נכון שאין לכם כבר כח לשמוע קיטורים על המצב ועל הבידוד וכל זה?
נכון.
טוב, אז רק עוד אדם אחד שמקטר, בסדר? יופי. תודה. אין עליכם —
אני מתה על ארוחות חג, אני מתה על המשפחה שלי, אני מתה על ארוחות חג עם המשפחה שלי. אני מתבאסת לאללה מזה שלא אבלה איתם את ערב פסח, אבל לפחות יש לי כבר משפחה קטנה וחמודה משלי, אז זה כן יהיה ערב משפחתי. פשוט משפחה מצומצמת. ושובבה. ומעייפת.
חוץ מזה, למרות הבאסה, אני לא יכולה שלא להעריך את משחק המילים הנהדר שהוא “ליל הסגר”, ואני כמובן מבינה את מי שזה לא יהיה שאחראי על ההנחיות ויום אחד ישב במשרד שלו ופתאום פצח בצעקות נרגשות: “ליל הסגר! ליל הסגר! אנחנו חייבים לבודד את כל המדינה לפחות עד פסח, כי כי.. כי ליל הסגר! אין, אני גאון!”
הסגר לא משפיע עלי או על בריאותי הנפשית, למה אתם שואלים?
בכל אופן.
לפני תשע שנים הכנתי לראשונה שברי מצות עם קרמל ושוקולד. רוב האינטרנט כבר הכין אותם לפני, ושאר האינטרנט הכין אותם מאז. אבל זו היתה הפעם הראשונה שלי. הכנתי אותם לליל הסדר, ומאז הם הפכו להיות אורחים כמעט קבועים בארוחות הפסח שלנו (לצד עוד קינוח, או שניים. גג ארבעה).
השנה ידעתי שהמשפחה המורחבת שלי לא תהנה מהם, אבל לא רציתי לוותר. היות שאסף גם ככה לא מת על הממתק הזה (גם אני לא יודעת מה לא בסדר איתו, למקרה שעמדתם לשאול), החלטתי לקחת אותו צעד נוסף (את הממתק, לא את אסף) ולהוסיף לו חמאת בוטנים.
כי כפי שכולנו יודעים, הנוסחא היא משהו טעים + חמאת בוטנים = משהו טעים פי שלושה.
מצד שני, בגלל שכאמור, אני היחידה פה שאוכלת את הממתק הזה (ואולי גם הבנים, אבל לא בא לי שיהיו כמויות בלתי נגמרות של זה – טעימה של ממתקים כאלה זה אחלה, אבל אני לא רוצה שהם יחיו על זה, ומהיכרותי הקצרה איתם, זה בדיוק מה שיקרה), ידעתי שהדבר ההגיוני היחיד הוא להכין חצי כמות, כך שיהיה לי ממתק מושלם לליל הסגר, ואולי לעוד כמה ימים לפני/אחרי.
ואכן, זה מה שעשיתי. ומה אני אגיד לכם? טעים הדבר הזה. טעים מאד.
בהתחלה חשבתי שבישלתי את הקרמל טיפה יותר מדי, אבל לאחר טעימה נוספת, ועוד אחת קטנה, הבנתי שזה בעצם נותן לו טעם קצת יותר עמוק ומעניין (מי זו שמתפלספת פה על עומקים ועניינים?), אולי קצת פחות מתוק.
חמאת הבוטנים לא סופר מורגשת לטעמי, הייתי שמחה להרגיש אותה יותר, אבל סביר להניח שאם אסף היה טועם בטעות, הוא היה אומר משהו בסגנון של “מה יש לך, זה מסריח מחמאת בוטנים, מה לא בסדר איתך (גם אני לא יודעת מה לא בסדר איתי..)” וכו’ וכו’.
חוץ מזה, יכול להיות שהגוף שלי פשוט חסין כבר לחמאת בוטנים, אז הוא זקוק לכמויות לא רגילות שלה כדי להרגיש אותו. תודו שזה לא הדבר הכי מופרך ששמעתם בחייכם.
