בראוני בספל

על ידי מור
מעשה חכם: לקנות באחד מאתרי הקופונים שובר הנחה לחנות בגדים מהממת וקרובה מאד לביתך.
מעשים לא חכמים: לחכות עד חמישה ימים לפני המועד האחרון לשימוש בשובר על מנת לנצל אותו.
ללכת לחנות הכל-כך-מהממת-שקצת-מפחיד-אותך-להיכנס-אליה-אז-מזל-שביקשת-מחברה-שלך-להצטרף-אלייך-כי- היא-לא-מפחדת-מבגדים-יפים. לגלות שכל הבגדים אולי יפים אבל ממש ממש לא במידה שלך. אולי במידה של האחיינית הכי קטנה שלך.
להילחץ כי תכף פג התוקף של השובר, ואולי זה היה חכם לקנות אותו כי הוא מקנה לך הנחה, אבל אם לא תמצאי בחנות שום דבר שעולה עלייך בלי להיקרע ולהיפרם לחלוטין, עלול להיווצר מצב שסתם תשרפי כסף במקום לחסוך כסף.
למדוד חצי חנות (את החצי השני מודדת החברה התומכת שלך), כי סטטיסטית – ככל שתמדדי יותר, גדל הסיכוי שתמצאי משהו במידה שלך. או במקרה הכי גרוע, תבקשי שיתפרו לך יחד שני פריטים ואולי כך תמצאי משהו במידה שלך.
בפעם הראשונה בחייך להתעלם מהמחירים, כי יש לך קופון, ובראש שלך זה משום מה מתורגם ל”הכל בחינם, יאללה בלאגן”.
לגלות שאמנם רוב הבגדים לא עולים עלייך, ומה שכן לא ממש נסגר, אבל לשמוח שלחלק מהדברים יש גומי. גומי הוא חברך הטוב ביותר.
למצוא שלוש שמלות יפות. להמשיך להתעלם מהמחירים. להקשיב לחברה שלך המתעקשת כי את חייבת לקחת את שלושתן. טוב, למען ההגינות – את כרגע שכנעת אותה לקחת שמלה וחצאית, אחרי שהיא ממש התכוונה לבחור אחת בלבד מבין שתיהן.
לקנות שלוש שמלות בחנות מהממת-אבל-קצת-מפחידה, במחירים גבוהים בהרבה ממה שאת רגילה, אבל היי – היה לך קופון. לא היתה לך ברירה.

מעשה חכם: להחליט שאת עושה הפסקה ומפסיקה לקנות בן אנד ג’ריז לזמן מה, ברגע שתסיימי את מה שיש לך כרגע במקפיא, כי הבגדים שלך כבר לא עולים עלייך. ואמנם לשמלות החדשות שלך יש גומי, אבל גם ליכולת של הגומי יש גבול.

מעשים לא חכמים: להחליט שמעט הבן אנד ג’ריז שיש לך בפריזר כרגע לא יספיק לך הערב, ואת צריכה משהו טעים עם הכדורגל. בכל זאת, חצי גמר היורו.

לחפש בפינטרסט שלך את המילים mug ו-cup, כי את יודעת שיש לך שם כל מיני מתכונים לעוגות בספל.
למצוא את המתכון לבראוני בספל. להודות בפני עצמך שעברת את נקודת האל-חזור, ושזה עניין של דקות עד שתאכלי עוגה בכוס.
לערבב בספל שמן, סוכר, קקאו, קמח. לחמם במיקרו במשך דקה. להניח מלמעלה את מעט הגלידה מהפריזר.
לטעום. להיזכר כמה מדהים השילוב של בראוני חם עם גלידה קרה. לאכול את הכל בנשימה אחת, בלי להרים את הראש מהספל אפילו פעם אחת.
להיזכר בשמלות החדשות שלך. לתהות האם הן יעלו עלייך מחר.

אז לסיכום – 

מעשה חכם: להכין בראוני בספל.
מעשה לא חכם: להכין בראוני בספל.

