עוגת שמרים חמאת בוטנים בלאגן

על ידי מור

אני יודעת, הטיימינג שלי מוזר. מי מפרסם מתכון לעוגת שמרים שלושה שבועות לפני פסח?

חוץ מזה, איפה הייתי בשבועות האחרונים, כשירד גשם ושלג והיה קררררר ומושלם לשמרים?

מה אני אגיד לכם, לא הספקתי. לא יצא לי. היו לי לבבות קצפת ואזני המן על הראש.

אבל תקשיבו, בואו נהיה כולנו כנים עם עצמנו רגע. אין באמת עונה לעוגות שמרים, סבבה?

אולי זה פחות מסתדר עם זה שבקיץ פחות בא לנו לתפוח ולהרגיש כמו בצק שמרים בעצמנו, אבל עזבו אתכם. אנחנו גם ככה בעונת קורונה בלתי נגמרת, למי באמת אכפת?

בקיצור.

במקור הכנתי את העוגה הזו, או גירסא קצת אחרת שלה, לשבעה של סבא שלי. הכנתי שתי עוגות באותו היום:

לאסף, כמובן, הכנתי את השמרים שוקולד הרגילה שלי, אחרת הייתי שומעת תלונות על זה גם ב-2023.

את העוגה השניה התחשק לי לגוון קצת. נזכרתי בטרנד עוגות ה-pull-apart שהיה חזק לפני כמה שנים, והחלטתי לעשות משהו בסגנון.

הכנתי בצק. הכנתי מילוי. רידדתי את הבצק. מרחתי את המילוי. חתכתי את הבצק לכל מיני ריבועים ומלבנים, חלק קטנים, חלק קצת יותר גדולים, ממש לא משהו מדויק. ערמתי את קרעי הבצק בזוגות ושלשות ורביעיות, והנחתי בתבנית. חלק השכבתי, חלק העמדתי.

בקיצור, זרמתי.

הכי הכי הכי עוגת בלאגן שיש.

וזה יצא מהמם.

המילוי (ממרח צוף אגוזי לוז ושוקולד חלב) קצת פחות מצא חן בעיניי, כנראה כי אני לא אוהבת טעמים של טחינה וחלבה. חוץ מזה, טיפה טיפה ייבשתי את העוגה.

אבל הקונספט היה מגניב ממש, ואמרתי לעצמי שאני חייבת לשחזר את העוגה ולפרסם אותה בקרוב.

ואז עבר בערך חודש, ולא עשיתי את זה.

יונתן עזר בשלב ההכנה. עידו, כמה מפתיע, הגיע לעזור בשלב הצילום ובעיקר הטעימה..

עד שיום אחד, ראיתי ששקמה תייגה אותי באינסטגרם. מסתבר שהיא הכינה עוגה הורסת שהרעיון שלה מבוסס על העוגה היא שלי.

מעבר לזה שנשמטה הלסת מהעוגה שלה וגם מזה שאפילו בלי להתכוון, נתתי רעיון למעצמת מתכונים כמו שקמה, נזפתי בעצמי על זה שעדיין לא הכנתי גירסא משופרת ומשודרגת של עוגת הבלאגן שלי, ושאני חייבת לעשות את זה בהקדם.

ואכן, כמה ימים לאחר מכן הכנתי גירסא חדשה של עוגת הבלאגן (פלוס עוגות בונוס לאסף, אתם יודעים כבר איך זה עובד), הפעם עם מילוי של חמאת בוטנים. ובוטנים. אה וגם חמאת בוטנים בבצק.

והפעם העוגה יצאה וואו. חמאת בוטנימית ורכה וטעימה, והקטע הזה שבכל פעם שרוצים לאכול פרוסת עוגה, צריך בעצם לתלוש כמה חתיכות קטנות, ואוי נתלשה בטעות עוד חתיכה, אז צריך לאכול גם אותה ו.. רגע, מה זה, צריך ליישר שם משהו, ו… רגע רגע רגע, לאן נעלמה כל העוגה?!

אז הקטע הזה הוא אממ.. כן, קצת בעייתי. טיפה מדרון חלקלק. אבל כל כך כיפי ונהדר ובאמת שנגמרו לי המילים.

כל כך נגמרו לי המילים שחיכיתי עוד חודש וחצי מרגע ההכנה ועד לפרסום המתכון. אתם מבינים, הייתי צריכה ללכת לאסוף מילים. זה פרויקט לא פשוט.

חוץ מזה, היו לי על הראש לבבות קצפת ואזני המן ולעמוד שמונה שעות בדרך אל ובחזרה מהשלג שירד פה לפני שבועיים בערך. לא היה לי זמן.

איזה כיף (סמיילי מגלגל עיניים, סמיילי בוכה, סמיילי מצונזר שצועק קללות) שעכשיו נכנסנו לבידוד, יחד עם כל הגן של יונתן, ויש לי את כל. הזמן. שבעולם.

דכאון. נראה לי שאני הולכת להכין לי איזו עוגת שמרים שתנחם אותי. אולי תכינו גם?

