רולדת נוטלה, אגוזי לוז ושוקולד

על ידי מור

אני לא, חלילה, רומזת שקל פה (בטח לא בתקופת הסגר הנוכחית), או שהילדים שלי שפויים. אבל.

אבל!

אני חושבת, שאולי אולי אולי, אני מתחילה טיפה טיפה להתחיל להתמודד.

איך אני יודעת, אתם שואלים?

כי חזרתי לחשוב על מתכונים בשעות הפנאי.

פעם, לפני שהיה לי את פסיכי* – בטח לפני שהיה לי את פסיכו** – הייתי חושבת על מתכונים מדי פעם, בעיקר לפני השינה. אני די בטוחה שאפילו כתבתי על זה פעם, אבל אין לי באמת מספיק זמן פנוי כרגע כדי לחפש איזה פוסט זה היה.

*יונתן **עידו

בקיצור. בזמן האחרון, חזרתי לחשוב על מתכונים. לא לפני השינה, כי לפני השינה אני עסוקה במחשבות על זה שפסיכי ופסיכו לא מאמינים בשינה. אבל במקלחת, כשיש לי כמה דקות של שקט לעצמי, קופצות לי מחשבות מתכוניות.

בגלל שהזכרון שלי (שבחיי שהיה ממש ממש טוב פעם) כבר אממ לא משהו, קניתי לי בלוק של דפים עמידים למים, והדבקתי אותו על הקיר. נשבעת לכם. ואז אני משרבטת שם מחשבות שעולות לי בראש – זה יכול להיות גם דברים שאני חייבת לזכור לומר לאסף, אבל בתכלס בסופו של דבר זה בעיקר מתכונים.

בכל אופן, ממש לא מזמן חשבתי על רולדת פררו רושה. כשרה לפסח, כמובן, כי היי, אנחנו דקה וחצי לפני פסח.

המחשבה היתה בצק אגוזי כלשהו, אולי עם אגוזי לוז טחונים. מלית של קרם אגוזי לוז, אולי נוטלה. וכמובן, שוקולד עם ברס או אגוזי לוז קצוצים מלמעלה, כדי להפוך את זה לרושה אמיתי.

לפני כמה ימים אשכרה הגעתי להכין את הרולדה שלי:

בצק אגוזי? אבל רגע, לטחון אגוזים עכשיו? לא לא, אין לי כח להוציא את מעבד המזון. ואני צריכה שזה יהיה טחון ממש דק כדי שהבנים יוכלו לאכול. אז לא. אבל עשיתי פשרה עם עצמי והחלטתי להוסיף שוקולד מריר מגורר.

מלית של קרם אגוזי לוז? אני אלך על נוטלה. יותר מהיר, יותר פשוט. יותר מתוק בטירוווווף. אבל ממתי זה דבר רע.

ציפוי רושה עם אגוזים? חייבת לעשות את זה, זה העוגן שלי! רגע, אבל אז הילדים לא יוכלו לאכול את זה. אוקיי, אז הוספתי אגוזים רק לחלק מהציפוי. חתכתי אותה לכמה פרוסות וציפיתי כל פרוסה בנפרד – חלק עם שוקולד אגוזי, חלק עם שוקולד חלק.

כשהעוגה היתה מוכנה, אסף ואני התבוננו בה. אני חשבתי שהיא חמודה. לא וואו. יש לה קטע. אבל לא וואו.

אסף חשב שהיא נראית לא טוב. הבצק עם השוקולד המגורר נראה מוזר. טפטופי השוקולד היו מרושלים. עזבי, מור, לא מספיק טוב. ובכלל, יש לך כבר מתכון לרולדה בבלוג, למה את צריכה עוד אחד?

(תזכירו לי בהזדמנות לספר לכם על נאום ה”אוקיי, וזו הסיבה שלעולם לא תוכל להיות בלוגר אוכל” שנשאתי. התגובה של אסף, אגב, היתה “אבל מעולם לא התיימרתי להיות בלוגר אוכל”. כיף איתנו)

בקיצור, הייתי כבר ממש קרובה לוותר על המתכון. בנוסף לנראות הבעייתית, העוגה היתה מתוקה מאד. נוטלה + שוקולד חלב = מתוק!!!

אבל אז פניתי לעוקבים שלי באינסטגרם ושאלתי לדעתם. רובם הגדול לא הבין מה אני רוצה ומה הבעיה בעוגה, ומלא אמרו שהיא דווקא נראית ממש טוב ובא להם מתכון.

הסתכלתי על הרולדה. היא הסתכלה עלי בחזרה. “אכלי אותי”, היא אמרה. “אכלי אותי, ואז, כשאת בהיי של סוכר, רוצי לכתוב את המתכון שלי.”

אז תגידו לי אתם, מה הייתי אמורה לעשות?

אה, לקצר את כל הסיפור הזה ופשוט לכתוב “תראו, יש לי בשבילכם מתכון לרולדת לא-בדיוק-פררו-רושה, שהיא מאד מתוקה, אבל אפשר להשתמש בשוקולד מריר במקום חלב, ואז היא תהיה פחות מתוקה”?

אה. אוקיי.

טוב, זה כבר אבוד. אולי בפעם הבאה.

קיצור, תראו. יש לי בשבילכם מתכון. ווהו!

רולדת נוטלה, אגוזי לוז ושוקולד

אני לא, חלילה, רומזת שקל פה (בטח לא בתקופת הסגר הנוכחית), או שהילדים שלי שפויים. אבל. אבל! אני חושבת, שאולי אולי אולי, אני מתחילה טיפה טיפה… רולדות רולדת נוטלה, אגוזי לוז ושוקולד European הדפס
כמות: רולדה אחת
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 5.0/5
( 1 הצביעו )

מצרכים

לעוגה

4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר

50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן

40 ג' (4 כפות) קורנפלור

60 מ"ל (1/4 כוס) שמן נייטרלי (אני השתמשתי בקנולה)

10 ג' שוקולד מריר, מגורר (לא חובה)

 

לקצפת נוטלה

250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה

1-2 כפות גדושות נוטלה

 

לציפוי שוקולד מתקשה

150 ג' שוקולד חלב/מריר, קצוץ גס

2 כפיות שמן נייטרלי (שוב, השתמשתי בקנולה)

1-2 כפות ברס/אגוזי לוז קצוצים דק

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה ומרססים קלות בשמן.
  2. מניחים ביצים וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים למשך חמש-שמונה דקות על מהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. מקפלים פנימה קורנפלור ושמן במהירות ובזהירות, עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. מקפלים פנימה גם את השוקולד המגורר, רק עד לפיזור אחיד.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית. משטחים ומיישרים לשכבה אחידה על פני כל התבנית.
  6. אופים 15-20 דקות (אני אפיתי בדיוק חמש עשרה דקות), עד שהעוגה מזהיבה קלות וקפיצית למגע.
  7. ממתינים מספר דקות, עד שהעוגה תתקרר קצת. הופכים על קרש/משטח העבודה, מקלפים את נייר האפיה שנמצא עכשיו בחלקה העליון, ובמידת הצורך, חותים את קצוות העוגה על מנת ליישר אותה.
  8. הופכים בחזרה את העוגה ומגלגלים אותה לרולדה. מניחים בצד.
  9. להכנת קצפת הנוטלה: מניחים שמנת מתוקה בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה מאד.
  10. בינתיים, מחממים נוטלה 15-20 שניות במיקרוגל, רק על מנת לדלל אותה טיפה.
  11. מקפלים את הנוטלה לתוך הקצפת, עד לקבלת קצפת נוטלה (לא בהכרח אחידה -- אני דווקא ניסיתי ללכת על מראה משויש, כפי שאולי אפשר לראות בחלק התמונות, אבל בסוף יצא לי יותר אחיד ממה שהתכוונתי).
  12. פותחים שוב את הרולדה. מורחים מעליה את הקצפת ומשטחים לשכבה אחידה בעזרת פלטה או לקקן.
  13. מגלגלים שוב לרולדה.
  14. להכנת הציפוי: ממיסים שוקולד מריר/חלב במיקרוגל (או על בן מארי).
  15. מערבבים פנימה שמן וברס/אגוזים קצוצים.
  16. יוצקים את הציפוי מעל הרולדה. אם רוצים, אפשר לעשות כמוני ולפרוס את העוגה לפרוסות בעובי 4-5 ס"מ ולמזוג ציפוי מעל כל פרוסה (אסביר בהערות למה עשיתי את זה).

מקור המתכון: הרולדה מבוססת על המתכון הזה.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • כפי שציינתי כבר בפוסט עצמו, וגם במתכון, העוגה מתאימה לאוהבי המתוק ו/או לילדים. מי שחושש מעוגה מתוקה מדי, יכול בהחלט להשתמש בשוקולד מריר במקום שוקולד חלב בציפוי.
  • גם על זה דיברתי כבר, אבל אני ציפיתי חלק מרולדה בשוקולד “נקי” וחלק בשוקולד עם אגוזים, כי רציתי שהילדים יוכלו לאכול את העוגה. מפה לשם, הם עדיין לא טעמו ממנה.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה

2 תגובות

ענבר אפריל 9, 2020 - 23:12

האמת שלי זה נראה מעולה…
האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח מצה / תפוח אדמה?
תודה!

הגב
מור
מור אפריל 10, 2020 - 10:02

תודה!
לא בטוחה לגבי קמח מצה, קצת מרגיש לי שזה פחות יעבוד, אבל באמת לא בטוחה.
קמח תפוחי אדמה אמנם לא ניסיתי, אבל אני דווקא כן מאמינה שיעבוד 🙂

הגב