בכולם יש גבינה.
זה השלב בו אתם שואלים: “מור, מה נסגר, מה האובססיה עם אמא רוסיה פתאום?” ואני עונה לכם: “מה הקטע? מה הבעיה עם זה שחיפשתי קינוחים רוסיים?” ואז אתם נאנחים ומסבירים: “אין עם זה שום בעיה, פשוט.. אם בכל הקינוחים הרוסיים יש גבינה..”
אתם: “בסדר. מה שאמרת. אז למה התעקשת על קינוח רוסי? את אפילו לא רוסייה או משהו כזה. למה לא שתכיני בעבע או ממליגה? זה יותר התחום שלך”.
אני: “איזו גזענות! אז שתדעו לכם – סבתא של אמא שלי היתה רוסיה. הא! חוץ מזה, מטרת הפוסט הנוכחי היא לעשות פרסומת לא כל כך סמויה למשהו, וקיוויתי להחליק את הנושא ולגרום לכם לא לשים לב על ידי זה שאשתף מתכון רוסי”.
אוקיי, יצא המרצע מן השק. למקרה שתהיתם, מרצע הוא כלי עבודה המשמש לעשיית חורים בעור ולסימון על עץ לפני עבודות נגרות. שלא תגידו שלא יוצא לכם כלום מהבלוג הזה. נכון החכמתם עכשיו? או שכולם ידעו מה זה מרצע, ורק אני נעל? אגב, מסתבר שהביטוי “יצא המרצע מן השק” הגיע לעברית מיידיש או רוסית. רואים? רוסית. הכל מתחבר.
טוב, קודם אני אספר לכם על הסדרה: קוראים לה “תא גורדין” (זה האתר שלה וזה דף הפייסבוק) והיא עולה היום בערוץ 2/קשת, בשעה 21:00. אני לא רוצה לספיילר לכם וזה, אבל בעקרון מדובר על משפחה תמימה לכאורה שעלתה מרוסיה לישראל, אבל בפועל מדובר בסוכנים רדומים של הקג”ב. עכשיו יש להם בן בצבא והרוסים רוצים להפעיל אותם מחדש ו… אמרנו בלי ספוילרים, נכון? במילה אחת – בלאגן.
אז הסדרה הזו – בהשתתפות רן דנקר, מוני מושונוב וכל מיני שחקנים מוצלחים – שודרה כבר ביס (ב-YES, לא “ביס” כמו “היי, זה נראה טעים. אפשר ביס?”) לפני כשנה וזכתה למלא שבחים וביקורות מפרגנות מאד מאד. ועכשיו היא עולה גם בערוץ 2, אז כ-ו-ל-כ-ם יכולים לראות אותה.
ומה אני רוצה מהחיים שלכם? היי, בלי עוינות, אני רק רוצה שיהיה לכם טוב. בתור מישהי שצפתה בסדרה ומאד נהנתה, פשוט רציתי ממש להמליץ לכם עליה. באובייקטיביות. טוב, בערך.
כאילו.. באמת שאובייקטיבית היא מאד טובה, לא צחקתי לגבי כל הביקורות הטובות. אבל אולי אני גם טיפ-טיפה משוחדת. אתם מבינים.. אח שלי הוא אחד מיוצרי הסדרה והתסריטאי הראשי (יחד עם חבר שלו). כן.. busted.
עכשיו נשאלת השאלה: מה יותר גרוע – סתם לעשות פרסומת לסדרה, באופן גס ובלי בושה, וללא כל סיבה אמיתית? או לנצל את הבלוג והבמה האדירה שניתנה לי כדי לשווק את המשפחה שלי לכל עשרת קוראיי (היי אמא, היי אבא. קצת מיותר, לא? זה לא שהם לא היו צופים בסדרה של הבן שלהם..)?
בכל אופן, שלא תתמרמרו על זה שאני רק חוזרת על הפרסומות הלא-סמויות והבלתי-אובייקטיביות שלי (“תא גורדין”, ערוץ 2, 21:00. למקרה ששכחתם), החלטתי לתת לכם היום גם מתכון לקינוח רוסי.