אני יודעת, הטיימינג שלי מוזר. מי מפרסם מתכון לעוגת שמרים שלושה שבועות לפני פסח? חוץ מזה, איפה הייתי בשבועות האחרונים, כשירד גשם ושלג והיה קררררר ומושלם… עוגות שמרים עוגת שמרים חמאת בוטנים בלאגן European הדפס
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

לבצק

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב חמים

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

6 ג' (2 כפיות) שמרים יבשים

50 ג' חמאה רכה

25 ג' (1 כף) חמאת בוטנים

1 ביצה גדולה

350 ג' (1/2 2 כוסות) קמח לבן

קורט מלח

 

למילוי

200 ג' (מעט יותר מ-3/4 כוס) חמאת בוטנים

20-25 ג' בוטנים קצוצים (לא חובה)

50 ג' חמאת בוטנים צ'יפס (שוב, לא חובה)

מעט מלח ים אטלנטי/מלח גס

 

לסירופ סוכר

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

1/2 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: מניחים חלב, סוכר ושמרים בקערה קטנה. מערבבים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד לתסיסת השמרים.
  2. כאשר התערוסת תוססת, מניחים בקערת המיקסר. מוסיפים חמאה, חמאת בוטנים, ביצה, קמח ומלח.
  3. מחברים וו לישה ולשים שמונה-עשר דקות, עד לקבלת בצק אחיד: מתחילים במהירות נמוכה, וכאשר הבצק מתחיל להתאחד, מגבירים מהירות.
  4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, משומנת קלות. מכסים במגבת נקיה או ניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לחלופין, מעבירים למקרר למשך הלילה.
  5. כשהבצק מוכן לרידוד, מעבדים קלות ומעבירים למשטח עבודה (שימו לב: אם הוא היה במקרר, מוציאים אותו קודם לחצי שעה-שעה בטמפרטורת החדר). מרדדים למלבן באורך של כ-35X50 ס"מ (ממש ממש לא חייבים לדייק, זה כל הקטע).
  6. אם משתמשים בבוטנים קצוצים, מערבבים אותם לתוך חמאת הבוטנים. מורחים את חמאת הבוטנים על פני כל הבצק -- אין צורך להשאיר שוליים, מצפים ממש את כל הבצק.
  7. מפזרים חמאת בוטנים צ'יפס מעל, ובוזקים מעט מלח מלמעלה.
  8. חותכים את הבצק לריבועים/מלבנים קטנים, כל אחד מהם באורך וברוחב של 2-4 ס"מ (המידות פה מאד כלליות, כי שוב - אנחנו דווקא מחפשים חוסר אחידות).
  9. מצמידים 3-4 ריבועים יחדיו ומניחים בתבנית עגולה (או רינג שמניחים על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה), אפשר בעמידה ואפשר בשכיבה.
  10. חוזרים על הפעולה עם שאר חתיכות הבצק: בכל שלב עורמים כמה חתיכות יחדיו (אפשר גם לקחת חתיכה בודדת, זה מה שיונתן התעקש לעשות כשהוא עזר לי להכין), מחפשים מקום פנוי בתבנית, ומניחים שם. אם נגמר המקום, פשוט דוחפים בין חתיכות קיימות. בסופו של דבר תקבלו מלא חלקי בצק שבולט לכל הכיוונים, אבל תחום בתוך התבנית.
  11. מכסים את התבנית במגבת או ניילון נצמד, מתפיחים למשך כעשרים דקות ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  12. אופים למשך 25-30 דקות (28 דקות הספיקו לי), עד שהעוגה ממלאת את התבנית ומתחילה להשחים קלות.
  13. בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים סוכר,מים ווניל לרתיחה בסיר קטן, עד שכל הסוכר נמס.
  14. כאשר העוגה מוכנה, מברישים בסירופ סוכר, או יוצקים את הסירופ מעל העוגה.

מקור המתכון: הבצק מבוסס על עוגת השמרים הקבועה שלי.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • גם בבצק וגם במילוי, אפשר להשתמש בחמאת בוטנים חלקה או עם שבבים (במקרה הזה, אפשר לוותר על הבוטנים הקצוצים במילוי).
  • אני השתמשתי בבצק בחמאת בוטנים טבעית בלי בעיה, אבל במילוי אני ממליצה להשתמש בחמאת בוטנים יותר ממרחית (פחות טבעית). אני השתמשתי בסקיפי, אבל כל חמאת בוטנים בסגנון הזה תעבוד. אם רוצים להשתמש בחמאת בוטנים טבעית, כדאי לערבב אותה עם אבקת סוכר או משהו אחר שיעזור להסמיך ולייצב אותה.
  • אפשר להכין את העוגה גם בתבנית עגולה מעט קטנה או גדולה יותר (קוטר 22/26 ס”מ), בתבנית מלבנית, בתבניות אישיות (זמן האפיה יתקצר, כמובן), הכל הולך.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

2 תגובות

שחר מרץ 1, 2021 - 12:46

אומייגוד, נראה מעולה! והכי נפלא (לעקומות כמוני), שלא צריך להיות להיות מדוייקים בחיתוך ובהרכבה.
כמה זמן נראה לך שהעוגה תחזיק מעמד בלי להתייבש?

הגב
מור
מור מרץ 11, 2021 - 14:28

תודה!
אם תפנקי בסירופ סוכר, היא יכולה להחזיק ארבעה-חמישה ימים, לדעתי. כמובן שהיא לא תהיה בדיוק כמו ביום הראשון, אבל עדיין טובה.

הגב