לחם קופים קוואקר בניחוח לימון

על ידי מור

המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף!

כבר שנים רבות וטובות שאפיה היא התחביב הגדול ביותר שלי. כשיש לי קצת זמן פנוי, אני מנצלת אותו לאפות – זה יכול להיות משהו מוכר, בדרך כלל עוד תבנית של בראוניז, וזה יכול להיות איזה רעיון חדש שקפץ לי לראש ובא לי לנסות.

אמנם בשנים האחרונות, מאז שנולדו הילדים, לי פחות זמן פנוי, אז אני אופה פחות, אבל המחשבות והרעיונות עדיין שם.

אבל בחודשיים האחרונים, מאז שגילינו את הצליאק של יונתן, לא כל כך מתחשק לי לאפות. לא שיש לי יותר מדי זמן, אבל גם כשיש.. לא כזה בא לי. כן, עשיתי כמה נסיונות נטולי גלוטן, אבל עוגה “רגילה”, עם קמח חיטה סטנדרטי, אין לי כל כך לב להכין. מרגיש לי לא הוגן לאפות משהו שיונתן לא יוכל לאכול. אז הפתרון הוא לאפות משהו ללא גלוטן, שלא תמיד מצליח לי כי אני עוד בשלב הניסוי והטעיה – הרבה טעיה – או להכין גם משהו עם גלוטן וגם את המקבילה הנטולה שלו.

וזה.. זה פשוט מעייף מדי.

אז אני אופה פחות ומכינה דברים רק כשאני חייבת. אבל הרצון לרצות לאפות עדיין שם. וכן, “רצון לרצות” זה ביטוי מוזר. אבל אין לי דרך אחרת לתאר את זה.

בכל אופן, השבוע החלטתי שאני צריכה פשוט לנסות לצאת מזה. הבית אמנם מלא בעוגות ועוגיות – אבל די. אני צריכה להכין משהו טעים. משהו חדש. משהו עם גלוטן.

תכלס, אני צריכה להכין עוגת שמרים.

אבל לא שוב עוגת שמרים עם שוקולד, אני צריכה לגוון קצת. חוץ מזה, יש כרגע רולדת שוקו-וניל ועוגיות שוקולד צ’יפס בבית, אני באמת לא חושבת שצריך עוד שוקולד.

אולי.. אולי משהו לימוני? מזמן לא הכנתי משהו לימוני.

ואולי.. אולי אולי אני אכין לחם קופים לימוני? מזמן לא הכנתי לחם קופים. אני אוהבת לחם קופים.

ורגע. רגע רגע. יש לי שיתוף פעולה עם קוואקר! כשהמרתי חלק מהקמח בקוואקר כשהכנתי עוגה בחושה, זה עבד נהדר. מעניין מה יקרה אם אעשה את אותו הדבר בבצק שמרים.

אני אגלה לכם מה יקרה: יצא לחם קופים קוואקר בניחוח לימון, טעים טעים, מושלם לכל מצב — לארוחת בוקר מתוקה ביום שבת, לקינוח של ארוחת ערב.

לא הצלחתי להחליט איזה צד של העוגה אני מעדיפה שיהיה מופנה כלפי מעלה

אתם זוכרים שהחג השני של סוכות מתקרב, נכון? ידעתם שלחם קופים זה אחלה דבר לאכול בסוכה?

לא ידעתם? אז הנה אני פה, מספרת לכם בדיוק את זה.

עכשיו תסלחו לי, אני הולכת לנסות לחשוב על רעיונות חדשים לעוגות וקינוחים, בא לי לבדוק אם מוג’ו האפיה שלי חזר.

אל תתבאסו שאני נעלמת, אתם בכל מקרה צריכים ללכת להתפיח בצק שמרים ולגרד קליפת לימון. ביוש!

המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף! כבר שנים… עוגות שמרים לחם קופים קוואקר בניחוח לימון European הדפס
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב חמים

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

6 ג' (2 כפיות) שמרים יבשים

50 ג' חמאה רכה

1 ביצה גדולה

245 ג' (3/4 1 כוסות) קמח לבן

100 ג' (1 כוס) קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה

קורט מלח

 

לציפוי

50 ג' חמאה

50 ג' (1/4 כוס) סוכר חום דמררה

קליפה מגורדת מלימון אחד

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: מניחים חלב, סוכר ושמרים בקערה קטנה. מערבבים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד לתסיסת השמרים.
  2. כאשר התערוסת תוססת, מניחים בקערת המיקסר. מוסיפים חמאה, ביצה, קמח, קוואקר ומלח.
  3. מחברים וו לישה ולשים שמונה-עשר דקות, עד לקבלת בצק אחיד: מתחילים במהירות נמוכה, וכאשר הבצק מתחיל להתאחד, מגבירים מהירות.
  4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, משומנת קלות. מכסים במגבת נקיה או ניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. כאשר הבצק כמעט סיים את התפיחה, ממיסים את החמאה בסיר קטן או במיקרוגל.
  6. בקערה קטנה, משפשפים את קליפת הלימון לתוך הסוכר הלבן בעזרת האצבעות -- זה עוזר להפיק מקסימום ארומה וטעם.
  7. מערבבים פנימה את הסוכר החום.
  8. לוקחים חתיכות בצק קטנות, מגלגלים לכדורים ומניחים בצד, על מגש או משטח העבודה. הכדורים ממש לא חייבים להיות שווי גודל -- אני גלגלתי 36 כדורים בגדלים שונים, כפי שאפשר לראות בתמונות
  9. טובלים כל כדור בחמאה המומסת, לאחר מכן בסוכר הלימוני ומניחים בתבנית קוגלהוף. עורמים את כל הכדורים זה על גבי זה בתבנית.
  10. מניחים מגבת או ניילון נצמד מעל התבנית ומתפיחים למשך כעשרים דקות-חצי שעה.
  11. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  12. בסיום ההתפחה השניה, כאשר התנור חם, מסירים את המגבת או הניילון, ומכניסים את התבנית לתנור. אופים 30-35 דקות, עד שהמאפה מקבל גוון שחום-זהוב. מצננים, מעבירים לצלחת הגשה (או הופכים על צלחת הגשה, תראו איזה צד של העוגה אתם מעדיפים שיהיה למעלה) ואוכלים בהנאה מרובה.

מקור המתכון: שילוב בין עוגת השמרים שלי ללחם הקופים שלי.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • כשהכנתי את לחם הקופים, השתמשתי בציפוי במאה גרם סוכר לבן ומאה גרם סוכר חום. יצא מתוק למות. מוגזם, באמת. לכן הרשיתי לעצמי לקצץ משמעותית בכמות הסוכר שכתבתי במתכון. תכלס, יש מצב שאפשר להשתמש אפילו בפחות סוכר, אבל אז זה לא יספיק לציפוי. אגב, גם הכמות הנוכחית כנראה תספיק לציפוי מאד עדין של כדורי הבצק, אבל זה בסדר – לא צריך יותר מדי. יותר מזה באמת יהיה מתוק מדי.
  • את כל אחת מההתפחות של העוגה אפשר להמיר בהתפחה איטית של שש-שמונה שעות במקרר, אם אתם מעדיפים.
  • אני אהבתי את הטעם הנייטרלי יחסית של הבצק לצד הלימוניות של הציפוי, אבל אם חסר לכם משהו – אפשר להוסיף חצי כפית ג’ינג’ר לציפוי ו/או שוקולד צ’יפס לבן/שוקולד לבן חתוך לבצק. קחו בחשבון שהמאפה יהיה הרבה יותר מתוק במקרה של הוספת השוקולד.
  • אגב, אפשר לראות בתמונות שהמאפה שלי טיפה התפרק. זה כי מיהרתי וחילצתי אותו מהתבנית מוקדם מדי — אז אל תהיו אני, ותנו לו להתקרר קצת קודם. אבל גם ככה לחם קופים זה משהו שמפרקים ואוכלים בצורה מבולגנת, אז גם אם מתפרק, זרמו.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה