קרמבל תפוחים, דבש וקוואקר

על ידי מור

המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף!

סוף אוגוסט. הקיץ עוד שניה נגמר (גם אתם בדכאון מזה שיש כבר חושך בשבע וחצי בערב, ואז אתם נזכרים שבקרוב יהיה חשוך לגמרי לפני חמש, ואז אתם נכנסים לדכאון עוד יותר עמוק?), שזה מוזר, כי לא התחילה השניה לפני רגע?

ורגע, מה זאת אומרת, ה-1 בספטמבר עוד לא הגיע, וכולנו כבר סגרנו תפריטים לראש השנה?

אבל.. אבל איך?

לאן 2020 נעלמה, ואיך שזה 2021 עוד רגע מסתיימת?

(שלא לדבר על תש”פ ותשפ”א ותשפ”ב וכל חברותיהן)

כן כן, כל הקלישאות כולן ביחד. אותם המשפטים שכולנו אומרים שנה אחר שנה —

השנה רק התחילה. הקיץ כבר נגמר. ראש השנה פה, ועוד דקה כבר צריך לטגן סופגניות.

אוי לא, אני ממש מקווה שאצליח להכין סופגניות אשל ללא גלוטן. יואו, אני בלחץ.

רגע. שיט. איך מכינים אזני המן נטולות גלוטן?!

טוב, בראש שלי אני כבר בקיץ 2022 — חושבת על טעמי גלידה מעניינים להכין, מתכננת את עוגת יום הולדת חמש של יונתן…

ונלחצת מראש השנה, כמובן. הבא.

בכל אופן.

למקרה שאתם כמוני, ומצאתם את עצמכם רבע שעה לפני ראש השנה ללא רעיון לקינוח —

אתם יכולים להירגע. דאגתי לכם.

תפוחים יש לכם בבית? דבש? קוואקר? זהו, אתם די מסודרים.

אני יודעת, אין יותר בנאלי מלהכין קינוח עם תפוחים ודבש לכבוד ראש השנה, אבל וואלה, זה עובד. תפוחים? גוד. דבש? גוד. קוואקר? גווווד.

אני שמרתי את הנוזל שנשאר בקערה אחרי שערבבתי את התפוחים והדבש, ומזגתי אותו מלמעלה, אבל זה ממש לא חובה (למעשה, יש מצב שזה מה שהפך את הקרמבל שלי למתוק מדי)

קרמבל תפוחים, דבש וקוואקר (נא להגיש עם כדור גלידת וניל מעל. זו לא המלצה, זו הנחיה). מתכון שמכינים בכמה דקות ומחסלים אממ.. גם בכמה דקות.

טעים, קליל, קוצר מחמאות ואנחות אושר והתעלפויות, כל מה שאתם מבקשים מקינוח חג.

אה וגם פרווה + אופציה לטבעוני + אופציה ללא גלוטן (לאוכלי שיבולת שועל).

+ התרגשויות.

יאללה, חג שמח ומתוק כמו קרמבל עם גלידה!

(בדקתי, אגב. ערב ראש השנה הבא יוצא ב-25 בספטמבר 2022, אז יש עוד איזה שבועיים לפני שאפשר להתחיל לחשוב על זה..)

קרמבל תפוחים, דבש וקוואקר

המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף! סוף אוגוסט.… קינוחים אישיים קרמבל תפוחים, דבש וקוואקר European הדפס
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 2 הצביעו )

מצרכים

למילוי

4 תפוחי גרני סמית'

2 כפות דבש

 

לפירורים

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

60 ג' (1/4 כוס) סוכר חום כהה

1/2 כפית קינמון טחון

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית מלח

90 מ"ל (6 כפות) שמן קוקוס מומס

150 ג' (1/2 1 כוסות) קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה

הוראות הכנה

  1. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות (אפשר לקלף, אבל לא חובה).
  2. מניחים בקערה בינונית, מוסיפים דבש ומערבבים.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ועוברים להכנת הפירורים: מערבבים בקערה שני סוגי סוכר, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, מלח, שמן קוקוס וקוואקר, עד לקבלת פירורים.
  4. מחלקים את קוביות התפוחים בין חמש (או אפילו שש) תבניות קטנות ועמוקות יחסית.
  5. מפזרים את הפירורים מעל התפוחים, כך שהכל מכוסה.
  6. מעבירים את הכלים לתנור ואופים למשך 25-30 דקות, עד שהתפוחים מתחילים לבעבע, והפירורים מקבלים גוון זהוב-שחום. מצננים מספר דקות ואוכלים. עם גלידת וניל, ברור.

מקור המתכון: הפירורים מבוססים על זה.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • הקרמבל מתוק למדי, לפחות לטעמי, אם משתמשים בכף שלמה של דבש. אפשר להסתפק בחצי כף, או אפילו להשמיט את הדבש לגמרי (אבל אז זה קרמבל תפוחים, לא תפוחים ודבש 🙂 ).
  • הקרמבל פרווה, עקב השימוש בשמן קוקוס. על מנת להפוך אותו לחלבי, אפשר להשתמש בחמאה.
  • לקרמבל טבעוני, אפשר להשתמש בסילאן, או אפילו בסירופ מייפל, במקום הדבש.
  • לגירסא ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקוואקר ללא גלוטן.
  • אני הכנתי את הקרמבל בחמש תבניות – בכל אחת הנחתי כ-70 גרם תפוחים וכף-שתיים של פירורים. אפשר גם להכין שש מנות, אולי עם מעט פחות תפוחים.
  • אגב, הרגישו חופשי להכפיל כמויות. וכן, אפשר גם לאפות בתבנית אחת גדולה, אבל יותר כיף קרמבל אישי, לא?

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה