קרם ברולה וניל ומייפל עם בננות מקורמלות

על ידי מור

אסף לא הבין למה אני בכלל מדברת איתו על להכין קינוח לערב החג השני. “אבל עדיין יש את עוגת יום ההולדת שלי, למה צריך עוד משהו?”

מה זאת אומרת, אסף. עוגת יום הולדת זו עוגת יום הולדת. קינוח לערב חג זה קינוח לערב חג. שני דברים שונים לגמרי.

בחיי שלפעמים אני לא מבינה אותו.

בכל אופן, אחרי שהוא הבין שהחשיבה שלו לא הגיונית, הוא הסכים לזרום איתי ולחשוב על קינוח. לא רציתי משהו שוקולדי, כי כבר היתה עוגת יום הולדת שוקולדית בבית, אבל לא הצלחתי לחשוב על משהו מספיק טוב.

עד שחשבתי על קרם ברולה. קרם ברולה זה חבר. זה אח. קרם ברולה זה מעולה.

אבל קרם ברולה זה.. משעמם קצת? מה, אני אכין סתם קרם ברולה וניל, בלי כלום, לארוחת החג?

הרשו לי לדייק.

אני אכין סתם קרם ברולה וניל ואפרסם פוסט על זה? לא לא, לא מתאים.

אז הבעתי את חששותיי בפני אסף, והוא בתגובה הביע את חששותיו שאיכשהו, למרות העבודה והילדים והחיים, משעמם לי, כי אני מתעסקת בטעמים של קרם ברולה.

אבל היות שהוא כבר יודע עם מה הוא חי, הוא להחליט לזרום בשנית והציע בננות. “תכיני קרם ברולה… עם בננות.”

בננות? בננות. תכלס, מסקרן.

אז פניתי לגוגל, שאלתי מה דעתו בנושא, ומצאתי רעיון לקרם ברולה עם פרוסות בננה ארוכות שמניחים לפני האפיה ואחר כך מקרמלים יחד עם כל הקרם.

יאללה. זרמתי. קרם וניל קלאסי עם בננה. מתאים.

ואז, כשכבר התחלתי להכין, פתאום התחשק לי להוסיף גם סירופ מייפל, כי למה לא.

אני התלהבתי מאד מאד. אסף אמר שטעים.. אבל הבננה פחות עובדת לו.

אז למה הצעת בננה???

“כי רצית משהו מעניין. מבחינתי, קרם ברולה קלאסי היה טוב. את חיפשת משהו אחר.”

אה. נכון. צודק. אופס.

בכל אופן, מי שלא מתלהב מבננות אפויות, זה לא הקינוח בשבילו.

אבל מי שכמוני, אוהב בננות בכל מצב, בטח אם מקרמלים אותן — לכו על זה! קרם ברולה! עם מייפל! ובננות!

נכון, אני הכנתי אותו לפסח, אבל בואו.. קרם ברולה זה מעולה בכל מצב. פסח, ראש השנה, יום ירושלים, מה שתרצו.

יאללה, אז מה מכינים ליום העצמאות?

קרם ברולה וניל ומייפל עם בננה מקורמלת

אסף לא הבין למה אני בכלל מדברת איתו על להכין קינוח לערב החג השני. “אבל עדיין יש את עוגת יום ההולדת שלי, למה צריך עוד משהו?” מה… קינוחים אישיים קרם ברולה וניל ומייפל עם בננות מקורמלות European הדפס
כמות: 3 מנות של 90-95 גרם, כל אחת
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה

1 כפית מחית וניל/2 כפיות תמצית וניל

15 מ"ל (1 כף) סירופ מייפל

2 חלמונים גדולים

25 ג' (2 כפות סוכר לבן

1-2 בננות קטנות

 

לקרמול

3 כפות סוכר לבן

 

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-100 מעלות.
  2. מניחים שמנת, וניל וסירופ מייפל בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית, ומביאים לסף רתיחה.
  3. בינתיים מערבבים חלמונים וסוכר בקערה גדולה.
  4. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, יוצקים אותה לתוך קערה החלמונים והסוכר. טורפים היטב.
  5. מסננים את התערובת לתוך קערה אחרת (למקרה שהחלמונים נקרשו).
  6. מחלקים את התערובת בין שלושה כלים (אפשר יותר, אם רוצים מנות קטנות יותר).
  7. פורסים בננה אחת או שתיים לאורך, ומניחים מעל כל כלי ממולא -- אם הבננות מאד עבות, אפשר לפרוס אחת לשלושה חלקים. אחרת, אפשר לפרוס אחת לחצי, וכך גם את השניה. את חצי הבננה שנשאר נשנשו לכם תוך כדי ההכנה 🙂
  8. מניחים את הכלים על תבנית גדולה, או רשת. אופים למשך כשעה ועשרים דקות, עד השקרם מתייצב ובקושי רוטט כשמזיזים את התבנית.
  9. לפני ההגשה, מפזרים כף סוכר מעל כל מנה. שימו לב לפזר גם מעל הבננה. שורפים קלות בעזרת ברנר, עד להיווצרות שכבת קרמל דקה.

מקור המתכון: התבססתי על קרם הברולה הקודם שהכנתי פעם. ההצעה לפרוס את הבננה ולהניח אותה כך, לאורך, הגיע מכאן.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אם אתם לא מתכוונים לקרמל את כל היחידות מיד, אל תפזרו סוכר מראש. הסוכר מתחיל לספוח לחות די מהר, לכן רצוי לפזר אותו רק ממש לפני שלב הברנר.
  • לגבי זמן האפיה, הוא ממש ניתן פה בשביל הערכה כללית לי זה לקח בדיוק שעה ועשרים דקות, אבל כמו ברוב המקרים, כדאי לבדוק שהקרם נראה כמו שהוא אמור (יציב אך עדיין עם רטט קל), ולא לאפות יותר מדי “כי זה מה שהמתכון אמר”, או להיפך, להוציא את הקרם כשהוא עדיין נוזלי לחלוטין, שוב – כי המתכון אמר.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה