עוגת שמרים עם שוקולד לבן ופטל

על ידי מור

אפיה היא הסחת הדעת האולטימטיבית מבחינתי. כמעט תמיד יש לי איזה רעיון שבא לי לנסות, וגם אם אין לי — אני לא אחת שתגיד לא לתבנית של בראוניז.

גם לאכילה של הבראוניז, כמובן, אבל קודם כל להכנה.

אבל, כפי שציינתי על ההתחלה, מדובר בהסחת דעת. תמיד יש משהו יותר “טוב” או “חשוב” לעשות — לקפל כביסה או לפנות את המדיח או או או…

עם כל הכבוד לכל הפעולות האלה, כיפיות ככל שיהיו (**אמוג’י מגלגל עיניים**), אף אחת לא מהנה כמו המסה של שוקולד וחמאה ביחד בסיר. אבל יש מי שיטען שהן יותר חשובות.

אוקיי, כנראה שכולם יטענו שהן יותר חשובות. בפרט אסף, שדואג ליישר אותי כשהמחשבות שלי מתחילות לנדוד לכיוון המטבח. הוא מזכיר לי שיותר דחוף כרגע שאלמד לראיונות עבודה. או אפילו שאנוח קצת. הבית ישרוד בלי תבנית נוספת של בראוניז.

(אבל באותה הנשימה, “אם כבר יש לך חמש דקות פנויות, יש מצב שאת מכינה לי בראוני בספל?”)

לכן, פעמים רבות אני מוצאת את עצמי קוראת על ארכיטקטורת פיתוח כזו או אחרת, ובמקביל מקציפה ביצים וסוכר בדמיון שלי.

עד שלאסף פתאום יש קרייבינג לעוגת שמרים (יש לקרוא: כל יום, כל היום). כשעולה האפשרות שאכין עוגת שמרים, פתאום החוקים מתרופפים. סדר העדיפויות משתנה קצת. הכביסה תחכה. הכלים גם ככה עוד רטובים קצת. ראיונות עבודה? נו בסדר, נחיה על משכורת אחת, שטויות.

בקיצור.

לפני כמה ימים הכנתי לאסף את עוגת השמרים הקבועה שלי. כרגיל, הכפלתי את כמות הבצק. אבל במקום להכין את שתי העוגות עם שוקולד מריר, נזכרתי בקופסא הענקית של פטל שאבא של אסף הביא לנו. קילו פטל קפוא שאסף שם במקרר, כלומר הפך לפטל מופשר, כלומר צריך לנצל אותו בהקדם.

יונתן אמנם לוקח מנת פטל ואוכמניות לגן כל יום (סיפרתי לכם שיונתן התחיל גן טרום טרום חובה, ובעקרון הוא כבר ענק?!), אבל עדיין נשאר לא מעט פטל.

לא היתה ברירה, עשיתי את הדבר ההגיוני היחיד: הכנתי גנאש שוקולד לבן. מרחתי מעל מחצית הבצק השניה. פיזרתי קצת פטל. גלגלתי. אפיתי. התעלפתיייייייייי.

יחד עם כל המשפחה, שטעמה מהעוגה בארוחת הצהריים אצל ההורים שלי באותו היום. מינוס אסף, שלא מאמין בפטל (אמוג’י מגלגל עיניים, איפה אתה? נשארת בתחילת הפוסט? בוא בוא, אני צריכה אותך שוב).

קצת חששתי שהגנאש נוזלי מדי או שהפטל יגיר יותר מדי נוזלים, אבל וואו וואו וואו. הבצק מעולה כרגיל (בצק שמרים מועשר בחמאה וביצה, וואטס נוט טו לייק?), המילוי מקבל צבע ורדרד מגניב במהלך האפיה, ואיזון הטעמים מושלם: החמיצות של הפטל מאזנת המתיקות של השוקולד הלבן שמאזנת את החמיצות של הפטל.

וכך, על הדרך, בזמן שהגשמתי לאסף את חלום עוגת-השמרים-שוקולד הקבוע שלו, הגנבתי לי על הדרך מתכון חדש לבלוג. בום!

טוב, ברשותכם, אני צריכה לסיים. יש סדר עדיפויות! כל שאלות התרגול האלה לא יפתרו את עצמן!

עוגת שמרים עם שוקולד לבן ופטל

אפיה היא הסחת הדעת האולטימטיבית מבחינתי. כמעט תמיד יש לי איזה רעיון שבא לי לנסות, וגם אם אין לי — אני לא אחת שתגיד לא לתבנית… עוגות שמרים עוגת שמרים עם שוקולד לבן ופטל European הדפס
כמות: תבנית אינגליש קייק אחת
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

לבצק

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב חמים

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

6 ג' (2 כפיות) שמרים יבשים

50 ג' חמאה רכה

1 ביצה גדולה

350 ג' (1/2 2 כוסות) קמח לבן

קורט מלח

 

למילוי

175 ג' שוקולד לבן, קצוץ גס

125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

קורט מלח (לא חובה)

100 ג' פטל (טרי/מופשר, מסונן מנוזלים)

 

