טארט נוטלה, אגוזי לוז וקצפת

על ידי מור

אני לא יודעת איך זה קרה, באמת.

אני עסוקה בימים אלה. מאד. התלוננתי לכם על זה כבר מספיק.

אבל יאללה, עוד פעם אחת, ברגש:

בין העבודה מהבית לטיפול בילדים שנמצאים כל הזמן בבית לזה שאני צריכה לעשות כל מיני דברים לא חשובים כמו לאכול ולישון ולנשום —

אין לי יותר מדי זמן פנוי. כאילו, אני לא רוצה שתרחמו עלי או משהו כזה, אבל לרוב אני משתדלת לשלב את פעולת הנשימה עם דברים אחרים. נושמת תוך כדי שאני אוכלת, נושמת תוך כדי שאני ישנה, כאלה דברים. אגב, מניסיון, פחות ממליצה לאכול תוך כדי שינה.

סתם, לא מניסיון. אבל עידונתן יכולים להמליץ לכם על שינה תוך כדי אכילה. מניסיון.

בקיצור.

אני לא יודעת איך זה קרה, כפי שכבר אמרתי, אבל הצלחתי להכין טארט נוטלה. עם קלתית אגוזי לוז (וחמאה חומה! אבל במקרה..), עם קרם נוטלה חלק ועשיר אבל לא מוגזם, עם קצפת לא ממותקת שממתנת את קרם הנוטלה למקרה שהוא כן שקל להיות מוגזם.

וזה לא שסתם הצלחתי, אפילו הספקתי לעשות את זה בדיוק בזמן ליום הנוטלה העולמי, התרגשויות! התרגשויות מרובות!

כנראה שאלוהי האפיה החליטו – בצדק – שיום שכולו נוטלה הוא מטרה נעלה מספיק כדי לאפשר לדברים להסתדר כמו שצריך.

אפילו הקלתית, שבעבעה קצת בתנור ונראתה כאילו הולכת לצאת ככשלון, יצאה בסדר.

אפילו העובדה שעידו הקונדסון פתח את המקרר ודחף אצבע לתוך הקצפת לפני שהספקתי לצלם את העוגה לא הצליח להרוס אותה.

אפילו העובדה שהיתה לנו עוד עוגה וקופסא של כדורי שוקולד בבית לא מנעה מהטארט הזה להתחסל תוך שלושה ימים.

(אסף בתגובה: “למה את מכינה עוגות כל כך קטנות?”)

“אוקיי, הבנתי אותך. גם אצבעות לא טוב לך. אז אני יכול ממש לקרב את הפרצוף שלי לעוגה, אבל לא לגעת בה? רק להסתכל מ מ ש מקרוב?”

בכל אופן, אני חייבת לרוץ — צריכה לשלב בין נשימה לעוד פעילות כלשהי.

יום נוטלה שמח, אגוזי, מתוק (אבל לא מוגזם, כן?)

טארט אגוזי לוז ונוטלה

אני לא יודעת איך זה קרה, באמת. אני עסוקה בימים אלה. מאד. התלוננתי לכם על זה כבר מספיק. אבל יאללה, עוד פעם אחת, ברגש: בין העבודה… פאי וטארט טארט נוטלה, אגוזי לוז וקצפת European הדפס
כמות: רינג עגול בקוטר 22 ס"מ ובגובה 3 ס"מ
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

לקלתית

70 ג' (כ-1/2 כוס) אגוזי לוז טבעיים, קלופים

100 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

45 ג' (1/2 4 כפות) אבקת סוכר

105 ג' (3/4 כוס) קמח לבן

1/4 כפית מלח

25 מ"ל (1 כף + 2 כפיות) שמנת מתוקה

 

למילוי

10 ג' (1 כף) קורנפלור

250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה

120 ג' (כ-1/3 כוס + 1 כף) נוטלה

1/4 כפית מלח

 

לקצפת

225 מ"ל (1 כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה

 

