עוגת רוגלעך סוכר חום וקינמון

על ידי מור

אם אתם נמצאים פה מספיק זמן, אתם כבר יודעים איך זה עובד:

אח שלי כותב סדרה (לפעמים לבד, לפעמים עם אנשים נוספים). אחרי זמן מה, הסדרה מצולמת. אחרי זמן מה נוסף, נקבע מועד הקרנה לסדרה.

איפשהו בין הזמן בו מכרז תאריך עליית הסדרה לבין התאריך עצמו, אני נכנסת לפאניקה בעודי מנסה למצוא איזשהו קינוח או עוגה או משהו שאני יכולה לפרסם את המתכון שלו כדי לפרסם כבדרך אגב את הסדרה.

וכשאני אומרת “כבדרך אגב”, אני מתכוונת לכתוב בכל שורה שניה את שם הסדרה, הערוץ והזמן בו היא תשודר, ולאיים עליכם שאתם צריכים ללכת לצפות.

כיף איתי.

(לא נמצאים פה מספיק זמן? תא גורדין 1 // תא גורדין 2 // כפולים)

בכל אופן.

על הסדרה “שעת נעילה” שמעתם? זה אולי הכי משוויצטנע שלי EVER (אם כי.. אני משוויצטנעת בשם אחי, אז זה בסדר), אבל קצת קשה לי להאמין שלא שמעתם. מדברים עליה לא מעט בזמן האחרון.

מדובר בסדרה על מלחמת יום הכיפור, והיא עולה בכאן 11 ביום שני הקרוב (כן, מחר!), 19 באוקטובר, ב-21:15.

למקרה שלא הבנתם, אח שלי הוא מיוצרי וכותבי הסדרה. ואני ממליצה בחום. נכון שראיתי רק שני פרקים, אבל אובייקטיביות זה לחלשים. או לאנשים שאין להם בלוג בו הם יכולים לכתוב כל מה שבא להם.

**צחוק מרושע**

כשרציתי להכין דברים שיתאימו ל”תא גורדין” (עונות 1 ו-2), הסדרה עם המרגלים הרוסים, חיפשתי מתכונים רוסיים. זה היה קשה. בסוף הלכתי על עוגיות תה רוסיות וקינוח ווייט ראשן.

כשרציתי להכין משהו שיתאים ל”כפולים”, הסדרה עם הדרכונים והזהויות הכפולות, חיפשתי מתכונים אממ כפולים. זה היה קשה. בסוף הלכתי על עוגיות בלאק אנד ווייט.

ועכשיו, כשרציתי להכין משהו שיתאים ל”שעת נעילה”, הסדרה עם מלחמת יום כיפור, חיפשתי מתכונים שמתאימים ל… יום כיפור? למלחמה? וואו, מה עושים???

היו לי כמה רעיונות שיכלו להתאים לעניין המלחמה אבל הרגישו לי חסרי טעם בלשון המעטה, אז גנזתי אותם.

וכך נשארתי עם יום כיפור עצמו. מה מכינים בכיפור, מה אוכלים בכיפור*…

*לשבור את צום כיפור, אני מתכוונת. להעלות מתכון לכיפור עצמו זה קל: “נושמים עמוק ומחכים שיצא הצום. בהצלחה!”

עוגיות? נגיד.

שמרים? לפעמים.

“סתם” עוגות אינגליש קייק פשוטות כאלה, שכיף לשבור איתן את הצום? הממ כן, נראה לי שכן.

אז חשבתי עוד ועוד ועוד… והחלטתי לשלב בין הכל:

הכנתי רוגלעך, שזה לא בדיוק עוגיות, אבל כמעט. מבצק שמרים, כמובן. מילאתי אותם במלא סוכר חום וקינמון, ודאגתי לכך שהם יצאו כמעט מתוקים מדי (אבל לא מתוקים מדי, בשביל זה יש מלח בעולם). כי נראה לי שכשצופים בסדרה על נושא כזה, צריך לנשנש משהו מתוק תוך כדי.

ולסיום, ערמתי את כל הרוגלעך שלי בתוך תבנית מלבנית ארוכה. תבנית אינגליש קייק.

אפיתי והברשתי בסירופ סוכר.

טעמתי ולרגע שכחתי איפה אני ומה מטרת העוגה בכלל, כי כל מה שחשבתי עליו זה כמה טעים לי.

האמת היא שגם כשעברתי על התמונות לפוסט, קרה לי מה שלא קורה לי כמעט אף פעם: רציתי לקום ולהכין את העוגה שוב באותו הרגע, כי כל כך התחשק לי לאכול ממנה שוב. בסוף התאפקתי, כי השעה היתה עשר בלילה, ואם יש משהו יותר חזק (לפעמים) מהרצון שלי לאכול עוגות שמרים, זה הרצון שלי לא להעיר את הבנים כשהם (סוף סוף) ישנים.

בקיצור. (<– איך עוד לא נמאס לי מהשימוש במילה השקרית הזו, איך?)

“שעת נעילה” עולה בכאן 11 ביום שני, בתשע ורבע בערב. לרוב אני מפרסמת את הפוסטים ה”פרסומיים” שלי ביום עצמו, אבל הפעם רציתי לתת לכם מספיק זמן להתארגן מראש, כדי שתוכלו להכין את העוגה והיא תהיה מוכנה לכם לצפיה.

אני יודעת, אני יודעת — מי מכין עוגת שמרים באמצע השבוע? מי שמע על דבר כזה? יאללה, תמרדו. תחיו על הקצה. אנחנו עדיין בעולם של קורונה, למרות ההקלות בהגבלות, כל יום הוא אמצע שבוע וכל יום הוא סוף שבוע. מי יודע אם היום יום ראשון, שני או אולי בכלל שבת?

רגע, מי אני? מה אני? איפה אני?

איך מתארגנים פה על רוגלעך?

עידו צילם (סתם, נו, לא באמת)

(אז תכינו, טוב? ותצפו בסדרה? מהמם, ידעתי שאפשר לסמוך עליכם!)

עוגת רוגלעך סוכר חום וקינמון

אם אתם נמצאים פה מספיק זמן, אתם כבר יודעים איך זה עובד: אח שלי כותב סדרה (לפעמים לבד, לפעמים עם אנשים נוספים). אחרי זמן מה, הסדרה… עוגות שמרים עוגת רוגלעך סוכר חום וקינמון European הדפס
כמות: עוגת אינגליש קייק
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב חמים

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

6 ג' (2 כפיות) שמרים יבשים

50 ג' חמאה רכה

1 ביצה גדולה

350 ג' (1/2 2 כוסות) קמח לבן

קורט מלח

 

למילוי

50 ג' חמאה רכה

120 ג' (1/2 כוס) סוכר חום כהה

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית מלח

 

לסירופ סוכר

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: מניח ים חלב, שמרים וסוכר בקערת המיקסר. מערבבים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד לתסיסת השמרים.
  2. כאשר התערובת תוססת, מוסיפים חמאה, ביצה, קמח ומלח. מחברים וו לישה ולשים שמונה-עשר דקות, עד לקבלת בצק אחיד: מתחילים במהירות נמוכה, וכאשר הבצק מתחיל להתאחד, מגבירים מהירות.
  3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, משומנת קלות. מכסים במגבת נקיה או ניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה-שעתיים בטמפרטורת החדר (או לילה, כלומר כשמונה שעות, במקרר), עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. להכנת המילוי: מכינים חמאה ומוודאים שהיא במרקם נוח למריחה. במקביל, מערבבים סוכר חום כהה, קינמון ומלח בקערה קטנה.
  5. כשהבצק מוכן לרידוד, מעבדים קלות ומעבירים למשטח עבודה. מרדדים למלבן בגודל 25X35 ס"מ, פחות או יותר. לא חייבים לדייק.
  6. מורחים את החמאה הרכה על פני כל הבצק, ומעליה מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון. מהדקים קצת כדי שהמלית לא תברח לצדדים.
  7. מקפלים את השליש הימני של הבצק מעל השליש האמצעי, ולאחר מכן את השליש השמאלי גם מעל השליש האמצעי.
  8. מקפלים שוב - הפעם את השליש העליון מעל האמצעי, והתחתון גם מעל האמצעי. עכשיו יש לנו ריבוע שמנמן.
  9. מרדדים בעדינות (כדי שהבצק לא ייקרע ויגרום למלית לברוח) לאורך (ראו תמונות), עד לקבלת בצק ארוך וצר יחסית, דק מאד.
  10. חוצים את הבצק לשניים לאורך, ומחלקים כל חצי של הבצק ל-10-11 משולשים.
  11. מגלגלים כל אחד מהמשולשים, לקבלת 20-22 רוגלעך קטנים.
  12. עורמים את הרוגלעך בצורה אקראית בתבנית אינגליש קייק (רצוי לרפד את התבנית בנייר אפיה שבולט החוצה, על מנת להקל על חילוץ העוגה בהמשך). מכסים במגבת נקיה או ניילון נצמד, ומתפיחים למשך כעשרים-שלושים דקות נוספות.
  13. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  14. אופים את העוגה למשך 30-35 דקות,עד שחלק העליון מזהיב, והסוכר מתקרמל.
  15. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים סירופ סוכר: מביאים סוכר ומים לרתיחה בסיר קטן, עד שכל הסוכר נמס.
  16. כאשר העוגה מוכנה, מברישים בסירופ סוכר, או יוצקים מעל. לאחר שהעוגה מתקררת, מחלצים מהתבנית ומעבירים לקופסא סגורה, או לפחות מכסים את התבנית עם העוגה בנייר כסף אטום עד כמה שאפשר.

מקור המתכון: עוגת השמרים הקבועה שלי.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • כן, מדובר בעוגה מתוקה. לרגע אולי זה אפילו ירגיש לכם שמתוקה מדי, אבל אני מבקשת שלא תוותרו על המלח, הוא מאזן!!
  • אפשר, כמובן, להכין את העוגה בכל צורה אחרת — רולדה, בורג, שושנים, מה שזורם לכם.
  • אבל אם אתם כן נשארים עם הרוגלעך, קחו בחשבון שהם ממש ממש לא חייבים לצאת מושלמים. בסופו של דבר, אנחנו עורמים אותם במעין בלאגן, אז זה לא כזה משמעותי. חוץ מזה, את המכוערים באמת תניחו למטה, וכסו אותם ביפים יותר 😉

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

4 תגובות

דבי להט אוקטובר 19, 2020 - 15:13

עונג צרוף. כתיבה קולחת, שנונה עם קריצה.

הגב
מור
מור אוקטובר 25, 2020 - 11:09

תודה רבה!

הגב
נעמי נובמבר 21, 2020 - 19:46

יא! לא הייתי פה מלא זמן!!! (בערך מקצת אחרי שכתבת שילדת…) איזה דברים מהממים קרו לבלוג שלך♥ והכתיבה מתוקה כרגיל והעוגה יפהפייה וגאונית. זהו. אמרתי מה שהיה לי לומר:)

הגב
מור
מור נובמבר 23, 2020 - 09:27

תודה רבה רבה!!

הגב