לסירופ סוכר

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: מניחים חלב, סוכר ושמרים בקערה קטנה. מערבבים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד לתסיסת השמרים.
  2. כאשר התערוסת תוססת, מניחים בקערת המיקסר. מוסיפים חמאה, ביצה, קמח ומלח.
  3. מחברים וו לישה ולשים שמונה-עשר דקות, עד לקבלת בצק אחיד: מתחילים במהירות נמוכה, וכאשר הבצק מתחיל להתאחד, מגבירים מהירות.
  4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, משומנת קלות. מכסים במגבת נקיה או ניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. בינתיים עוברים להכנת המילוי: מניחים שוקולד לבן ושמנת מתוקה בקערה קטנה ומחממים במיקרו בפולסים של 15-30 שניות. מערבבים בין לבין, עד לקבלת גנאש חלק ואחיד. מצננים עד להסמכה וקבלת גנאש במרקם של ממרח -- חצי שעה-שעה במקרר אמורה להספיק.
  6. כשהבצק מוכן לרידוד, מעבדים קלות ומעבירים למשטח עבודה. מרדדים למלבן באורך של כ-30X45 ס"מ (לא חייבים לדייק).
  7. מורחים את הגנאש על מלבן הבצק. משטחים לשכבה אחידה על פני כל הבצק בעזרת לקקן או פלטה קטנה. משאירים שוליים קטנים מאד, מורחים כמעט את כל הבצק.
  8. מפזרים פטל מעל הגנאש.
  9. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. מסדרים את הרולדה כך שהתפר מונח כלפי מטה.
  10. בעזרת סכין משונן, חוצים את הרולדה לאורכה לשתי רצועות. מסובבים כל אחת מהן חצי סיבוב, כך שהחלק החתוך מופנה כלפי מעלה.
  11. קולעים את שתי הרצועות לקבלת בורג ארוך.
  12. מניחים את הבורג בתבנית אינגליש קייק (רצוי לרפד בנייר אפיה עם שוליים בולטים, כדי להקל על חילוץ העוגה בתום האפיה).
  13. מניחים שוב מגבת או ניילון נצמד מעל פני העוגה ומתפיחים למשך עשרים-שלושים דקות נוספות.
  14. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  15. אופים את העוגה למשך 35-40 דקות, עד שחלקה העליון מזהיב-משחים.
  16. בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים סוכר ומים לרתיחה בסיר קטן, עד שכל הסוכר נמס.
  17. כאשר העוגה מוכנה, מברישים בסירופ סוכר, או יוצקים את הסירופ מעל העוגה. בהצלחה לכם עם הדיאטה..

מקור המתכון: הבצק של עוגת השמרים הקבועה שלי.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • כל אחד משלבי ההתפחה במתכון יכול להיות מוחלף בלילה (כשמונה שעות, אפילו יותר) במקרר. למעשה, זה מה שאני עשיתי — הכנתי את הבצק אחר הצהריים ושמרתי אותו במקרר עד למחרת בבוקר. רק אז עיצבתי. אפשר גם לעצב את הרולדה ואז להכניס למקרר ללילה, מה שמסתדר לכם מבחינת הזמנים.
  • אם כבר העליתי את עניין המקרר: משהו שהתחלתי לעשות לאחרונה הוא להכניס את הרולדה למקרר לכמה דקות לאחר הגלגול ולפני החיתוך לשתי רצועות. הבצק, שאולי היה חם מדי, מתייצב קצת ומאפשר חיתוך יותר נקי.
  • בניגוד לגנאש שוקולד מריר, שממש הופך להיות מריח יציב, הגנאש הלבן שלי לא התייצב לגמרי. יש לו מרקם טיפה מסטיקי, הוא כאילו נמתח קצת. פשוט אל תמרחו אותו ממש עד הקצוות, אלא השאירו קצת שוליים, ויהיה בסדר. גם אם נוזל קצת החוצה, זה לא נורא.
  • כפי שציינתי בפוסט עצמו, אני השתמשתי בפטל קפוא שהופשר במקרר. השתדלתי לא להשתמש ביותר מדי נוזלים, כדי שהמילוי לא יהיה מימי מדי, ושהפטל לא ינזל החוצה. אבל כן טפטפתי קצת נוזלים מעל המילוי. בכל אופן, אפשר להשתמש בפטל קפוא אם מסננים את הנוזלים, או – כמובן – בפטל טרי.
  • וכן, אני לגמרי מאמינה שגם אוכמניות יעבדו פה טוב.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

2 תגובות

מור ספטמבר 18, 2020 - 07:46

נראה לך יעבוד עם תוספת מחית פיסטוק? כמה להוסיף?

הגב
מור
מור ספטמבר 18, 2020 - 07:54

אני די בטוחה שכן, ממש אתמול ראיתי שמישהי הכינה בדיוק את השילוב הזה. עם הפיסטוק 🙂
הייתי מוסיפה בערך כף, כי המחית די מרוכזת. את יכולה להתחיל מכף, לבדוק אם טוב לך מבחינת הטעם והמרקם, ומקסימום להוסיף עוד.

הגב