עוגיות בננות, שיבולת שועל וחמאת בוטנים טבעוניות

על ידי מור

אתם יודעים איך אני מרגישה לגבי מתכונים מהירים, נכון?

מתה עליהם, מכינה אותם שוב ושוב, עד שבסוף אני זוכרת אותם בעל פה (או שלא, בכל זאת עברתי שני הריונות. הזכרון לא מה שהיה פעם..)

אז הנה, מצאתי לי עוד אחד כזה לאוסף.

לפני כמה חודשים, כשהיו כמה בננות בקערת הפירות שהצליחו לחמוק מיונתן, מפלצת הפירות, החלטתי להכין עוגיות בננות ושיבולת שועל. מהעוגיות האלה שכולם הכינו ויש מלא גרסאות שלהן בכל מקום, אבל רציתי שתהיה לי גירסא משלי.

מעכתי בננות, הוספתי קוואקר וקצת יותר מדי חמאת בוטנים. אפיתי.  יצא.. נחמד. הבנים אכלו ונהנו, אבל מבחינתי זה לא היה מספיק טוב.

אז הכנתי שוב. קצת פחות חמאת בוטנים, קצת מייפל להמתקה (אבל באמת שלא חובה), עוד כמה דקות אפיה — וכן, יש לנו את זה!

אל תדאגו, הכנתי מאז עוד שלוש או ארבע פעמים, רק כדי לוודא. אתם יכולים להיות בטוחים שעידונתן לא התלוננו.

לא רק שהם לא התלוננו, העוגיות האלה הפכו להיות אחד הדברים החביבים עליהם. בבוקר, אחר הצהריים, בכל שעה. בגלל הבננות (יונתן), למרות הבננות (עידו — איך אתה שלי בכלל, ילד???).. בגלל שהן טעימות!

ואני? אני עפה עליהן כי לוקח לי חמש דקות להכין אותן. עכשיו כשיש (שוב) סגר, אולי אפילו אגייס את יונתן לעזור לי ואז בטח יקח לנו עשר דקות להכין. עדיין שווה. חוץ מזה, אם מצאתי עוד דרך להכניס להם קוואקר, על כל יתרונותיו התזונתיים, לתפריט, מה רע לי בחיים?

גילוי נאות: המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף! חוץ מזה, ספציפית במתכון הזה אני חושבת שקוואקר משתלב מעולה — היות שהעוגיות מורכבות רק מבננות, חמאת בוטנים ושיבולת שועל, הרגיש לי שקוואקר יאפשר ליצור עוגיות אחידות יותר במרקם.

עוגיות בננות, חמאת בוטנים ושיבולת שועל טבעוניות

אתם יודעים איך אני מרגישה לגבי מתכונים מהירים, נכון? מתה עליהם, מכינה אותם שוב ושוב, עד שבסוף אני זוכרת אותם בעל פה (או שלא, בכל זאת… עוגיות עוגיות בננות, שיבולת שועל וחמאת בוטנים טבעוניות European הדפס
כמות: 40-45 עוגיות קטנות
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 2.8/5
( 50 הצביעו )

מצרכים

3 בננות בינוניות-גדולות, בשלות מאד

300 ג' (3 כוסות) קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה

60 ג' (3 כפות) חמאת בוטנים טבעית

40 ג' (2 כפות) סירופ מייפל (לא חובה, ראו הערה)

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה.
  2. מועכים בננות בקערה בינונית בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.
  3. מוסיפים קוואקר, חמאת בוטנים וסירופ מייפל (אם משתמשים). מערבבים היטב.
  4. יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה/סתם כפית/ידנית. מניחים בתבנית.
  5. מועכים קלות בעזרת שתי אצבעות. אופים למשך כ-15 דקות.

מקור המתכון: פרי מוחי הקודח. כן, אני יודעת שיש אינספור גרסאות של העוגיות האלה ברחבי האינטרנט והעולם כולו, אבל פשוט לקחתי בננות, חמאת בוטנים וקוואקר , ושיחקתי עם זה עד שהגעתי לשילוב כמויות וזמן אפיה שעבד לי. אפילו ניסיתי לוותר על האפיה לגמרי באחד הנסיונות (יצא נחמד, אבל פחות התחברתי).

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אם הדיוק חשוב לכם, לרוב השתמשתי בבננות שמשקלן נע בין 85 ל-100 גרם.
  • בפעם הראשונה, לא השתמשתי בסירופ מייפל או כל ממתיק אחר. לטעמי יצא נחמד, אבל כן היתה חסרה לי קצת מתיקות, אז הוספתי. מצד שני, הבנים שלי נהנו גם מהגירסא הזו. בשורה התחתונה, אם יש לכם בננות סופר בשלות וסופר מתוקות, יכול להיות שתוכלו לוותר על המייפל לגמרי. אני כן אוהבת להוסיף קצת. וכמובן שאפשר להשתמש גם בדבש או סילאן, אם אתם מעדיפים.
  • לא ניסיתי, אבל מאמינה שאפשר להשתמש בחמאת שקדים או כל חמאת אגוזים אחרת במקום חמאת הבוטנים.
  • ואם אתם מעדיפים להשתמש בחמאת בוטנים לא טבעית, היא כנראה תהיה גם קצת פחות נוזלית. כדי להקל על הערבוב שלה עם שאר המצרכים, אני ממליצה לחמם כמה שניות במיקרוגל, על מנת לרכך אותה.
  • וכן, ברור שאתם יכולים להוסיף שוקולד צ’יפס. או לזלף פסי שוקולד מלמעלה. אני רציתי לשכנע את עצמי שמדובר בעוגיות שהן אשכרה לגיטימיות לאכילה בבוקר, וברגע ששוקולד מעורב בסיפור – השכנוע העצמי יותר קשה מבחינתי, לכן ויתרתי.
  • הערה אחת אחרונה, נשבעת: בתום האפיה, העוגיות קצת קריספיות מבחוץ ויותר רכות/לעיסות בפנים. אחרי כמה שעות, הן מתרככות מבחוץ ונשארות צ’ואיות בפנים. זה עדיין טעים, כמובן, אבל רק שתדעו, המרקם טיפה משתנה.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

6 תגובות

שיר אוקטובר 22, 2020 - 11:25

הכנתי, יצא טעים מאד, אבל אחרי כמה ימים (בקופסה סגורה בארון)- העלה עובש. למה???

הגב
מור
מור אוקטובר 25, 2020 - 11:10

היי שיר, מצטערת לשמוע!
בננות בקיץ זה בעייתי מאד. אני הכנתי לחם בננות בשבוע שעבר ואחרי יום או יומיים העברתי אותו למקרר, מחשש שיקרה לי אותו הדבר בדיוק, אפילו שלרוב אני שומרת בחוץ.
הבננות, גם כשהן חלק ממאפה, מתקלקלות מהר מאד בקיץ, לכן בימים כאלה עדיף אולי לשמור במקרר (אולי אפילו במקפיא ולהפשיר כל פעם עוגיה אחת או שתיים). או לאכול ממש ממש מהר 😉

הגב
תמי אוקטובר 25, 2020 - 12:58

הכנתי עם סילאן במקום מייפל, טעים טעים טעים!!! איזה כיף שזה בריא אפשר לחסל את התבנית!
אגב זה אפילו יותר טעים לפני האפיה 😉

הגב
מור
מור נובמבר 6, 2020 - 09:14

איזה כיף שאהבת! וכן, התערובת לחלוטין טעימה גם לפני האפיה (לא שטעמתי חצי או משהו כזה..).

הגב
קטיה מרץ 12, 2022 - 16:02

היי,

כמה קלוריות בערך כל עוגה? 🙂

הגב
מור
מור מרץ 14, 2022 - 13:11

שאלה מצוינת 🙂 לצערי אני פחות חזקה בערכים תזונתיים..

הגב