היות שאחי חולק את השקפת העולם שלי לגבי גבינות (יש לקרוא: “קוטג’ זה השטן”), ידעתי שאני מעדיפה להכין משהו לא מגעיל. אמנם במקור בכלל לא תכננתי שהקינוח שאני מכינה יגיע אליו פיזית, רק וירטואלית, אבל עדיין.. אני הייתי נעלבת אם מישהו היה מכין עבורי קינוח עם גבינה. אז לא רציתי לעשות את זה לאח שלי.
לכן רימיתי קצת והכנתי עוגיות הנקראות “עוגיות תה רוסיות”. בעצם, עוגות. כן, Russian Tea Cakes הוא השם. אבל גם – שימו לב – Mexican Wedding Cookies ו-Snowballs. בקיצור, את העוגיות האלה ניכסו לעצמם בערך כולם.
עקרונית מדובר בכדורי בצק לא מתוק מאד אשר מכינים עם אגוזים קצוצים כלשהם – לא באמת משנה אילו, אני הלכתי על פקאנים – שאופים ולאחר מכן מטביעים באבקת סוכר. כן, יש עליהן מלא אבקת סוכר. אבל הן חייבות את זה, אחרת הן פשוט לא מתוקות מספיק. האמינו לבחורה שלא מתלהבת מכל הקטע של לצפות כל דבר באבקת סוכר.
העוגיות קלות למדי להכנה. אמנם צריך לגלגל חתיכות בצק לכדורים ולאחר האפיה לצפות באבקת סוכר (המשקיענים עושים זאת פעמיים), אבל זה לא באמת מסובך. והכי שווה את זה. הן אולי נראות פשוטות, אבל מוצלחות כל כך. אולי בגלל שאין בבצק ביצים, מתקבלות עוגיות נימוחות (קשה לי עם המילה הזו, אבל נו מילא) שמתפוררות בקלות, כך שחייבים לאכול אותן בביס. אין ברירה. והן טעימות כל כך. בעבודה שלי הכי פרגנו להן.
ואז גיסתי (כן, המוכשרת מהפוסט הזה) ילדה – סוף סוף – באותו היום שהכנתי את העוגיות, אז לקחתי את מה שנשאר מהעוגיות ונסעתי לבקר אותה, את אחי והאת האחיינית החדשה והמושלמת שלי (בת שבוע בדיוק היום!) בבית החולים, וכך גם הם זכו לטעום מהעוגיות הרוסיות/מקסיקניות/שלגיות.
אוקיי, אז לסיכום: אתם תצפו היום בסדרה של אחי.. ותכינו עוגיות אגוזים ואבקת סוכר שקוראות לעצמן רוסיות אבל תכלס, הן לא בדיוק כאלה.. ואולי, אם ממש תרצו להגדיל ראש, תכינו את העוגיות קצת לפני שהפרק הראשון מתחיל (היום. בתשע בערב. בערוץ 2) ותאכלו אותן בזמן הצפיה.
- אני השתמשתי בפקאנים. אתם יכולים להשתמש בכל סוגי האוגזים, לדעתי – אגוזי לוז אמורים לעוד טוב, סביר להניח שגם מלך.. ואם יש לכם יותר מדי כסף שאתם לא יודעים מה לעשות איתו: מקדמיה.
- ברוב המתכונים משתמשים רק באגוזים קצוצים, לא טחונים. אני לקחתי את הרעיון לטחון חלק מ-Brown Eyed Baker, אבל זה לא חובה.
- Smitten Kitchen מציעה להוסיף מעט קינמון לאבקת הסוכר של הציפוי.. תודו שזה רעיון טוב.
- אגב, סביר להניח שלא תשתמשו בכל הסוכר עבור הציפוי, אבל צריך שתהיה כמות מספיק גדולה כדי לצפות את כל העוגיות. אם אתם רוצים, אפשר אולי להתחיל במאה גרם ומקסימום להוסיף.
- הבצק שלי, כנראה כיוון ששיחקתי קצת עם הכמויות, לא היה מאד אחיד בהתחלה, לכן הוספתי לו כף חלב. אם אתם רואים שאין צורך, אז מגניב. םם כף אחת לא עוזרת, נסו להוסיף עוד אחת. בסוף יהיה בסדר, יוצא אחלה בצק.
- אל תוותרו על ציפוי הסוכר, העוגיות לא מספיק מתוקות בלעדיו.
- מצד שני, אם אתם חושבים שלטבול את העוגיות בשוקולד מומס זה רעיון טוב, אני הכי אתכם בעניין הזה. אין.. אין… גרייט מיינדס, אני אומרת לכם.
- ברצינות, לא צוחקת אתכם – ביס אחד. אחרת תיפול לכם חצי עוגיה ותשאיר פירורים על הרצפה. והסוכר יתפזר לכל עבר. זה לא נעים. והפעם אני דווקא כן מתכוונת ל”ביס” כמו “זה נראה טעים, אפשר ביס?” ולא ב-YES.
- אבל אם כבר הזכרתם את יס.. אתם זוכרים שיש היום סדרה חדשה בערוץ 2, בתשע בערב? אוקיי, רק בדקתי, לא צריך לזרוק עלי דברים. אלימות לא תשיג שום דבר!
11 תגובות
מור, אתגרת אותי על הבוקר. הייתי חייבת להוכיח לך שיש קינוחים רוסיים שלא כוללים גבינה או שמנת חמוצה.. אפילו התייעצתי עם עוד אנשים. את יודעת מה – אני חוששת שאכן אין כאלה 🙂 במקרה הטוב אפשר להחליף גבינה או שמנת חמוצה ביוגורט.
אבל אחותי, יכולת בכיף להכיף בבושקה (matreshka) מבצק סוכר: http://bel-tort.ru/?p=1125
העוגיות היו פשוט מעולות!!! וזה בלי לדעת אפילו את ההפתעה מאחורי הקלעים… הכי ממליצה להביא אותן ליולדת טריה:)
פוסט מקסים והפתעה מעלפת ליום הזה!
ספסיבה מורקואק
ולא תכננתי להיות אנונימית אבל האייפון לא נותן לי להזדהות… בהשראת הסדרה:)
חחחח אומייגד החתול החתול!!!
מה זה החתול החמוד הזה?! והרגת אותי עם הפוסט – שמנת חמוצה היא אחד הדברים האהובים עלי כמובן 🙂 העוגיות נראות מעולהההה!
נטלי
חייבת לתת לך את המתכון הסודי של המשפחה שלי לעוגת נפוליאון. אפס שמנת חמוצה/גבינה. המון ריבת חלב אמיתית שצריך לבשל בעצמך. 3 ימים במקרר, שהכל ייספג כמו שצריך, ו-10,000 קלוריות לביס שכולו גן עדן (וקורה אחת לכמה שנים, לפחות במשפחה שלי..) אמממממממממ….
בטח שיש קינוחים רוסיים בלי גבינה ושמנת! כלומר, יש סוג אחד של עוגיות שידוע לי עליו, שמוכרים בחנויות של רוסים, אבל לא שמעתי על אף אחד שהכין אותו בבית. קוראים להן סושקי, אם מישהו יודע במה מדובר והאם יש בכלל מתכון לדבר הזה, והן סוג של כעכים קטנים ומעט מתוקים.
בטח שיש קינוחים רוסיים בלי גבינה, אחד נקרא- קרטושקה (תפ"א) וזה בעצםם כדורי חמאה עם פרורי עוגיות וסוכר…. מתה על זה (צריכה להזכיר את זה לחברה הרוסיה שלי 🙂 )
בהצלחה לסדרה המגניבה של אחיך…. עכשיו רק צריך טלויזיה
הן נקראות עוגיות כורבייה עם אגוזים.
אני יודעת שאנו יוצאי ספרד מכינים אותם .
טוב לרגע חששתי שלקחתי את הכדורים הכחולים היום מבלי להתכוון החתול הזה עם הכיתוב תא גורדין מעוגיות זה לגמרי פסיכודלי כמעט כמו החתול הנעלם האלמותי מהסרט המצויר של דיסני לאליס אין וונדרלנד.
אבל חוץ מזה יש פה סוג של קרמה לא זה לא שאני חלק מסוכנות הביון הרוסית אבל בדיוק חיפשתי עוגיות לא שוקולד ובלי ביצים נראה לי פתרון טוב הרוסיות /מקסיקניות האלה
איזה כיף שאת קיימת! בזכותך אני מרוויחה גם מתכונים שווים וגם סדרה מהממת (:
ק י צ ו ר
כולכם (כולכן?) זרקתם לאוויר "יש קינוחים בלי שמנת וגבינה", אבל אף אחד לא נתן לי מתכון קונקרטי. יאללה, מי מרים את הכפפה? אני ממתינה. בסבלנות. בערך. עד שהיא תפקע 🙂