמת את המתכון לטארט עם האוכמניות. כן, אפילו שדיברתי רק על הטארט עם התותים עד כה.

כי זה הבלוג שלי, ואני אעשה מה שבא לי. **צחוק מרושע**

אבל הטארט עובד גם עם תותים, תירגעו. מבחינתי תשתמשו גם בפטל.

טארט וניל ואוכמניות

“רשמתי אותך לתחרות ליום הפאי בעבודה שלי”, אסף אמר לי לפני כמה ימים. מי? מה? תחרות? למה? כמה? רגע, תירוץ להכין עוגה? אני על זה, למי… פאי וטארט טארט וניל ואוכמניות European הדפס
כמות: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ ובגובה 3 ס"מ
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

לקלתית

100 ג’ חמאה קרה, חתוכה לקוביות
45 ג’ (1/2 4 כפות) אבקת סוכר
175 ג’ (1/4 1 כוסות) קמח לבן
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל (או 1/4 כפית מחית וניל)
25 מ”ל (1 כף + 2 כפיות) שמנת מתוקה

 

לקרם פטיסייר

500 מ"ל (2 כוסות + 1 כף + 1 כפית) חלב
125 ג' (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
2 כפית מחית וניל (או 3 כפיות תמצית וניל)
5 חלמונים גדולים
45 ג' (1/2 4 כפות) קמח לבן
50 ג’ חמאה רכה
לקישוט
כ-250 ג' אוכמניות או כ-1/2 ק"ג תותים
אבקת סוכר (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת הקלתית: מניחים חמאה, אבקת סוכר, קמח, מלח ווניל בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומעבדים על למשך מספר דקות, עד לקבלת תערובת פירורית: מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים בהדרגה למהירות בינונית.
  2. מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לערבב עד לקבלת גושי בצק גדולים.
  3. מעבדים ידנית את גושי הבצק לדיסק שטוח יחסית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך כחצי שעה-שעה, או במקפיא למשך רבע שעה.
  4. בינתיים עוברים להכנת הקרם: מניחים חלב בסיר ומוסיפים מעט מהסוכר ואת הווניל. מבשלים עד לסף רתיחה.
  5. בינתיים מניחים חלמונים בקערה קטנה ומוסיפים את שאר הסוכר. טורפים היטב.
  6. מוסיפים קמח וטורפים היטב.
  7. כאשר התערובת בסיר מתחילה לבעבע, מסירים מהאש ומבצעים השוואת טמפרטורות: מעבירים מספר כפות של החלב לקערת החלמונים. טורפים היטב ומעבירים את כל התוכן הקערה לסיר.
  8. מחזירים את הסיר לאש ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב בלתי פוסק, עד להתחלת הסמכה. מנמיכים את האש ומבשלים, תוך כדי ערבוב, למשך דקה-שתיים נוספות.
  9. מסננים את הקרם לתוך קערה, על מנת להיפטר מגושים שאולי נוצרו במהלך הבישול. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב, עד להמסה והיטמעות.
  10. מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר למשך כשעה.
  11. חוזרים לקלתית: מחממים תנור ל-210 מעלות.
  12. מניחים את דיסק הבצק הקר בין שני ניירות אפיה. מרדדים לעיגול גדול, עד לקבלת משטח גדול מספיק לכיסוי תבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ ובגובה 3 ס”מ.
  13. מעבירים את עיגול הבצק לתבנית. מהדקים ומדקקים את הדפנות.
  14. דוקרים את הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא למשך עשר דקות.
  15. מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מניחים בתנור ומיד מנמיכים את החום ל-170 מעלות. אופים למשך 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות. מצננים ומחלצים מהתבנית.
  16. מרעננים קלות את קרם הפטיסייר בעזרת מטרפה, יוצקים על הקלתית ומיישרים לשכבה אחידה.
  17. לקישוט: אוכמניות -- מסדרים את האוכמניות במעגלים צפופים על כל פני הטארט. תותים -- פורסים את התותים לפרוסות יחסית דקות ומסדרים במעגלים קונצנטריים, לקבלת סוג של צורת פרח.
  18. אם רוצים, מפזרים מעט אבקת סוכר מעל האוכמניות/תותים לפני ההגשה.

מקור המתכון: הקלתית לקוחה מכאן, קרם הפטיסייר מכאן.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • כפי שוודאי כבר הבנתם, הטארט יעבוד עם אוכמניות, תותים, פטל.. או כל שילוב שלהם.
  • אם אתם הולכים על תותים: אני בטוחה שאת מניפת/פרח התותים אפשר לסדר בצורה קצת יותר יפה ומסודרת משלנו, אבל האמת היא שגם “סתם” ערמה של תותים תעבוד פה.
  • טוב, וידוי קטן: פעמיים הכנתי את הטארט עם קרם פטיסייר שהפך לדיפלומט, ואלו התמונות שאתם רואים פה. אחרי שבשתי הפעמים יצא טעים בטירוף אבל גם נוזלי ובלתי אפשרי לחיתוך אחיד ואסתטי, הבנתי שזה לא יעבוד, והפתרון הטוב באמת הוא למלא את הקלתית רק בקרם פטיסייר, בכמות גדולה יותר ממה שהכנתי במקור (לצורך העניין, במקור השתמשתי בשלושה חלמונים, אבל במתכון הסופי יש חמישה), וזה מה שמופיע במתכון עכשיו. אותו הטעם הוונילי הטעים, אבל במרקם קצת יותר יציב.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

2 תגובות

שני דור מרץ 23, 2021 - 18:48

היי מור נראה מתכון מעולה כמו תמיד 🤩
שתי שאלות 🙂
האם הקלתית תספיק גם לתבנית 24?
אני רואה במתכוני פאי אחרים שלך שיש ביצה בבצק, פה אין.. זה בסדר?
תודה, חג שמח!

הגב
מור
מור מרץ 31, 2021 - 09:39

היי שני, סליחה – פספסתי את התגובה שלך!
אני מאמינה שהקלתית תספיק אם תרדדי את הבצק יחסית דק – לי תמיד יש קצת שאריות כשאני מכינה בתבנית 22.
לגבי הבצק, זה בסדר שאין ביצה 🙂 השמנת המתוקה עושה את העבודה
חג שמח!

הגב