***

בראוני בספל במיקרו
מקור המתכוןAmandeleine, עם שינוים קלים שלי (פחות סוכר, יותר מים)
כמות: ספל אחד. אני הכנתי בספל ענק, כזה שאפשר לעבור לגור בתוכו, אבל בעקרון כל ספל בגודל סטנדרטי יתאים.
מצרכים:
2 כפות שמן קנולה
3 כפות מים
מעט תמצית וניל
קורט מלח
1/4 כפית אבקת נס קפה (לא חובה)
2 כפות אבקת קקאו
1 כף סוכר לבן
1 כף סוכר חום דמררה
2 כפות קמח לבן
אופן ההכנה:
1. מניחים שמן, מים, וניל, מלח וקפה בספל. מערבבים עם כף או מזלג.
2. מוסיפים קקאו וטורפים היטב עם מזלג.
3. טורפים פנימה שני סוגי סוכר.
4. מוסיפים קמח וטורפים היטב עם מזלג.
5. מכניסים למיקרוגל ל-60-75 שניות – ככל שזה יהיה פחות זמן בתנור, תקבלו בראוני פאדג’י יותר, ממש אפוי בקושי. לדעתי, כמה שפחות אפוי, יותר טוב. אבל זו רק אני, ואף אחד לא אמר שאתם צריכים לחשוב כמוני.*
הערות/תוספות/שדרוגים:
  • רוצים להוסיף לבלילה שוקולד צ’יפס? לכו על זה.
  • רוצים להוסיף מעט גלידה לבראוני האפוי שלכם? בבקשה בבקשה, בכל לשון של בבקשה, לכו על זה. התוצאה לא פחות מנהדרת.
  • רוצים לאכול את הבראוני שלכם בלי מים ליד? טעות. אתם תזדקקו לבקבוק וחצי של מים. מינימום בקבוק וחצי. בקבוק קטן, קטן. תירגעו, לא גדול.
  • אני מקווה שאתם מעריכים את זה שאני נורא עייפה ולכן אין לי כח לספר לכם על האכזבה שלי מגרמניה (איטליה-ספרד בגמר? באמת?) ומהמודם שלי (אחרי שלושה חודשים אתה נשרף? באמת?) ומזה שאני עייפה מדי כדי לעשות משהו בלילה הלבן (רגע.. ללכת לישון נחשב “לעשות משהו”? אם כן, אני הכי עושה משהו הלילה).
  • טוב, מי מוצא לי שלושה דברים כיפיים לעשות המצריכים שמלה יפה? בעצם מספיק שניים – את אחת השמלות אני יכולה ללבוש לעבודה. בעצם אולי שתיים. אוקיי, אז אני צריכה משהו כיפי לעשות, משהו שיאפשר לי ללבוש את אחת השמלות החדשות והיפות שלי. רעיונות? מישהו?
לפני
אחרי
(כעבור חמש דקות. בדיוק)
* סתם, ברור שאתם צריכים

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

20 תגובות

נטלי יוני 29, 2012 - 04:55

כרגיל, הורסת מצחוק. ובדיוק השבוע ראיתי מתכון לבראוני בספל באיזה בלוג ספרדי שאני קוראת, והוא באמת קרץ לי. נראה ממש מעולה!

נטלי

הגב
דפי יוני 29, 2012 - 06:25

טוב אני אוכלת את זה עכשיו (לארוחת בוקר כמובן) וזה מדהים. זה בדיוק מה שאני צריכה כשהזכרונות המרים של המשחק של אתמול בערב עולים, ולקראת יום של חרישה בלתי פוסקת לקשר כימי וביוכימיה. התזמון שלך מושלם.

הגב
אפרת יוני 29, 2012 - 08:02

ביג לייק!
D: –> פרצוף צוחק בקול

הגב
carmoosh יוני 29, 2012 - 10:36

את קורעת 🙂

הגב
שמרית יוני 30, 2012 - 18:41

אין עלייך…פשוט הורסת מצחוק!

הגב
לינור יולי 1, 2012 - 16:53

זה היה טעים בטירוף. תודה על מתכון מעולה! ואגב הכנתי גם את הגרסא שלך וגם את הגרסא המקורית ושלך יוצאת יותר טעים חח