אה, ומה שכמעט שכחתי לומר זה שבגלל ששכבת הקרמל שלי חמאת בוטנימית וטיפה פחות מתוקה, הרשיתי לעצמי לצפות את הממתק כולו בשוקולד חלב, ולא בשוקולד מריר, כדי לתת לכל הדבר הזה וייב ריסזי (וכי מסתבר ששוקולד חלב זה הקטע החדש שלי).
בקיצור (חה חה), שיהיה לכולם ליל סדר שמח עם המשפחה בבית וליל סגר שמח עם הקרובים הרחוקים בזום — רק בריאות!
מצרכים
2 מצות
100 ג' חמאה
120 ג' (1/2 כוס) סוכר חום כהה
1/4 כפית מלח
1 כף גדושה (כ-50 ג') חמאת בוטנים
125 ג' שוקולד חלב, קצוץ/שוקולד צ'יפס
פצפוצי שוקולד (לא חובה)
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה.
- מניחים שתי מצות במרכז התבנית.
- מניחים חמאה, סוכר, מלח וחמאת בוטנים בסיר בינוני. מבשלים עד להמסה מלאה של החמאה וקבלת תערובת קרמלית אחידה. ממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה קצת ומתחילה לבעבע, בסך הכל 10-15 דקות. מסירים מהאש.
- יוצקים את קרמל חמאת הבוטנים מעל המצות ומיישרים לשכבה אחידה בעזרת פלטה או לקקן.
- מעבירים לתנור ואופים למשך 12-15 דקות, עד שהקרמל קצת נסדק ונראה מחורר קלות.
- מיד לאחר ההוצאה מהתנור, מפזרים את השוקולד מעל הקרמל - לא חייבים לצפות הכל, אבל השתדלו לפזר בצורה אחידה. ממתינים שתיים-שלוש דקות, עד שהשוקולד מתרכך מהחום, ומורחים אותו על פני כל הקרמל, כך שהכל מצופה שוקולד.
- אם רוצים, זורים פצפוצי שוקולד מלמעלה.
- נותנים לממתק להתקרר ולשוקולד להתייצב לגמרי (הכי נוח להעביר למקרר לעשר דקות, פחות או יותר, וחותכים/שוברים לחתיכות/שברים.
מקור המתכון: התבססתי על שברי המצות הקלאסיים שלי.
הערות/תוספות/שדרוגים:
- כפי שציינתי, ייתכן שהקרמל שלי התבשל מעט יותר מדי. במהלך הבישול, זה הרגיש שהחמאה שלי לא מתאחדת עם שאר החומרים, אז המשכתי לבשל עד להתאחדות. יכול להיות שעדיף היה לבשל טיפה פחות, אבל מודה שאני דווקא אהבתי את זה.
- מי שמעדיף למתן עוד קצת את מתיקות הקרמל, יכול להשתמש בשוקולד מריר.
- במקום פצפוצי השוקולד, הרגישו חופשי להשתמש בבוטנים קצוצים, סוכריות צבעוניות או אפילו לוותר ולהסתפק בקרמל ושוקולד מומס.
- שכחתי לומר שאני יודעת שסוכר חום כהה זה דבר קשה עד כדי בלתי אפשרי להשיג כרגע (לא רוצה להשווויץ, אבל בסופר שלנו יש גם סוכר חום כהה וגם ביצים. אוי, השווצתי!), אבל מניסיון – אפשר להכין את הקרמל גם עם סוכר חום דמררה. לא ניסיתי עם סוכר לבן, אבל לא רואה סיבה שזה לא יעבוד. תודה על ההערה החשובה מאד, תמר!!!
2 תגובות
מור זה לא אחראי לפרסם מתכון שכולל סוכר חום כהה בעיתות מחסור כאלה! טוב שזה לא מתכון שכולל ביצים…
אבל ברצינות רגע, איך זה יעבוד לדעתך עם סוכר מדררה או סוכר לבן? יהיה כדאי לשנות קצת כמויות?
את כל כך צודקת!!! תכננתי לכתוב על זה משהו ופשוט שכחתי. סחתיין על הערנות. הוספתי הערה בפוסט עצמו 🙂 מניסיון, את יכולה להשתמש בדמררה. לא ניסיתי סוכר לבן, אבל לא רואה סיבה שזה לא יעבוד.