הוראות הכנה

  1. להכנת הקלתית: טוחנים אגוזי לוז לאבקת במעבד מזון.
  2. מניחים אגוזי לוז טחונים, חמאה, אבקת סוכר, קמח ומלח בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומעבדים למשך כחמש-שמונה דקות, עד לקבלת תערובת פירורית: מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים בהדרגה למהירות בינונית.
  3. מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לעבב עד לקבלת גושי בצק גדולים.
  4. מעבדים ידנית את גושי הבצק לדיסק שטוח יחסית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך כשעה (אפשר גם להסתפק ברבע שעה במקפיא).
  5. כאשר הבצק מוכן לרידוד, מחממים תנור ל-210 מעלות.
  6. מניחים את דיסק הבצק הקר בין שני ניירות אפיה. מרדדים לעיגול גדול, עד לקבלת משטח גדול מספיק לכיסוי תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ ובגובה 3 ס"מ.
  7. מעבירים את עיגול הבצק לתבנית. מהדקים ומדקקים את הדפנות.
  8. דוקרים את הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא למשך עשר דקות.
  9. מעבירים את הבצק מהמקפיא ישר לתנור. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות. אופים למשך 15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות. מצננים ומחלצים מהתבנית.
  10. להכנת המילוי: מערבבים קורנפלור וכ-60 מ"ל, או רבע כוס, שמנת מתוקה בקערה קטנה.
  11. מעבירים את תערובת הקורנפלור לסיר בינוני, יחד עם שאר השמנת, נוטלה ומלח. מבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מתחילה לבעבע, משהו כמו שמונה-עשר דקות.
  12. ממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, למשך כשלוש דקות - התערובת תמשיך לבעבע ותתחיל להסמיך בזמן הזה.
  13. מסירים מהאש ויוצקים מיד לתוך הקלתית האפויה. מיישרים לשכבה אחידה. מעבירים למקרר, לטובת התייצבות מלאה.
  14. כקרם הנוטלה קר ויציב, עוברים להכנת הקצפת: מניחים שמנת מתוקה בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות גבוהה לקצפת יציבה. מזלפים מעל קרם הנוטלה (אני השתמשתי בצנתר בקוטר 14 מ"מ), או לחלופין עורמים בעזרת לקקן, למראה מעט יותר מרושל.
  15. אם רוצים, מקשטים באגוזי לוז/תלוליות נוטלה/פולי קקאו גרוסים.

מקור המתכון: הקלתית מבוססת על הקלתית הקבועה שלי, לאחרונה הכנתי אותה כאן. המילוי מבוסס על המתכון הזה.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • במקרה היתה לי מקרר חמאה שהשחמתי כמה ימים לפני הכנת הטארט, קיררתי מחדש ולא יצא לי להשתמש בה עבור מה שתכננתי במקור. לכן השתמשתי בה עבור הקלתית של הטארט, ו.. וואו. זה, ביחד עם התוספת של אגוזי הלוז הטחונים לבצק, טירוף. אבל אני לא בטוחה אם זה באמת סופר קריטי פה למתכון, כי באמת שיש מספיק טעם מאגוזי הלוז וקרם הנוטלה, כך שבמתכון עצמו כתבתי חמאה רגילה. אם ממש מתחשק לכם, אתם יכולים להשחים חמאה, לקרר אותה מחדש ואז להשתמש בה עבור הקלתית.
  • בשביל הגיוון, הכנתי את הקלתית בצורה שונה מהרגיל: במקום לרדד את הבצק לעיגול אחד גדול שיספיק לי גם עבור התחתית וגם עבור הדפנות, הפרדתי: קרצתי עיגול בקוטר הרינג, הנחתי אותו בתבנית, ואת שאר הבצק רידדתי לרצועה אחת ארוכה (בתיאוריה, זה לא ממש עבד לי בפועל) שתיכרך סביב קוטר הרינג. בסופו של דבר יצא טעים וסבבה, אבל מודה שהיה לי קצת פחות נוח לעבוד ככה, אבל אולי זה גם קשור לזה שמיהרתי, אז עבדתי קצת מחופף ולא מדויק.
  • הקצפת במתכון היא רק שמנת מוקצפת, ללא תוספת של ממתיקים (סוכר) או טעמים (וניל, למשל), כי רציתי דווקא משהו שישבור את המתיקות של הנוטלה. אם אתם לא בעניין של קצפת לא מתוקה, אפשר להוסיף כף סוכר/אבקת סוכר כשמקציפים.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

1 תגובה

נטלי פברואר 5, 2021 - 09:44

נראה היסטרי! בא לי גם לדחוף אצבעות לציפוי כמו עידו! הכי כיף ♥

הגב