רולדת שוקו-וניל

על ידי מור

אני קצת מרמה פה.

האמת היא שהכנתי את הרולדה הזו סתם כך, לארוחת צהריים אצל ההורים של אסף. לא לכבוד משהו מסוים, בטח לא ספציפית עבור זיוי ונומי, האחיינים התאומים שלי שחוגגים היום שתים עשרה (!!!!!!). אבל מסורת היא מסורת היא מסורת, ומסורת העוגות הווירטואליות לאחיינים שלי היא המסורת. משמע, במעט הזמן הפנוי שיש לי בימים אלו*, אני צריכה לנצל כל הזדמנות ולעבוד עם מה שאפשר, ולכן – הרולדה הזו הפכה לעוגת יום ההולדת שלהם.

*אני סתם מתבכיינת. יש לי מלא זמן פנוי. בערך שעה-שעתיים פנויות. במצטבר. בחודש. לא רוצה להשוויץ, אבל יש ערבים בהם אני מספיקה גם לאכול ארוחת ערב וגם להתקלח. טירוף.

ברגע האחרון, היתה לי הברקה. נזכרתי שכשזיו ונועם ביקרו בארץ בקיץ האחרון, הם סיפרו לי על קייטנת האפיה שהם השתתפו בה קצת לפני שהם הגיעו, אי שם בלוס אנג’לס הרחוקה. נועם אפילו שלח לי את המתכונים שהם הכינו, וחשבנו לאפות ביחד במהלך הביקור. אבל בין הלו”ז הצפוף שלהם לבין פסיכי (יונתן) ופסיכו (עידו) שלי, לא יצא.

בקיצור, חשבתי לקחת את אחד המתכונים שלהם, להכין אותו ולפרסם לכבודם. אז ניסיתי את המתכון לסקונס קקאו ושוקולד צ’יפס ו.. אם אתם עוקבים אחריי באינסטגרם, אתם כבר יודעים שיצא בינוני. יש פוטנציאל, אבל זה עדיין לא שם.

לא היתה ברירה, “נאלצתי” לחזור למתכון הבסיסי, הפשוט, אך הטעים מאד מאד —

רולדה. כלומר, רולדת שוקו וניל. כלומר, רולדת קקאו במילוי קצפת וניל ובציפוי שוקולד מתקשה. זוכרים את עוגת הרולדה הקנויה של פעם? אז כזה. רק יותר טעים. אם יורשה לי להעיד על רולדתי וכו’.

רולדתי? הממ. איך אומרים רולדה בעברית?

אוקיי, ויקיפדיה והאקדמיה טוענות ש”גלילה”. אז אם יורשה לי להעיד על גלילתי.. לא. לא נשמע יותר טוב. לא.

בכל אופן.

השורה התחתונה היא שזו לא בדיוק עוגת יום הולדת, ואין לי שום דרך לקשר אותה לתאומים (זיו שוקו ונועם וניל? זיו דומה לבצק של רולדה ונועם הוא כמו קצפת? לא לא, שום דבר לא עובד פה), אבל כאמור – העוגה טעימה. לבנים יש יום הולדת.

ולי אין זמן פנוי!

(אמרה בעודה יושבת על הספה, עם תינוק ישן לידה וילד עושה בלאגן בבית של סבא וסבתא, כמה עשרות קילומטרים משם)

(אל תהיו קטנוניים, טוב? לכל כלל יש יוצא מן הכלל, ולכל פסיכי יש רגע של פסיכו. וואו, אני ממש לא טובה במשפטים ומטאפורות היום)

אהמ.

זיוי, נומי — יום הולדת שמח, ילדים (נערים!!) מהממים וחמודים שכמוכם! מחכה לראות אתכם גם בקיץ הקרוב. אני יודעת שאני תמיד מבטיחה ולא מקיימת, אבל כולי תקווה שאולי הפעם באמת נצליח להכין ולאכול יחד מלא דברים טעימים. ואם לא, אני לפחות יודעת בוודאות שבני הדודה הקטנים שלכם ישמחו לשחק אתכם, כמו בקיץ האחרון…

רולדת שוקו-וניל

אני קצת מרמה פה. האמת היא שהכנתי את הרולדה הזו סתם כך, לארוחת צהריים אצל ההורים של אסף. לא לכבוד משהו מסוים, בטח לא ספציפית עבור… רולדות רולדת שוקו-וניל European הדפס
כמות: רולדה אחת
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 4.8/5
( 4 הצביעו )

מצרכים

לעוגה

4 ביצים גדולות, מופרדות

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

30 ג' (3 כפות) קמח לבן

10 ג' (1 כף) אבקת קקאו

60 מ"ל (1/4 כוס) שמן נייטרלי (אני השתמשתי בקנולה, כרגיל)

 

לקצפת

250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה

1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל

15 ג' (1/2 1 כפות) אבקת סוכר

 

לציפוי שוקולד מתקשה

100 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

1 כפית שמן נייטרלי (שוב, קנולה)

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה משומן קלות.
  2. מניחים חלבונים וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצב יציב -- מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים בהדרגה, עד להגעה למהירות מקסימלית. בסך הכל מקציפים שמונה-עשר דקות.
  3. מוסיפים קמח, קקאו (ממליצה לנפות!) שמן וחלמונים. מקפלים פנימה בעזרת לקקן, עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית. משטחים ומיישרים לשכבה אחידה על פני כל התבנית.
  5. אופים 15-20 דקות, עד שהעוגה מתייצבת והופכת קפיצית למגע.
  6. הופכים על משטח העבודה, או על קרש חיתוך, ומקלפים את נייר האפיה. אם רוצים, אפשר לחתוך את הקצוות על מנת ליישר מעט את העוגה.
  7. מניחים מגבת נקיה מעל לחלק העליון של העוגה, הופכים חזרה ומגלגלים לרולדה. מניחים את העוגה המגולגלת בצד, עד שהמילוי יהיה מוכן.
  8. להכנת הקצפת: מניחים שמנת מתוקה, וניל ואבקת סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים על מהירות גבוהה לקצפת יציבה ונוחה למריחה.
  9. פותחים את הרולדה. מורחים קצפת בשכבה אחידה על פני כל העוגה, בעזרת לקקן או פלטה.
  10. מגלגלים את העוגה שוב לרולדה. אם רוצים, חותכים את הקצה מכל צד של העוגה על מנת ליישר.
  11. להכנת ציפוי השוקולד: ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי.
  12. מערבבים פנימה שמן.
  13. יוצקים על פני העוגה - אם צריך, עוזרים לשוקולד להגיע גם לחלק התחתון של הרולדה בעזרת לקקן קטן או פלטה.

מקור המתכון: הרולדה עצמה היא הרולדה הקבועה שלי. כל השאר נבנה תוך כדי עבודה.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אם רוצים, אפשר – כמוני – לשמור בערך רבע כוס קצפת בצד, להעביר לשק זילוף ולקשט.
  • אם רוצים להפוך את הרולדה לנטולת גלוטן, אפשר לההשתמש בקורנפלור במקום קמח.
  • ואם תשתמשו בקרם קוקוס במקום שמנת מתוקה, תקבלו רולדה פרווה/ללא לקטוז.
  • ואם תסגרו את המתכון ותפתחו את האתר של האט או דומינוס, תוכלו לאכול פיצה עוד חצי שעה. מממ פיצה.
  • כן, זו הרולדה הכי בסיסית ופשוטה, אבל היא כל כך טעימה וכיפית, שלא יכולתי לא לפרסם אותה.
  • וכן, יונתן הגיע לשלב שהוא דורש לעזור לי לצלם את העוגה (אנחנו כבר מזמן בשלב בו הוא דורש לעזור לי להכין את העוגה, כלומר לטעום את הבלילה תוך כדי שהוא “מערבב”).
  • ולא, עידו עדיין לא יצא מהשלב שהדבר האהוב עליו הוא לטפס עלי תוך כדי שאני מכינה עוגה או עושה כלים או כל דבר שמצריך ממנו לא לטפס עלי. אבל הוא חמוד לאללה, אז אני סולחת לו.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

2 תגובות

אודליה מאי 26, 2021 - 20:05

מתכון נהדר!
אני בדרך כלל מכינה רולדה שלעוגה האפויה אני שמה פודינג שוקולד אבל יצא שלא היה פודינג שוקולד ועדיין רציתי להכין, חיפשתי מתכונים וזה היה נראה לי הכי קרוב למה שרציתי וגם יחסי המידות של המצרכים של העוגה נראו לי הגיוניים.
יצא פשוט מעולה! קל מאוד והתוצאה מושלמת
תודה רבה!

הגב
מור
מור מאי 30, 2021 - 13:51

איך שמחתי לקרוא את התגובה שלך, אודליה. כיף שאהבת, תודה!

הגב