הגב
אור יולי 7, 2012 - 14:00

אני לא יודעת למה את לא מרוצה מהמצלמה שלך או מהצילום (ע"ע פוסט למעלה) – אני באופן אישי מאוד מרוצה :-). כמו כן, אני רואה שיש לך טעם משובח בבן&ג'ריז (טוב, חצי טעם משובח. שוקולד-מנטה זו סטייה קולינרית ואני מקווה שמצאת קבוצת תמיכה הולמת), דבלין מאדסלייד הוא דווקא דבר חכם מאוד. אני מחבבת את העוגה-בספל של קרין גורן (סודות מתוקים 2), בעיקר כי לוקח ממש שתי דקות להכין אותה (יש לי את הספר => לא צריך לרוץ למחשב לראות את ההוראות כל הזמן). מזל שהחלטת לבשל עם אפרת או שלא הייתי מוצאת את הבלוג הזה.
(דברים כיפיים לעשות עם שמלה חדשה: למצוא לה סנדלים תואמות! אלא אם מידת הנעליים שלך היא 42 ואז, אר, אני מניחה שללכת יחפה בשדות פורחים זה גם דבר כייפי שאפשר לעשות עם שמלה חדשה)

הגב
Morcake יולי 9, 2012 - 19:25

אור, מצחיקה. הבלוג הזה הוא קבוצת התמיכה שלי 🙂
וכל מי שהכין (הכינה..) ואהב(ה) – YAY.

הגב
נגה ג. ספטמבר 1, 2012 - 21:33

אני היחידה שממש היתה רוצה תמונות של השמלות? P:

סוג המתכונים הזה גורם לי להתחרט שאין לי מיקרוגל.
אבל זה הדבר היחיד שגורם לי לחרטה הזאת, אז כנראה שזה לא ישתנה בקרוב.
את חושבת שזה יעבוד גם בתנור?

הגב
Morcake ספטמבר 8, 2012 - 11:22

נגה, אין לי תמונות אבל תצטרכי לסמוך עלי – הן מהממות 🙂

לא סגורה על זה, יש מצב שהמתכון יעבוד בתנור, אבל אז תצטרכי להדליק אותו מראש… ולחכות שהוא מתחמם וזה.. ולכבות אחרי דקה-שתיים. קצת בזבוז, לא? אם את עושה את זה, עדיף כבר להכין תבנית שלמה של בראוניז ומקסימום לאכול ולהקפיא חלק. או, את יודעת.. לשלוח לי. מה שמרגיש לך נכון באותו רגע.

הגב
MoranSha ינואר 8, 2013 - 15:17

עשיתי עכשיו עם שמן זית כי השמן הרגיל נגמר. יצא נהדר.

הגב
אנונימי ינואר 24, 2013 - 22:44

שמת לב שהמתכון טבעוני?!

הגב
Morcake פברואר 8, 2013 - 19:37

וואו, נכון!

הגב
טושטוש אפריל 2, 2013 - 15:41

שתדעי שאת המצות שברנו עם העוגה הזאת…
ממש טעים

הגב
אנונימי דצמבר 18, 2013 - 08:17

טוב, שמעי, אחרי בוקר קפוא הכנתי את זה – וזה היה ההחלטה הכי טובה שעשיתי
עשיתי שינויים בקטנה – בלי סוכר חום, עם נוטלה ושקדים שבורים. יצא ממש טוב

הגב
טל אפריל 29, 2014 - 18:21

הכנתי עם קוביית שוקולד חלב כי היו לי נמלים בחמאת בוטנים
יצא מדהים!!!!!!11

הגב
Lady D ינואר 15, 2015 - 18:29

יצא אלוהי.

הגב
אנונימי יולי 14, 2015 - 12:28

היי מור! הכנתי ויצא באמת מדהים ושוקולדי בטירוף
מה שכן, יצא לי די דחוס ורציתי לשאול האם אפשר להוסיף אבקת אפיה או סודה לשתיה או משהו שיעשה את הבראוני קצת יותר אוורירי?
ועוד שאלה- את חושבת שאפשר להחליף את הקמח בשקדים טחונים או קוקוס טחון? לאלו מאיתנו שרוצים להוריד בכמויות הקמח…

הגב
Morcake יולי 26, 2015 - 20:09

כן כן, אפשר להוסיף אבקת אפיה, גם אני עושה את זה! לא יודעת לומר בדיוק, משהו כמו רבע-חצי כפית, אני די מוסיפה לפי העין.
לגבי השקדים/קוקוס — לא בטוחה. אפשר לנסות פעם אחת ולראות מה יוצא 😉

הגב
מעין יוני 3, 2024 - 11:19

חחחחחחח מהממת אהבתי ממש

הגב