חיתוכיות שוקולד וקוואקר ללא אפיה

על ידי מור

המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף!

אני לא בטוחה עד כמה זה אחראי לפרסם את המתכון הזה.

הוא לוקח בערך עשר דקות. כולל החיתוך. יודעים מה? אחת עשרה, אם אתם רוצים גם לקשט בחמאת בוטנים.

אפרופו החיתוך, חותכים את הדבר הזה לקטן-קטן-קטן. לא סתם קוביות, מיני קוביות. בערך בגודל של קורנפלקס.

זה קטן ברמה של “היי, קוביה אחת זה לא מספיק. אני אקח שתיים. רגע, אולי עוד אחת? אוי, אבל שלוש זה אי זוגי, מי אוכל מספרים אי זוגיים של דברים? יאללה, שיהיה, אני מעמיסה עשרים קוביות ואין. לי. חרטות”.

וזה טעים.

זה כמו כדורי שוקולד.. רק בקוביות. ועם קוואקר במקום ביסקוויטים.

זה לגיטימי להגדיר מתכון כמסוכן?

לא מסוכן במובן של תיזהרו-שלא-תיחנקו.

מסוכן במובן של תיזהרו-שלא-תאכלו-את-הכל-בבת-אחת.

מסוכן במובן של מכינים בעשר דקות, אוכלים וניגשים להכין עוד תבנית תוך עשר דקות נוספות.

אני מצד אחד רוצה להציע לכם להכין את החיתוכיות האלה ביחד עם הילדים, ומצד שני אני גם קצת רוצה לייעץ לכם להסתיר אותן מהילדים.

לא יודעת, אני ממש חצויה פה.

אולי איזה עשרים חיתוכיות שוקולד וקוואקר יעזרו לי להחליט.

כבר חוזרת.

לכו להמס שוקולד בינתיים.

חיתוכיות שוקולד וקוואקר ללא אפיה

המתכון והפוסט נכתבו במסגרת שיתוף פעולה עם קוואקר. וזה ממש מרגש אותי, כי תמיד יש לי פחית של קוואקר בבית גם ככה, אז איזה כיף! אני לא… חיתוכיות, קוביות, אצבעות וכו' חיתוכיות שוקולד וקוואקר ללא אפיה European הדפס
כמות: תבנית ריבועית עם צלע של 20 ס
הרכב תזונה 200 קלוריות 20 grams שומן
דירוג 4.5/5
( 2 הצביעו )

מצרכים

150 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס

100 ג' שוקולד חלב, קצוץ גס

250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה

1/4 כפית מלח

250 ג' (1/2 2 כוסות) קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה

1-2 כפיות חמאת בוטנים (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. מניחים שוקולד מריר, שוקולד חלב, שמנת מתוקה ומלח בקערה. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 15-30 שניות (או על הכיריים), עד לקבלת גנאש שוקולדי חלק.
  2. מניחים קוואקר בקערה בינונית. יוצקים את קרם השוקולד מעל ומערבבים היטב.
  3. יוצקים לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא לחצי שעה-שעה.
  4. כשהתערובת קרה ויציבה, מחלצים מהתבנית. חותכים ל-64 קוביות קטנות (אפשר גם לקוביות גדולות יותר, אצבעות, מה שזורם).
  5. אם רוצים, מניחים חמאת בוטנים בשקית זילוף קטנה ומזלפים פסים דקים מעל החיתוכיות. שומרים את החיתוכיות במקרר (או במקפיא, אם רוצים לאחסן ליותר זמן).

מקור המתכון: כדורי השוקולד הקלילים (שהפכו להיות הקבועים) שלי.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אני השתמשתי בתערובת של שוקולד מריר וחלב משתי סיבות, שתיהן קשורות לתוספת מתיקות: האחת היא השימוש בקוואקר. הוא לא מתוק כמו הביסקוויטים שאני בדרך כלל משתמשת בהם. השניה היא המחשבה שאולי ילדים יעדיפו גירסא מעט יותר מתוקה מגירסת השוקולד המריר הרגילה שלי. מה שמשעשע זה שכשאסף טעם את החיתוכיות, הוא התלהב מאד אבל דווקא טען שהן לא מאד מתוקות.
  • אם תשתמשו בקוואקר ללא גלוטן, תקבלו חיתוכיות ללא גלוטן. ווהו!
  • לקבלת חיתוכיות פרווה וגם טבעוניות, אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום השמנת המתוקה.

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השאירו תגובה